Scudo Sports

Bisiklet nasıl yıkanır?

Arda Pilor

Üye
Tepki
2
Arkadaşlar ben Whistle alacsğım onu temizlemek için ilk başta yıkanması iyi oluyurmuş.Bisikleti Direk hotumlamı yıkamlıl yoksa bezi suya batırıp öyle mi temizlenmeli?

Scudo
tazyikli olmayan su ile yıkayabilirsiniz göbekler vs. yerlere su kaçmasın yeter. tazyikli su kullanacaksanız mümkünse barını iyice düşürün ve siz yıkayın...göbeklere su kaçmasın yeter birde bisikleti kurularsanız daha iyi olacaktır..

İlk alacağınız bisikletinizi bence nemli bir bezle silip sonrasında güderi türü iz bırakmayan bir bez ile silin.Sonrasında ise bisiklet temizliği ve bakımı konusunda setler var netten bulabilirsiniz.Bunlarla da bakımlarını yapabilirsiniz.

:)))
Bence de nemli bezle silmek yeterlidir :)))

en iyisi yarım su dolu bir kova ve bez. sıkıp sıkıp sileceksin.

hortumla falan yıkarsanız göbekler rulmanlar bilyalar su ile dolar. su gress yağın yapısını bozar. bence silmek ve bezi yıkamak en güzeli. sonra da kuru bir bezle kurularsanız parlar ...

kuru bezin bir tehlikesi arada kalan çamur parçaları zımpara gibi boyayı inceltebilir.

microfiber denilen bezler en güzeli.

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
ben hortumla kadroya su tutup çamurunu kirini atıyorum..ondan sonra mazot ile siliyorum..mazot ile sildikten sonra sabunlu veya bulaşık detarjanlı bir kova su ile her yerini keseleyip duruluyorum..sonuç harika..hem temiz hemde parlıyor :)

@sonEr´´

anlayamadığım konu mazotla bisikletin heryerinimi siliyorsunuz ve bunun amacı nedir? sadece parlatmakmı yada jel kıvamındaki çizik giderici pasta ve cila kullanılması uygunmudur?

• Beğen
Tepkiler: mustafa akman
mazot kiri pası atıyor ve biraz yağlı olduğu içinde parlatıyor..genel olarak kir sökücü temizleyeci bir madde olarak kullanıyorum..zincirimide mazotla temizliyorum mesela..

• Beğen
Tepkiler: serhat dura
en iyisi bütün parçaları söküp kadro kalacak şekilde bırakıp yıkamak ve kurulamak yada oto yıkamaya götürücen fırçasız köpüksüz yıkıyacaksınız :D

Korozyona uğramasından korktuğunuz parçaları saf su ile yıkayabilirsiniz. Saf suda hiçbir mineral bulunmadığı için pas ve korozif etki oluşturmaz...

Not: Yağmur suyu saf sudur.

• Beğen
Tepkiler: bedra
Bence de nemli bezle silmek yeterlidir

hafif nemli bez yeterli olur. ayda bir kerede gazlı bezle silerseniz süper olur

Arkadaşlar bende 3 senedir bisikletimle gezdikten sonra üzerinde çamur varisee yıkıyorum hiç bir problem olmadı şimdiye kadar olacağınıda zannetmiyorum.

@sonEr´´

mazot yerine gaz yağını kullanabilirsiniz hem uçucudur hemde daha iyi sonuç verir

göbeklere tanzikli su gelmediği sürece bence hiç bir zararı yok neticede mtb kullanıyoruz zor arazi ve hava şartları için tasarlanmış bir bisiklet

önce, dirseğinizle suyun sıcaklığını ölçün. çok soğuk ve çok sıcaksa ideal sıcaklığa kadar ılıştırın. ideal sıcaklık, bebeği yıkarkenki sıcaklıktır. aksi durumda bisikletiniz su soğuksa üşütebilir, su çok sıcaksa haşlanabilir. haşlanınca en yakın hastaneye götürmeden önce yanığın derecesine göre bepanthene krem ile o ilk yanık hissini alabilirsiniz. üşütürse bisiklet, bi kaç kat battaniye atıp iyice bir terlemesini sağlayabilirsiniz. ilk terden sonra bişeyciği kalmaz.
yıkanma işleminden sonra bebe yağı ile bisikletin nem dengesini uzun süre koruması sağlanmış olur.

saygılar,

memet

Geri