Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Arkadaşlar 10 yıldır mtb kullanıyordum taki bozulunca ya kadar zaten ağırdı ve yoruyordu.

Şimdi ise 1000-1500 TL civarında şehir bisikleti bakıyorum kaliteli havalı hafif ve hızlı olmalı ve mümkünse konforlu 2018 model olması tercihimdir.

Bu arada yollar dümdüz asfalt.

Teşekkürler

Scudo
Salcano city fun 50hd kullanıyordum degiştirmeye karar verdim ama gel gelelim yol bisikleti mi gezi bisikleti mi alsam çok kararsızım. Bulunduğum çevrenin yol koşullarını belirtiyim; yokuş az bazı asfaltlar yamalı bazıları on numara çoğunluk asfalt ama ana cadde kilit taş(ki çok gereksiz) İzmirdeyim az çok bilirler İzmirliler çevreyi.

Ben boyle çok uzun tur yapan birisi değilim. Ama çıktım mı bir 40 50km kadar mesafe alıyorum henüz. Ama mesela antrenman için de çıkmayı düşünüyorum. Ve yakında üniversiteye başlıycam ve okulun bisiklet kolu var onlara da katılmak istiyorum. Butcem max 2000t civarinda salcano xrs 60 a baktıydım bir ara ama sonra bianchi sardı gibi slr 200 olması lazım tam hatırlamıyorum. Carraro hakkında pek bir fikrim yok. Ama Triban'ları düşünmüyorum. Sizce yol bisukletinden mi devam edeyim yoksa yol bisikleti mi? Önerileriniz nedir?

Merhaba.

Arkadaşlar bisiklet aleminde yeniyim
Celbino 7005 alimunyum kadro
Shımano vites sistemi
V jant 26
Ön amartisörlü
V fren bisikleti 600 tlye aldım sizce fazlamı vermişim?

Dostlar merhaba, 35 yaşımdayım yaklaşık 15 senedir bisiklete iş güç falan derken ara vermiştim, çocukluğum bisiklet tepesinde geçti. üç tekerleklilerle öğrenme aşaması derken yıllar boyu çok klas bir bmx ile kızlara çok hava atmıştım :) daha sonraları meydan gazetesinden bisan ihlas dağ bisikletim oldu, sonraları da iki dağ bisikletim oldu ama dediğim gibi bıraktım. yaklaşık bir aydır araştırma yapıyorum ne alsam diye. konuya o kadar uzak kalmışım ki yine dağ bisikleti bakıyordum ama sonraları şehir bisikletleri gözüme çarptı, teknoloji gelişmiş tabi :) affola... ilk başlarda internetten modellere bakarken Bianchi 513 çok hoşuma gitti. Bunda karar kılmıştım. fakat günler sonra bu foruma denk geldim. her yazılanı tek tek okudum. 56 sayfayı ve diğer sayfalarda yüzlerce mesajı tek tek okudum, nedense bir allahın kulu bu Bianchi 513'ü kullanmıyor veya tavsiye etmiyor! hatta soran bir kişi bile yok ! bu bisiklet bu kadar mı kötü acaba ? neden hiç ismi geçmiyor ? amortisötlü diye aklıma takılmıştı ama kullanıcılar ağırlık yaptığını ve enerji emdiğini belirtince karar değiştirmeye karar verdim.
şu an kafamda mosso legarda 1821 düz maşa almak var. bazı bilgili arkadaşlar sağ olsunlar çok iyi bilgiler veriyorlar. hatta sedona 410'u legarda 1821'e göre sedona 410 alın demişler ama ben mosso'nun şeklini daha klas gördüm. şimdi kafamda bu 1821 var. biraz para eksiğim var tamamlayınca alacağım. zaten acelem de yok. bakınıyorum şimdilik. ikinci sorum ise şu; ben üsküdar'da yaşıyorum. buralarda yollar temizdir kaymak gibidir ama bayır çoktur, özellikle üsküdar kadıköy beykoz yenikapı sultanahmet sarıyer gibi boğaz kenarı yerlerde kullanacağım. buralarda yollar iyi ama bayır çok olunca beni bayırlarda 1821 zorlar mı acaba ? fizik olarak 173cm boyum var 73 kiloyum çok şükür sağlıklıyım ama futbol oynadığım için bacaklarım biraz kaslı. üstelik evime çok yakın mesafede atilla bisiklet olduğu için benim için bir avantaj olabilir mosso diye düşünüyorum. yani kısaca bisikletten çok beklentim yok. her gün binmeyeceğim. son olarak üçüncü sorum da şu; bazı bisikletlerin kadrosu parlak boyalı fakat bazılarınınki mat gibi. bunlarda malzeme farklılığı mı var yoksa sadece boya mı farklı ? eskiden bisikletler su borusundan yapılırdı ama artık teknoloji gelişti. yani mat olanlar daha çok hoşuma gidiyor, mosso'yu beğeni sebeplerimden biri de bu aslında. Decathlon'daki btwin bisikletler de böyle mat duruyor. aralarında ürün farklılığı var mı ?
şimdiden herkese iyi sürüşler dilerim, sevgiler...

Arkadaşlar 1.90 boyunda ve 90 kiloyum. Daha önce kullandığım ng650 27.5 jant bisikletime uygun jant bulamadığım için yeni bir bisiklet almaya karar verdim. Dağ bisikleti alacağım. sadece xc100 modelini inceledim ve hoşuma gitti. Bu bisikleti daha önce kullanan veya fikir sahibi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim. Kilomdan dolayı eski bisikletimin orta göbeği sürekli sorun çıkartıyordu. Alacağım bu bisiklette öyle bir sorun olurmu? Ayrıca seleyi en sona kadar çıkartıyorum boyumdan dolayı. Sürekli kullanımda bir sorun oluşturur mu? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkürler

Çok bilgi sahibi değilim konularda ama araştırıyorum. xc 150 2018 modeli hoşuma gitti ama btwin 520 yi yeni keşfettim aktarıcılar donanım farkı var. Sram mi? Shimano mu? Hd disk fren alıcam o kesin 27,5" 2 bisiklet arasında kaldım sadece daha geniş bilgiye sahip arkadaşlar neden hangisini tercih etmem gerektiği hakkında yardımcı olursa sevinirim.

2 bisikletin linkinide bırakayım şöyle
rockrider 520
(link)
xc150
(link)

Öncelikle hayırlı akşamlar. Yaşım 17 , küçüklüğümden beri bisiklet sürerim. En son kullandığım bisiklet sedona nın dağ bisikleti vardı. Fakat şehrin merkezimsi bir yerinde oturduğum için lastiklerin kalınlığı gereksizdi. Şuandada bir yeni bisiklet hevesi ettim ; genelikle haftanın her günü keyif için sahilde,yolda sürmek için bisiklet arıyorum. Ama bisiklet konusunda bilgim sıfır. Sizden ricam 1500-2500 TL bandında en fiyat performans alabileceğim veya bisikleti fiziksel özelliklerime göre neyine nasıl seçiceğim hakkında sahip olduğunuz bilgileri benimle paylaşmanızı rica ediyorum. İyi forumlar...
Boy: 184cm Kilo: 89
Dipnot: Hafif kamburluğum var.

Merhaba Arkadaşlar,

İsmim Adnan ve İsveç'in Malmö şehrinde yaşıyorum. İşim gereği günde yaklaşık 10 km bisiklet kullanıyorum. Yeni bir bisiklet almak istiyorum o yüzden foruma üye oldum ancak o kadar çok konu ve bilgi var ki kafam karıştı. Avrupa piyasasını bilen birileri 1000 euroya kadar bana şehir içinde kullanabileceğim bir bisiklet önerebilir mi?

Vites sıralamalarını, kadroları kontrol ediyorum çok değişiyor. O yüzden acil yardıma ihtiyacım var.

Sedona fena zam yapmış, bilginize...

@alper2508Siz soyleyince bakayim dedim, Nisanda 2500 olan bisiklet olmus 4200..

@uussff zam sırasında Carraro var ! aldınız aldınız yoksa Carraro da geçirmek üzere hazırlanıyor...

Saat 00:00 olmadan sizlerden bilgi almak istedim.
İndirimde olan kron xc150 var.
Şuan fiyatı 1000 tl.
Sizce alayım mı?
Yoksa kar yağdığında fiyatlar düşermi?

@alper2508Ben o isi nisanda hallettim, hem hanima hem kendime ondan kafam epey rahat :)

• Beğen
Tepkiler: alper2508
@legendrapi
Ben normal fiyatini bilmiyorum dolayisiyla bir kıyas yapamam ama sunu soyleyebilirim turkiyeye dovizle gelen urunlerin fiyati her daim artacaktir.

• Beğen
Tepkiler: legendrapi
Hem şehir içinde hemde ufak rampalı yokuşlarda beni yormayacak kaliteli bir bisiklet almak istiyorum ve bu ikisi arasında muallakta kaldım. KRON marka bisikleti bilen ve bana bu konuda yardımcı olabilecek birileri varsa mutlu olurum teşekkür ederim .

Selamlar abilerim ablalarım,

Bir süredir bisiklet alma telaşındayım. Bir Fat Bike almak istiyorum. Yaşadığım yerde bulunan bir bisikletçiyle görüştüm ve bana Corelli’ye erişiminin olduğunu söyledi. Diğer markaları getirtemiyor sanırım ki zaten firmalar şu sıralar ekonomik durumdan dolayı ürün göndermeyi durdurmuş. Fakat Corelli satışları tekrar başlattı ve şu an sipariş edilebilir durumda.

Ekteki fotoğrafları inceleyip yorum yaparsanız çok memnun olurum. 2.600₺ şu an satış fiyatı ben 2.000₺’e alacağım.

Önerilere açığım.

Aynı zamanda birkaç sorum var;

-Mekanik disk fren bana sorun yaşatır mı?

-Daha sonra hidrolik disk fren kiti alıp değiştirebilir miyim?

-Alüminyum kadro ve amortisörsüz olmasına karşın katalogda 19 kg olduğu yazıyor. Bisikletçi kesin bilgi bilmediğini fakat ortalama 16 kg olabileceğini söylemişti. Sahip olduğum bisiklet bisan spx3400 çift amortisörlü çelik kadro bir bisiklet ve 18 kg. Bu bisiklet kesinlikle senin kendi bisikletinden daha hafiftir demişti. Lakin sanırım değilmiş. 19kg bir bisikletle bunny, wheelie, manual gibi hareketlerde sorun yaşar mıyım?

Yanıtlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum, iyi günler herkese.

Dosyalar

• 35EC1D59-26ED-4A19-B9ED-872028D6ACCC.png
    35EC1D59-26ED-4A19-B9ED-872028D6ACCC.png
    24,5 KB · Okunma: 10
  • E6B02A15-B960-4EA7-B3CA-C9BA4323B5E7.jpeg
    E6B02A15-B960-4EA7-B3CA-C9BA4323B5E7.jpeg
    93,7 KB · Okunma: 9
triban 520 alacagım fakat bulamadım S bedeni kalmamıs hiç bi yerde 2.eli bile yok aynı özelliklere aynı fiyat aralıgına sahip alınabilecek yol bisikleti nedir ? sıfır fiyat 3 bin tl

Merhaba arkadaşlar aranızda yeniyim.

Btwin Original 7 hakkında bilgisi olan var mı?

Detayları nelerdir?

Resimlerini atıyorum

Dosyalar

• IMG-20180920-WA0042.jpg
    IMG-20180920-WA0042.jpg
    72,3 KB · Okunma: 21
  • IMG-20180920-WA0040.jpg
    IMG-20180920-WA0040.jpg
    72,4 KB · Okunma: 18
  • IMG-20180920-WA0039.jpg
    IMG-20180920-WA0039.jpg
    83,5 KB · Okunma: 17