Dostlar merhaba, 35 yaşımdayım yaklaşık 15 senedir bisiklete iş güç falan derken ara vermiştim, çocukluğum bisiklet tepesinde geçti. üç tekerleklilerle öğrenme aşaması derken yıllar boyu çok klas bir bmx ile kızlara çok hava atmıştım

daha sonraları meydan gazetesinden bisan ihlas dağ bisikletim oldu, sonraları da iki dağ bisikletim oldu ama dediğim gibi bıraktım. yaklaşık bir aydır araştırma yapıyorum ne alsam diye. konuya o kadar uzak kalmışım ki yine dağ bisikleti bakıyordum ama sonraları şehir bisikletleri gözüme çarptı, teknoloji gelişmiş tabi

affola... ilk başlarda internetten modellere bakarken Bianchi 513 çok hoşuma gitti. Bunda karar kılmıştım. fakat günler sonra bu foruma denk geldim. her yazılanı tek tek okudum. 56 sayfayı ve diğer sayfalarda yüzlerce mesajı tek tek okudum, nedense bir allahın kulu bu Bianchi 513'ü kullanmıyor veya tavsiye etmiyor! hatta soran bir kişi bile yok ! bu bisiklet bu kadar mı kötü acaba ? neden hiç ismi geçmiyor ? amortisötlü diye aklıma takılmıştı ama kullanıcılar ağırlık yaptığını ve enerji emdiğini belirtince karar değiştirmeye karar verdim.
şu an kafamda mosso legarda 1821 düz maşa almak var. bazı bilgili arkadaşlar sağ olsunlar çok iyi bilgiler veriyorlar. hatta sedona 410'u legarda 1821'e göre sedona 410 alın demişler ama ben mosso'nun şeklini daha klas gördüm. şimdi kafamda bu 1821 var. biraz para eksiğim var tamamlayınca alacağım. zaten acelem de yok. bakınıyorum şimdilik. ikinci sorum ise şu; ben üsküdar'da yaşıyorum. buralarda yollar temizdir kaymak gibidir ama bayır çoktur, özellikle üsküdar kadıköy beykoz yenikapı sultanahmet sarıyer gibi boğaz kenarı yerlerde kullanacağım. buralarda yollar iyi ama bayır çok olunca beni bayırlarda 1821 zorlar mı acaba ? fizik olarak 173cm boyum var 73 kiloyum çok şükür sağlıklıyım ama futbol oynadığım için bacaklarım biraz kaslı. üstelik evime çok yakın mesafede atilla bisiklet olduğu için benim için bir avantaj olabilir mosso diye düşünüyorum. yani kısaca bisikletten çok beklentim yok. her gün binmeyeceğim. son olarak üçüncü sorum da şu; bazı bisikletlerin kadrosu parlak boyalı fakat bazılarınınki mat gibi. bunlarda malzeme farklılığı mı var yoksa sadece boya mı farklı ? eskiden bisikletler su borusundan yapılırdı ama artık teknoloji gelişti. yani mat olanlar daha çok hoşuma gidiyor, mosso'yu beğeni sebeplerimden biri de bu aslında. Decathlon'daki btwin bisikletler de böyle mat duruyor. aralarında ürün farklılığı var mı ?
şimdiden herkese iyi sürüşler dilerim, sevgiler...