Scudo Sports

bisiklet ömrü

müşterilerle uğraşmayı sevmediğim için genelde muşterilerle muhattap olmam. Haliyle oradan gelen bir alışkanlıkla bir soru soracak olursak. Yıpranmadan kastınız nedir? Muhtemelen sizin yıpranma anlayışınızla verilen cevaplardaki yıpranma anlayışı farklı.

Scudo
Bisiklete kibar davranırsan, sorun yaşamadan -ya da çok az sorun yaşayarak- çok uzun süreler binebilirsin. Linkteki bisikleti 15 sene önce bit pazarından almıştım. Geçen Mayıs ayından beri de 11 bin kilometre yol yaptım. Ruble ve zincir değiştirmek dışında, mekanik aksama tornavida bile değmedi. Jantlarda eğilme yok, akortlar da sapasağlam. Geçen seneye kadar da muhtemelen 30-40 bin kilometre yol yapmışımdır bu bisikletle. Benden önce kullanan nasıl bindi bilmiyorum...Engebelerden atlamadığın -ya da dikkatli atladığın-, uygun viteslerde pedal çevirdiğin, kadroya ve gidona gereksiz abanmadığın sürece, ömrünün sonuna kadar güzel güzel binersin bisikletine.

(link)

• Beğen
Tepkiler: cyling35
10-20 yıl sonra bodrumdan çıkıp sapasağlam olan bisikletler var.

başlığı hortlatmak bana kısmetmiş. yukarıda yazılanları okudum ama üretim teknikleri, kadro yapıları yenilendi. o yuzden goruşlerinizi almak istedigim bir konu var.

ilgilendiğim bir bisiklet var, full karbon. kullanıcının strava kayıtlarından 10 bin km'yi devirdiğini görüyorum. dağ tırmanışlar, boostcampler gibi zorlu aktivitelere de katılmış. iyi bir marka bisiklet ama kullanımdan dolayı tereddütlerim var.

siz olsanız ne düşünürdünüz? nelere dikkat ederdiniz? teşekkürler.

başlığı hortlatmak bana kısmetmiş. yukarıda yazılanları okudum ama üretim teknikleri, kadro yapıları yenilendi. o yuzden goruşlerinizi almak istedigim bir konu var.

ilgilendiğim bir bisiklet var, full karbon. kullanıcının strava kayıtlarından 10 bin km'yi devirdiğini görüyorum. dağ tırmanışlar, boostcampler gibi zorlu aktivitelere de katılmış. iyi bir marka bisiklet ama kullanımdan dolayı tereddütlerim var.

10 bin km ne kadar sürede birikmiş acaba ? Birkaç yılda biriktiyse ve çizik, çatlak gibi streslere maruz kalmadıysa sorun teşkil etmeyecektir. Karbon fiber malzemenin baş düşmanı çizik ve çatlak olduğunu biliyorum. Zamana bağlı eskime biraz daha kabul edilebilir oluyor.

10 bin km ne kadar sürede birikmiş acaba ? Birkaç yılda biriktiyse ve çizik, çatlak gibi streslere maruz kalmadıysa sorun teşkil etmeyecektir. Karbon fiber malzemenin baş düşmanı çizik ve çatlak olduğunu biliyorum. Zamana bağlı eskime biraz daha kabul edilebilir oluyor.

2019 model bir bisiklet

Boru yüzeylerinde çatlağı/vuruğu olmayan ama sürerken bi yerinden çatlayan/kırılan karbon bisiklet olmuş mu ki zaten? Bu paranoyaklık bana biraz fazla geliyor.

Karbon fiber malzemenin baş düşmanı çizik ve çatlak olduğunu biliyorum.
Çatlak başka bir olay ama, eğer çizik elyaflara ulaşıp zedeleyecek kadar derin değilse bir sorun olacağını sanmıyorum. Sadece kozmetik olarak bir mahzuru olur.

• Beğen
Tepkiler: Burak B.

10 bin km önemli bir mesafe değil, yeter ki bisiklette çatlak olmasın. Bisikletin nasıl kullanıldığını görmek gerekir. Bunun için de yakından, detaylı bir inceleme yapın. Kadroda ve maşada çatlak yoksa düşünülebilir. Kollara, dişlilere, ön ve arka aktarıcıya, gidona bakın; çizik yoksa iyi kullanılmıştır. Düşüp düşmediği buralardan anlaşılır. Çevirip altına da bakın, kırık, çatlak yoksa iyidir bence.

Bu tarz etkinliklerde kullanan arkadaşlar genelde düzenli bisiklet bakımına önem veren arkadaşlar. Onun için bu tarz arkadaşlardan almayı tercih ederim bisikleti.

Kadroya tıklatarak kadroda hasar olup olmadığı anlaşılabiliyormuş pes ses çıkarsa. Kartona vururmuş gibi ses çıkmasına dikkat edin.

Konu açamıyorum yeniyim. Hazır hortlamış konu bulmuşken bilgilerinizden faydalanayım dedim :).
Salcano City Explorer 40 VR bisiklet aldım. İşe gidip gelmek, çarşıya pazara, aradada 2-3 saatlik turlara gidip gelmek için. Asıl amaç ulaşım ve alışveriş. Çarşı pazar alışverişi için ön sepet, arka bagaj ve arka bagaj üstüne ortalama 3kg olan kilitli 32-35lt motorsiklet arka çanta takacağım.(tabi çamurluk, suluk, cart-curt) Ben 75-78 arası değişken kiloya sahibim :) alışveriş yaptığımda haftada, 2 haftada 1 tahminen 20-max50 kg arası ağırlık olacak onun dışında sadece dediğim ekipmanlar takılı kalacak.
1) Böyle birşey yapmam bu bisiklete çok mu fazla gelir max bisiklet üstünde kaç kg olmalı?
2) Arka bagaj üstüne motor çantası hariç biraz fazla eşya alabilecek neler takabilirim (sök tak tarzı bi öneri varsa daha çok işime gelir görüntü çok bozulmaz)

IMG_2133.JPEG
Zincirin araya kaçması sonucu vernik boya vs karbon yüzeye kadar temizlendi. Şimdi ben bunu çöpe mi atayım :D Çizik boya dökülmesi yüzeysel olduğu sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum. 15bin km bu halde kullanıyorum.

287169 dosyayı görüntüle
Zincirin araya kaçması sonucu vernik boya vs karbon yüzeye kadar temizlendi. Şimdi ben bunu çöpe mi atayım :D Çizik boya dökülmesi yüzeysel olduğu sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum. 15bin km bu halde kullanıyorum.
Bahsettiğimin bu olmadığını siz de biliyorsunuz bence 😊 Bisiklet sizde ve olaylar o sırada gerçekleştiyse elbette bir sorun yok.Başka birinden Satın alacak biri için durum biraz daha dikkatli davranılması gereken bir konu.

• Beğen
Tepkiler: Ekincan
Geri