Scudo Sports

Bisiklet kazası

mertaltay

Üye
Tepki
12
Bisiklet
Kron
Kron XC 150 bisikletimle dün akşam araba sıkıştırması sonucu yokuş aşağı 20-25 km hızla giderken arka vites değiştiricisinin üstüne doğru yan düştüm. Vites değiştiricinin dişlisi zeminin baskısıyla dönen arka tekerleğin jantlarının arasına girip jantın tek telini kırdı, vites 1'e geçmiyor. Vites değiştirici markası Shimano Tourney TX55d. Aldığım yere götürdüğümde yaptırması ne kadara mal olur?

++++++++++

Scudo
Aktarici ile ilgili bir problem yoksa, yani sadece yamulduysa ve duzeltilebilir durumdaysa işçilik + jant teli ucreti 20 30 lira tutmasi lazim. Öpücü biriyse daha fazla ister.

Eger arka aktarici, kadro kulagi ile ilgili problem varsa ve yenilenmesi gerekiyorsa 40-50 lira daha ekle uzerine :snzdglsn:

Galiba aktarıcı ile ilgili problem var yaylı sistem vitesin 1'e geçmesine izin vermiyor. 2'ye kadar geliyor fakat 1'e geçerken zincir dişlinin üzerine gelip tık tık sürtüyor fakat geçmiyor.

geçmiş olsun, mtb nin sağlam olması lazım benim yol bisikletinde aktarıcı hiç problem almamıştı, enteresan, sizde birşey varmı geçmiş olsun

• Beğen
Tepkiler: Hakanaydın
Sağolasın çok, ben sol kolumu havada 4 saniyeden fazla tutamıyorum birde sağ bacağımın diz kapağı üstü morardı. Bisiklette sorun yok ne çizik var ne ezik ama vites dişlisi janta girdiği için jantın 1 telini kırdı ve vites aktarıcı bozuldu diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
@mertaltay arabacı ne yaptı? eve nasıl gittin, yakın zamanda bende kötü bi kaza geçirdim

Eve gidiyordum zaten yakınlaşmıştım dönsem bizim sokağa girecektim sürücü kadındı beklenildiği gibi arkasına bakmadan kaçtı gitti diğer arabalar durdu sadece var mı birşeyin dediler, ben zaten düşüp kalkana kadar sıkıştıran araba uçmuştu bile.

• Beğen
Tepkiler: Owlknife
@mertaltay Allah korumuş buna şükür, böyle şöförler çok, işimizi bizi düşürmeden önce halletmemiz lazım ;)

• Beğen
Tepkiler: mertaltay
Vites Koruması diye bir alet gördüm internette. Arka aktarıcıyı darbelerden korumak için tasarlanmış. 10 lira gibi bir fiyatı varďı. Bu gibi darbelerde işe yarayabilir

• Beğen
Bicycle-Derailleur-MTB-Bicycle-Derailleur-protector-Bicycle.png

Ve tabi ki geçmiş olsun

• Beğen
Sağolasın ücretsiz kargo imkanıyla alabileceğim bir yer var mı?

@mertaltay Bisikletçilerde olması gereken bir parça. Yani bir şekilde birinde yoksa diğerinde vardır diye düşünüyorum.

• Beğen
@mertaltay kardesım gecmiş olsun öncelikle 1 hafta içerisinde 2 defa düşen birisi oalrak ilk düşüşüm sonrası sol omuzumu yere vurdum 4 gün senin ki gibi kolu kaldırınca tutamıyordum 2. günde acile gittim film çekildi doku zedelenmesi bir iğne yedim sadece 4. günde geçti önerim ihmal etme bi acile git en azından

4-5 gün oldu benimde kaslar zedelendi büyük ihtimal şuan normale döndü yarına falan tam normale döner diye düşünüyorum ya

• Beğen
Tepkiler: ATALAY16
Geri