Scudo Sports

Bisiklet km saati için tekerlek çapı hesaplama

@Serden Us evet Dediğin iyi fikir,yardımın için teşekkür ederim

@BF Okuru hocam cevabın için teşekkür ederim.çıkan sonuç 217 cm kullanma kılavuzundaki çiZelgeye denk gelen inçi gireceğim bakalım ,umarım doğruluğu tuttururum

Scudo
Merhabalar
Diğer marka ve modelleri bilmiyorum ama Assize as8000 kullanıyorum.
ASSIZE as8000 kablosuz kullanan arkadaşlar için ayarı şöyle yapılıyor.

Mode tuşuna birkaç kez basarak ODO yazan seçeneğe geliyorsunuz ve set/reset tuşuna 2-3 sn basılı tutuyorsunuz
karşınıza 4 taneli bir rakam çıkacak (varsayılan 2155)
buraya kendi tekerlek ölçünüzü girmeniz lazım 4 taneli ve mm cinsinden

hesap yapmak için metreye ölçmeye gerek yok jantınızın çapı zaten bellidir 26-27,5-29 gibi
lastiğinizinde üzerinde yazar kalınlığı 26*1,95 veya 27,5*2,25 gibi...bunlar hep inch cinsinden uzunluk ölçüleridir. Toplayıp cm ye çevirebilirsiniz (1inch=2,54cm) sonra bu sonucu direk pi sayısı ile (3,14) çarptığınızda çıkan sonucu mm ye çevirip ilk 4 hanesini kilometrenize tanımladığınızda cihaz doğru ölçüm yapacaktır.

Örn:

27,5*2,25 tekerleğim var.

1 inch=2,54cm ise 27,5+2,25=29,75 inch lastik çapım o da =75,565mm yapar

çevre hesaplarken Ç=2*Pi*r kullanıyoruz
yani

75,565/2=37,7825cm bu yarıçapım ise

2*3,14*37,7825=237,2741cm yapıyor ama ben mm cinsinden gireceğim o zaman 237,2741*10 = 2372,2741mm yapar
küsüratı saymıyoruz
ve kilometremize 2372 giriyoruz.

Lastiği değiştirdikten sonra çıkan sorunlarımı çözeceğini umuyorum.
Paylaşım için teşekkürler

Arkadaşlar bugun tern aldım 24inç,üstünde shwalbe big apple lastik var,sigma 8,12 aldım lastiğin üstünde 24x2.00 yazıyor,lastik değerine kaç girmem lazım yapamadım bir türlü yardımınızı bekliyorum

@Dağhan

Hocam merhabalar MM 2016 / CM 202 / inch 79.4 olarak girmeniz lazım yani size ekranda mm olarak soruyorsa o değeri cm yada inch olarak soruyorsa yazıdığım değeri girmeniz yeterlidir :)

Ben sigma 16.12 ye giriş yapıcam. ancak klavuzundaki kitapçıkta benim ölçüleri bulamadım. Lastiğimin üstünde: 26x1.90 / 44-559 yazıyor. janttada 559*19C yazıyor. İlk sayfadaki linkten 2033 buldum. @my_sweet_shadow un yukarıda yaptığı şekilde ise 2225 buldum. şimdi benim girmem gereken rakam nedir?

Bir başka forumdada şöyle bir hesaplama buldum; 44-559 için 559+(44*2)= 647 x 3.142 = 2033 çıktı.

Hesapları boşverin. Sibop yere en yakın olacak şekilde konumlayın, yere sibop hizasında bir işaret koyun. Bisikleti düz bir hat üzerinde ilerletip sibop tekrar yere gelince bir çizgi daha koyun ve çizgiler arasını metre ile ölçün. Üstüne bindiğinizde lastik hafifçe esnediği için küçük bir fark olacaktır ama bu fark yüzdelik mertebededir.

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

Konuyu soru sorarak güncelleyim 29x2.20(622-55) lastiğim var sibopu yere getirip üstüne binip tekrar sibop yere gelene kadar ilerledikten ve ölçtükten sonra 227 mm çıkıyor ama belirtilen sitede 2305 çıkıyor şimdi burda hangisi doğru ?

Konuyu soru sorarak güncelleyim 29x2.20(622-55) lastiğim var sibopu yere getirip üstüne binip tekrar sibop yere gelene kadar ilerledikten ve ölçtükten sonra 227 mm çıkıyor ama belirtilen sitede 2305 çıkıyor şimdi burda hangisi doğru ?
Sizin lastiğiniz için 2298 doğru kod

• Beğen
Tepkiler: by.oguzhan.yldrn
Mili metre cinsinden ölçmek zordur hocam kodu gönül rahatlığıyla girebilirsiniz zaten sizin ölçtüğünüzle benim söylediğim arasındaki mm cinsinden fark göz ardı edilebilecek kadar küçük

• Beğen
siz de doğru ölçmüş sayılırsınız aslında aramızda 30mm fark yani her kllometrede 1 metre fark anca yapar ???
Pek doğru ölçtüğüm sayılmaz a noktasına silgi b nokasına kalem koydum metreyle ölçmeye çalıştım gerisini siz düşünün ? zemine kalemle işaret koyamadım

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Pek doğru ölçtüğüm sayılmaz a noktasına silgi b nokasına kalem koydum metreyle ölçmeye çalıştım gerisini siz düşünün ? zemine kalemle işaret koyamadım
Farklı km saati markaları bile aynı lastik için farklı kodlar veriyor, 10/30 mm arası farklar tolere edilebilir, dediğim gibi her km’de 1-2 metrelik sapma önemsiz

• Beğen
bilgilendirme için teşekkür ederim bende doğruluğa en yakın kodu girmek için çabalıyodum @Gökay Akçay

Ben şöyle birşey yaptım. Mezurayi aldım elime lastiğin çevresine doladım çıkan sonucu cihaza girdim. Örneğin Stravanin ölçüm sonucu 28.5 km diyor. Huawei watch sonucu 28.3 diyor km saati 28.4 diyor. Bende bunu doğru kabul ettim kendimce. Nedense strava hep Huawei watch dan biraz fazla veriyor sonucu.

Yerde ölçtüğümde 2215 mm. Km saati nin önerdiği 2180 mm. Her ikisi arasındaki fark 35 mm. Yani toplam teker çevresinin bir buçukta biri. Yanılma payı olsada yüzde bir bucuk. Yüz km de 1,5 km. Onbin km de 150 km. ortalama hızın 30 km olsa virgülden sonraki yarım kadar fark olur. O kadar kusurda olsun be.

Lastik esnemeseydi ( o zaman adı da değişirdi ama ), lastik ile zemin arasında kayma olmasaydı , yani krameyer dişli gibi bir ilişki olsaydı o zaman hesaplama ile ölçülen arasında fark olmazdı.

Geri