Scudo Sports

Bisiklet Maceramız Başlarken...

Bisikletiniz hayırlı olsun. Kazasız, tacizsiz sürüşler dilerim. İnşaallah sizin ve oğlunuzun kaskı vardır. Herhangi bir kafa vurmada kırılsa bile acıyı neredeyse yok ediyor.(zaten yokluğunda oluşabilecek hasarın yanında o acı önemsiz olacaktır) Maşayı bisikletten inmeden kiltleyebiliyor musunuz? Çünkü benimkinde maşadan kilitlemeli ve bana inerek kilitlememi söylüyor. Bildiğim kadarıyla inmeden kilitle oynarsam hasara yol açıyor. Sizinkinde durum nasıl bilmiyorum.

Scudo
yeni seleyi monte ettim. hımmmmmmm.... açıkcası sedonanın selesi görsel olarak biraz daha güzeldi....

@Salih Kü

teşekkürler...
özellikle kask konusu çok sıkıntılı.
bu sorunu bizzat kendim ve çocuğu olan arkadaşlarımda yaşıyor. çocuklara kask taktırmak bir sorun....
kimse takmak istemiyor. ama itiraf edeyim geçen gün yaşadığım bir olay kesinlikle kask takmanın gerekliliğini az daha gösteriyordu....
bu konuda birşeyler yapıp örnek olmak şart. önümüzdeki hafta kask bakayım...
kask konusu enteresan bir konu alınabilir bir kask 20€ dan başlıyor...200€ ya kadar çıkıyor.
bunları adam adamlı test eden, puan veren bir kuruluş varmı acaba....

@Salih Kü

teşekkürler...
özellikle kask konusu çok sıkıntılı.
bu sorunu bizzat kendim ve çocuğu olan arkadaşlarımda yaşıyor. çocuklara kask taktırmak bir sorun....
kimse takmak istemiyor. ama itiraf edeyim geçen gün yaşadığım bir olay kesinlikle kask takmanın gerekliliğini az daha gösteriyordu....
bu konuda birşeyler yapıp örnek olmak şart. önümüzdeki hafta kask bakayım...
kask konusu enteresan bir konu alınabilir bir kask 20€ dan başlıyor...200€ ya kadar çıkıyor.
bunları adam adamlı test eden, puan veren bir kuruluş varmı acaba....

@ömer yetmişüç

Seleyi denedim, konforlu, rahat.
Aslında bu tarz sele bisiklet üzerinde gelmesi gerekirdi.
Beton gibi sele kullanmalarının sebebi nedir şuan çözemedim.

birkaç gündür kask hakkında araştırma yapıyorum. ortalık marka ve bilgi kirliliği ile dolu.
bu işin testini yapan puan veren bir kuruluş yokmudur?
en pahalısı en iyisi mantığına inanmadığım için gerçekten işe yarayan bir kaska max bedel ödenmesi gerektiğini düşünüyorum.
forumda kaskla ilgili yazıları okumama rağmen tatmin edici bir test, bir araştırma olmaması, cevap alamamak üzücü....
bu arada aşağıdaki video dikkatinizi çekebilir...

@ömer yetmişüç

Hocam selenin burnu biraz aşağıya bakıyor gibi geldi sanki bana, "ergonomik sele ayarları" diye bir arama yaparsanız forumda çok güzel bir konu mevcuttu. Bu arada aldığınız sele benimde eskiden kullandığım bir sele, gayet güzel seçim yapmışsınız. Kask konusunda ise kimse net birşey söyleyemiyor sanırım. Ne yazık ki kaskta bile hafifliğe göre seçim yapan bir kitleyiz, tamam bu da önemli fakat en mühimi de sanırım koruyuculuk. Ben 30-35 TL'lik Sedona marka bir kaskla 60-70 km hızla rampa inerken takla atıp kafamı sert biçimde vurmama rağmen kaskta bir sıkıntı yaşamadım. Yeterli koruyuculuğu sağladı diyebilirim. Eğer ki kaskınızı oğlunuza alacaksanız sanırım bu kadar büyük kazalar yapmayacaktır, Decathlon'da Bell marka kasklar var şuan kullanıyorum ve gayet memnunum. Tavsiye ederim.

@Tamer KAMIŞLI

Önerileriniz için teşekkürler. Kask konusunda çok fazla beklemek istemedim. Delta bisiklete gidip Geotech kask aldım. Ortalama bir kaliteyi tutturdum sanırım.
Takoni eldivenler ve cannondale arka far ile günü tamamladım.
Nihayet bir bisiklet satış noktasında -size nasıl yardımcı olabilirim diyen, adamakıllı ilgilenen bir kişi tanıdım.
İzmir delta bisiklet Turgut beye bu vesile ile teşekkür ederim.

@Tamer KAMIŞLI

Haklısınız seleyi düzelttim. İphone su terezisi uygulaması ile Yere tam paralel yaptım.
Teşekkürler.

Ömer bey seleyi kullanıyor musunuz hala ? konfor durumu nasıl. aynısından almayı planlıyorum da. Jelli galiba sele doğru mu.

bu seleyi kullanan var mı dostlar ?

biyerde okumuştum selenin önü %10 aşağı bakmalıdır diyordu

Faruk bey seleyi kullanıyorum. Çok memnunum. Tavsiye ederim.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Alper bey ben selenin önünü biraz yukarı kaldırıyorum. Çünkü brooksta öne kayıyorsunuz.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Geri