Scudo Sports

Bisiklet kondisyonunuzu korumak için ne yapıyorsunuz? Mesela 10 bin adım..

Yasin KOCAELİ

Daimi Üye
Tepki
2.774
İsim
Yasin
Başlangıç
2018—19
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Ben yaklaşık beş yıldır istisnalar hariç günlük 10 bin adım atıyorum. Bunu kendime görev edindim. Şu kadarını söyleyelim bazen gün içinde zaman kalmadığı oluyor. Telefonun saatini geri alıp tamamladığım bile oldu :) 10 bin adım atmak için günde yaklaşık bir buçuk saat yürümek gerekiyor. Gün içindeki zaman durumuna göre parçalar halinde veya bir anda da yürüyorum. Genellikle parçalar halinde oluyor. İtiraf etmeliyim ki son zamanlarda ayak bileklerimde falan hafiften ağrılar başladı. Yürüme kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum.

Yanı sıra hafta içi günlük 20 dakika ağır olmayan egzersiz yapıyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: oscak41
Scudo
Sadece sürüyorum ama belirli rota içerisinde belirli kadans ile.

günlük yada gün aşırı yürümeye çalışıyorum yerler ıslak olmadığı zamanlarda da sürüş ama sürüş daha tam rayına oturmadı

Günde 10.000 adım hiç fena değil ama bir kaç senede ağrı sızı yapacak kadar çok da değil. Her zaman doğru ayakkabıyı kullanmıyor olabilir misiniz? Ben günlük 5-6.000 civarlarındayım ama bu neredeyse tamamı çelik burunlu iş ayakkabısıyla oluyor, haliyle akşamları özellikle parmak eklemlerimde çok ciddi ağrı oluyor. Baktığınız zaman 5-6.000 hiç bişey tabi..

Bende kondüsyonla igili şöyle bir durum var; bisiklete başlama amacım çocuğa yetişecek kondüsyonu sağlamaktı. Haliyle ben bisiklet için kondüsyon tutmaya çalışmıyorum, bisikleti çocuğa yetişebilmek için kondüsyonumu arttırma aracı olarak kullanıyorum :)

Haftalık ortalama 13k(işe git gel, iş yerinde vs) adımım var. trainer aldım gün aşırı binmeye çalışacağım.

• Beğen
Tepkiler: Yasin KOCAELİ
Günde 10.000 adım hiç fena değil ama bir kaç senede ağrı sızı yapacak kadar çok da değil. Her zaman doğru ayakkabıyı kullanmıyor olabilir misiniz? Ben günlük 5-6.000 civarlarındayım ama bu neredeyse tamamı çelik burunlu iş ayakkabısıyla oluyor, haliyle akşamları özellikle parmak eklemlerimde çok ciddi ağrı oluyor. Baktığınız zaman 5-6.000 hiç bişey tabi..

Bende kondüsyonla igili şöyle bir durum var; bisiklete başlama amacım çocuğa yetişecek kondüsyonu sağlamaktı. Haliyle ben bisiklet için kondüsyon tutmaya çalışmıyorum, bisikleti çocuğa yetişebilmek için kondüsyonumu arttırma aracı olarak kullanıyorum :)
Yerleşkesi büyük sayılabilecek bir kurumda çalışıyorum. Öğle paydoslarında veya müsait zamanlarda yürüdüğümde farklı bir ayakkabı giyiyorum. Ayakkabı odamda durur. Yürüdüğümde onu giyerim ama biraz ağrı var yinede.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Bisikletle tam bir kondüsyon sağlayamazsınız, ancak kardiyo çalışmış olursunuz. Dayanıklılık egzersizleri(30-45 dakikayı geçen egzersizler) vücutta değişikliklere yol açıyor. Sürekli aerobik egzersiz çalışırsanız vücut zayıflıyor ama güçlenmiyor, araya anaerobik egzersiz katmanız gerekir, ya da egzersizin süresini kısaltırsınız. Orası tam net değil ergo-logta okuduklarım ölçüsünde.

Biskllet kondisyonumu korumak için tabiiki bisiklet sürüyorum. Haa ek olarak ne yapıyorsun dersen hafta 1 kere doğa yürüyüşü, haftada 2 kere kendi ağırlığım ile core antrenmanı ve haftada bir kaç kez 5-6 km yürüyüş. İşyerinde yukarı aşağı vs derken ortalama 10-12 bin adım oluyor.

• Beğen
Okula ve diğer işlerime bisikletle gidiyorum. Bu dönem sadece 2 kere otobüsle gittim. Okula giden yol 15 km, 5 km devamlı yokuş var. Bu şekilde hamlamamış oluyorum. Zaman bulup da grup sürüşlerine çıkarsam en öndeki gruptan ayrılmadan turu tamamlayabiliyorum, bazen can sıkıntısından arka taraflara geçsem de ilk yokuşta hiç kasmadığım halde yine önlerde oluyorum.

• Beğen
Bisiklet kondisyonumu arttırmak için değildi ama bu yaz bisikletimi almadan önce her sabah ip atlıyordum. Yazın yine devam ettireceğim ip atlamayı. Bacaklarıma iyi geldiğini farkettim.

• Beğen
Bugün bisiklet ise ertesi gün GYM - Haftada 3 tekrar (6 gün antrenman)

1 gün full istirahat

Sürüşlerim kısa, genelde 1 saat. Salon antrenmanı da kas kaybını engellemek için, hafif kilolarla. 50 yaşa uygun hacimlerde

Her şekilde sporun her türlüsü güzel ama bisiklet olayına gelince devamlılık büyük rol oynuyor bu da beslenme ve nefes ile alakalı sanırım

• Beğen
Haftada en az bir gün yüzme, iki gün koşu (Trail+yol), iki gün bisiklet (biri evde), bir gün güç (ağırlık), bir gün dayanıklılık (daha çok core bölgesi) antrenmanı yapıyorum. Ortalama 7-8 antrenman/ Hafta 7-12 saat arası.

en
Haftada en az bir gün yüzme, iki gün koşu (Trail+yol), iki gün bisiklet (biri evde), bir gün güç (ağırlık), bir gün dayanıklılık (daha çok core bölgesi) antrenmanı yapıyorum. Ortalama 7-8 antrenman/ Hafta 7-12 saat arası.
ne güzel bu kadar zamanınız var ise mükemmel bir iş çıkarıyorsunuz tebrikler maşallah

• Beğen
Tepkiler: ŞenolKalyoncu
Bu adım sayıları gün içi toplam mı yoksa yürüyüş yapayım diyerek etkinlik açıp yaptığınız yürüyüşler mi? benim günlük yürüyüş ortalamam bisiklet olmayan günler 25 bin adım civarı, bisiklet olduğu günlerde de 15 binin üstündedir. Ama etkinlik açmadan saatin verdiği günlük toplam.

Bu adım sayıları gün içi toplam mı yoksa yürüyüş yapayım diyerek etkinlik açıp yaptığınız yürüyüşler mi? benim günlük yürüyüş ortalamam bisiklet olmayan günler 25 bin adım civarı, bisiklet olduğu günlerde de 15 binin üstündedir. Ama etkinlik açmadan saatin verdiği günlük toplam.
Benim gün içi toplam miktar. 25 bin adım muazzam. Ne iş yapıyorsunuz ?

Benim gün içi toplam miktar. 25 bin adım muazzam. Ne iş yapıyorsunuz ?
ticaret kendi işim. çok acil olmadıkça arabayı kullanmam. her fırsatta yürürüm, fırsat ve vakit yaratmaya çalışırım. Hareket konusunda birinci önceliğim yürüyüş ikincisi bisiklet ama yürüyüşün adım harici bir kaydını tutmuyorum

yürüyüş kalp atış hızı belli bir seviye üzerine çıkmadıkça spor amaçlı pek fayda sağlamaz ama kalp sağlığı ve omurga için günlük 45 dk idealdir. yağ yakım ve spor için ise en az dakikada 125 adım üzerinde ve 60 dk süren yürüyüşler tadından yenmez.

• Beğen
ticaret kendi işim. çok acil olmadıkça arabayı kullanmam. her fırsatta yürürüm, fırsat ve vakit yaratmaya çalışırım. Hareket konusunda birinci önceliğim yürüyüş ikincisi bisiklet ama yürüyüşün adım harici bir kaydını tutmuyorum
Harika valla tebrik ederim. Günlük 3 saatten fazla yürüyorsunuz. Peki bacaklarınızda ve ayak bileklerinize ağrı oluyor mu ?

3 sene boyunca kilo vermek için haftada ortalama 80-100km yol yürüdüm. 16km yol yürüyordum haftanın 5-6 günü.
150kg den 90 kg düşünce yürüyüşü bıraktım, artık gündelik 5-6km yol yürüyorum. Yazın haftalık ortalama 250-300km bisiklet sürdüm, son baharda ise bu rakam 150-160lara kadar düştü ve şimdi ise yağmur ve soğuktan dolayı bisiklete binemiyorum.

Geri