Merhaba yine ben. Bugun bir arkadaşımın tanıdığı ilk sahibinden kron xc 250 26 jant bisikletini satmaya karar vermiş. Fiyatını 500 tl ye bırakabilirim demiş. Şu an giriş aşamasındaki birisi için ideal seçim olabilir mi ? Hafta sonları uzun yol yapmayı planlıyorum. Dağ bayır kısmına sonradan bilgi sahibi olup geçmek istiyorum. Yorumlarınızı bekliyorum iyi forumlar
@bianconerivolkan
bisikletin durumunu yani sağlamlığını bilmeden yorum yapılamaz bence. xc 250 idare eder bisiklet bence. ama 2. elde ne durumda bilemeyiz. bende de kron tx 100 var. çok memnunum ama hassas gibi geldi ban. örneğin akort çabuk bozuluyor. sele biraz rahatsız. vites geçişleri çok stabil değil. benim yetişkinlikteki ilk bisikletim olduğu için memnunum. ama şimdiden carraro 062 hayalleri kurmaya başladım.
Benim hiç bilgim olmadığı için bilgi paylaşamıyorum. internetten baktığım kadarı ile görünüşünü beğendim ama durumu hakkında x birinci seviye en azından bir yazı atlatırım sonrasına bilgili şekilde yaklaşmayı düşünüyorum.
kaset dişli değil eski tip vidalı ruble var üstünde bunun haricinde kötü olan birşeyi yok alabilirsin ama vidalı rublenin pek seçenekleri yok bisiklet temizse sorunu yoksa alınabilir
ilerde düzgün jant takımı ve kaset ruble ihtiyacın olacak 2.el düzgün bir şey 300-500 tl arasında
Hocam sizden yardım istiyorum. Şu an işin ayırdığım para 1200 tl max. Kullanma alanlarım hafta sonları sahilde arkadaşlar ile beraber yavaş yavaş uzun yol yapmak. Tabi bunun için sağlam bir şey arıyorum. Kafamda şu olur bu olur demiyorum bilgim olmadığı için. En güzeli siz bana bunlara bir bak dersiniz bende öyle yola çıkarım herkes bir şey diyor kafam çok çabuk karışıyor. En ufak bir şey yüzünden soğuyorum hemen. Yarı yolda bırakmayacak bir bisiklet arıyorum.
Öncelikle selamlar arkadaşlar. Şuan kullandığım bisikletim Salcano Efes fakat son zamanlarda yetersiz kaldığını hissettim ve değiştirme kararı aldım.Artık giriş seviyeden orta seviyelere çıkmak istiyorum
2500-3000 tl arası orta seviye bir dağ bisikleti arıyorum aklımda sedona 910 var.Fakat arkadaşlarım ve çevredekiler carraro markasının da en az sedona kadar iyi olduğunu söylediler.Sizce 2500-3000 tl arası hangi dağ bisikletlerini almalıyım ? Sizin önereceğiniz marka ve model nelerdir?
@bianconerivolkan
kron xc 250 temiz ise alabilirsin 500 liraya arka dişler hariç kötü denebilecek yeri yok öyle kullanırsın hoşuna gidebilir gitmeyebilir duruma göre jant takımı ve arka dişli alırsın . araba alır gibi bir bisiklet ustasına göster bence hidrolik frenler ciddi masrafda açabilir .
@oktayrekt
şehir içinde ve hafif araziyede girerim dersem linkdeki bisikleti öneririm
@osmancan71
Ben geçen sene 227 kullanmıştım bi süre. Bu sene bi arkadaşıma 225 aldık. Kendim de 2 gün önce 223 aldım. 223 kesinlikle almayın, çünkü maşa çok kötü. Sadece amortisör şekli var. 225 teki nex maşa o fiyat farkını hak ediyor kesinlikle
Merhaba arkadaşlar. Bugün üye oldum. Selamlar herkese.
Dağ bisikleti almayı planlıyorum. Kross nasıldır ? Kross Hexagon 5.0 baktım. 2.300 tl. Shimano Tourney vites seti var. 29". Birde 2.el az kullanılmış olarak Kross Level 4.0 var, 2.500 tl. Shimano Deore vites seti var. 29". Aradaki diğer fark, maşa level 4.0 da otomatik kilit.
Sizce hangisi ? Deore vites ile tourney vites farkı nedir? Fiyat farkına değer mi?
Yada bu bütçede başka tavsiyeniz var mıdır?
Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.
@mariokaldato
Eyvallah kardeşim. Hexagon da ön vites tourney, arka vites acera rd m360 mış .
Listeme birde Carraro Daytona 2930 girdi. Deore set var. 3.000 tl civarı sanırım. Bakalım hayırlısı.
Bisiklette markanın önemi var mıdır? Carraro , Kross, Bianchi olmuş farkeder mi ? Sonuçta bileşenler mi önemlidir?
@Hsynozky
Haklısın tabiki bir olmaz ama bahsettiğin konuda servis, yedek parça ve hizmet anlamında önem kazanmakta. Bisiklete baktığımızda kadro-kasa dışındaki mekanik bileşenler neredeyse tüm markalarda aynı firmaların ürünleri kullanılmakta. Geriye sadece kadronun sağlamlığı ve hafifliği kalıyor. Demek istediğimde, bu konu ne kadar önemli?
Teşekkür ederim katkılarınız için