Hayırlı olsun. Daha güzel zaten, ben düz maşa taraftarıyım.
Servis isterse bisikletten hiç anlamasın ama paketi o açsın. Pakette eksik, bozuk, hatalı ürün varsa orada çözülür ama siz açarsanız kendiniz çözmek zorunda kalırsınız.
Fren tak-kullan olarak geliyorsa pek özel aletler gerekmez. Metrik alyan seti, pense v.b. yeterli olur. Normalde HD fren olmasa hiç sorun değil ama montajı yapmadan bir kere fren kolunu boştayken sıksanız bile sorun. Kutunun içine bakmadığım için bisikletin tam olarak ne kadar işçilik gerektirdiğini bilmiyorum. Pedal sökük, ön tekerlek sökük, çıkıntı yapan her şey en az çıkıntı yapacak şekilde dönük, sele borusu en dibe inik v.b. Her şey normal şekline getirildikten sonra vites-fren ayarları yapılıp, lastik şişirilip bitiyor olmalı.
Servisin yoğunluğuna göre değişebilir. Ben sadece 1 kere Mosso Legarda aldım, onun montajı hayatımdaki 3 servis işçiliğinden biridir (diğerleri acil bir jant değişimi ve İstanbul'dan alınan 2. el bir bisikletin satıcının (Hayta) buradaki bir bisikletçi arkadaşına (Kadans) gönderilip kurulması). Tahmin edilebileceği gibi "çok yoğunum, bırak, olunca haber veririm" dedi, 3 saat kadar sonra hazır diye aradı. Diğer 2. el olanın kurulumunda bekleyip aldım ama onda sadece jantlar söküktü, fazla yer kaplayan kısımlar içeri dönüktü, onlar düzeltilip ayarlar kontrol edildi.
Ben kargoyu takip edip şubeye ulaştığında teslim etmemeleri için aramıştım, kargo şubesine el arabasıyla gidip yaklaşık 200 metre ötedeki servise el arabasıyla götürmüştüm ama aslında el arabası pek de gerekli değil, elde taşınır. Küçük HB arabama kutunun sığması mümkün değildi, küçük-büyük ticariler, SUV'lar dışındaki araçlara sığar mı bilmiyorum. Dönerken de sürerek döndüm (ilk iş ayarlarını yaptım

). Sadece servis dönüşü için bir aparat çok pahalıya gelir, yeterince büyük bir araçsa arka koltuklar yatırılıp bisikletin ön tekerleği sökülerek sığdırılabilir, ben minicik C3 ile 1 sene yol bisikletini öyle taşıdım. Bir defa Decathlon'dan alınmış 18 kg'lik şehir bisikletini de ön teker sökük ve gidonu dönük olarak aynı şekilde sığdırmıştım. Sürekli taşınacaksa bir taşıma aparatı baştan alınabilir ama o konuda hiç tecrübem yok, hiç kullanmadım.
Kazadan dolayı herhalde, şimdi üstteki yolu önermeye başladı. Bu yol nasıl? Vazgeçtim, çok otoyol.
321505 dosyayı görüntüle