Scudo Sports

Bisiklet Kazası - Ağaca Vurdum (videolu)

@Seymour Glass Hocam şöyle ki, otobüs kaldırımla olan mesafesini daraltınca benim gidon otobüse değmek üzereydi. Ciddi söylüyorum 1-2cmlik mesafe anca vardı. Frenlemeyle birlikte kaçmak istedim, yol kaygan olunca ve otobüse değmemek için sağa kırmak zorunda kaldım biraz. O arada ön lastik kaydı, sendeledim ve bingo. Levhadan kaçabildiğime şükrediyorum.

@Strelok Performans turlarıma bayağıdır katılamıyorum grubumla birlikte. Bende yalnız olduğumda biraz süratı arttırmış bulunuyorum. Dikkat önemli. Otobüs, kamyon ve büyük araçlara mesafe koymaya çalışıyorum bi süredir.

Scudo
Çok geçmiş olsun umarım tekrarı yaşanmaz

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Hemen hemen aynı sebeplerden (kör noktada kalma, dikkatsiz sürücü ve yayalar vb. vb.) İzmir kalabalığında birkaç defa (dürüst olmak gerekirse sayısını bilmiyorum) ölüm tehlikesi atlatmış biri olarak size tavsiyem, kendinizi ve sevdiklerinizi önemseyin :) Tabi benim hatalı olduğum durumlarda yok değil :D

Cemal Ç.

@ATTy umarım dediginiz gibi olur hocam.

@CmlCLK önemseme konusu da var tabi ama bi anlık gaflet tabi bu...

@TontonCocuk hocam ciddi misiniz? :)

Geçmiş olsun.Bir an o ağacı kim koydu demek geçti içimden ne yalan söyleyeyim,bu kaza için değil sadece diğer yük taşıyan aralar içinde sıkıntılı değil mi?

• Beğen
@Bugraacik çok geçmiş olsun. Yalnız benim trafikte şöyle bir prensibim vardır: "Önemli olan trafikte haklı olmak değil; KAZA olmamasına dikkat etmektir." Kaza olduktan sonra karşı tarafın veya benim hatalı olmam hiç bir şeyi değiştirmiyor. Bu yüzden çok dikkatli ve kurallara uyarak trafikte seyrederim. Karşı tarafın da hata yapma ihtimalini de her zaman olasılık dahilinde tutarım. Söz gelimi bu videoda olduğu gibi sizin yerinizde olsam ne yapardım? Otobüsün arkasından şeridin ortasından giderdim ta ki uygun bir geçiş aralığı ve geçmem için yeterli olacak süre varsa geçerdim. Trafik akış halindeyse ve araçlar sizden hızlıysa sağa tam yanaşmayın. araçların sağında yeteri kadar boşluk yoksa mutlaka şeridi ortalayarak ilerleyin.

@Bugraacik ''Kusura bakma haketmişsin'' demek, hakaret değildir, eleştiridir, bu beni kalpsiz, vicdansız hatta orda olsam bile yardımına ilk ben koşacağım gerçeğini değiştirmez sevgili kardeşim. 2. si de bu kadar hisli, derin düşünüyorsan, evine ekmek götüren bir otobüs şoförü ve içindeki onlarca masul yolcu belki videonun devamında takla atan bir otobüsün içinden sırf senin egon yüzünden feryatlar içinde kan revan halde çıkacaklardı. Böyle bir şeyin olmayacak olacağını garanti edebiliyor musun??? Peki o zaman neden vatandaşların huzurunu ve güvenliğini tehdit ediyorsun? O otobüs sana çarpmamak için direksiyonu sağa kırsa kaldırımda kaç insanın canını alabilirdi tahmin edebiliyor musun? Ama bunları düşenecek kadar iyi eğitim almış ve her şeyden evvel vicdan sahibi olsan o hareketi yapamazdın. Kalkmışınız bir de beni cani gibi lanse ediyorsunuz burda. Birey önce kendi vicdanını yoklayacak, ondan sonra eleştirel görüşlere açık olacak, ben sana saygı duyuyorum, konuna dahil olmaktan memnun oldum. İyi günler dilerim.

(ilk attığım yorumun orjinal metni aşağıdadır)

Kusura bakma da haketmişsin. Biz bisikletliler asla ama asla motorlu araçları bırakın geçmeyi onlarla yan yana gitmek gafletinde bile bulunmamalıyız. Geçmis olsun. Bu video ibret olarak bol bol izlensin. Genç arkadaşlar özelikle ders alsın. Güvenli, tedbirli sürüşler herkese

Çarşamba 14:23

İlaveten bu video, ilgili Başsavcılıklara ve trafik emniyet birimlerine hakkında suç duyurusunda bulunulmasında bir delildir. Trafik kurallarına göre para cezası alabilirsin. Otobüs şoförü ve yolcular kimliğinden haberdar olmaları halinde sana tazminat davası açabilirler. O çarptığın, kırdığın dalın bile parasını ödetir sana mahkeme. Bak bunlar eleştiri değil, gerçekler...

hocam çok geçmiş olsun. aman böyle risklere girmemeye çalışın. bırakın bisiklet kullanmayı, aracımla giderken dahi otobüs vs büyük araçları geçerken tereddüt yaşıyorum. burada bence siz hatalısınız. inşaallah kazasız pedallı günleriniz artsın :)

• Beğen
@Hüesyin teşekkür ediyorum hocam. Levhaya vurmadığım için şanslı saydım kendimi biraz da. Kamyon türevi araçlardan oldukça uzak durmaya çalışıyorum.

@h.kozan yardım düşünceniz için teşekkür ederim tabii.
Fakat size dün konuştuğum IETT şoförünün sözlerini aktarıyorum: bizim için yoksunuz,yok. Görmüyoruz sizi, şoförler sadece büyük araçlara odaklı gidiyor. Aynada bile zor gözüküyorsunuz. Hiçbir otobüse yaklaşmayın.
Diyerek sözlerini bitirdi.

Söylediklerinizi düşündüğüm de hak veriyorum tabi size. Otobüsü, yayaları ve otobüsün içindeki yolcuları riske atmış olmam büyük bir hatadan daha ilerisi olurdu benim için. Ama Çırağan yolunu çok kez kullandığım da sağdan giderken araçların %95i beni görerek veya görmeyerek sağ tarafı boş bırakıyor. Benim oradaki amacım otobüs durağa gelmeden ondan kurtulmaktı. Durağa 100 150 metre kala sinyal vererek kaldırıma yaklaşması pek mantıklı gelmedi bana. Daha sonra videonun orjinalinde bi kısmı durdurup baktığım da ise kaldırımla olan mesafesini açmıştı.

Şikayet konusuna gelecek olursak, haklılık payınız var. Lakin ezilmek üzere olan bisikleti şikayet edebilecek pek insan tanımıyorum. Çok şükür ki otobüsü ve yayaları riske atmadan olan bana oldu. Ben birçok kez dışarıdaki insanları riske atmadan sürüyorum veya kaza olacaksa da sırf kendime hasar vermek için kurtarmaya çalışıyorum.

@ognsylr güzel temennileriniz için teşekkür ederim. Otobüse yaklaşmak yanlış evet, yalnız sola geçip gitme gibi bi şansım da yoktu. Arkasında bekleyerek de o pis egzos dumanına mahruz kalmak istemedim.

@Bugraacik ciddiyim gerçekten. İstanbul trafiğinde tek sıkıntı yaşadığım bu otobüslerin geniş olması. Bir de hatlı minibüs şoförleri. Otobüsleri daraltıp minibüs soforlerini doverek eğitirse devlet sorun ortadan kalkar. Bisiklet yolu isteyince yapmıyorlar belki buna yanaşırlar.

@Bugraacik

Sana takılıyorum ama defalarca kez o kaldırıma takılma tehlikesi atlattım. Kah taksi sıkıştırdı, kah hızımı hesaplayıp otobüsü geçemediğim için otobüs tarafından sıkıştırıldım. Öğrendim ama, en azından o yolda nasıl sürmeyeceğimi öğrendim. Sen de dikkat et bundan sonra.

@TontonCocuk hocam hangi otobüsçüyü minibüsçüyü döverek bitsin bu mevzu? Eğitmeleri gerekir. 20 gün kadar önce bisikletlere şu serbest olan saatleri şoförlere bildirin diye İBB'ye şikayette bulundum. Hala sonuç yok. Mevzu biraz ülkenin bazı konularda gelişip gelişmediğinde bitiyor.

@Seymour Glass Hocam tabii ki dikkat önemli, fakat olacağı varsa bazen düz yolda giderken de, şeridinde adam akıllı giderken de oluyor. Bunu en aza indirmek gene bizim elimizde tabii ki.

Bugra ray düşmen var da bizden mi sakliyorsun yoksa :naslyany:

Yok Bugranin ray dusmesi bence :D

• Beğen
Bu cadde sıkıntılı. Sağdan giderken birden otobüs sesi gelince ister istemez korkuyor insan.

@Volks yok hocam başka arkadaş zaten tanışıyor sayılırız.

@Serkan Mıstınoğlu rayda düşmem yokta geçen Gülhane tarafında bayağı cacık olacaktım be dayı, yolu yarım yamalak yapıp bırakmışlar :D

@bahatarlaci cidden öyle haklısınız. Şeridi bisikletle paylaşan çok araç var normalde o yolda.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Geçmiş olsun kaza sonuçta herkesin başına gelebilir. Lakin çok riske atmışsınız kendinizi hatalısınız.

• Beğen
Geri