Scudo Sports

Bisiklet Lisansı

Ben yeni ferdi lisans aldım, spor dalı kısmında "yol bisikleti" yazıyor.

En azından lisansi olanlara ferdi-klup gözetmeksizin bireysel sürüş yapanlara sporunu icra etme izni verilmeli.

Scudo
Aranızda lisansla birlikte haftasonu tur yapmış, polis tarafından çevrilmiş olan var mı?

Ferdi sporcu lisans alma proseduru nedir paylasabilir misiniz?

@hakancaner

Nüfus cüzdanı,
2 adet vesikalık fotoğraf,
Sağlık raporu,
Gençlik ve Spor İl-İlçe Müdürlüğünden ya da sitesinden alınan ''Ferdi Lisans Talep Formu''.

@hakancaner

Nüfus cüzdanı,
2 adet vesikalık fotoğraf,
Sağlık raporu,
Gençlik ve Spor İl-İlçe Müdürlüğünden ya da sitesinden alınan ''Ferdi Lisans Talep Formu''.
Tesekkurler, saglik raporu nerden aliniyor?

Tesekkurler, saglik raporu nerden aliniyor?
Ben bugün aile hekiminden aldım. Ama bazı şehirlerde aile hekimleri vermek istemeyip hastaneye yönlendiriyormuş. Tabii haklılar bir noktada.

@hakancaner rica ederim.

Aile sağlığı merkezleri veriyor ancak ben almaya gittiğimde sisteme önceden işlenmiş ''astım hastalığı'' notu var olduğundan doktor bi taramadan geç diyerek beni

hastaneye sevk etti. Hastanede ilgili bölümden muayene oldum, göğüs hastalıkları doktoru da tam bisikletli çıkınca ''seni bunun için mi uğraştırıyorlar'' diyerek

ivedilikle bisiklet sürmem için onay verdi ve sağlık raporunu ''ücret''ini ödeyerek almış oldum. Ancak aile sağlığı merkezlerinde sağlık raporu için ücret alınmıyor.

@amasseia Ben mi yanlış anladım sağlık raporu için ücret mi ödeniyor?

@Ali Eren bisiklet lisansı için sağlık raporu alacağım dediğimde ilk önce ücretini ödemem gerektiği söylendi. Hastane veznesine yaklaşık 55 TL gibi bir ücret ödedim.

Hatta vezneye:
-Muayeneden geçemezsem parayı iade edecek misiniz? diye sorduğumda iade edilmez cevabını aldım. Nitekim raporumda sıkıntı çıkmadı.

Bu arada devlet hastanesinden söz ediyorum.

• Kızgın
Tepkiler: RoninRider
@Ali Eren Aile Hekiminize daha önceden randevu oluşturup sporcu lisansı raporu için gidebiliyorsunuz. Bazı aile hekimleri haklı olarak tam teşekküllü hastahaneden rapor almanız gerektiğini söyleyip size rapor vermiyor. Siz de para verip özel hastahaneden rapor almak zorunda kalıyorsunuz. Lisans yenilemede prosedür farklı tek foto ve sağlığımdan ben sorumluyum tarzı imzalı bir kağıtla yeni lisansı 2 dk çıkartıyorlar. Sağlığımdan ben sorumluyum dökümanını bulursam buradan paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
Ben yeni ferdi lisans aldım, spor dalı kısmında "yol bisikleti" yazıyor.

En azından lisansi olanlara ferdi-klup gözetmeksizin bireysel sürüş yapanlara sporunu icra etme izni verilmeli.
Bence bu lisanstan da bağımsız olmalı, aksi durumların temel insan hak ve hürriyetlerine aykırı olduğunu düşünüyor, "izin" sahibi kişilerde de bu ayrıcalığı hak etmelerini sağlayacak bir meziyet göremiyorum.

2EFA0BBC-F974-4E6F-97CF-454941169B24.png
Bu okçuluk için ama bisiklet içinde aynısı geçerli.

@Monomorph lisans, en azından ben sporu önemsiyorum, ciddiye alıyorum ve bunun için zahmet edip gidip lisans aldım, bakımından önemli. Olağanüstü hallerde,dışarı çıkma yasağında spor yapma zihniyetinde olmayıp sakıncalı durumlar icra edip yakalanan lisanssız kişiler spor yapıyordum diyemesin. Lisans bu bakımdan önemli bence.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Binlerce insan iş yerinden uydurma izin belgeleri çıkartıp hafta sonları istediği gibi ortalıkta geziyor. Biz de tek başımıza sporumuzu yapalım diye birilerinden izin alma derdine düşüyoruz...

bu tip işlerde meslek odalarının büyük etkisi var, veya etkisizliği. İstanbul Yenikapı iskelesinde bisiklet odası gibi bişey var. Biri oradan geçerken sormalı ve yardım istemeli. Bizlerin kişisel gayretleriyle olacak iş değil. Toplu bir karar alınsın ve çıkılabiliyorsa çıkılsın veya çıkılmasın denmeli. Böyle deli tavuk gibi sağa sola koşturmak birbirimize sormakla zaman kaybediyoruz, bisiklet derneği de boş boş oturuyor

Merhabalar, ben de dün ferdi lisans aldım.
Veren kişinini dediğine göre:
Kulüp lisansı olmadığ için, bu lisans ile eğer katılanacak bir yarış gösterilmez ise ceza yersiniz. Buna güvenip polisle münakaşaya girmeyin. Eğer katılacağınız yarışı ispat ederseniz yazmaz.
Bunu söyleyen yetkili aynı zamanda polislikte yapmış ama her polis bunu bilmiyor dedi.

@atilayb Kulüp lisansı olanlarda sıkıntı yok anlamına mı geliyor bu cümlesi. Benim lisansım kulüp lisansı.

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Geri