Scudo Sports

Bisiklet önerileri

Çok hareket yapmam zaten, 60 cm dropta düşmüştü zinciri xc100'ün. Sizce corelli zoi 2.1'i alayım mı yoksa başka bir şey mi bakayım? 15 bin'in üstüne çıkabileceğimi sanmıyorumm bu arada...
Attım ya yukarıda Corelli yerine Giant al diye :D
Bu bütçede jant seçme lüxün olmaz :D

Benim tavsiyem TR üretimi de olsa Giant'ın bu modelini alman olur. En azından maşası mosso corelli gibi markalara nazaran biraz daha iyi sr suntour.
Göbekler ve hidrolik fren shimano, arka aktarıcı acera imiş o da iyi. Small bedeni sana olur muhtemelen. Bu fiyata da başka bir yerde yok ellerinde tek kalmış muhtemelen.

Üzerindeki kötü lastikler bitince kaliteli bi lastikle değiştirirsin yükseltme ihtiyacı duyuncaya kadar seni idare eder.

Hangi dağ bisikletini alırsan al tamamen bi akrobasi bisikleti gibi kullanamazsın. Arada ön kaldırırsın kaldırımdan vs inersin ama her gün bir yerlerden atlayıp zıplamaya bu seviyedeki bisikletlerin ne maşası dayanır ne kadrosu ne lastiği.

(link)

Scudo
@snffx1 15bin liralık bir mtb ile merdivenden inmek drop atmak (Burak Uzun) tarzı freeride takılmak bütçenize ciddi bir problem oluşturabilir. Bisikletin kadro kırılması çatlaması durumunda zaten çöp olur. Bu fiyat dahilinde alacağınız bisiklet daha temel sürüş tarzına hitap edecektir. Oturduğum şehirde downhill-enduro vs bisiklet kullanan kişilerin yanına daha genç yaşta yetenekli arkadaşlar da katılıyor lakin altlarındaki bisiklet belirli bir şeye imkan tanıyor. Uzun zamandır 2.el yada sıfır bisiklet fiyatlarına bakmıyorum, aklınıza ve bütçenize uyan corelli, kron, carraro, bianchi ne varsa alın zaten. Üzerindeki grup set dışında bir seviyeye kadar her parçası aynı olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
Merhaba ,ben şuan mtb kullaniyorum ve bisikletim yeterli gelmemeye başladı yeni mtb yada yol bisikleti türlerinden düşündüm almayı ama yol bisikleti hiç kullanmadim rahat mıdır bel agritirmi.genelde arnavut kaldirimlarinda bisiklet yolları , asfalt ve hafif arazilerde kullanacagim .
Mtb olarak carraro big 2912sx eagle onerirmisiniz.butcem Max 45k

Merhaba ,ben şuan mtb kullaniyorum ve bisikletim yeterli gelmemeye başladı yeni mtb yada yol bisikleti türlerinden düşündüm almayı ama yol bisikleti hiç kullanmadim rahat mıdır bel agritirmi.genelde arnavut kaldirimlarinda bisiklet yolları , asfalt ve hafif arazilerde kullanacagim .
Bütçene çok yakın ama yine de bi değerlendir. Hem yol hem arazi sürüşüne uygun, ayrıca bakacağın o fiyatlardaki çoğu mtb'den hafif, şunu bir incele istersen: (link)
Yakın ve bütçene daha uygun olan Carraro'nun gravel modelleri de var.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Cok teşekkür ederim, carraro gravel G2 ve Bisan all trail fiyatları neredeyse aynı bisanda masa karbon o yüzden Bisan daha mantıklı gibi vites setleride aynı ama dah bisikletimi gravel mi karar veremedim oturuş pozisyonundan dolayı

Cok teşekkür ederim, carraro gravel G2 ve Bisan all trail fiyatları neredeyse aynı bisanda masa karbon o yüzden Bisan daha mantıklı gibi vites setleride aynı ama dah bisikletimi gravel mi karar veremedim oturuş pozisyonundan dolayı
Oturuş pozisyonu olarak neyi kastettin bilmiyorum. Sonuçta kol, bacak ve gövde uzunluğu bile birçok postür değişikliği demek. Yine de normal sürerken, aralarında duruş pozisyonu olarak uçurum olacağını sanmıyorum. Tabi burada, bir önemli husus, gidon boğazının uzunluğu. 3-4cm bir boğaz ile 10-13cm boğaz çok şey değiştirir. Uzun boylu birisi uzun boğaz tercih edebilir. Mtb boğazları genellikle kısa. Uzun bir gidon boğazı mtb'de hem garip hem de sürüşü baya değiştirebilir.

1741009270642.png

• Beğen
Tepkiler: MakRo ve Alazarhus
Oturuş pozisyonu dediğim , mtb de daha dik ve geniş gidonu var ,bisikletimi alırken aklımda gravel almak vardı bisikletçi gravelde belin ağrır dağ bisikleti al demişti aklımda kaldı bilemedim mtb almıştım şimdi yetmiyor.

Oturuş pozisyonu dediğim , mtb de daha dik ve geniş gidonu var ,bisikletimi alırken aklımda gravel almak vardı bisikletçi gravelde belin ağrır dağ bisikleti al demişti aklımda kaldı bilemedim mtb almıştım şimdi yetmiyor.
Geniş gidonun artısı olduğu kadar dezavantajı da var. Barend türü bir parça takmayacaksan tek tutuş şeklin var. Mtb yetmiyorsa, tekrar mtb almanın bir manası yok, o halde tercihleri elemen gerek. Şehir-tur bisikleti tarzı, birçok koşula uyabilen düz gidonlu bisikletler var. Geçmiş mesajlarda birçok öneriden bulabilirsin. Bunlar arazide sürülür ama agresif veya spor bir sürüş için bana göre mantıklı değil. "Bisikletçi" dediğin kişinin "belin ağrır" ifadesi, kendi belindeki sorun mu yoksa birilerinden izlenim mi bilmiyorum. Ama böyle tavsiye olmaz.

Dik sürmek istiyorsan bisikletin şuna dönüyor :komik:

1741031935773.png

Bisiklet sürmeyi bilen ama 15 yıldır bisikleti olmayan ve hiç yol/yarış/gravel tecrübesi olmayan (bisim kiraladım bir dönem hala sürebiliyorum onu test ettim :D ) bisiklet yüzünden yol seçmek istemeyen, kaldırımlardan vb inerken kadro hasar görecek mi diye korkmak istemeyen 20k TL bütçesi olan 175cm 85+kg birsine altta sahibinden linkini attığım bisiklet uygun mudur? Alternatif olarak ne önerebilirsiniz?

sarı site ilan no: 1231117525

Tamamdır çok teşekkür ederim

Bisiklet sürmeyi bilen ama 15 yıldır bisikleti olmayan ve hiç yol/yarış/gravel tecrübesi olmayan (bisim kiraladım bir dönem hala sürebiliyorum onu test ettim :D ) bisiklet yüzünden yol seçmek istemeyen, kaldırımlardan vb inerken kadro hasar görecek mi diye korkmak istemeyen 20k TL bütçesi olan 175cm 85+kg birsine altta sahibinden linkini attığım bisiklet uygun mudur? Alternatif olarak ne önerebilirsiniz?

sarı site ilan no: 1231117525
Bence dediğiniz kriterleri dağ bisikleti daha iyi karşılar açıkçası, dağ bisikleti almanızı öneririm. İlandaki bisikletin bence en büyük handikapı disk freni olmaması. Yarın bir gün disk isteseniz değiştirmesi çok zor, jantları yenilemeniz lazım, disk fren seti almanız lazım. Gravel alacaksanız bile disk freni olmayanları bence direkt eleyin

%80 ve üzeri asfalt ve az bozuk ÇAMURSUZ ÇAKILSIZ arazilerde sürerim diyorsanız yol bisikleti alın.
Çoğunlukla çamurlu, çakıllı ve çok bozuk yollarda sürerim yada merdivenlerden kaldırım köşelerinden çok atlarım ön vs kaldırırım diyorsanız dağ bisikleti alın.
İkisinin ortası bir şey olsun derseniz gravel alın. Ne yol bisikleti kadar hızlı olur ne dağ bisikleti kadar konforlu olur yada çok bozuk yollara girebilir ama ikisinin ortası bir keyf verir.

Ama 80-90 asfaltta ve az bozuk yollarda sürecekseniz gidip de dağ bisikleti bence almayın. İmkanınız varsa arkadaşlarınızdan yada bisiklet alacağınız yerden yol bisikleti ödünç alıp bir deneyin. Hoşunuza gidecek mi bakın. Hoşunuza giderse ama biraz rahatsız gelirse gravel alın.

Yol yada gravel bisikletin bel ağrısı yapıp yapmayacağı yaşınıza, esnekliğinize, spor geçmişiniz olup olmadığına ve yol/gravel bisikletin kadrosunu boyunuza uygun alıp almadığınıza göre değişir. Ağrı yapsa bile vücut alışınca geçer.

Tam olarak bu tarz bir bisiklet istiyorum diye karar verdiğiniz zaman bisiklet seçiminde yardımcı olalım.

• Beğen
Tepkiler: ardasenturk ve tpk
Yaşım küçük ,aktif spor yapıyorum, yol bisikleti deneyecek biri yok çevremde yüzde 80 üstü şehirde bisiklet yollarında kullanacağım o zaman yol bisikleti mantıklı gibi çok az (10metre gibi )arnavut kaldiriminda sıkıntı olurmu geçsem yada önüme biri çıksa bisiklet yolundan çıksam toprakta sıkıntı oldurmu çünkü burada çok fazla bilinçsiz insan ve çocuklar var

Yaşım küçük ,aktif spor yapıyorum, yol bisikleti deneyecek biri yok çevremde yüzde 80 üstü şehirde bisiklet yollarında kullanacağım o zaman yol bisikleti mantıklı gibi çok az (10metre gibi )arnavut kaldiriminda sıkıntı olurmu geçsem yada önüme biri çıksa bisiklet yolundan çıksam toprakta sıkıntı oldurmu çünkü burada çok fazla bilinçsiz insan ve çocuklar var
Ben toprak yolda da kullandım yol bisikletimi. Hani gitmiyor değil elbette, ama pek konforlu sayılmaz. Ufak tefek yollarda bir şey olmaz

• Beğen
Tepkiler: tpk
Sıcak asfalt, soğuk asfalt, bozuk asfalt, arnavut kaldırımı, toprak yollar, az bozuk köy yolları vs hiç bir sorun olmaz yol bisikletiyle. Bozuk yollarda daha dikkatli sürersin sadece. Arkadaşlarınızın çoğunda dağ bisikleti varsa kaldırımdan, merdivenlerden inip çıkıyorlarsa yada ormana giriyorlarsa onlara eşlik edemezsiniz. Bunu da hesap edin.
Yaşınız genç olduğu için uyum sorunu yaşayacağınızı sanmıyorum doğru kadro boyunu seçtiğiniz sürece. Tüm parayı bisiklete yatırmak yerine en azından 5-10 bin ekipmana ayırmak iyi olur. Bulunduğunuz ilçedeki sahibinden yol bisikleti ilanlarına da gidip bakabilirsiniz denemek için.

İndirimdeyken endurance kadrolu bu yol bisikleti yen başlayanlar için güzel bir bisiklet mesela 38bin TL. Yakınlarında decathlon varsa gidip deneyebilirsin.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Alazarhus ve tpk
Bence dediğiniz kriterleri dağ bisikleti daha iyi karşılar açıkçası, dağ bisikleti almanızı öneririm. İlandaki bisikletin bence en büyük handikapı disk freni olmaması. Yarın bir gün disk isteseniz değiştirmesi çok zor, jantları yenilemeniz lazım, disk fren seti almanız lazım. Gravel alacaksanız bile disk freni olmayanları bence direkt eleyin
Teşekkürler hocam, ben kadro boyu bana uygun mu diye deneme fırsatı bulamadan ürün maalesef satılmış. Aslında 26 inç katlanabilir bakarken bu ilanı görüp bisiklete hayran kalmıştım ama nasip olmadı. Türkiye'de 26inç katlanabilir olarak zaten iki model var biri Geotech Fold Up 26 diğeri Mosso Marine 26. Geotechi maalesef İzmir'de deneme imkanım olmadığından Mosso Marine 26'nın fabrikadan bayilere dağıtılmasını bekliyorum. Sonrasında becerebilirsem dropbar takıp biraz öyle sürmeyi denerim.

Teşekkürler hocam, ben kadro boyu bana uygun mu diye deneme fırsatı bulamadan ürün maalesef satılmış. Aslında 26 inç katlanabilir bakarken bu ilanı görüp bisiklete hayran kalmıştım ama nasip olmadı. Türkiye'de 26inç katlanabilir olarak zaten iki model var biri Geotech Fold Up 26 diğeri Mosso Marine 26. Geotechi maalesef İzmir'de deneme imkanım olmadığından Mosso Marine 26'nın fabrikadan bayilere dağıtılmasını bekliyorum. Sonrasında becerebilirsem dropbar takıp biraz öyle sürmeyi denerim.
Yani elbette seçim size kalmış. Katlanır düşünüyorsanız neden 26 jant acaba? 20 jantlık şehir bisikleti formatında güzel bisikletler var. Bir de bilmiyorum, hani bilgim yok fakat katlanır bisiklet merdivenden inmedir atlama zıplamadır dayanabiliyor mu emin olmak lazım. Dropbar konusunda da sonradan değişim yine maliyetli, vites attırıcıları ve fren kollarını dropbara uygun almanız gerekecektir, fiyatı da pek ucuza gelmez hani, aklınızda bulunsun

Teşekkürler sanırım yol bisikleti alacağım dağ bisikletim de var satmam arada onu kullanirim .o fiyatlara alabileceğim daha iyi bir bisiklet varmıdir acaba uzun süre idare etsin istiyorum

• Beğen
Tepkiler: Y. B. Tekin
Teşekkürler sanırım yol bisikleti alacağım dağ bisikletim de var satmam arada onu kullanirim .o fiyatlara alabileceğim daha iyi bir bisiklet varmıdir acaba uzun süre idare etsin istiyorum
Sıfır daha iyisi yok. İkinci el bulabilirsin anlıyorsan. Dediğim gibi 5-10 bin ekipman parası ayırmayı unutma. Ona göre hesapla sadece bisiklet parasını.

• Beğen
Tepkiler: tpk
Ekipman var aslında bisiklet taytim kaskım ve eldivenim var

• Beğen
Tepkiler: Amanita
Geri