Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Merhabalar ben 190 cm boyunda 120 kiloyum. Önerebileceğiniz şehir bisikletleri nelerdir. Fatbike da olabilir

Süspansiyonu kilitlenemeyen ya da sertlik ayarı olmayan modeller hariç tüm şehir bisikletleri olur. Mosso Legarda gibi 36 tel jant kullanan modeller daha garantili olur.
Özel olarak fatbike kullanmanız gerekmiyorsa (çoğunlukla yumuşak kumda ya da çamurda kullanmanızın gerekmesi gibi) onlardan uzak durmak daha iyi. Hem çok ağır, hem malzeme sıkıntısı yaratır.

Scudo
Süspansiyonu kilitlenemeyen ya da sertlik ayarı olmayan modeller hariç tüm şehir bisikletleri olur. Mosso Legarda gibi 36 tel jant kullanan modeller daha garantili olur.
Özel olarak fatbike kullanmanız gerekmiyorsa (çoğunlukla yumuşak kumda ya da çamurda kullanmanızın gerekmesi gibi) onlardan uzak durmak daha iyi. Hem çok ağır, hem malzeme sıkıntısı yaratır.
Mosso legarde modellerinin hepsi 36 tel mıdır. Birde bir çok.model var hangisi mantıklı jant boyutu olarak

Mosso legarde modellerinin hepsi 36 tel mıdır. Birde bir çok.model var hangisi mantıklı jant boyutu olarak

(link)'ların hepsi 36 tel, (link)modellerinde de 36 tel olanlar var. Sadece onunla kısıtlamayın kendinizi. Önce bütçenize uyan ve içinize sinen bir bisiklet bulun (bu eski mesajım yol gösterebilir), sonra seçim kriterlerinden biri olarak tel sayısına dikkat edersiniz. 32 tel jantlı bir bisiklet alsanız bile jant dayanımıyla ilgili sıkıntı yaşadığınızda jant ve göbekleri değiştirerek 36 tel janta geçmek mümkün.
Jant boyutu olarak şehir bisikletlerinde gerçekçi tek seçenek 28" (700c) jantlar.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Hocam mesela 7 8 bin liralık butcem var.ne önerirsiniz?

Arkadaşlar selamlar, yeni konu başlığı açmak yerine buradan yazayım dedim. 125 kg birisi için en uygun bisiklet marka ve modeli ne olur?

Hocam mesela 7 8 bin liralık butcem var.ne önerirsiniz?

O bütçede kısa süre için bu var: (link)
Yaza doğru 21 vitesli modeller dışında seçenek kalmaz. Onları da bileşen seçimi nedeniyle tavsiye etmiyorum ama yine de hiç olmamasından iyidir.
Şehir bisikleti seçerken nelere dikkat edilmesine dair bilgiler şu konuda sık sık tartışılıyor: Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Arkadaşlar selamlar, yeni konu başlığı açmak yerine buradan yazayım dedim. 125 kg birisi için en uygun bisiklet marka ve modeli ne olur?

Neredeyse tüm dağ, şehir, trekking bisikletleri ve tüm markalar olur. Katlanır bisiklet hiç olmaz, yol bisikletleri ise dikkatlice seçerek ya da bazı bileşenlerini değiştirerek olur. Daha net bilgi için bisikleti ne şartlarda kullanacağınızı ve bütçenizi bilmek lazım.

@Spartiat Çok Teşekkür ederim; bütçem 30 bine kadardı, ama amatör olduğum için tamamına bisiklet almak istemedim. Dahon Hit 6 ve Trek Fit ile DS modellerini önerdi satıcı ama bisiklet deneyimim çok az olduğundan katlanabilir bisiklette bir süre bu işi öğrenmek için Dahon Hit aldım. Sanırım Dahon 300 lbs/136 kiloya kadar destekliyormuş. Biraz daha profesyonelleşince daha profesyonel ekipmanlarla Batum'a veya yaylalara bisikletle çıkma hayalim var..:) Hayırlısı bakalım..

• Beğen
Hocam peki benim boyum 190cm kadro boyu 48 cm olmasi sıkıntı olmaz

@Spartiat Çok Teşekkür ederim; bütçem 30 bine kadardı, ama amatör olduğum için tamamına bisiklet almak istemedim. Dahon Hit 6 ve Trek Fit ile DS modellerini önerdi satıcı ama bisiklet deneyimim çok az olduğundan katlanabilir bisiklette bir süre bu işi öğrenmek için Dahon Hit aldım. Sanırım Dahon 300 lbs/136 kiloya kadar destekliyormuş. Biraz daha profesyonelleşince daha profesyonel ekipmanlarla Batum'a veya yaylalara bisikletle çıkma hayalim var..:) Hayırlısı bakalım..

Hayırlı olsun.
Dahon katlanırlar ikinci elde popüler, muhtemelen ileride zararına satmazsınız, bütçeyi de koruyup zaman içinde tercihleriniz şekillendiğinde daha uygun bir model alırsınız. Batum ve yaylalar denince yakında Gravel arayışına girermişsiniz gibi duruyor. Hevesinizi kaybetmezseniz zaten ağırlık sorunu kalmaz.

Hocam peki benim boyum 190cm kadro boyu 48 cm olmasi sıkıntı olmaz

1.90 için 48 kadro küçük ama iç bacak boyu da önemli tabii. Ortalamadan kısa bacak boyu yoksa 1.90 boya Mosso Legarda için 56 kadro daha uygun. diğer markalarda da yakın boylar.

• Beğen
@Spartiat evet açıkçası bir süre kullanıp yola alışınca bu bölgelerde çok sık gördüğüm Gravel türlerine yöneleceğim sanırım.

Merhaba yeni bir bisiklet bakıyorum şuan öncelikle İstanbul içinde yaza kadar pratik yapıp sonrasında yazın Ege turuna çıkmayı düşünüyorum aklımda bir bisiklet var aslında ama bilgili forumdaşlarım siz ne düşünüyorsunuz acaba bisiklet hakkında :)

Link paylaşamıyormuşum Delta’daki Geotech Trip 28 econ 3 modeli

Merhaba yeni bir bisiklet bakıyorum şuan öncelikle İstanbul içinde yaza kadar pratik yapıp sonrasında yazın Ege turuna çıkmayı düşünüyorum aklımda bir bisiklet var aslında ama bilgili forumdaşlarım siz ne düşünüyorsunuz acaba bisiklet hakkında :)

Link paylaşamıyormuşum Delta’daki Geotech Trip 28 econ 3 modeli

(link)
(link)

Bu model vidalı rubleli, giriş seviyesi bileşenlerden oluşan bir model. Tourney set, 14-28 ruble, Shunfeng göbekler, Corelli'nin Dacron jantları, Promax frenler v.b. tüm markaların 21 vitesli baz modellerinde bulabileceğiniz (bazısının baz modelinden düşük) özellikler. Tur planınız varsa biraz daha üst seviye bileşenlerden oluşan ve bu sayede daha iyi dişli oranları da sunabilen bir modele bakmanızı öneririm. Örneğin aynı satıcı ve markayı istiyorsanız (link) daha iyi bir seçim olur. Göbekler hala Shunfeng olsa da 11-32 kaset ruble, Altus+TX800 set, Tektro frenler v.b. daha iyi bir seçim olur. Yakın fiyatlarda Carraro ve Mosso modellerine de bakabilirsiniz.

Vidalı rubleye sahip bir bisiklet aldığınızda kısıtlayıcı olan konu, 48-38-28 aynakollu bir sistemde 14-28 rubleyle hem yüksek hızdan, hem tırmanma yeteneğinden feragat ediyor olmanız. Ruble 14-34 megarange ile değiştirilebilir ama bu yüksek hıza etki yapmaz, ayrıca 7'li megarange rublelerin son iki dişlisinin 24 ve 34 olmasındaki kullanışsızlık uzun yolda çok rahatsız edici olabilir. Vidalıda başka bir ruble seçeneği yok. Vidalı rubleden kaset rubleye geçmek için arka göbeği değiştirip jantı yeniden ördürmeniz, kaset ruble ve hedef vites sayısına göre değişen sayıdaki parçaları değiştirmeniz gerekir.

Yukarıda yazılanlara aynen katılıyorum. Tur yada uzun yol gibi bir niyetiniz varsa 14-28 ruble yetersiz kalır. Bende 7 vites 14-34 Megarange ruble var ve ilk fırsatta 8 vitese geçmeyi düşünüyorum.

Sonuçta bu hobi ve bütçe işi. Kafanıza hangisi yatarsa. Çok dik yokuş çıkmadığınız sürece 14-28 ruble şehir içinde işinizi görür.

@Spartiat
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim bakalım cebi zorlayıp para ayarlayıp bu hafta almayı planlıyorum :)
Geçen Cumartesi bisikletçi ile görüşmüştüm baştan Trip 5 CX modelini önermişti ben yapacaklarımı söylediğimde (onu da çok beğenmiştim hahah) sonrasında diğer modeli gösterip onu anlatmıştı bu hafta sizin söylediniz modeli görüşüp son kararı vereceğim tekrardan teşekkür ederim :)

• Beğen
Tepkiler: Spartiat
@Spartiat
Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim bakalım cebi zorlayıp para ayarlayıp bu hafta almayı planlıyorum :)
Geçen Cumartesi bisikletçi ile görüşmüştüm baştan Trip 5 CX modelini önermişti ben yapacaklarımı söylediğimde (onu da çok beğenmiştim hahah) sonrasında diğer modeli gösterip onu anlatmıştı bu hafta sizin söylediniz modeli görüşüp son kararı vereceğim tekrardan teşekkür ederim :)

(link) ve (link) daha da güzel, aralarındaki fark sadece fren. 2000, 1500, 1000 lira arta arta gittiği için şunu alın bunu alın diye çok üst modelleri öneremiyorum.
Diğer yandan, Geotech iyi bir marka ama bu 2018-2019 model bisikletlerle yakın fiyatlara diğer yaygın markaların ((link), (link) v.b.) benzer ya da biraz daha iyi özelliklerdeki daha yeni modellerini de alabilirsiniz. Tabii satıcı güveni ve ürünleri bulabilmek de ayrı konular.

• Beğen
Tepkiler: Kenma
Bianchi touring kullanıyorum 24 vites mumnunum şimdilik

Merhabalar, özellikle trekking tarzında 15.000₺ ye kadar çıkabileceğim şehir içi bisiklet bakıyorum. Ankara'da ikinci el de alabilirim. Amortisörlerinin kilitlenebilir olması tercihim ve tabii ki hidrolik fren. 1.75 boy 73 kiloyum. Bana önerilen Carraro Sportive 227 modeli (Sıfırı 12.400₺, ikinci eli 9.500₺). Siz ne önerirsiniz? 227 yerine biraz daha biriktirip 230 mu alınmalı? Yoksa daha iyi seçenekler var mı?

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
Merhabalar, özellikle trekking tarzında 15.000₺ ye kadar çıkabileceğim şehir içi bisiklet bakıyorum. Ankara'da ikinci el de alabilirim. Amortisörlerinin kilitlenebilir olması tercihim ve tabii ki hidrolik fren. 1.75 boy 73 kiloyum. Bana önerilen Carraro Sportive 227 modeli (Sıfırı 12.400₺, ikinci eli 9.500₺). Siz ne önerirsiniz? 227 yerine biraz daha biriktirip 230 mu alınmalı? Yoksa daha iyi seçenekler var mı?

(link)
(link)
Giant taki bu seçeneklerede bakabilirsiniz
bu ise Carraro 227 ile benzer özelliklere sahip peugeot daki muadil model ve şu an fırsat ürünü (link)
trek de ise şu olabilir (link)
@retrower mosso da ki bu seçenek ise fiyat olarak da grup set olarak harika. bayide bulursanız kaçırmayın (link)

Son düzenleme:
@M.Hamza.Afacan
Önerdiğiniz bu 5 modelden hangisi en iyisidir sizce? Yani 5 ini de alma durumu söz konusu olsa hangisini ilk sıraya koyardınız?
Bir de bu önerdiğiniz 5 model 227 ile kıyaslandığında hangisi daha iyi kalıyor hocam?

• Beğen
Tepkiler: M.Hamza.Afacan
1.Mosso legarda 2330 grup set olarak en iyisi . üzerinde 3×10 deore var . fiyat olarak da harika bir seçenek olur . ilk tercihim bu.

2. Peugeot t12fs olarak . 3x9 27 vites ve diğer yerli muadillerine göre bedava bir fiyata. iyi bisikletim olsun paramda cebimde kalsın diyorsam kaçırmazdım.

Giant ve Trek modellerini düşük grup setli olsun ama ithal marka kadro alayım dersiniz diye paylaştım . Burada Giant modellerinden hoşuma gideni alırdım .

sonuç Mosso o fiyata bol bol bisiklet. Peugeot özelliklerine göre şuan bedava

Geri