Scudo Sports

bisiklet kazası (bir daha şehir veya yol bisikleti kullanmıcam)

ramazanedis

Daimi Üye
Tepki
55
Bisiklet
Salcano
bugün saat 22:00 da bisikletle gezim dedim ben normalde 2.2 lik bir mtb kullanıyorum bu yüzden hiç korkmadan viraja giriyorum bir akram 78 model bir şehir bisikleti hediye etti 28 janttı ince lastik vardı viraja her zamanki gibi 50 km üstünde girdim vitesteki bir sorun yüzünden pedal boşa geldi ve lastikler kaydı sürüklenmeye başladı satimden (casio edifice) 1 kaç tane kıvılcım çıktı allaha şükür ucuz kurtuldum kolum incimiş ve kanadı ama artık yol ve şehir biskleti kullanmicam bunu iyi anladım

• Beğen
Tepkiler: Mehmet Serpi
Scudo
bununla geçmiş olsun , Allah şifalar versin..

• Beğen
Tepkiler: ramazanedis
Ani tarz değişimleri bu tür kazalara sebebiyet verebilir.Mesela ben yol bisikleti kullanıyorum ama arada Mtb'ye bindiğimde çok daha dikkatli sürüyor,virajlarda daha temkinli davranıyorum.Sonuçta insan yadırgıyor alıştığı bisikletten başkasını kullanınca.

• Beğen
Geçmiş olsun, virajlar ve dik yokuşlardan inerken bende çok tedirğin oluyorum. bende 700x38 lastikli Şehir/Tur bisikleti var çok ince sayılmaz ama benim bindiğim en ince tekerli bisiklet. Alışana kadar firenlemeye devam. Tekrarını yaşamazsınız inş.

• Beğen
50 ile viraja girmektense, brakın. daha uzun yaşarsınız tabiki. doğru bir karar

• Beğen
Gecmis olsun. Herzaman soyluyorum ve soylemeye de devam edecegim. Dikkat sart sart sart. Arabayla bile dediginiz hizlarda viraja girmeye cekinilirken bisikletle vs girmek cok saglikli degil. Hicbizamn hayatimizi riske atmamak gerek

• Beğen
@ramazanedis

ramazan bey..

50 fazla yüksek olmuş ,ve vitesteki sorun kötü olmuş evet 700 x 32 var 28 jant bende ama 26 jant kullanırken 2.2 continental kalın dişli ile offroadlardan indim süratle, banamısın demedi teker, çünki 2.2, ama şimdi kazın ayağı değişti tabi ,teker inceldikçe risk artıyor evet hız geliyor, ama kontrol güçleşebiliyor ,hele hele yüksek hızlarda inerken, viraja girmek oldukça riskli ince tekerlerde..

50 KM ile viraja girmek nasıl bir duygu bilemem ama ben bisiklet hayatımda hiçbir zaman o hızla viraja girmeyeceğim kesin.Geçmiş olsun diyorum. Bırakın 2.10 lastikle o hızla viraja girmek otomobil lastiği takılsa bile girmem. Bir insan ne kadar tecrübeli olursa olsun uç noktalara yaklaşmamalı bence.

Öncelikle geçmiş olsun, ama 50 km viraj için yüksek bir sürat, bisikletten soğumak yerine yavaş kullanmayı deneyebilirsiniz.

• Beğen
Hayatınızın bir değeri yok galiba.50km ile viraja giren için başka ne denir ki.dostum lütfen daha yavaş ve dikkatli kullanın.bisikletin kaputu da kaportasıda sizsiniz bunu hep aklınızda bulundurun.keyif için yapılan spor sizi sıkıntıya düşürmesin.

elli km ile viraja girmek... iyi atlatmışsın bence.dikkat et dostum.bisiklet severlere ihtiyacımız var.

@ramazanedis

Metinde geçen bazı kelime grupları aşağıdadır:

-hiç korkmadan viraja giriyorum
-78 model bir şehir bisikleti
-viraja 50 km üstünde girdim
-vitesteki bir sorun yüzünden
-pedal boşa geldi

Yukarıdaki kişinin bisikletten düşme olasılığı sizce yüzde kaçtır? Şıkları vermiyorum arkadaşlar...

Bu forumda MTB, Yol, Şehir vb. tartışmaları gırla gidiyor. Elbette tasvip etmiyorum ama tabi ki bir taraf tutuyorum. Dünya literatüründe ¨bisiklet baş şehri¨ olan Amsterdam gibi bir yerde yollarda saatlerce dolaşsanız bir MTB'ye denk gelir misiniz acaba? Şans eseri belki. Şimdi asfaltlar şöyle, Avrupa böyle tartışmasına da gerek yok. Türkiye'de bi çok insan bunu (yol bisikletini) kullanıyorsa, kullanılabiliyor demektir.

Hasılı kusurlarınızı sayarak yaşadığınız bu olaydan sonra yol ya da şehir bisikleti alacakları yanlış yönlendirmeniz veya korkutmanızın bir anlamı yok. Başka birisinin de MTB ile yapacağı bir kazayı yazarak ¨bir daha kullanmam¨ demesi ne kadar saçma olursa bu yazdıklarınızda en az o kadar bu neticeyle örtüşmüş olur.

Sonuç olarak; geçmiş olsun...

İnce lastik continental veya muadili ile virajdan güzelce çıkan, 2.2 kalınlık naylon, çakma merdiven altı üretim çin malı ile yola çakılabilir.

Kaliteyi de hesaba katmak lazım. Kalınlık önemli ama kalite de önemli.

Bu arada geçmiş olsun.

Bu hızda, kırık çıkıksız sonuçlanmış, şanslısın denilebilir.

• Beğen
Geçmiş olsun. Yeni gelmiş bir bisikletin huyunu suyunu öğrenmeden hızlı gitmek. Hele birde yüksek hızla viraja girmek çok tehlikeli. Sonuçta o hızla viraja dönüş açısına bakarsak küçük sıyrıkla atatmanız çok iyi. Tekrar geçmiş olsun.

Olgun beyin dediği gibi :kahve:

Olgun Bey gayet iyi özetlemiş durumu. Siz MTB kullanmaya devam edin. :) Ne siz, ne de bir başkası için kayıp olmayacaktır. 2.2'lik lastiklerinizle mutluluklar. Geçmiş olsun ayrıca.

yorumlarınız için teşekkürler bir kaç şeye cevap vermek isitiyorum bisikletin markası kalkhoff du ve lastikleri yeni değişmiş hollanda üretimi idi yani dandik değildi ben 5 senedir mtb kullanıyorum 5750 km yol yapmışım bu kazayı tecrübesizlikten değilde mtb bisiklet sürüşü ile şehir bisikleti sürüşü farklı oluyor fren mesafesi virajlardaki tepkisi olgun beyin dediği gibi bu kadar aşırı (bir daha şehir veya yol bisikleti kullanmıcam) bir tepki vermemeliydim aşırı tepki vermemin sebebi kazanın sıcaklığı olabilir

Geri