Scudo Sports

Bisiklet kilo aldırır mı?

Bisiklet kilo aldırır mı?

• Evet

• Hayır

• Nasıl beslendiğine bağlı.

• Toplam katılım
    111
@tege aynen öyle çevrede çok etkili çünkü geçmiş yıllarda karadenize memlekete gittiğimizde oranın havası beni etkilemişti ilk birkaç saat bir ağırlık çökmüştü sanırım egzoz dumanı karışmamış saf oksijenin etkisiydi, o zamanlar uykunun 4 evreden oluştuğunu falan bilmiyordum fakat kesinlikle çok net hatırlıyorum 3-4 saatlik uykuyla çok dinç uyanıyordum ve gün içinde de gram uyku gelmiyordu esneme olmuyordu tabi akşam kafayı yastığa koyduğumda da anında uykuya dalıyordum, aydos ormanlarına yakın yerde oturduğumdan oksijen oranı merkezi yerlere göre fazladır sanırım o yüzden rahat uyanıyor olabilirim, belki bende daha merkezi yerlerde otursam bu kadar rahat uyanamayabilirim tabi yorgun dövülmüş gibi uyanmanın tek etkisi az uyumak yada çok uyumak değildir, gün içindeki stres, yediklerimiz, içtiklerimiz, yaptıklarımız vs. bunlarda önemli etkenler bence, ki istanbulda stresten uzak durmak cidden çok zor

Scudo
Kişiye göre değişebilir. Bende kilo verme konusunda epey etkisi oluyor mesela. Yani pedallıyorum bir günde 100 KM yapıyorum, gıda tüketimini de sağlam yapıyorum ama kilo veriyorum, almıyorum. Başka bir insanda tam tersi olabilir tabii ki.

Benim görüşüm bisiklet sürmek kilo aldırıyor o kadar harcanan enerjiden sonra iştahın artması kaçınılmaz oluyor bu da çok yemek yeme sorununa yol açıyor.

• Beğen
Tepkiler: korkmazoglu
Kilo almamanın yolu sürekli yağ yakma bandında nabzınızı korumanız, yani yaşa göre en yüksek nabzınızın %40'ında olmanız. Yani, öyle kolay hedef değil, günün her an ve dakikasında 90 nabız tutturmanız lazım.

Harcadığından fazla kalori alırsan kilo alırsın. Bu süreçte sağlıklı beslenirsen ve spor yaparsan(bisiklet sürmek gibi) aldığın kilolar yağ değil kas olur.

images.jpeg

Kilo almamanın yolu sürekli yağ yakma bandında nabzınızı korumanız, yani yaşa göre en yüksek nabzınızın %40'ında olmanız. Yani, öyle kolay hedef değil, günün her an ve dakikasında 90 nabız tutturmanız lazım.
Neden sürekli 90 bpm nabızda bulunalım ki? Günün belirli saatlerinde bisikletini sür, koşunu yap veya birkaç kilometre yüz daha sonra da dinlenmeye vakit ayır bu kadar basit. Tabii dengeli beslenmeyi de ihmal etmemek gerek. Vücudun dinlenmeye ihtiyacı vardır çünkü vücut durmadan çalışan bir makine gibi. Yeterli dinlenme sağlanmazsa bir yerlerden mutlaka patlak verecektir. Bahsettiğiniz her an 90 nabızda bulunmak da vücudun yük altına girmesi demektir.

Kendimden örnek vereyim yazın 10 kilo verip kışın 10 kilo alırım. Yazın günün her an ve dakikasında 90 bpm nabızda da kalmam. Nasıl 10 kg veriyorum o zaman? Haftada 4-5 kez 250+ km olmak üzere antrenmanımı yaparım sonra dinlenmeye ve diğer aktivitelerime vakit ayırırım. Biraz da beslenmeme dikkat edersem çok daha etkili olur yaptığım aktiviteler.

Söylediklerinizin dayanağını sormak isterim ayrıca. Varsa geçerli bir kaynağınız buyrun hepimiz aydınlanalım.

Kalori dengesini kuramazsan ne çare :D

Düzenli olarak bisiklet kullanırsak ne yersek yiyelim kilo almıyoruz. Ama kilo da vermiyoruz.
Fakat bir nebze boğazımızdan kısmaya başlayınca düzenli bisiklete biniyorsak çok hızlı kilo verebiliyoruz.
En azından kendi adıma böyle

Hükümetimizin müthiş ekonomi politikaları sağolsun, dolapta her daim fix bulunan şeyler birer birer eksildi. Uyku, beslenme, çalışma düzeni alt üst. Geçen yaz başı 80kg iken şu an 68 kiloyum ve giderek düşüyor. Ülkeye ne amaçlandığı gayet açık şekilde 10 milyonu aşan niteliksiz nüfus monte edildi. Üstüne deprem felaketi büyük bir nufusu göçe zorladı.. Ev sahipleri ellerini ovuşturmaya başladı. Semtte kiralık daire arasan sayfalarca çıkan ilanlar şu an sadece iki sayfa. Bunların bir kısmı aynı eve 2. 3. 4. kişiyi arayanlar, bir kısmı "bayan ev arkadaşı arıyorum" diyen saplar. Duvardaki sıvaları lap diye yere düşmüş halde fotoğrafladığı eve "yapılı" diyenler. Olan biten daha hiç bir şey, önümüz fırtına. Yakında pek çoğumuz pedal çevirmeye gerek kalmadan tığ gibi oluruz...

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: batnskrt
Vücudun dinlenmeye ihtiyacı vardır
Neden zor olduğunu anlamaya başladınız. İşte, bu nedenle zor: 90 nabızla dinlenebildiğinizde işte o zaman yaktığınızı geri almiyorsunuz. Diğer bir değişle, antremanı hiç kesmediğinizde kilo verebiliyorsunuz sadece. Vücudun tuhaflıklarından biri, maratonda yaktığınızın 4 katını sonraki 24 saatte istirahat halinde yakıyorsunuz. Bu bilgi fizyoloji kitabından.
Önceki bilgi de yağ yakmak için bisikletçi konularından birindeydi. Nereden buldun demeyin diye önceki çalışmalarda %40 diye bir kaynak buldum, gerçekten nereden bulduğumu hatırlamam gerekmiyor bence. Kalp hızımızın %40-60 bandında yağ yaktığımız bir bisikletçi bilgisi.
(link)

Sürekli süren bir kişi abartılı yemiyorsa alamaz. Haftada 1 kere filan sürülüyorsa pek bir anlamı kalmıyor. Ben geçen yaz aktif olarak sürdüm ve hiç yağ kalmamıştı vücudumda.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Zamanım olduğunda hep minimum bir saatlik antremanlara çıkarım ve şehir içinde performansımı test ederim, tabi altımda çelik kadro ve dişliler büyük olduğu için zor oluyor ama iyi de terletiyor.

Daha iyi bisiklet olsa (kilitli pedal hiç kullanmadım) belki daha farklı şeyler olabilir.

• Beğen
Tepkiler: tasdelen
Düzenli olarak bisiklet kullanırsak ne yersek yiyelim kilo almıyoruz. Ama kilo da vermiyoruz.
Fakat bir nebze boğazımızdan kısmaya başlayınca düzenli bisiklete biniyorsak çok hızlı kilo verebiliyoruz.
En azından kendi adıma böyle
Normalde 64 en düşük kilom. Bi ara 63 e dayanmıstı. Şimdi 69 oldu havalar ısınmasan bilerek aldım yaza nasılsa 2-3 uçar. Biraz salsam yaz dönemi hemen kilo kaybı başlıyo

Kalori fazlaniz varsa kilo alırsınız,kalori açığı yaratmadan kilo veremezsiniz.

Ben son 5 yıldır 110 kiloydum, ne artar ne azalır. Gram şaşmazdı. Hiç diyet falanda yapmadım. Rutin hayatimi yasiyorum, önüme ne gelirse yerim.

İştahım iyidir, geceleride yerim. 2022 hazirandan beri bisiklet sürüyorum, hayatimda yaptigim tek degisiklik bisiklete binmek. Beslenme, yuruyus mesafesi, iş, yemek icmek, geceleride yemek, özel hayat, alkol, sigara hepsi aynı. Zerre fark yok başka eskiye göre.

Şu an 98 kiloyum. İştahım ne arttı nede azaldı, kendimi biliyorum hala aynı şekilde, kıtlıktan çıkmışcasına yerim.

Bu süre icinde İnsulin direncim düştü ve hayatımda hiç terlemedigim kadar terledim. Bisikletle gittigim en uzak mesafe olan 5 km lik çarşıya vardığım zaman öyle bir terliyordum ki, kadronun üstüne, yerlere terler akıyordu durdukça. Dükkanlara giremiyordum terden, kurumasını bekliyordum.

Bisiklet kilo verdirmez diyenler halt etmiş 😅 birde diyetle falan binsek neler olacak acaba?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Nabız kilo verme veya almada ölçü değildir, olamaz. Kilo vermenin tek kuralı günde yaktığınız kalorinin altında kalori alımıdır. Bir birey seçelim. Bu adamın bazal enerji ihtiyacı 3000 kalori olsun. Adam gününü bisiklet üzerinde geçirsin, 5dk sürsün 55dk dinlensin. Günde 15 saat uyanıksa 150dk bisiklet sürmüş oluyor ve nabzını hiçbir zaman üst değerlere çıkarmamış oluyor. 75dk bisiklet sürerek 800 kalori yakmış varsayalım. Bu adamın kilo vermesinin 2 koşulu var; ilki sağlıklı olması, ikincisi ise 3800 olan günde yaktığı kalorinin altında besin tüketmesi. Yani bu adam yemekte 3750 kalori alırsa kilo verir, 3850 kalori alırsa kilo alır. Bu kadar basit. Nabız arttırmanın yağ yakımına etkisi profesyonel atlet falan değilseniz göz ardı edilebilir. Yani, elinizden geldiği kadar hereket edin ve az yiyin(abartmadan). Kilo vermenin yegane yolu budur.

• Beğen
Tepkiler: jestercat
90 nabızla dinlenebildiğinizde işte o zaman yaktığınızı geri almiyorsunuz.
Bi dakika, bi dakika... Sen ciddi ciddi kilo vermek için gün içinde minimum nabzın 90 olması gerektiğini mi iddia ettin? Ayrıca, antremanı hiç kesmemek gibi bir laf sarfetmişsin. Ne yapalım günde 15 saat antreman mı yapalım?

Forumu az buçuk seviyorsanız bu üyeliği saçmasapan şeyler yazmaktan, diğer deyişte trollük yapmaktan şikayet edin.

Bende kilo verdiriyor. Sürsemde sürmesemde iyi yerim ben. Okulun birinci dönemi 3 gün hariç ful bisikletle okula gittim haftada5 gün günde 15 km bana çok olmasa da bi egzersiz imkanı sağlıyor. Ara tatil 2 hafta uzayınca 1 ay boyunca sürmedim ve 86dan 90a çıktım.😔

Geri