iamshade
Üye
- Tepki
- 0
- Başlangıç
- 2023—24
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Amca karşıdan karşıya geçmemesi gereken yerden geçmiş tabi bunu yaptı diye ölmesi gerekmiyor, araç da uygun hızda değilmiş belli ki ama hatanın çoğu bisikletlide burada. Eğri oturup doğru konuşmak lazım.
Tali yoldan çıkarken sağa bakan öküzler gördümMaalesef trafikte o kadar geri zekalı sürücü var ki; bunlara motor sürücüleri de dahil, ne yaya ne otomobil ne kamyon fark etmeksizin, kendilerinin hep geçiş üstünlüğü olduğuna inandırmış şekilde sürüş yapıyor. Genellikle kamyonla çarpışanları zaten tahtalı köyü boyluyor.
Son zamanlarda trafiği şöyle bir süzüyorum. Hem bisikletle hem araçla. Halk olarak gereksiz gazlamalar, sıkıştırmalar, sinyalsiz şerit değiştirmeler, tehlikeli hareketler, gereğinden fazla yavaş gitmeler, şeridi ortalamalar, şeridin içinde pin pon topu gibi bir sağa sola gitmeler...
Mesela bisiklette benim geldiğimi görüyor, sokaktan caddeye çıkma şansı sıfır, çünkü benimle aynı şeritte benden daha hızlı giden araçlar var; tam bir mankafa olarak benim çizgimdeki hizaya kadar gelip duruyor. Ulan hıyar, ben hizamı bozduğumda zaten arabaların önüne girmem lazım, yok giremiyorsam yolun ortasında senin çıkmanı mı bekleyeceğim? Böyle amaçsız ve kendinden başkasını hiç düşünmeyen tiplerin acilen psikiyatrik tedaviye ihtiyaçları var. Aklı selim davranış değil bu, anormal bir salaklık düzeyi.
Bisiklet yolunda bile ne arkasını kontrol ediyor ne işaretlerle ardılını uyarıyor. Öyle kuralsız, öyle umarsız.
Bu oyun bitince, restart olmadığını anlatmak lazım. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşanılmaz.
?Amca karşıdan karşıya geçmemesi gereken yerden geçmiş tabi bunu yaptı diye ölmesi gerekmiyor, araç da uygun hızda değilmiş belli ki ama hatanın çoğu bisikletlide burada. Eğri oturup doğru konuşmak lazım.
vuran araba lüks bi bmw ve yol iki şeritli dümdüz bi cadde. kazanın olduğu yerde arabanın görüş açısını kapatan herhangi bişey de gözükmüyorAmca karşıdan karşıya geçmemesi gereken yerden geçmiş tabi bunu yaptı diye ölmesi gerekmiyor, araç da uygun hızda değilmiş belli ki ama hatanın çoğu bisikletlide burada. Eğri oturup doğru konuşmak lazım.
Herkes kurallara uymak zorunda yayların ve araçların karşıdan karşıya geçeceği yerler belli, Türkiyede hep otomobiller kurallara uysun isteniyor ama yayalar bisiklet motosikletler sanki onlar için kural yokmuş gibi davranılıyor. Bu bisikletlinin kavşak veya yaya geçidinden karşıya geçmesi gerekirdi, asli kusurlu o sonraında vuran araç da eğer hız limitini aşmışsa o açıdan suçlu ama bazen araç yoluna öyle atlayanlar oluyor ki hız sınırına uyan bir araç da mesela 50km ile durması en az 20-25 metredir, duramayabilir.vuran araba lüks bi bmw ve yol iki şeritli dümdüz bi cadde. kazanın olduğu yerde arabanın görüş açısını kapatan herhangi bişey de gözükmüyor
Caner arkadaşımız bir önceki kaza haberi için yorum yapıyor. Haberler ard arda gelince karıştı sanırım.Hem x postunda hem haberde yaya geçidi yazıyor, ben mi bir detayı kaçırıyorum, haber mi yanlış servis edilmiş?
Işıksız yada kontrolsüz biryer değil esasında,ışıklı ve üç yolun kesiştiği bir nokta orası,birebir gören birinin ağzından şu şekil olmuş olay,bunlar iki bisikletli ard arda karşıya geçerken öndeki bakıyor araçlar uzak diye geçiyor ama arkadaki amca yeteri kadar hızlanamayınca maalesef çarpılıyor,fakat anlayamadığım araçların görüş alanı çok geniş olan bir yer,biri yaya veya bisikletli kendini yola atsa yada kafası dalgın olup yola inse bile aşırı hızlı gitmeyen her araç rahatlıkla durabilir,bu şrfsz oldukça hızlı vurmuş,50 olan hız sınıryla vurmadığı kesin!Hem x postunda hem haberde yaya geçidi yazıyor, ben mi bir detayı kaçırıyorum, haber mi yanlış servis edilmiş?
İnsanlar kafayı yemiş gibi yürürken motor kullanırken araç sürerken telefonla ilgileniyor bahsetmiştim biri de bana geçen gün arkadan çarptı sürerken elinde telefon vardı bana çarpana kadar farketmediği için hava yastığı açıldığında telefonu kırılmış, kolu da ekranından çizilip kanamış, kaza fotoğraflarını benim telefondan çektik. Aynı durumda bisikletli olsan ölüyosun işteFacebookta önüme düştü 1-2 bisiklet ve arkadan takip eden araç dışında şükür ters bir durum yok.
""Ölümden döndüler!
28–31 Ağustos’ta Belçika’da düzenlenecek 2025 UCI Para-Cycling Yol Dünya Şampiyonası öncesi Milli Takım kampına katılanlar ölümden döndü.
Konya da antrenman yaparlarken arkalarındaki takip aracına kamyon çarptı. Eğer takip aracı olmasa takımdakiler neler yaşardı düşünmesi bile korkunç.
Edindiğimiz ilk bilgilere göre kamyon sürücüsü düşürdüğü telefonu almaya çalışırken takım aracına arkadan çarpmış.
Bisikletçilerin hayatı böylesine tehlikelerle dolu. Takımlar gruplar takip aracı almalarının önemini gösteriyor bu durum.""
(link)
en fazla birkaç sene yatar çıkardı. bu ülkede insana ne zaman çok fazla değer verilmiş ki?Facebookta önüme düştü 1-2 bisiklet ve arkadan takip eden araç dışında şükür ters bir durum yok.
""Ölümden döndüler!
28–31 Ağustos’ta Belçika’da düzenlenecek 2025 UCI Para-Cycling Yol Dünya Şampiyonası öncesi Milli Takım kampına katılanlar ölümden döndü.
Konya da antrenman yaparlarken arkalarındaki takip aracına kamyon çarptı. Eğer takip aracı olmasa takımdakiler neler yaşardı düşünmesi bile korkunç.
Edindiğimiz ilk bilgilere göre kamyon sürücüsü düşürdüğü telefonu almaya çalışırken takım aracına arkadan çarpmış.
Bisikletçilerin hayatı böylesine tehlikelerle dolu. Takımlar gruplar takip aracı almalarının önemini gösteriyor bu durum.""
(link)
Taksir ile ölüme neden olma en fazla 2 sene yatar eğer hükümete yakın bir isim ise hiç yatmaz.Dün akşamda şu haberi gördüm,bisiklet yolunda giden 55yaşında bir kadın bisikletliye yine dikkatsiz bir ahmak arkadan çarpmış! Bizim toplumdan bir b.k olmaz bunu anladıkta bari ceza sistemi değişse,bu kadar basit olmamalı!
328910 dosyayı görüntüle
Ölen ablamıza Allah rahmet eylesin lakin burada yanlış bilgilendirme var. Bisikleti kullanan ablamız araba ile kafa kafaya çarpışıyor yani ters yönde ilerliyor. İkincisi çarpışma bisiklet yolunda değil otomobilin şeridinde gerçekleşiyor.Dün akşamda şu haberi gördüm,bisiklet yolunda giden 55yaşında bir kadın bisikletliye yine dikkatsiz bir ahmak arkadan çarpmış! Bizim toplumdan bir b.k olmaz bunu anladıkta bari ceza sistemi değişse,bu kadar basit olmamalı!
328910 dosyayı görüntüle
Evet ben de Kadir Kelleci 'nin hesabında gördüm.Dün İBB’nin sporcusu Arda Tekirdağ’a arkadan bi minibüs çarpmış. Allahtan bi ciddi bi yaralanması yok gibi görünüyordu ki zaten kendisi de kalkıp çarpan adamı tutmuş gitmesine izin vermemiş. Geçmiş olsun..