Scudo Sports

Bisiklet mi hızlı yoksa araba mı?

çanakkale'de bisiklet garanti.

ç1 ile yarıştım. 10 dakika önce terzioğlu kampüsteydim. he yolcu olanlar otobüs bekledi, trafik ışıklarına takıldı, yolcu indi bindi durumunu bekledi... ben ise yokuş çıktım.
velhasıl-ı kelam çanakkale'de otobüse para vermek biraz tembel işi. hatta tam olarak tembel biraz aptal işi.

Scudo
Ben trafiğin neden bizleri sinirlendirdiği üzerinde konuşayım. Trafikte sürekli 360 derece görmek durumundasınız. Yoğun trafikte de sürekli böyle olmak durumunda kalınıyor. Öndeki araçla mesafenizi ayarlamak, arkanızdaki araçla mesafenizi ayarlamak, pedallarla, vitesle uğraşmak bir süre sonra ciddi anlamda yoruyor. Sanırım en önemli nokta ise elimizde potansiyel(otomobil) varken buna rağmen yol katedemiyor oluşumuz. Hepsi birleşince psikojik ve fiziksel olarak yoruluyoruz bu yorgunluk haliyle asabiyete dönüşüyor. Bu asabiyette havanın, çevremizde gördüğümüz unsurların(sürekli stop lambası), duyduklarımızın(sürekli motor gürültüsü) da önemi büyük. Bana göre trafikte asabileşmemek neredeyse mümkünü olmayan birşey. Ben çok sakin bir adamım ama trafiğe girdiğimde belli bir süre sonra canavarlaşıyorum. Bunu kontrol edebiliyorum ama yıpranmış oluyorum. Yoğun trafiğin olduğu bir şehirde yaşasam kesinlikle otomobilden uzak dururdum.

bir gün mtb ile nişantaşı üzerinden beşiktaş'tan mecidiyeköy'e giderken osmanbey civarında spor bir mazda ile karşılaştım sıkışık trafikte bekliyordu yanından geçerken bakıştık sonra onu geçip alışveriş için avm'ye :( girdim. 15-20 dakika sonra dışarı çıktım, bisiklete atladım, mecidiyeköy meydanına yaklaşırken tekrar karşılaştık, o hala trafikte bekliyordu, sırıtarak geçtim yanından o da sırıttı bana ama muhtemelen içinden küfür ediyordu. bugün aylar sonra araba kullanmak zorunda kaldım. sürücü koltuğundan kalktıktan sonra ameliyattan çıkmış gibiydim.

Gecen pazar bagdat caddesinin ortasinda katlanir bisikletimin lastigi patladi. Yama yaptim bisurr gittim yine patladi yamayi tutmadi. Neyse yama yaparken yanimdan bir siyah murat 124 gecti modifiyeli :) cokta trafik vardi arabayada binmedim. Bisikleti sure sure stadin yanindan alex heykelinden bogaya ciktim tam 1 saate yakin surede. Isiklarda bir baktim haci muratyeni gekmis:)) demem o ki yurumeseydim, altimda bisikletin lastigi patlamasaydi ondan cok once evime bile varmis olacaktim

Daha hızlı demeyelim de özellikle belirli saatlerde çok daha stresten uzak.

İster bisiklet sürücüsü ister araba sürücüsü olun her türlü trafikte sinirlenmemek elde değil.Belki bu sinir bisiklette daha düşük olabilir fakat insanı sinirlendiren şey bisiklet araba motor değil trafik oluyor genelde.Kullandığınız araç pek bir şeye yaramıyor.Ben özellikle otobüs,taksi,minibüs,dolmuş,kamyon gibi sürücelere daha fazla dikkat ederim.Onların her saati direksiyon sallayarak geçiyor ve zamanla daha asabi bir sürüş ortaya çıkıyor.
Bu arada trafikte asabileşmek derken : Bisiklet sürerken önde hata yapan araca dikiz aynasından görecek şekilde el kol yapmak...Bunun zevki hiçbir şeyde yok :)

@emrah sökmenberk
Merhaba bende Sakarya da oturuyorum. Bisiklet türünüz nedir acaba ?

Okula bisikletle gidiyorum otobüs 15-20 dakika sürerken ben ara yollardan 8-10-12 dkka aralığında gidiyorum zaten bugün kondisyonum baya bir iyiydi 7.5-8 dkkada gitttiğimi düşünüyorum.Dolmuşları felan solladığım oluyor bazen :)

• Beğen
Tepkiler: YüzSürKoş
@Ebubekir

:D dikkat etmeye çalışıyorum zaten çoğunlukla hatta artık çözümüde buldum eskiden araba arkamdan geldiğinde sağa yanaşır beklerdim tabi onlarda beni sıkıştırıyorlardı artık hiç sağa felan kaymıyorum arkama bakıyorum gülüyorum :)

Geri