Scudo Sports

Bisiklet Kazası - Ağaca Vurdum (videolu)

Geçmişolsun!
Bence sen nick değiştir "otobüslerledanseden adam" yap.
:)

Scudo
bisiklet trafikte nasıl kullanılmaz onu izledik, ders niteliğinde olmuş, Allah büyüğünden korusun geçmiş olsun.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@Bugraacik çok geçmiş olsun. Diğer videolarda sizi olumsuz eleştirmiş biri olarak söylemek isterim ki kimsenin size garezi yok. Size yönelik olumsuz eleştiriler bu tür kazaların olmaması, sizin veya bir başkasının zarar görmemesi için yapılıyor. Allah korusun sakatlanmanızı falan neden isteyelim. Lütfen sürüş tarzınızı gözden geçirin. Kuralları falan boş verin kendi güvenliğinizi sağlayın önce. Bisikletli sağdan gidecek diye otobusunde yanında gidilmez ki . Tekrar geçmiş olsun.

geçmiş ola... yol çok darken yavaşça gitmeniz gerekir. o uzunlukta bir aracı geçmeniz çok zor. hele de sağda duraklar varken oradan gidilmez. ille de geçeceğim diyorsanız soldan basıp gitmeniz gerekir. kaza geliyorum diyor hocam, eleştirmiş olmak için eleştirmiyorum. belki yaptığınız hatanın farkında bile değilsinizdir. ben de çoğu zaman duran ya da yavaşlayan belediye otobüsleri ve kamyonları hatta dolmuşları soldan geçip yoluma devam ediyorum. asla onları sağlarından geçmeyi düşünmedim.

• Beğen
Tepkiler: Bugraacik
Büyük hatalar, trafikte iseniz, araç kullanıyorsanız kurallara dikkat etmelisiniz. Sizin canınız çok kıymetli risk almayın.. caddede taşıt kullanmaya devam edecekseniz güvenli sürüş eğitimlerine göz atmanızda fayda var..

Aslında bir daha izledim, ince tekerlekli yarış bisikleti kullanıyorsunuz, biz mtpciler bu gibi bir durumda genelde ani fren halinde hafif gidona doğru gider ve pedalları ortalayıp çöker gibi yaparız, eğilip oradanda geçebilirdiniz.

Yarış bisikletçileri ise ağırlığı arka tekere bindirmek için seleden hafif yükselip ağırlığı geriye kaydırırlar.

@enes_vl hocam birkaç üst mesajda mıydı tam hatırlamıyorum ama, kuralı boşverip kendi güvenliğimi almam gerektiği söylenmiş. Kuralı boşverip güvenli gitmek biraz zor sanırım, ama kurallı bi sürüşte de güvenlik ne derece oluyor tam çözebilmiş değilim. Dediğim gibi yoldan yola, araçtan araca hatta havadan bile etkilenebiliyor sürüş şekli.

@hayatçokgarip Otobüslere pek yakın giderdim, lakin bu mevzu olduktan sonra pek düşünmüyorum :)

@Halil Barış Çaldıran Evet o videoları da izledim, fakat @Serdaryildiz beyin attığı video ile de düşününce o doğru frenlemeyi yaptığımı düşünüyorum. Lakin kaldırıma yakın olan yerlerin nemli olduğunu düşünürsek, bisikletin o anki fren sağlamlığını da düşünürsek pek yavaşlama yapamadım. Hatta ön freni yola çıkmadan denemiştim, nerede kavrıyor tamamen diye. Kavramıyordu... Bende ona güvenerek bayağı kitledim ve ön lastikte kaydı kısa bi süre.

Buğra bey, çok geçmiş olsun. Kişisel tavrım yoğun trafikte ortalama hızı boşverip güvenli sürüş yapmak şeklinde. Sadece bir kere bir minibüs aniden önüme kırıp durdu yolcu almak için. Frene asılınca bisiklet kaydı ve yere yapıştım. Daha da minibüs görünce mümkün mertebe uzak kaçıyorum. Bir tane canım var. Onu da trafikte vermek istemiyorum. Trafikte kaza yapmamanın en önemli şartlarından biri akan diğer araçların neler yapabilecekleri ihtimalini her an hesaplayarak ona göre tavır belirlemek. Size de tavsiyem güvenli sürüşü ön plana almanız. Unutmayın googleın insansız aracı yıllardır trafikte ve kaza yapmadan işini yapabiliyor. İnsan olarak biz de doğru hesaplamalarla kaza yapmadan ilerleyebiliriz.

• Beğen
@Behram Belek Şundan bahsetmemişim hiçbir mesajımda onu da açıklayayım. O gün (aslında dün) üstümde bi ağırlık, bi düşüncesizlik vardı sanki. Biliyorum diğer videolarımda da kazalarım yada yaptığım hatalar vardı ama o gün farklı gelmişti gözüme. Daha bisiklette ilk pedalımı attığımda düşmüştüm (videodaki bonus kısmı). Sonrasında ise dönerken bi tedirginlik, bi boşluk hissi yaşadım. İp üzerinde gidiyormuşcasına döndüm gittiğim yolları. Geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ediyorum, umarım forumdan veya bisiklet kullanan hiçbir dostumun başına hatalı yada hatasız dahi olsa başına böyle bir şey gelmemesini temenni ediyorum.

• Beğen
Tepkiler: Vahap Demir
ÇOK geçmiş olsun, bu videoyu atmanızda önemli birşey ama keşke bu kadar acele etmeseydiniz

• Beğen
nazar değmiş sana kardeş. otobüsün şoförü sağ aynadan seni görüp lahavle çektiyse, kesin nazardır.

Çok geçmiş olsun size ve ağaca bir şey olmadığına da sevindim.

Yol bisikleti ayrıca sakat bir olay bence.

• Beğen
"Haketmişsiniz" diyen arkadaşı tebrik ediyorum.
O düşüncenin iki level ilerisi katil psikolojisine girer.

• Beğen
"Araçların sağından geçmek yanlıştır, o boşluk siz geçin diye değildir"

Demiş miydik?

Trafikte sağa sola makas atıp az ilerde devrilenler araçlara üzülüyor muyum? Hayır.

Siz de iyi ki ordan geçen masum bir vatandaşa çarpmamışsınız, işte o zaman çok üzülürdüm.

• Beğen
Tepkiler: hashus1099
@thedewil
002.jpg

004.jpg

Şu iki kullanım şekline hangi araç sahibinin izin vereceğini söyleyebilirsiniz? Adam trafik kanununun bisikletle olan maddesini okusa ağzımızı açamayacağız, üstelik bişey olsa o şekilde susmak zorunda kalacağız. Yolu ortalayıp, hatta şerit benim olmuşçasına sürmeyi, özgür ve rahat olmayı bende isterim. Ama ülkemizde her yol çift gidiş geliş değil. Ki olsa dahi o şeritlerden birini dahi bizimle paylaşmayacak onlarca, yüzlerce,binlerce,milyonlarca şoför var. Keşke görsellerdeki gibi kolay olsa.

@kellemusic Konunun en en başında mesajımda bahsettiğim kısım buydu :)

@kellemusic

Geri