Scudo Sports

Bisiklet kilidi tavsiyeleri

@midaschan koruma açısından bu tip kilitler daha avantajlılar ama yapısı gereği bisikleti kilitleyebileceğimiz alanlar biraz kısıtlı siz de farketmişsinizdir. Şahsen çoğu yerde satılan şifreli zincir kilitlerden kullanıyorum 1kg civarı bir ağırlığı var anahtar derdi yok sağlam uygun fiyatlı. Çelik kablolu olan modelleri demiyorum bildiğin zincir olucak. Koruma düzeyi nedir bilmiyorum ama gözdağı veriyor.

kili.jpeg

Bu şekilde bağlamak pratik oluyor. Aynı tarzda kilitten bi arkadaşınızda varsa 2 kilit (ve daha fazlası) birbirine kombine edilerek uzatılabiliyor.

ben yanlış hatırlamıyorsam 60 tl civarı bi fiyata almış idim (plus marka)

aynı konuda 2. kez tavsiye ediyorum bu kilidi.:D

Son düzenleme:
Scudo
@erman35 bu kilidi nerede kullanıyorsunuz?

selamlar, decothlon daki bu kilitlerden kullanan var mı acaba?
(link)
(link)
Evet kullanıyorum. Bisikleti açıkta uzun süre muhafaza ederken ama yalnızca. Hani öyle yanımda taşımıyorum

@denizt @sametmrc u kilidi taşıması zor sanırım zincirler gibi bisikletin kadrosunda götürülemiyor sanırım. Ben balkonda muhafaza ediyorum da dışardayken 10-20 dk kilitlemek için istiyorum, ağır olması da hiç istemediğim birşey, decathlondaki büyük u lar kocaman bir de taşımak problem

@midaschan sağlam bişey istiyorsan ağır olması kaçınılmaz.
kilit.jpeg

• Beğen
Tepkiler: midaschan
btwin_u3_bike_lock_1425160810_e99c275f.jpg

Btwinin eski seri U kilidi kullanıyorum 2014den beri :) Oldukça sağlam yani kilit mekanizması sağlam, üstündeki kaucuk kaplaması henüz aşınmadı. Normalde az kullanırdım haftada 2 kez anca, son 2 yıldır işe gidip geldiğim için haftanın 6 gunu kullanmaktayım. İş yerimin otoparkında güvenlikli ve 2 u kilit ve çelik halat zincirle kitliyorum bisikleti :) Henuz kırmaya çalışan olmadı ama günümüz gelişen pil ve motor teknolojisi sayesinde şarjlı spiraller çıktı.. Spiral ile gelip her türlü keserler malesef.. Bu yuzdendir sadece gündelik olarak kullandıgım alü bisikleti u ile kilitliyorum, karbonla gelceğim zaman sadece parmak izi ile giriş yapılan bölümde ayrıyetten çelik kapılı kilitli depoya koyuyorum :))

Kısacası u kilitleri iş yerinde sabit tutuyorum, eve donuşlerde içeri alıyorum. Taşınmaya hiç uygun değiler, işe u kilidi götürdüğümde bisikletin dengesi bozulmuştu çünkü tek taraflı heybeye yüklemiştim :)

@denizt sanırım 1 kg yi gözden çıkarcaz :/
@Burak B. Teşekkürler bilgiler için, sabit kalacak yerde u lar kullanışlı anlaşılan 👍🏼

• Beğen
Tepkiler: Burak B.
Marka/model olarak değil ama işlev açısından önerim olacak:

Kilit; geçici koruma için kullanılmalıdır.

Çünkü; bir hırsızın bir kilit ile münasebeti birkaç dakikadan ibarettir. Söker atar, alır götürür.

"Ben kilidime bir bisiklet parası ödedim. Sökemez öyle kolay!" diyorsanız; kilidi sökemediği için 10 saniye içinde bisiklete binlerce liralık hasar verip defolup giden kansızların olduğunu da hesaba katmalısınız.

Özetle; bisiklet ile hırsızı asla başbaşa bırakmamak gerekir. Kilidi sadece kalabalık yerlerde göz önündeki noktalarda kullanmakta fayda var. Aksi halde çok üzülürsünüz sevgili forumdaşlar.

*Yaşanmışlıklar var. 😪

OnGuard U-Kilit 8005 anahtarli (link paylasamiyorum hepsiburada sitesinde 209 tl) bu urunu mu onerirsiniz yoksa decathlondaki btwin 920 u kilidi mi?
Ikisinde de ek olarak 120-150 cmlik kablo var tekerleri de kilitlemek icin

@iodokumaci ben olsam 920'nin şu versiyonunu alırım. onguard hem pahalı hem de çok ağır (1.9 kg). btwin in kilidi 980 gr.
1135875_default.jpg

• Beğen
Tepkiler: brave17
bu ikisi arasinda kaldim zaten. OnGuard hem daha guvenli gibi geliyor hem bisikletin renklerine daha uyumlu, btwin icin yorumlarda paslandigi soyleniyor

@iodokumaci paslansa ne olacak ki üstü kadroyu çizmesin diye yumuşak plastik kaplı zaten, çelik nalı görmüyorsun yani. ayrıca paslanma dayanımını azaltmaz.

katlanır bisiklet için kadro üzerine monte edebileceğim, markete vs girerken kullanılacak bir kilit tavsiye eden olursa makbule geçer. Abus 6150 lite var aklımda ama çok pahalı (566tl) ucuz ve küçük birşey işimi görecek

• Beğen
Tepkiler: gülcantuna
Yeni konu açmadan bende burda sorayim bende bisikletim için kilit alicam ama ne alsam kararsiz kaldım, şimdi şöyle söyleyim 2 tane halat kilit alcam klasik olanlardan ön arka kadro bagliycam bitane de u kilidi Alicam . U kilidini kapimin önüne bağlarken vr uzun süreli bagliycam zaman kullanicam halat kilit le birlikte dışarda goz önü yerde sadece halati musaitse u kilidide alicam ama neyse 2 kilit arasinda kaldim birisi btwinin 60 tllik kilit digeri de yalenin 120 TL'lik . Sizce hangisini alayim btwininki yeterli olurmu
Linklerini koyamiyorum üyelik yetmiyo :D
Btwindeki 60 lik güvenlik seviyesi 4 diğeri 8 Screenshot_2020-06-06-23-54-10-685_com.android.chrome.jpgScreenshot_2020-06-06-23-54-32-552_com.android.chrome.jpg

Yeni konu açmadan bende burda sorayim bende bisikletim için kilit alicam ama ne alsam kararsiz kaldım, şimdi şöyle söyleyim 2 tane halat kilit alcam klasik olanlardan ön arka kadro bagliycam bitane de u kilidi Alicam . U kilidini kapimin önüne bağlarken vr uzun süreli bagliycam zaman kullanicam halat kilit le birlikte dışarda goz önü yerde sadece halati musaitse u kilidide alicam ama neyse 2 kilit arasinda kaldim birisi btwinin 60 tllik kilit digeri de yalenin 120 TL'lik . Sizce hangisini alayim btwininki yeterli olurmu
Linklerini koyamiyorum üyelik yetmiyo :D
Btwindeki 60 lik güvenlik seviyesi 4 diğeri 8 229242 dosyayı görüntüle
abusun kablolu u kilit seti dikkatimi çekmişti n11 de indirimdeydi. Yale daha iyi bir seçenek olur. btwin de işini görür ancak paslanma sorunu var deniyor. Ben bu gün abus almaya gittim katlanır ama yoktu, Trelock aldım, çok para verdim canım sıkkın. 3-4 parça bişey aldım 1.250tl tuttu a be dostlar bitmişiz biz. kur düşüyor ancak bisiklet parçaları dahil herseye haziran 1 itibariyle %30 zam gelmiş... Decathlon da 4 gün önce gittiğimden farklı fiyatlar

katlanır bisiklet için kadro üzerine monte edebileceğim, markete vs girerken kullanılacak bir kilit tavsiye eden olursa makbule geçer. Abus 6150 lite var aklımda ama çok pahalı (566tl) ucuz ve küçük birşey işimi görecek
Eger bisikletiniz destekliyorsa, arka tekerlegi kilitleyen halka seklindeki kilitler ( ring lock diye aratabilirsiniz internette ), kisa sureli park icin etkili cozum. Axa biraz pahalidir ama cok iyi kilitler yapiyor.
(link)

Amazon uzerinde ise daha hesapli modeller var.

(link)

Eger bisikletiniz destekliyorsa, arka tekerlegi kilitleyen halka seklindeki kilitler ( ring lock diye aratabilirsiniz internette ), kisa sureli park icin etkili cozum. Axa biraz pahalidir ama cok iyi kilitler yapiyor.
(link)

Amazon uzerinde ise daha hesapli modeller var.

(link)
11.6 kg bir katlanır olduğu için kucaklayıp atarlar anadol kamyonete :) gone in 15 second, Abus BORDO Lite almaya gittim ama bulamadığım için Trelock fs 200/100 cm aldım.

Katlanır bisiklette hem u hemde zincir kilit mi kullanmak gerekir?

Geri