Scudo Sports

Bisiklet km saati için tekerlek çapı hesaplama

Ben elle olctum, cevresi 2300mm geldi. Yukarida ki siteye gore ise 2313 mm yaziyor. Aradaki 13mm cok fark ettirmez sanirim.

Scudo
@FatihKaanOz

Tam olarak bahsettiğiniz gibi farklı oranlar çıkıyorsa mıknatısı arada bir okumadan atlıyor da olabilir. Mıknatıs-sensör arası ne kadar mesafe var? Marka/modele göre değişiyor ama genelde 3 mm'den fazla olmasın diyor kullanma kılavuzları.

Metreyi yere ser tekeri siyah bant ile bantla, sonra 360 derece çevir , ve ölçüyü al ben öyle yaptım, yaptıgınız hassaslığa bağlı olarak gerçek sonuca yaklaşırsınız

@Serden Us

Teşekkür ederim hocam.
Bu kadar farkın çıkması pek mantıklı gelmedi bana da. Çünkü mm ile oynuyoruz, bu kadar fark ayarla ilgili değildir diye düşünüyorum.
Yarın alıcının konumuna bakıp, değiştireceğim.
Tekrardan teşekkür ederim.

Siteye göre 2095 çıkıyor ama sitedeki formüle göre 1928 çıkıyor. Lastik ölçülerim 26" 2.1 54-559.

Sigma 16.12 tablosuna göre 2100 olması gerekiyor.
(link)

Hangisine inanayım?

Bu işin bence en doğrusu gps üstündendir. Google play de bi odometer mevcut ama bisiklet ve telefon tutucuyu alınca test edicem

Km saatinin ölçme birimi mil de olabilir yoksa araç hızı ile arasında bu kadar fark olmaması lazım
Bende tekerlek yuvarlama yöntemi ile yaptım hatta tekerleği yuvarlarken bisikletin üzerine oturuyorum ağırlığımdan lastiği gelen basınç sonucu, ölçümde ta farklılık oluyor sonuçta km saati ben bisikletin üzerindeyken en doğru sunucu vermesi lazım.

Salcano NG450 bisikletime sunding SD-563B km saati aldım fakat ayarlamasını tam olarak yapamadım. Lastiğin üzerinde [ 29-2.10 ] ve [ 54-622 ] yazıyor ve bu değeri (link) adresini kullanarak 2293 mm buldum acaba bu rakam doğrumudur_? ve mıknatısın konumu nasıl olmalıdır.çap.JPG

Arkadaşlar benimki inch hesabı aldı. Tam doğru bilgi vermez değil mi ? :(

Yoo benim km saatim inch olarak alıyo yani direk 26 yazdım
Mm cinsinden yazamıyorum
As880

29er x 2.10 yazınca 53,34 çıkıyor ama bişey farkeder mi _? yoksa 54-622 yi yazarak düzeltmemiz mi gerekir_? Sayacım sigma değil, sunding diye birşey.
çap1.JPGhttp://29er x 2.10 yazınca bu çıkıyor ama bişey farkeder mi _? yoksa 54-622 yi yazarak düzeltmemiz mi gerekir_? Sayacım sigma değil, sunding diye birşey. http://fonarik74.ru/image/cache/data/aksesyary/Sunding/SD-563B/5-700x466.jpg

http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/01/69e61a732c0b34a63b8943ef5d12cb35.jpg
Böyle işte mm cinsinden girilmiyo

Selamlar assize 825 aldım bende,inç olarak giriliyor,tekerim 28 jant lastiğim rubena flash üzerinde 700x35c yazıyor buna göre kaç inç girmem Lazım iyice kafam karıştı .

• Beğen
Tepkiler: GezerDnmc
@Dağhan Aynı markanın başka bir modeli vardı zamanında elimde. Girilen değer " (inç) olarak teker çapıydı. Yanda arabayla beraber giderken test etmiştim. 26" tekerle sayaca 26 olarak girince eksik gösteriyordu. Dış lastikle beraber çapı ölçtüğümde tam hatırlamıyorum ama ya 26-27 ya da 27-28 arasına denk geliyordu. Ben de 27 olarak girmiştim. Yine de tam sonuç vermiyordu ama en yakını 27 girince elde etmiştim. Siz de bence lastikle beraber çapını ölçüp girin, sonra bir şekilde deneyin. Denemekteki maksat hata payını bilmek, fazla mı ölçüyor yoksa az mı? diye.

Mesela deneme için belki biraz uzun olacak ama karayollarında km kontrol tabelaları olur. İlk tabelada 0 km yazar. 5 km sonra 5 km diye bir tabela daha olur. O iki tabela arasındaki yolu kat edince sayacı kontrol edebilirsiniz. Ya da araba kullanan veya km sayacının doğruluğundan emin olan bisikletli bir tanıdıkla aynı hızda ilerlerken onla iletişim kurabilirsiniz hareket halindeyken.

Geri