Scudo Sports

Bisiklet-motor ilişkisi :)

Sanirim biri damarima basti :)
Henuz motorum yok ama korfezdeki butun racingleri ve sahiplerini bilirim tecrube edindikten sonra ilk isim boyle bir makina almak olucak bence bisikletle alakasi var ben bisikleti kullanirken butur racing makinalri kullanyrmus gibi kullaniyorum bu bana zevk veriyor 6-7 metre genisliginde bir yolda 35-40 la viraja girerek bisikleti 40 derece yatirmak duz yolda basmak ben bunlardan zevk aliyorum sanirim benim gibi pek yok ama herkesin zevki ayridir.
meraki olanlara birkac ornek veriyim arkadasin koydugu resimlerden biri 2009 kasa honda 1000 rr 1000 cc 190 beygirlik bir makina 0-100 u 3 saniyenin altinda ve birinci viteste 195 km/s. hiza cikabiliyor.
Hiz tehlikeyide arkadan getirir tabi ben daha cok seslerine ve o gorunuslerine hastayim herkes sevmeyebilr ama meraklilari varsa konusmak isterim :)

Scudo
Yıllarca motora bindim, en son motorum 125 ilk Yamaha xl idi. 40 binin üstünde km yaptım 2 yıl içinde. Sonuç olarak şunu diyebilirim; motor ayrı bir zevk. Ama itiraf etmeliyim , benim terfim motordan bisiklete oldu. Ve çok memnunum bu durumdan.

Evet her ikiside ayrı zevk ben ikisinide seviyorum şuanda bisiklet kullanıyorum ama motora geçmeyi düşünüyorum tabi bisikleti bırakacak değilim.

Mesele de o zaten. Araba, motor bisiklet ... Hepsinin yeri- işlevi- zevki farklı. İmkan dahilinde hepsi hayatı kolaylaştıran, hayata zevk katan enstrümanlardır benim için.

üst seviye olsun diye değil ama ehliyet istemediği için bi' pocket im olsun isterim tabii :)

(link)

İlk sayfada da yazdığım gibi zaman sorunu nedeni ile son yaptığım uzun turumda yolda hep motoru düşündüm, dönünce araştırayım dedim ve forumda bu konu çıktı. İletilere baktığım zaman daha önce de farklı yerlerde okuduğum gibi kesinlikle bisikletin yerini tutmayan bişey olduğunu görüyorum. Forumda da olan Anıl arkadaşımda bisikletle önce Yunanistan turu yaptı daha sonra Motor ile Bulgaristan turu yaptı ama bisikletin zevkinin bambaşka olduğunu her zaman söylüyor. Kendisi de motordan bisiklete geçenlerden. Hasılı motoru hiç bilmediğim için bisiklet olayı bambaşka bişey sanırım. İleride yine de cross vb. olarak hala düşünüyorum ama bu kadar yorumdan sonra da bisikletin ne demek olduğunu bir kez daha, daha iyi anlayabiliyorum.

@Yunus Emree

Hepside benim değil tabiiki :p
Bugüne kadar Cub, Commuter, Racing, Cross kullandım.
Şimdiyse uzun yol motoru Enduro almak istiyorum. 1200 cc BMW olursa tadından yenmez.
Yaşı başı alınca da noktayı scooter ile koyarız.

@olgun şenel

Yunanistan turunu bisiklet ile yapsaydı. 2-3 kat fazla zaman kaybı olurdu. Bisiklet tabii ki zevkli, bende eğlenceli buluyorum.
Ancak zaman ve yük bakımından motosiklet, uzun yol için çok zevklidir. Adapazarından; Eskişehir, Bursa, Balıkesir, Zonguldak, Bolu vb. yolculuklarım oldu.
Bu tür gezileri bisiklet ile de yapmak isterim. Ancak şuan için böyle bir cesarete sahip değilim. en az 30, en çok 200 km lik gezilere imza atabilirim.

Ben motorum olsun diye pek düşünmedim ama bazende özellikle yarış motorları geçerken -ahhhhhh çektiğim olmuştur... Şunun üstünde ben olsam diyorsun... :)

Birçok motor kullanmışsınız sanırım ama bek SS tarzını sevmiyorsunuz heralde hyo 250 den başka göremedim.

@ßarış Yavaş

Ben biraz pintiyim. Az benzin çok kilometre felsefe edinmiş biriyim. Bütçe az olunca öyle oluyor.
Hyo ocağıma incir ağacı dikince, dedim ben bunun 600 cc ile hiç baş edemem. O yüzden küçük hacimli motor tercih ettim.
10 lt 300-375 km banko, sayısal tutarsa tek hayalim BMW 1200 GS R almak. gerçi 800 hatta 650 ye bile razıyım. :p

@M.Ozkul

Racing tam asi adam motorudur. Yanlız racinge cebinde para olmayan binemez. Benzin içmesini sever.
İçsin helal olsun derim. Eskiden GT250 R motorum vardı. Sokakta yürürken suratıma bakmayan kız gelip sohbet ederdi. ilgi çok fazlaydı. bunaldığım olurdu.
Park edince gözüm hep motorda olurdu. Çünkü herkes binip izinsiz fotoğraf çektirmeye kalkardı. yan düşse 2-3 Bin zarardasın. Aklım giderdi.
Sonra Cross aldım. yalnız kovboy oldum. 2 kızı zorla bindirebildim. Ne soran var. Nede yaklaşan, ilgiye hasret kaldım. Tercihler doğru yapılmalı.

http://u1307.hizliresim.com/1c/m/qhn2u.jpg

Evet benzin fiyatları masrafı işi karıştırıyor herkesin kendi fikri sizde haklısınız bende ileride racing almayı düşünüyorum 1000 cc bir makinanin yakıtını sorarsanız bir depo ile 200 km gidiyor (depo hacmi 18-19 lt.) :) ama o tutku ses duruş endam boy pos her kuruşuna değer bence o kadar hastasıyım :)

Allah daha iyilerini nasip etsin inşallah bi gs 1200 görürüz sizde racing in ilgisi fazla olsa da insan sevdiği motora binmeli.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Can
@ßarış Yavaş

Amin. Gönlü olan cümlemizin başına diyorum.
17 lt x 4.70 TL : 80 TL , 2 ay GT kullandım. ayda : 300 ile 400 TL arası benzin tükettim. Sadece 265 km gidiyordu.
Çabuk gaza geliyorsun. Ver gazı ver çoşkuyu sonra çek en yakın benzin istasyonuna :agla: ,
illa 1000- 1200 cc olması gerekmiyor. Fazer 600 bile olur. yeterki o 4 silindir sesini duyalım. :evil:

@Tolga Can

Aynen öyle ses gazlama zevki derken benzin istasyonunda çıkıyor acısı :)
Bence de öyle 600 cc 4 silindir olsun sesi yeter ama bi abimde var kırmızı siyah 2004 kasa 1000 rr bindim bi kere dehşet bişey kalıplı dev gibi çok goşuma gidiyor 190 lık arka tekerin o kalınlığı marşın ardından gelen sesi hiç söylemiyorum bile :)

Geri