Scudo Sports

Bisiklet lastiğine azot basmak

Tepki
38
İsim
Ardan Pakyürek
Bisiklet
b'Twin
bazı benzinliklerde oluyor 1 tl gibi bir meblağ ödeyerek hava yerine azot basılabiliyormuş. daha önce deneyen var mı. teşekkürler.

Scudo
Bir ara modifiye forumlarında modaydı bu azot basma olayı. Yok 0-100'ü geliştiriyormuş falan filan. Soluduğumuz havanın zaten %78'i azottur. Elbette azot basmanın bir mahsuru yoktur fakat faydası da yoktur.

Bu arada azot basayım derken yanlışlıkla hidrojen falan bastırırsınız, sonrasında aya tek gidiş uçuş bileti kazanırsınız aman diyeyim...

Bu arada sunu da eklemekte fayda var:

Bazi benziikteki kompresorler cok fazla nem de iceriyor. Bir keresinde kompresor ucundan cikan hava elimi islatacak kadar nemli cikiyordu. Ayak pompasi ile basarken dikkat etmeye gerek yok tabi ama kompresorle basarken nem filtresi olmasina dikkat etmekte fayda var.

• Beğen
Tepkiler: Ardan pakyurek
@Ardan pakyurek lastik ne kadar ısınıyor allah aşkına patinajla mı kalkıyorsunuz? :D

• Beğen
Tepkiler: samurusov
@Ardan pakyurek

söylediğiniz gibi lastik basıncının sürekli değişmesini engellemek, ve zamanla basınç kaybetmesini önlemek için tercih edilir ve korozyon önlemede büyük etkisi vardır. biraz tembel işidir bence :) araba için kullanılabilir, böylece 1 yılda 2 kontrol yapmanız yeterli olacaktır. ama onun dışında hava basıncını ihtiyacınız oranında değiştirmeyi ve sık sık kontrol etmenizi öneririm. türkçe kaynak ekliyorum;

Otomotiv ve Uçak sanayinde kullanımı[(link) | (link)]

• Günümüzde ise artık araba lastiklerini şişirmede kullanılır.Lastik şişirmekte nitrojen kullanmak havacılıkta kullanılan bir yöntem.Normal havanın içinde bulunan oksijenin meydana getirdiği korozyonu azaltmak ve yüksek sıcaklıklarda yanma riskini azaltmak için uçak lastikleri nitrojen ile şişirilir. Ancak otomobil lastiği o kadar kritik yüklere maruz kalmadığı için otomobillerde kullanmak fazla bir fayda sağlamaz.

yanlış

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ben arabamın lastikletine bastırıyordum.Özellikle soğuk havalarda lastiklerdeki basınç değişimlerini engelliyor.Şimdi düşündüm de,evet bu anlamda etkisi vardı sanırım.

Ama bisiklet için ne gibi bir artısı olur bilemiyorum.20 liralık pompa alınsa daha iyi :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ardan pakyurek ben yaklaşık 5 yıl kuşadasında ikamet ettim 2.5 yılda yaklaşık 7200-7300km bisiklet sürdüm lastiklerimi sürekli kontrol ederim hatırlamam o kadar ısındığını.

@Sadettin Z.
nerede yaptırabilirim bu uygulamayı ?

Geri