Scudo Sports

Bisiklet Laptop Çantası

angvil

Üye
Tepki
13
İsim
ibrahim
Başlangıç
1993—94
Bisiklet
Carraro
Bisiklet türü
Katlanır
Merhabalar, işe bisiklet ile gidip geliyorum. Laptop çantası taşıyorum. Sırtta terleme yapıyor. gidona asıyorum. Ama dengesiz oluyor.
Portbagaj a takabileceğim laptop çantası var mı piyasada ? Hem laptop girsin hem de portbagajda dursun. Heybe de olabilir. Pratik çıkabilen birşey lazım.

Ya da başka bir çözümü olan var mı ?

Son düzenleme:
Scudo
Laptop çantasını portbagaja bagaj lastiği ile sabitleyebilirsiniz bence bir deneyin derim hocam.

Tchibo'da hem sırt çantası olup hem portbagaja heybe olarak takılabilen 2 çeşit laptop çantası vardı ama kalmamış.

191298705_4095731583795754_7075258859339649969_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: angvil
Şuna bir bak belki işine yarar.

(link)

• Beğen
(link)

(link)

Vaude’nin sitesinde çantaları filtrelerken laptop taşıyabilme özelliğini kullanıp başka modeller de görebilirsiniz.

@Spartiat’ın bahsettiği Tchibo çantası da iyi bir alternatif; ancak bir kişi bagaja takma yeri hakkında olumsuz yorum yapmıştı.

• Beğen
Merhaba,
IBERA PAKRAK IB-SF3
ürününü satın aldım bugün.
(link)

Bulmuşsunuz, umarım ihtiyacınızı görür. İşim gereği turdayken de hep taşıyorum, bir kere ucuz atlattığım için bir hatırlatma yapayım veya öneride bulunayım, malum elinizdeki bilgisayar ne kadar külüstür olursa olsun bir gitti mi size yeni bir tanesi için fatura çıkarır - uğraşmanız, parayı denkleştirmeniz vs. de cabası.

İşe gidip gelirken en hızlı sürdüğünüz anda/noktada çantanın bir şekilde yere düştüğünü düşünün bir an için - en kötü senaryo. Bilgisayar, çantanın gözünde de olsa, düştüğü hızda ve yerde yere çarpmanın ve sonrasında yuvarlanmanın etkisiyle ne kadar hasar alır, bir daha çalışır mı, nereleri kırılır, bunlar ne kadar masraf çıkarır vb., bunları tahmin edin. Hiç mi etkilenmez, öyleyse harika! Etkilenirse, etkilenmemesi için neler yapabilirsiniz, düşünmenizi öneririm. Çantayı görmedim, bilmiyorum, ne kadar koruma sağlar onu da bilmiyorum ama dedim ya, en kötüsüne hazırlanın.

Önerim:
1. (Katman): Neopren malzemeden laptop kılıfları var, zarf gibi sarar/yapışır bilgisayara. (Ben HP'ninkini almıştım, başka markalardan da bulabilirsiniz.)
2. (Katman): Laptop çantası diye geçer ama görece dardır eni, bir tane edinin. Bütçeniz yeterse mesela Deuter'inkini öneririm.
3. (Katman): Klasik, hatta artık biraz eski tip kaçan laptop çantası, yani eni geniş, mesela Targus'un eski bir modeli var, belki 10 yıl öncesinden model/imal, o dönemin laptop kalınlıklarına uygun yapılmış.

Laptopu kıfılın içine, bunu dar çantanın içine, bunu en son geniş çantanın içine koyun. Hala garantisi olmasa da düşme durumunda hasar almasını en aza indirirsiniz.

Son olarak, bisiklet çantasının su itici özelliğine bel bağlamayın. Sırt çantaları için yağmurluk kılıfları var, çantanın boyutlarına uygun bir tane bulabilirsiniz, mesela Decathlon'da. Her zaman çantada bulundurun, ne olur ne olmaz. Alternatif olarak, uygun hacimde su geçirmez torba (dry bag) içine de koyabilirsiniz.

Turda olmadığınız için ağırlık sorununuz yok. Bir düşme durumunda laptopun alacağı en hafif hasarın onarımına vereceğiniz parayı kılıf + 2 çanta + yağmurluk satın alırsınız, emin olun. Deneyimle sabit!

Umarım bir talihsizlik yaşamazsınız.

Bulmuşsunuz, umarım ihtiyacınızı görür. İşim gereği turdayken de hep taşıyorum, bir kere ucuz atlattığım için bir hatırlatma yapayım veya öneride bulunayım, malum elinizdeki bilgisayar ne kadar külüstür olursa olsun bir gitti mi size yeni bir tanesi için fatura çıkarır - uğraşmanız, parayı denkleştirmeniz vs. de cabası.

İşe gidip gelirken en hızlı sürdüğünüz anda/noktada çantanın bir şekilde yere düştüğünü düşünün bir an için - en kötü senaryo. Bilgisayar, çantanın gözünde de olsa, düştüğü hızda ve yerde yere çarpmanın ve sonrasında yuvarlanmanın etkisiyle ne kadar hasar alır, bir daha çalışır mı, nereleri kırılır, bunlar ne kadar masraf çıkarır vb., bunları tahmin edin. Hiç mi etkilenmez, öyleyse harika! Etkilenirse, etkilenmemesi için neler yapabilirsiniz, düşünmenizi öneririm. Çantayı görmedim, bilmiyorum, ne kadar koruma sağlar onu da bilmiyorum ama dedim ya, en kötüsüne hazırlanın.

Önerim:
1. (Katman): Neopren malzemeden laptop kılıfları var, zarf gibi sarar/yapışır bilgisayara. (Ben HP'ninkini almıştım, başka markalardan da bulabilirsiniz.)
2. (Katman): Laptop çantası diye geçer ama görece dardır eni, bir tane edinin. Bütçeniz yeterse mesela Deuter'inkini öneririm.
3. (Katman): Klasik, hatta artık biraz eski tip kaçan laptop çantası, yani eni geniş, mesela Targus'un eski bir modeli var, belki 10 yıl öncesinden model/imal, o dönemin laptop kalınlıklarına uygun yapılmış.

Laptopu kıfılın içine, bunu dar çantanın içine, bunu en son geniş çantanın içine koyun. Hala garantisi olmasa da düşme durumunda hasar almasını en aza indirirsiniz.

Son olarak, bisiklet çantasının su itici özelliğine bel bağlamayın. Sırt çantaları için yağmurluk kılıfları var, çantanın boyutlarına uygun bir tane bulabilirsiniz, mesela Decathlon'da. Her zaman çantada bulundurun, ne olur ne olmaz. Alternatif olarak, uygun hacimde su geçirmez torba (dry bag) içine de koyabilirsiniz.

Turda olmadığınız için ağırlık sorununuz yok. Bir düşme durumunda laptopun alacağı en hafif hasarın onarımına vereceğiniz parayı kılıf + 2 çanta + yağmurluk satın alırsınız, emin olun. Deneyimle sabit!

Umarım bir talihsizlik yaşamazsınız.

Merhaba,
Bu detaylı bilgiler için çok teşekkür ederim. Maddeleri okurken bunlardan birini yapmamı önereceğinizi düşündüm önce :)
3 çanta, + heybe çanta 4 çanta ile tank olur artık. :)
Şaka maka bi yana da kesinlikle haklısınız, benzer riski ben de düşündüm ama sadece şu neopren kılıf ile desteklemeyi düşündüm.
Ayrıca çanta epey bi sağlam duruyor. Laptop bölmesi de var. Aslında şu anki laptop çantam da bu hali ile heybe çantanın içine de girer. Neopren kılıf alıp , kendi laptop çantası ile heybe çantanın içine koysam sizin dediğinize epey bi yaklaşmış olurum.

Heybe çantayı dün bisiklette denedim. Biraz sorunum var.
1. Bagajın en sonuna kadar arkaya yerleştirsem bile pedalda ayak doğru pozisyonda iken çantaya sürtüyor. Ayak tabanının ortası ile basınca sürtmüyor. Bu pek hoşuma gitmedi maalesef.
2. Benim bisikletin portbagajı ile mi alakalı bilmiyorum ama heybe çantanın askıları ile astıktan sonra güvenlik için 4 adet cırt cırt ı bağlayamıyorum. Uygun gelmedi. Onlar da olsa aslında gerçekten çok sağlam durur. Bu sorun için kendim birşeylerler uydurabilirim. Pratik bir klips veya cırtcırt bağlarlar ayarlarım buna birşeyler.

Geri