Scudo Sports

Bisiklet kilitlerine genel bakış

Scudo
Japonlarda işler biraz karışık ...

Ben kilit olarak Decathlon Dan aldığım U ve kablo kilidi kullanıyorum. U kilit sürekli iş yerinde duruyor onu taşımıyorum. Kablo kilidi de aero bar'a geçiriyorum bir yere gidersem kısa süreli kilitlemek için kullanıyorum. Bisiklette gps takip cihazında(Sherlock bike) var ama gönderdiği konum bilgisi çok tutarlı değil. Ancak hiç olmaması da iyidir.

• Beğen
Tepkiler: JulioIglesias
@bitinya_s

Ben, kötü havalarda ve ulaşım amaçlı kullandığım eski yol bisikletimde katlanır kilit taşıyorum (Abus'un Bordo Alarm modeli). Kadroda taşınması için matara kafesi yerine takılan bir aparat ile beraber geliyor, iyi U kilitlerin de genelde benzer bir taşıyıcısı oluyor.

Üst boru ve sele borusuna dolayarak zincir ve kablo kilitleri (kablo kilitlerin bisikleti sicim ile bağlamaktan daha fazla koruma sağlamadığını unutmayın) taşımak mümkün olabiliyor ama U kilit taşıyacaksanız ya bir aparat ile kadroya sabitlemeniz ya da çantada taşımanız gerekir.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
@Yorgun
eşyanın çalıntı olup olmadığını alıcı anlayamaz ki tabii satıcı ile organize çalışmıyorsa gerçekten habersiz aldı ise nasıl olacak

@Yorgun
Yaşadığımız ortadoğu coğrafyasında hırsızlık almış başını gitmiş olduğundan diğer ülkeler bize cennetmiş gibi geliyor ama bisiklet hırsızlığına karşı güvenli bir ülke yok gibi. Bisiklet kültürü öve öve bitirilemeyen Hollanda'da bile insanlar günlük hayatta bizdeki ihlas mountain cat düzeyindeki eski, bakımsız, leş gibi bisikletlere biniyorlar yaygın bisiklet hırsızlığı olaylarından dolayı. "Bisikletimi çalmasınlar, çalarlarsa da yerine koyması kolay olsun" diye düşünüyorlar ki o bisikletler bile bol bol çalınıyor. Hırsızlar aracılığıyla bir bisiklet yılda onlarca kere el değiştirebiliyor. Bisiklet çalan hırsız bu bisikleti 5€ gibi düşük bir fiyattan satıyor, bisikleti çalınan adam da bir hırsızdan aynı fiyata yine hurda bir bisiklet satın alarak yoluna devam ediyor. Hollanda bile bu durumdaysa bisiklet hırsızlığı konusunda mükemmel güvenlikte, kilit gerektirmeyen bir ülke yok diyebiliriz.

eşyanın çalıntı olup olmadığını alıcı anlayamaz ki tabii satıcı ile organize çalışmıyorsa gerçekten habersiz aldı ise nasıl olacak
[/QUOTE]

Biz almazsak onlar çalmazlar ya da daha az çalarlar ...
Ben de bisiklet alacam . Geçenlerde çok beğendiyim bir bisiklet vardı uygun fiyata . Faturası olmadığı için vazgeçtim .

@turbotx150

Belirttiğiniz gibi Hollanda , Fransa bile bisiklet hırsızlığının çok olduğu yerler . Benim de bisikletim çalındı . Polise gittiğimde senin bisikletinle mi uğraşacağız gibi bir tavır sergilediler . Sonra yeni bisikleti aldıktan sonra kapalı balkona indir bindir zor geldiği için dediginiz gibi bisikleti bir az bilerek eskittim . Orasını burasını çizdim çamurunu bile yıkamadım , baya faydası oldu . Şehir içinde genelde banka kamera olan yerlerde kilitliyorum caydırıcı oluyor . ( gerçi çok eski çalmaya değmez )
Diyelim biri çaldı ve kamera görüntüsü var ama inanın fayda etmez . Çünki hırsıza yaptırım yok ...

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@bitinya_s
U kilitler genelde taşıyıcı braketleri ile geliyor. Yanında gelmiyorsa da evdeki imkanlarla bir taşıyıcı yapılabilir. Bendeki Onguard kilidin taşıyıcısı kırılınca araştırmıştım:

Kabul ediyorum abarttım biraz ama her şey bisikletin güvenliği için :komik:

@ERTUNGA
Kelepçeyi açmanın pek çok yolu var, ona hiç güvenmeyin. Şifreli kablo kilidi de kesmek hazırlıklı gelen bir hırsız için işten bile değil. U kilitleri de patlatmak veya kırmak mümkün olsa da, hiç bir hırsız çok daha kolay çalınabilecek bisikletler varken iki tane u kilit ile uğraşmayacağı için bisikletiniz bence güvende.

@Murat B. Senelerce kelepçeyle uğraştığım için açmanın bin bir yolu var biliyorum espri olarak taktım. Şifreli kilit stanley marka fena değil ama dediğiniz gibi kesmek kolay ancak çok kısa süreli duraklamalar da işe yarar ana muharebe gücü bura da stanley ve yale marka iki u kilit tabi ki ağır kuvvette ki bir gücün saldırısına çok fazla dayanmaları zor ancak oyalayıcı zaman alıcı bir güç son olarak önce tedbir sonra tevekkül.

Carraro Elit 704 V Fren 52 cm bisikleti yeni aldım oğlan isteyip duruyordu üniversite yakın bisikletle gideceğim diye daha kargo aşamasın da gelince fotoğrafları paylaşırım lakin her zaman ki gibi güvenlik öncelikli yale markanın yul 3/14/230/1 modelini ve bir de yale yul 2/13/230/1 şifreli modelini aldım ikisi de u kilit memnunum şimdilik yale nin u kilitlerindenyale.jpgindir.jpg

ögrüldüğü üzere en sağlam kilit bile bir taşınabilir testere ile 1 dk da pert,olabildiğince kilitli halde bir yerde bırakmamak,özellikle dışarıda bırakmamak lazım
Videoda 5.00 'da bisiklete mutlaka kalıcı iz ve kayıt oluşturmayı bu sayede çalınsa bile sahibine daha sonra geri teslim edilebileceğini söylüyor.Daha önce hiç rastlamadım böyle bir uygulamaya Ülkemizde var mı acaba böyle hizmet veren şirket ya da bisikletçii?aslında çok mantıklı görünüyor neden olmasın Türkiye'de

@amatorbisikletci1 Şahsen ben kadronun içine adımı soyadımı adresimi ve telefon numaramı yazan bir not yazıp atıyorum üstüne seleyi monte ediyorum seleyi söküp bisikleti ters çevirmediğin sürece yazdığın not düşmüyor herhangi bir durumda en iyi ispat etme yöntemi söz uçar yazı KALIR.:)

@amatorbisikletci1 Şahsen ben kadronun içine adımı soyadımı adresimi ve telefon numaramı yazan bir not yazıp atıyorum üstüne seleyi monte ediyorum seleyi söküp bisikleti ters çevirmediğin sürece yazdığın not düşmüyor herhangi bir durumda en iyi ispat etme yöntemi söz uçar yazı KALIR.:)
gayet mantıklı bu tedbir lakin bisikletin çalınması durumunda hırsız yazıyı çıkarmasa bile sizin bisikleti bulmanız çok zor olacaktır zira boyatmışsa ki genelde öyle olduğunu duyuyoruz gördüğünüz her aynı model bisiklet için selesini çıkartıp bakmanız gerekir bu da çok mümkün değil gibi:)

@amatorbisikletci1 Ben bu önlemi çalınan bisikleti arayıp bulmak için yapmıyorum çalıntı olup da bulunan bisikletin tarafıma ait olduğunu belgelemek için yapıyorum illa not yazmaya gerek yok adınıza faturalı ise bisiklet faturasının fotokopisini de kadro içine atabilirsiniz.;)

@Murat B. Senelerce kelepçeyle uğraştığım için açmanın bin bir yolu var biliyorum espri olarak taktım. Şifreli kilit stanley marka fena değil ama dediğiniz gibi kesmek kolay ancak çok kısa süreli duraklamalar da işe yarar ana muharebe gücü bura da stanley ve yale marka iki u kilit tabi ki ağır kuvvette ki bir gücün saldırısına çok fazla dayanmaları zor ancak oyalayıcı zaman alıcı bir güç son olarak önce tedbir sonra tevekkül.

Dikenli tel, mayın tarlası ...vb engeller ateş gücü ile desteklemediği sürece ise yaramaz . 😁😁😁

Geri