Scudo Sports

Bisiklet nasıl temizlenir?

İşin temizlik kısmı ne kadar geyik de olsa, konu içinde gerçekten de bir püf noktası var aslında:

Aylar önce 8000 Euro(€) verip süper-hafif son model bir Scott aldınız. İlk günler her şey mükemmeldi. Bisikletiniz pedala dokunmanızla beraber uçmaya başlıyordu ve sokakta herkes size bakıyordu... Ama artık siz bile bisikletinize bakmak istemiyorsunuz ve daha da kötüsü bacak kaslarınız pedalı gerektiği güçle çevirebilmek için yetersiz kalıyor. Ve sorunu merak ediyorsunuz?

Sorun burada: Bisikletiniz kirlendi. Bisikletinizi temizlemeniz lazım yoksa ondan gerekli verimi alamazsınız. Kir aslında bisikletin en büyük düşmanıdır.

...

Bisikleti kirliyken sürdüğünüzü ve temizken sürdüğünüzü düşünün. Temiz bisikleti sürmek daha çok keyif veriyordur.

Mesela vitesten/rubleden sesler geliyorsa zinciri temizledikten sonra daha rahat ve sessiz çalışır. Bu da hem daha zevk verir hem daha akıcı bir sistem demektir. Aynı şekilde frenlerin bakımı sonucu yumuşayan fren kolları ve daha iyi tutan bir fren sistemi de frenleme açısından size daha güven verecektir. Vs...

Yani işin özeti: bisikletlerimizi temiz tutalım arkadaşlar. :D
İyi yönden bakmaya çalışarak ben konudan bunu çıkarıyorum. :)

Scudo
Bisikletin jantları asetonla temizlenir mi acaba, sizin bilginiz var mı?

Eğer jantta yazılı birşeyler varsa marka gibi falan, onları aseton söker. Belki boyaya da zarar verebilir. Bence kullanmamak lazım.

Benim bisilete kışın hiç binmem, 11 senedir Su bile değmemiştir . Hep silerim.

bu işi sırrı ve kesin çözümü pas ve yağ sökücü ile temizlenir ve bol duru su ile yıkanır.sonrada güzel bir bezle temizlenir.Sonrada yağ gereken yerler yağlanır ve size kral bir emizlik olur.Bu kadar basit. :D

Bende aynı şekilde yıkarım.Kirleneceğini bilsem dahi yıkar temizlerim.:)

Bisiklete fön tutmanın sakıncaları var mıdır sizce? Hele dış lastiğe tuttuğunuzda aşırı sıcak lastiğin esnemesine dolayısıyla sürüş kalitesinde bozulmaya neden olabilir mi?

Yok ama bence maliyetli iş.elektrik faturasından dolayı..:) Bezle Kurulamak en maliyetsiz iş..Tek lastik değil her yerini tabi..Temizik malzeme ve sizin performansınızı artırır.Sizde bisiklet sürmekden haz alırısnız..

• Beğen
Tepkiler: HakanDemir
ben 2 kova su alıyorum.1 sini alıp bulaşık süngeriyle bisikleti bir güzel yıkıyorum sonra da 2.kovaya sıvı sabun döküyorum. sonra iyice köpürttükten sonra o suyu bisikleti bir güzel sabunluyorum süngerle..sonra da 1.kovayı boşaltıp temiz suyla dolduruyorum sonra da bir güzel yıkıyorum bisikleti sonra da bir bezle kurutuyorum ve suyun bilhassa hafif sıcak olmasına dikkat ediyorum ve çok temiz oluyor benim arkadaşm bu işlemleri yaptıktan sonra cilalıyor bisikleti araba cilasıyla, cilanın bu kadar farkettirdiğine inanamıyorum ama kendi bisikletim üzerinde denemedim.

Hım bir şey daha eklemek istiyorum.Fazla konuştum ama çok özür.Tazzikli su ile malzemelere yakın yıkamayın.Özellikle jantların göbeklerine ve dişli takımına.Mutlaka zarar görür.İyi Forumlar.

Bisikletim Çok Çamurlu ise soluğu petrol ofisinde alıyorum yıkama yağlama
fazla çamurlu değilse kendim 2 kova su ile temizliyorum

bi araba yıkamacısına giriyorum cok camurluysak ben ve bisikletim diyorum abi banada tut çıkıssss tertemiz en guzel temizlenme:D:D

@sadana

Konu gerçek bisiklet bakımına döndüğüne göre ne zamandır sormak istediğim soruyu sorayım: Bazı arkadaşlar bisikleti temizlerken "aman göbeklere su gelmesin" gibi uyarılarda bulunuyor. Bunun nedeni nedir? Ya da göbeklere tazyikli su mu sıkmak sakıncalıdır?

Bu arada bakımla ilgili bir video da ben paylaşayım:
(link)

@Ender TURAN

Temizlik de genel anlamda olmasada bir bakımdır.Tazyikli su göbeklere mutlaka sızıntı olur.İçerisindeki yağın su ile karışıp daha akıcı olmasına ve yağın boşalmasına neden olabilir.Sonuçda bu önlemdir.Özellikle sıcak ve tazyikli suya dikkat..Video içinde tşk ler..İyi Forumlar..

Benim yöntemim biraz daha farklı,
Önce köpüklü sıcak suyla güzelce köpürtüyorum,sonra,
işyerimde 500 lt lik hava kompresörü var baya basınçlı, onunla bütün köpükleri uçuruyorum :D.Geriye parlatma işlemi kalıyor.Temiz bir bezle (gerekli yerleri gazyağı ile) temizliyorum.Lastikleri de lastik parlatıcı ile parlatıyorum.En sona yağlama işlemi kalıyor.Onu da yaptıktan sonra uçuşa hazırız :D

@Murat Orego

ya ne çamaşır suyu ne verneli dalga geçer gibi konu bide çamaşır makinesi tam olmuş yumuşatıcıyı napcaz elciklerimi yumuşatcaz bu ne konu bide sabitlenmiş yani

Geri