Bulmuşsunuz, umarım ihtiyacınızı görür. İşim gereği turdayken de hep taşıyorum, bir kere ucuz atlattığım için bir hatırlatma yapayım veya öneride bulunayım, malum elinizdeki bilgisayar ne kadar külüstür olursa olsun bir gitti mi size yeni bir tanesi için fatura çıkarır - uğraşmanız, parayı denkleştirmeniz vs. de cabası.
İşe gidip gelirken en hızlı sürdüğünüz anda/noktada çantanın bir şekilde yere düştüğünü düşünün bir an için - en kötü senaryo. Bilgisayar, çantanın gözünde de olsa, düştüğü hızda ve yerde yere çarpmanın ve sonrasında yuvarlanmanın etkisiyle ne kadar hasar alır, bir daha çalışır mı, nereleri kırılır, bunlar ne kadar masraf çıkarır vb., bunları tahmin edin. Hiç mi etkilenmez, öyleyse harika! Etkilenirse, etkilenmemesi için neler yapabilirsiniz, düşünmenizi öneririm. Çantayı görmedim, bilmiyorum, ne kadar koruma sağlar onu da bilmiyorum ama dedim ya, en kötüsüne hazırlanın.
Önerim:
1. (Katman): Neopren malzemeden laptop kılıfları var, zarf gibi sarar/yapışır bilgisayara. (Ben HP'ninkini almıştım, başka markalardan da bulabilirsiniz.)
2. (Katman): Laptop çantası diye geçer ama görece dardır eni, bir tane edinin. Bütçeniz yeterse mesela Deuter'inkini öneririm.
3. (Katman): Klasik, hatta artık biraz eski tip kaçan laptop çantası, yani eni geniş, mesela Targus'un eski bir modeli var, belki 10 yıl öncesinden model/imal, o dönemin laptop kalınlıklarına uygun yapılmış.
Laptopu kıfılın içine, bunu dar çantanın içine, bunu en son geniş çantanın içine koyun. Hala garantisi olmasa da düşme durumunda hasar almasını en aza indirirsiniz.
Son olarak, bisiklet çantasının su itici özelliğine bel bağlamayın. Sırt çantaları için yağmurluk kılıfları var, çantanın boyutlarına uygun bir tane bulabilirsiniz, mesela Decathlon'da. Her zaman çantada bulundurun, ne olur ne olmaz. Alternatif olarak, uygun hacimde su geçirmez torba (dry bag) içine de koyabilirsiniz.
Turda olmadığınız için ağırlık sorununuz yok. Bir düşme durumunda laptopun alacağı en hafif hasarın onarımına vereceğiniz parayı kılıf + 2 çanta + yağmurluk satın alırsınız, emin olun. Deneyimle sabit!
Umarım bir talihsizlik yaşamazsınız.