Scudo Sports

Bisiklet kilitlerine genel bakış

Scudo
@ogishelby
hayda bu ne böyle ya :)

bende istanbulda göztepe tarafında yaşıyorum. cadde de işim olduğunda kısa süreli parklar için kilit arıyorum.
uzun süreli bırakma durumunda kilidin işe yaramayacağının farkındayım ama kısa süreli ve kalabalık alanlar için bile olsa bi kilit fayda yaratır düşüncesindeyim.

• Beğen
Tepkiler: makifir
Çelik tellerden yapılan esnek kilitler yan keski veya kerpetenle kesilebiliyor. İnce telleri tek tek kesiyorlar. Zincir kilit ise eğer kaliteli değise baklaları kaynaksız oluyor ve yine penseyle yamultup bisikleyi alıyorlar. Kaliteli zincir kilit biraz daha güvenli.
Avrupa'da şehirde bisiklet kullananlar çoğunlukla U kilit tercih ediyor. Hatta selenin arkasına U kilit takmak için Brooks, Velo Orange gibi markaların aksesuarları mevcut. U kilidi kesmek için demir testeresi ya da taşlama makinesi gerekeceğinden insanların gelip geçtiği yerlerde bu işi yapmaları daha zor.

199384 dosyayı görüntüle

@amatördahoncu
Evet hocam kısa süreli ve kalabalık yerler ufak bir çözüm ama yine de asla güvenmemek gerekiyor.
Bu bisiklet benim okul yolumun üstünde nereden baksan 1 aydır böyle kilitliydi dün bir tekerleği götürmüşlerdi fotoğraf çekemedim bugün de diğerini almışlar :D

• Beğen
Tepkiler: JulioIglesias
@caglara.

Geçmiş olsun. Bisikletin nasıl bir zincir kilit varken çalındığını ve nasıl kesildiğini/kırıldığını da paylaşabilir misiniz?

@amatördahoncu

Sertleştirilmiş çelikten yapılmış, 12mm'den daha kalın bir U-kilit almanızı tavsiye ederim. Kryptonite Kryptolok olabilir mesela:
(link)
Hatta bütçe elveriyorsa bir üst seviye kilitler (Kryptonite Evolution veya Abus Granit 540 gibi) de düşünülmeli. Aynı seviye koruma sağlayan zincir kilitler 2,5 kg falan oldukları için katlanır bisiklette taşınmaları zor olur.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Desert Fox

motosiklet kilitleri için çekilen videolara bakın isterseniz.

@DKN
kaç kişi motorsiklet kiliti taşıyabilir ki?
hadi motorsiklet kiliti ile kitlesin ama sele,vites seti,aksesuarları da çalabilir yeterki zamanı olsun

@DKN

O videonun sonundaki iki kilit (3:30'dan itibaren görünüyorlar) çoğu motosiklet kilidinden daha sağlam. Bisiklet çalmak için elektrikli alet taşıyıp, itfaye sireni kadar ses ve havai fişek kadar kıvılcım çıkartmayı göze alan hırsıza karşı sürekli bisikletin başında durmak dışında alınabilecek önlem yok maalesef.

Kilit olayı ne yazıkki çokta etkili değil bisikletinizi dışarıda bırakmanız gerekiyorsa kilite güvenmeyin bir esnafa rica ile emanet edin en etkili ve kesin çözüm budur bizim milletimiz yardım severdir biri kabul etmezse yanındaki komşusu eder.

Ben bisikletimi kilitlediğimi bilmem kilitim de yoktur dışarıda bırakmam gerekiyorsa önceliğim güvenliği olan bir müessesedir.Güvenliğe yada sitedeki güvenliğe bırakırım en son bakkaldan rica etmiştim adam benden sonra bisikleti içeriye almıştı gözümün önünde olsun diye.

Bende bisikletimi gözümün önünden ayırmam ama yanımda kilit yerine kullandığım standart bir kelepçe taşıyorum artıları: az yer kaplıyor, telli kilitler gibi çubukla felan açılmıyor, artı çalmak isteyen olursa belki inceden bir mesaj veriyordur ?, eksisi bunların anahtarlarının bazıları standart olabiliyor yani bir polis yada jandarma ille açmak isterse açabilir

@Haggard1963
U kilit iyidir. Benim enkeoo diye bir markası olan, aliexpress sayfasındaki açıklamasında sıkıştırılmış çelikten yapıldığı söylenen, ağırlığı 1 kg olan çin üretimi u kilitim var. Bir de önceki züccaciyeciden alınma bisikletimden kalan dandik şifreli kablo kilitim var. Uzun süreli parklarda kadroyu varsa bisiklet park yerine yoksa uygun sağlamlık, uzunluk ve yerdeki bir direğe bağlayıp ön tekerleği de kablo kilitle ön maşaya bağlıyorum. Bisikletten rahatlıkla sökülebilecek olan elektronik donanımları olan ön farımı ve hoparlörümü de alıyorum. Bu şekilde bisikletimi 51 saat dışarıda bıraktım geçtiğimiz pazartesi 10:30-çarşamba 13:30 arasında batı ataşehir varyap meridian c blokun karşısındaki bisiklet park yerinde. Bisiklet hala bende.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Bisiklete takip cihazı takabilsek ve telefondan takip edebilsek güzel olur:harika:
Sanki vardı öyle bir şey :kötü:

• Beğen
@Murat B.

konu bisiklet kilitleri olduğundan extrem durumları göz ardı ettim. kilidin mantığı çaldırmamak adına zaman kazanmak olmalı ilk öncelik. (böyle görmekte fayda var) videonun sonundaki görünenlere göre daha dayanıklı olanlar da mevcut. ancak "bisiklet üzerinde gezdirilmeyecek ise" tabi. yoksa gemilerin bağlandığı özel döküm zincirlerden üretilen de var isteyen araştırsın internet leb-i derya.. herşeyi yapmaya göze alan hırsıza karşı, "çaldırmayı" göze alamayacağınız bir bisiklet varsa kilidin sağlamlığına bırakılmamalı bence de tabi. hem götüremese dahi parçaları yürütebilir yada zarar verebilir. o yüzden konudan bağımsız olucak ama her zaman göz önünde bulundurmakta, hatta evdeyken dahi kalorifer benzeri sağlam bir yere bağlamakta fayda var derim (alıntı yapan diğer arkadaşta burayı okuyabilir, tekrar alıntı yapamadım konu sayfası şişmesin)

• Beğen
Yol bisikletinde kilit taşıyor musunuz arkadaşlar? Decathlondan aldığım şifreli bir kilit var onu yanıma almak istiyorum ama nereye sabitlesem ne yapsam bilmiyorum. U kilit kullanan arkadaşlar var sanırım. Onları nasıl sabitliyorsunuz bisiklete?

Bazı ülkelerde çalıntı eşya almak çalmak gibi suç sayılır . Bisiklet kilidi kullanmayan ülkeler bile mevcut. Kanunlar ve uygulamalar yetersiz olduğu sürece çalınmadığınıza şükredin...

@bitinya_s

Ben sele borusuna sıkıca sarıyorum kilidi. Bacağım değmediği sürece sabit kalıyor. İşimi görüyor şimdilik.
Bi de bu gün aklıma geldi. Sele altı çantaya bağlasam bi şekilde sabit kalır. Yarın deneyeceğim.

• Beğen
Tepkiler: bitinya_s
@bitinya_s

201460

Kadroya veya sele altina doluyorum. Kobra gibi dolamışsin yine diye karşı çıkıyorlar ama tek başıma yaptiğım antremanlarda bir bakkala petrol ofisine girerken icim rahat etmesi için 5 dkligina baglarim bu kadar. Kilit her zaman kadro veya sele altinda.

U kilidimi de okul zamanimda herkesin oturduğu kalabalik olan ve sinif penceremden görüncek bi yere U+decathlon spiral kilidimle bagliyorum.

Geri kalan zamanlarda odamda duruyor öğrenci evindeyim tabiki :)

@galen
Ben de bu yöntemi bir deneyeyim.
@mmakif
Gayet kullanışlı görünüyor aslında. Ben de uzun sürecek bir turda markete, tuvalete vs. giderken işime yarayacak bir çözüm arıyorum.

@Yorgun
Hangi ülkelerde kilit kullanılmıyor bilgi verirseniz sevinirim ..

Geri