Scudo Sports

Bisiklet nasıl kilitlenmelidir? Kilit çeşitleri ve doğru kilitleme yöntemleri

Bsikletiniz için ne tür kilit kullanıyorsunuz?

• Toplam katılım
    504
Şifreli kilidimin şifresini unutup internette acaba nasıl açılıyormuş diye aratıp videoda 10snde benimse 20-25snde açmamdan bu yana bisikletimi hiç bir yere kilitlemiyorum. Arada pinkbike 'a girip ilanları en ucuzdan sıralayın ne biçim çalınan bisikletler var. Bazı videolarda gördüm İngiltere 'de adamlar şarjlı avuç içi taşlama/spiral ile gayet rahat kilit kesip çalıyorlar. Almanya'da bulunan bir abim "buradan çalınan bisikletler 4te biri fiyata bazen daha aşağılara Polonya tarafında satılıyor" diyor. Yukarıda @seko35.50 abinin dediği gibi "en sağlam kilit hırsızı en fazla oyalayan kilittir". Bir atasözümüzün de dediği gibi "hırsıza kilit dayanmaz"

İlla ki bisikletinizi kilitlemeniz gerekiyorsa ön tekerinizi söküp arka teker yanına koyun kadrodan ve tekerlerden geçirerek kilitleyin. Bisiklet üzerinde sökülmesi basit şeyleri çıkartın. Ön-arka aydınlata, matara, km saati, zil, sele borusu (bazı bisikletlerde mandallı olduğu için rahat çıkıyor), çeşitli aksesuarlar gibi. Sizin daima görebileceğiniz ara ara bakıp yerinde olduğunu teyit edebileceğiniz yer olması önemli. Ola ki çalacak kişi çalmayı beceremedi arkadaşımın başına geldiği üzere bisikletinize zarar vermesi de muhtemel. Çalamayınca lastiklerini bıçakla kesip nasıl yaptıysa fren pabuçlarını çalmış.

Scudo
Spiral taşlama makinesiyle kilidin kesilmesinden korkanlara: Anti angle grinder özellikli diye geçen, yani spiral taşlama makinesiyle kesilmesi dahi zor olan bazı ürünler var. Oldukça pahalı ürünler. Bugün bir tane örneğini gördüm. Birden fazla spiral taşı kullandıkları halde, hırsızlar uzun sürdüğü için vazgeçmişler. Haliyle, "hırsızı oyalayan kilit" kavramına gayet uyuyor. Benzer bir ürün de kryptonite markasında sanırım var.

Ürün bu: (link)

• Beğen
Tepkiler: Bilge dönmez
sokma mil bisikletiniz varsa aparatlı veya anahtarla olan millerden aslın bu bisikletin jantlarını korur
alarmlı bir kilit kullanın bu çalmaya girişeni caydırıcı bir hareket olur( bisikleti görebilcek mesafelere park ederseniz daha iyi olur)
bisikleti evde tutun eve girip alamıcaklarına göre buda kafanızı rahatlatır
son olarak mümkünse bir airtag alın ve sadece sizin bildiğiniz bir yere monteleyin buda çalınsa dahi sahibi olduğunuz ve kolay bulunmasını sağlar(sahiplik meselesine gelicem)
bisiklet çalınsa dahi airtag ile buldunuz fakat polis sizden bisikletin size ait olduğuna dair seri nolu fatura ister faturasını saklamayı unutmayın

Hayırlı akşamlar, bisikletim için U kilit almayı düşünüyorum, ancak üç model arasında kararsız kaldım.

- Decathlon 900 M Bisiklet U Kilidi

- Yale YUL3C/14/230/1 Maksimum Güvenlikli Kablolu U Bisiklet Kilidi

- Onguard 8012C Bulldog

Decathlon ile Yale'de açılmama gibi bir sorunla karşılaşıldığını gördüm. Onguard şifreli ve hâlihazırda şifreli halat kilidim mevcut.

Arkadaşlar, kitlemek önemli ama airtag benzeri bir takip cihazını bisikletin gizli bir yerine koymakta fayda var. Temuda satılan muadil airtaglar hemen hemen orjinali kadar iyi performans sergiliyor. Ben tüm bisikletlerimde gizledim sağa sola. Mesela temuda suluk kafesinin oraya takmak için aparatlar filan var.

Hatta stikerlar satılıyor. Gps takiplidir dikkat diye. Bisikletin üzerine yapıştırıyorsunuz caydırıyor.

Son dönem millet motosikletlere koymaya başladı. Hırsızlar motoru çaldıktan sonra olmadık bir yere 2 günlüğüne bırakıyorlar. Sahibi gelip alırsa alıyor almazsa o zaman işte takipli değil deyip parçalayacaksa parçalıyor. Satacaksa satıyor.

Temuda aşağıdaki gibi 4 lüler vergi dahil 700 gibi bir rakama geliyor. Bana çok mantıklı geliyor. Paylaşayım dedim.

1746649696776.png

Hayırlı akşamlar, bisikletim için U kilit almayı düşünüyorum, ancak üç model arasında kararsız kaldım.

- Decathlon 900 M Bisiklet U Kilidi

- Yale YUL3C/14/230/1 Maksimum Güvenlikli Kablolu U Bisiklet Kilidi

- Onguard 8012C Bulldog

Decathlon ile Yale'de açılmama gibi bir sorunla karşılaşıldığını gördüm. Onguard şifreli ve hâlihazırda şifreli halat kilidim mevcut.
Bahsettiğiniz Yale kilidi yıllardır kullanıyorum açılmama ile hiç karşılaşmadım. Senede sadece 1-2 defa WD40 uyguluyorum. Ben açıkçası öneririm.

Onguard modeli de şifreli olduğu için başka şifreli kilit ile kombine kullanmak mantıklı değil. Onguard ve Yale nin kilitleri aynı yerde üretiliyor olabilir çok fazla ortak kısımları var.

Bahsettiğiniz Decathlon U kilit olmasa da başka Decathlon 500 zincir kilit açarken çok uğraştırıyor. Eğer bu modelinde yorumlarında benzer sıkıntılar varsa uzak durun derim.

Bisiklet kapalı bir odaya konulup kapı da kilitlenmeli

decathlon nun siyah 1.5 metrelik kablo kiliti var, deli dolarmış gibi doluyorum ve ona ek bağlayabilirsem sabit bir yere bağlıyorum. Genelde arka tekerlek, kadro ve bir tane de abes(mesela pedal vb.)yerden geçiriyorum.

IMG_7813.JPEG

En küçük u kilit ile mtb bisiklet kilitlemek biraz zor oluyor 😀 normalde bu kilit ile yol bisikletinin ön tekerini park demirine takıp sadece ön janttan kilitliyorum pratik oluyor. Bu park demiri kurum içinde halka açık bir yer değil o yüzden rahatım.

Eski bisikletimin selesini çalmışlardı. Hırsız vicdanlı imiş kendi kötü selesini bırakmıştı sağolsun 😺
Ön teker de kolay sökülüyor onu da ayrıca kilitlemek gerek dışarda bırakacaklar için

326938 dosyayı görüntüle

En küçük u kilit ile mtb bisiklet kilitlemek biraz zor oluyor 😀 normalde bu kilit ile yol bisikletinin ön tekerini park demirine takıp sadece ön janttan kilitliyorum pratik oluyor. Bu park demiri kurum içinde halka açık bir yer değil o yüzden rahatım.
Dünyanın her yerinde, bisikletlerin kilidi kadroya takılır. Jantlar bile önemsizdir. Pedalı şarjlı spiralle kesip, bisikletinizi çalmaları 30 sn sürmez. Siz hırsıza kolaylık yapmışsınız. Pahalı parçayı koruyacaksınız, feda edilebilecekleri değil. Kadro kesmek kimsenin işine gelmeyeceği için kilidi zorluyorlar. Sizin şu örnekle hırsızın kilitle bile uğraşmasına gerek yok. Ha bu arada, şarjlı spiral de çok pahalı bir şey değil...

Ben bisikletimi sağlam kilitlerle de olsa ev dışında hiç bir yere bırakıp arkamı dönemem. Bu yüzden ulaşım aracı olarak kullanmakta büyük sıkıntı yaşıyorum. Gittiğim yerlerde gözümün önünde olacak şekilde kalacaksa bisikletle gidiyorum. Bir arkadaşımın ya da kardeşlerimin evlerine bile bisikletle gideceksem eve çıkarma ve içeri sokma şartım var. :D Bunun dışında bisikletimle gezi amaçlı çıkmışsam sadece gezip gerisin geri eve dönüyorum. Gezerken bir çay bahçesi ya da kafeye uğruyorsam yine yanımda olmak zorunda. Genelde dışarıdaki masalardan birinde oturur, bisikletimi de gözümün göreceği müsait bir yere kadar yakınıma sokmak zorundayım. Kabul etmeyen yere girmem. Bir keresinde bir markete girmek zorunda kaldım ve bisikleti de içeri soktum. Herkesin garip bakışları içinde alacağımı alıp kasadan da bisikletimle geçtim. :D
Devir zor, devir eldekinin değerini bilme ve onu koruma devri.

Ben de çok endişeli sayılmam gerçi ama, şu airtaglerden aldım bir tane denemek için. Bence iyi saklanmış böyle bir cihaz, her türlü kilitten daha güvenli. Birisi alıp götürecek olsa bile icabında gösterdiği yere polisle gidip bisiklet geri alınabilir. Takip cihazı şurada diye çıkarıp telefondan da gösterince hiçbir şey diyemez çalan kişi hem

Bahsettiğiniz Yale kilidi yıllardır kullanıyorum açılmama ile hiç karşılaşmadım. Senede sadece 1-2 defa WD40 uyguluyorum. Ben açıkçası öneririm.

Onguard modeli de şifreli olduğu için başka şifreli kilit ile kombine kullanmak mantıklı değil. Onguard ve Yale nin kilitleri aynı yerde üretiliyor olabilir çok fazla ortak kısımları var.

Bahsettiğiniz Decathlon U kilit olmasa da başka Decathlon 500 zincir kilit açarken çok uğraştırıyor. Eğer bu modelinde yorumlarında benzer sıkıntılar varsa uzak durun derim.
Sağ olun.

• Beğen
Tepkiler: krank
Geri