Scudo Sports

Bisiklet Kullanımına Teşvik

Scudo
Bisiklet alımlarında 36 ay faizsiz veya düşük faizli kredi imkanı olmadıkça teşvikten söz edilemez. Bir diğeri de okula/işe bisikletle gidenlere ulaşım desteği/teşviki verilebilir ama ona daha çok var.

• Beğen
Tepkiler: M.İhsan
(link)

Tamam güzel ama bu bisiklet kullanımına teşvikten ziyade bisiklet yolu inşaatı planlama ve mubtemelen malum kişilerin alacakları yeni ihalelerin habercisi olur.

(link)

Tamam güzel ama bu bisiklet kullanımına teşvikten ziyade bisiklet yolu inşaatı planlama ve mubtemelen malum kişilerin alacakları yeni ihalelerin habercisi olur.

Geçiş garantisi vermezlerse, müteahhitler girmez bile.

Geçiş garantisi vermezlerse, müteahhitler girmez bile.
Yakında ülke genelinde biskart çıkarıp bisiklet yollarına girmek için para da alırlar. E kasa boş nasıl olsa. 😁

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Çevre ve şehircilik bakanlıği bisiklet yolu yönetmeligınin 4 maddesinin 5 bendi:

(5) Plansız alanlar için yeni yapılacak imar planlarında ayrılmış bisiklet yollarına ve bisiklet park istasyonlarına yer verilmesi zorunludur. İmar planı bulunmayan yerlerde bu Yönetmelikte belirtilen kırsal bisiklet bantları ve bisiklet patikaları yapılabilir. İmar planı bulunan yerlerde; paylaşımlı bisiklet yolları, bisiklet şeritleri ve bisiklet parkurları hariç olmak üzere uygulama imar planı değişikliği yapılmadan bisiklet yolu tesis edilemez. Ayrılmış bisiklet yolları, bisiklet otobanları, bisiklet köprü ve tünelleri için imar planında yer ayrılması zorunludur. İmar planı revizyonlarında bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak plan bütününde ayrılmış bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonlarına yer verilir.

Ben Antalya da yeni planlanmiş bir mahallesinde oturuyorum. Çift gidis gelişli yollara sahip. Birak bisiklet yolunu kaldirim bile yapilmamiş.

Son düzenleme:
Çevre ve şehircilik bakanlıği bisiklet yolu yönetmeligınin 4 maddesinin 5 bendi:

(5) Plansız alanlar için yeni yapılacak imar planlarında ayrılmış bisiklet yollarına ve bisiklet park istasyonlarına yer verilmesi zorunludur. İmar planı bulunmayan yerlerde bu Yönetmelikte belirtilen kırsal bisiklet bantları ve bisiklet patikaları yapılabilir. İmar planı bulunan yerlerde; paylaşımlı bisiklet yolları, bisiklet şeritleri ve bisiklet parkurları hariç olmak üzere uygulama imar planı değişikliği yapılmadan bisiklet yolu tesis edilemez. Ayrılmış bisiklet yolları, bisiklet otobanları, bisiklet köprü ve tünelleri için imar planında yer ayrılması zorunludur. İmar planı revizyonlarında bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak plan bütününde ayrılmış bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonlarına yer verilir.

Ben Antalya da yeni planlanmiş bir mahallede oturuyorum. Çift gidis gelişli yollara sahip. Birak bisiklet yolunu kaldirim bile yapilmamiş.
1950li yıllarda çıkan imar planlarında, her apartmana otopark yapma zorunluluğu geldiğini öğrendiğimde şaşırmıştım. Oturduğum apartuman 50 yıllık. 1970 model. 27 daire için 1 m2 otopark yok. Nasıl olmuş peki uygulama. Apartmanda otomobil sahibi yoktur belgesini alan, otopark olması gereken yerleri daire yapmış.
Forumda ortak görüş, bu işi yapacak müteahhitlerin geçiş garantili yol yapacakları yönünde. Görünen köy kılavuz istemez. 8 yıldır istanbula gitmedim, haliyle oradaki köprülerden geçmedim, ama her ay tıkır tıkır ödememi yapıyorum.

Geri