Scudo Sports

Bisiklet önerileri

@Amatör pro
Carraro acik ara ile şampiyon

• Beğen
Tepkiler: Muhammet Ağrı
Scudo
Herkese merhaba, arkadaşlar bisiklet kullanmaya yeni başlayacağım. İzmir'de kullanacağım, biraz araştırdım bisiklet hakkında klasik biraz bilgi edindim. Fakat alacağım bisiklet için karar veremedim şehir-tur bisikleti alacağım ama marka model karar veremedim. Tecrübeli ve bilgisi olan yardım edebilir mi ? hangi markayı almalıyım.

• Beğen
Tepkiler: slckats
@caglayan45
Hoşgeldin sevgili arkadaşım. Madem İzmir` de oturuyorsun (link) şu linkteki bisikletçiyi bul, Giant Escape Air` i al ve bana dua et :) . Şu anda piyasada o modeline fazla rastlanmıyor. 2018,2019 modeller hem çok pahalı hem de eski modellerine oranla donanım olarak biraz daha eksik. gelelim neden escape air tavsiye ettiğime. 9,5 kg gibi ağırlığı ve üzerinde gelen maxiss detanator lastiklerle son derece akıcı bir bisiklet. Maşada delik olması nedeniyle ileride tur bisikletine rahatlıkla çevirilebilir. Hepsinden öte baştan aşağı kaliteyi hissettiriyor.

Giant Escape RX3 2. el düşünürsen ve bedeni sana uygunsa şu bisikleti de sana tavsiye ederim. arkadaş fiyatı baya uygun tutmuş. Bisiklet epey diri görünüyor.

iyi günler bana yardımcı olabilir misiniz? kendim için dağ bisikleti almayı düşünüyorum daha önce sadece çocukken sürdüm onun dışında bir bilgim olmadı fiyat aralığı olarak 1500 2000 arası bir şey düşünüyorun.

Öncelikle herkese merhaba. Ben de siteye yeni üye olanlardanım. Uzun bir süredir bisiklet almak için uğraşıyorum ancak işin içine girdikçe seçim yapmak daha da zorlaşıyor. Ben 35 yaşında 190 boyunda eski bir profesyonel voleybolcuyum. ( Hala yarı prof. olarak devam ediyorum. ) Bu bilgileri yazmamın nedeni ilk sayfada daha iyi bir dönüş almamız için yazmamış istenmiş o yüzden belirtiyorum. :) Ben işe gelip giderken bisiklet kullanmak istiyorum. ( Günlük Maksimum 20 Km )

Ancak benim sorunum şu ben şehir bisikleti değil de dağ bisikleti almak istiyorum çünkü daha güzeller :) Acaba çok mu sorun olur bu durum? Sonuçta benim evimle iş yerim arasında da gitmek gereken dik rampalar var.

Çok uzattım kusura bakmayın. Asıl soruma geliyorum.

1- Dağ bisikletini gündelik olarak kullanabilir miyim?

2- 1500 TL'ye kadar hangi markaları önerirsiniz?

3- Daha önce beğendiğim bir marka var " Ümit 2957 Accrue HYD Dağ Bisikleti " bu bisikleti önerir misiniz?

Çok uzattığım için tekrardan özür diliyorum, kusura bakmayın. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Henüz cevap yazacak birisi yok sanırım. :) ben bugün bir de uzman görüşü almak için bir iki yeri ziyaret ettim. Biri de muhakkak bilenleriniz vardır Ankara erdoğanlar bisiklet. Sağolsun çok bilgilendirdi beni ve benim için doğru olan bisikletin dağ bisikleti olduğuna karar verdik. Ve bütçe de öyle 1500 lira eli falan olmuyormuş onu da görmüş oldum. Şimdi iki tane model var. Bir tanesi btwin rock rider 2000 Tl, diğeri kross 2.0 o da 2.700 TL. Tabii ki kross daha iyi ama bu sefer sorum şu arada ki bu farka değecek kadar mı daha iyi yoksa sadece isminden dolayı mı ve bütçe bu kadar çıkmışken daha iyi bir seçenek var mı

@Murat8
merhaba,
ben 2 aydır araştırıyorum. şehir yol hibdit bisiklet için sonuç şehir yol bisiklet önerilerinde yazdım.
3500 tl aşağısı bisikletler al az kullan sat gibi donanımları ve parçaları en alt kalite.
bahsettiğiniz kross italyan ve satılmayan ve teknik desteği zayıf onu da öğrendim.
ankara ılgazlar-öner-bisiklet ankabike dikmen sokullu girişi solda bir oralarada uğrayıp görüş almanızı öneririm.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Murat8
Hocam bisiklete ilk heves edip almaya niyetlenince bin ikibin lira paralar size cok geliyor ama onlar inanin çerez parasi kalir iyi bi bisiklet icin.

Bin- iki bin lira butceyle cok bi beklentiye girilmez.Bazilari gelip burda birde insanlara atar gider yapiyor hic hos olmuyor dogrusu.

Adam bin lira para koymus cebine burada tavsiye istiyor birde milleti fircalama moduna geçiyor inan bana sinirleniyorum.

Bu şuna benziyor ;

Mahallede cocuklarca top oynuyacaz 10 liramiz var, bakkaldan hangi renk topu alalim öneriniz nedir?

Valla hepsi dandik top onlarin sadece renkleri farkli. . .

Umarim anlatabilmisimdir

@mariokaldato
Teşekkür ederim verdiğiniz cevap için. Ben biraz araştırmaya başlayınca gördüm ki benim ilk bahsettiğim bütçelerde bir bisiklet almak çok mümkün değil. Ancak 2000 - 2500 arası da yeni başlayan biri için uygun bir bisiklet vardır diye düşünüyorum. Benim burada yazma amacım ise bu fiyatlara en iyi ne alabilirim.

• Beğen
@gezgin gezer
Gercekten kadro vs cok karizmaymis yav bende cok begendim

@Gökay Akçay
Yeah aynen kanka sedona 410 a tek rakip diyebiliriz ama disk frenli bu olsun o kadar :D

Bisiklete genellikle hafta sonu 25-30 km binmeyi düşünüyorum, bisiklete binme amacım gezi,spor,hobi. kötü yollara pek girmem, yağmurlu havalarda kullanmayı da düşünmüyorum. İlk bisikletim olacak setlerin farklarını bile sürerken anlayacağımı düşünmüyorum.(Toruney,deore vb.) Acemi olacağım işin maşa ve fren konusunda bilgisizim. V fren sanırım bana yeter fakat maşa konusunu bilmiyorum , 2000-2500 TL lik bisikletin maşası ne kadar konfor sağlar ? İki bisiklet arasında kaldım. İlk bisiklet için Trek alınır mı ?

(link)
(link)

• Beğen
@R1sk16
Tabi ki trek fx al arkadasim

• Beğen
Tepkiler: R1sk16
@mariokaldato
Peki Trek ile arasındaki fiyat farkına bakarsak bu model tercih edilir mi ? Yoksa fiyat farkına değer diyor musun :)

• Beğen
@gezgin gezer
Çok sağolun ama ben dap bisikleti almayı düşünüyorum.

• Beğen
@R1sk16
Trek her turlu alinir dostum.

@R1sk16

Sedona markasını tanımıyorum. Trek fx 7.0'ı mağazada denedim. Harika bir alet. Bir kere rengi felaket güzel. Sadece gidon boğazı eski tip. Uzaktan bakıldığında ben başkayım diyor. Peşin ve pazarlıkla trek'i de zaten o paralara veriyorlar. Çünkü trek fx 7.0 2017 model. İyi bir indirim yaparlar. İnternetten alma, yüzyüze pazarlık yap derim.

@Murat8
Dağ bisikletini, gerçekten dağda/patikada mı kullanacaksınız? Yoksa yollar bozuk vs. daha rahat olur diye mi istiyorsunuz?
Bu fiyat aralığındaki dağ bisikletlerinin amörtisörlerinden pek fayda görmezsiniz. "ucuz amörtisör" gereksiz ağırlık. Kaliteli amörtisörler de çok pahalı.

İlk mesajda dik rampalardan bahsetmiştiniz. Düz maşalar, rampalarda daha az zorlar. amörtisör tam tersine rampa çıkmayı zorlaştırır.
Schwalbe lugano lastikler de iyi sayılır, şehir içinde az yorar diye düşünüyorum.

Geri