Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Dahil olduğum wp grubunda adının Ecevit olduğu iletilen sporcu arkadaşımıza pendik sahil yolu tuzla istikametinde araba arkadan çarpmış. Saat 7 30 bir pazar sabahı ne yaparsak ne kadar erken kalkarsak çare yok. Umarım en kisa sürede iyileşir
1000121729.jpg

Scudo
Bu fotoğraftan dikkatimi çeken şey, sürücünün aracın TAM ORTASINDAN bisiklete vurduğu. Vurmaktan kaçınmak için manevra yapılmış gibi gözükmüyor. Yani bilincini yitirmemiş, gözüne perde inmemiş, o an gözüne güneş girmemiş, akli melekeleri yerinde birisi; önüne çıkan bir objeye çarpmamak için gayri ihtiyari şekilde ayağını gazdan çeker ve/veya fren yapar. Burada bisikletin, arabanın üstüne doğrudan uçtuğunu yani aracın fren noktasını kaçırdığı veya hiç frenlemeden vurduğuna kanaat getirilebilir.

Bu fotoğraftan dikkatimi çeken şey, sürücünün aracın TAM ORTASINDAN bisiklete vurduğu. Vurmaktan kaçınmak için manevra yapılmış gibi gözükmüyor. Yani bilincini yitirmemiş, gözüne perde inmemiş, o an gözüne güneş girmemiş, akli melekeleri yerinde birisi; önüne çıkan bir objeye çarpmamak için gayri ihtiyari şekilde ayağını gazdan çeker ve/veya fren yapar. Burada bisikletin, arabanın üstüne doğrudan uçtuğunu yani aracın fren noktasını kaçırdığı veya hiç frenlemeden vurduğuna kanaat getirilebilir.
Bi noktada ortadan vurması darbeyi de azaltmış gibi duruyor. Kenardaki çıtalar genel olarak şasinin de kenarlarda olmasından ötürü daha sert olabilirmiş. Cidden üzücü. Şahsen artık sabahları sürmeyi tercih etmiyorum. Çünkü ülkedeki sığır araç sürücüleri yol ne kadar boşsa o kadar dikkatsiz ve hızlı sürüyor. Bir yere 5 dakika önce gitmek bir insanın hayatını karartabilme ihtimallerinden daha önemli bunlar için.

Ülkede ciddi anlamda trafik cezalarına ağırlaştırmalar gerekiyor. Geçen de ehliyetsiz 15 yaşındaki bi kız TOGG ile viraja aşırı hızlı girip kenarda yürüyen adama çarpmıştı. Hem yaş hem de "TRAFİK KAZASI!!!" olması dolayısıyla belki yatarı bile olmayan bi ceza alacak. Silah kullanmaktan hiç bir farkı yok araba kullanmanın. Hatta ehliyet veren yerlere, kişilere bile yaptırımlar uygulanması gerekiyor.

Arkadaşa geçmiş olsun umarım en az sıkıntıyla atlatır durumu.

Çok geçmiş olsun, çok sinir bozucu. Muhtemelen sürücü telefonu ile oynuyordu, yolda çok görüyorum. Araçta adas ve yaya koruyucu tampon ve kaput olsa arkadaşımız çok daha az zarar görürdü diye düşünüyorum. Fahiş ötvye ve alım gücü düşüklüğüne bağlı araçlar hem eski hem güncellerine göre donanımsız, çoğu bakımsız. Yukarıdaki yoruma katılıyorum bu adam kasıtsız adam öldürmeye teşebbüsten yargılanmalı

Kaza 3 şeritli yolda orta şeritte olmuş, işin daha kötü yanı bu sahil yolunda bisiklet yolu var. Kanuna göre böyle bir rotada bisiklet yolunda gitmezsek her türlü kusur biz bisikletçilerde

Hastanede kontrol altında, bilinci açık ve hayati tehlikesi yok diye haber aldık iyi tarafında

58 plaka. Sivaslı bir amele.

• İnanılmaz
Tepkiler: SerdarCYCoo2Bursa
Öncelıkle gecmış olsun dileklerimi iletirim. Son zamanlarda bisiklet sayısı mı arttı?Buna baglı olarak gerek teorik ya da pratik anlamda henüz bisiklete alışamamış sürücülerin artması olarak mı yorumlamalı bu kaza sonuclarını? Yani showroom dan kaptıgı gibi kilitli pedalı, sıfır bisikleti kendisini dısarı atanlar mı turuyor? yoksa otomobil sürücülerinin tahammülleri mi tukeniyor hatta genel olarak tüm ülke insanlarının, yoksa boyle mi okumalı?İstatistik hersey değildir elbette ama cogu seyi de soyler. Profesyonelinden kahve sürüşü yapana, arkaında kopeğini cocugunu gezdirenden balık tutmaya ya da işine ulaşım aracı olarak binen pek çok bisiklet sürücüsü hep yok muydu? Mesela ben şunu da merak ediyorum, mekanik arkadaşlara son 5 yıla kadar ornegin, bisiklet sürücüleri hangi sıkıntılarıyla geliyordu şimdilerde nelerle geliyorlar? gibi pek çok dolaylı sorular cıkarabiliriz.. Ozetle sorun nerede? Kim nerede sorun yaratıyor? Bu kazalar artık normallesmeye basladı. Bursa'da yapılıyor kaza ya da olumlere karsı tepkiler ama bu konularda bezi olmayanlar da,, adımızı ''su bisikletcçiler de iyice kıl oldular, ota bo.a eylem yapıyorlar...'' dedikoduları duymaya basladık.. Bu da her birimiz için tehtit aslında..

Bir sürücünün, sağından gelene yol vermeyip, bir de araca arkadan çarpıp, savurtup, inip, gidip napıyorsun geldiğimi görmüyor musun falan demesi de... Yani beyaz clio'daki hanımefendi, siz araba sürmeyi simülasyonda restart tuşuyla eski haline getirmek sandınız galiba. Bu ne kural tanımazlıktır? Sağından gelene yol vereceksin, çok basit bir kural. Frene basacağınız yere, trafik kurallarına uyacağınız yere, herkesin size yol vermesini mi bekliyorsunuz? Oldu, siz yolda gideceksiniz diye herkes dursun, bir tek siz gidin.

Mavi araç gayet yolunda gidiyorken, bir de gelmiş çarptığı aracın sürücüsüne sitem ediyor. Ülkedeki mantık ve bilişsel yetenekler öyle azalmış ki, bu hareketlerden başka bir çıkarıma varamayız. Mavi araç sürücüsü çarpışma beklemediğinden, savrulmaktan kurtulmak için direksiyona kontra bile ver(e)medi. Neyse, çocuğa çarpan hanımefendiyi bu konuda sürüş yeteneği eksik diye suçlayamayız. Bu alışkın olmadıkça veya başınıza gelmedikçe yapılamayan bir şey.

Çocuğa geçmiş olsun. Tek suçu, orada bulunmaktı.

Sürücü alkollü çıkmış ! Çocukta kaburgada bir kırık varmış.Bir Omurun da kırık varmış.Sanırım bugün taburcu edeceklermiş.
Ağrıları çokmuş.

Ben mi algıda seçici davranıyorum bilmiyorum ama İstanbul'da binlerce km sürmeme rağmen yaşadığım sorunların neredeyse tamamı şehir dışı plakalarla oldu. Özellikle 06'lar terörist gibi kullanıyor, seni görmesine rağmen üstüne sürüyor.

• Beğen
Tepkiler: azzizzcan
@ag249 İzmir'de şaşmayan plakalar şu şekilde; 06 ve 34 bu iki plaka diğerlerine göre ya hızlı ya da yakından geçiyorlar, enteresan.

Bu kaza değil kaza yanlışlıkla olur bu cana kastetmek. İnşallah hapislerde çürür alkollü sürücü. ( Hapse bile girmeyecek )

Allah şifa versin çok üzücü

• Beğen
Tepkiler: Awacs7n
Gecen beden kaza riski atlattım yaya gecidine yeşil yandı 3 şeritli yol orta şeritteki araba durmadı bana carpıyordu(diğer şertteki arabalar korna caldı ona dursun diye durmadı). son anda durdum kurtuldum.

Kuralara ne kadar uysakta karşı taraf uymuyor, onlar arabada güvende ama biz değiliz o nedenle cok dikkatli olmak zorundayız haklı olsakta her zaman tetikte olmak lazım, bir kural tanımaz gelir zarar verir ona bişey olmuyor.

Allah rahmet eylesin bisikletli biri olduğu için dahada üzgünüz tabiki,işten dönerken yeni kaldırmışlar mevtayı,evime çok yakın,her sabah geçtiğim ve sürdüğüm güzergah olduğu için etkilendim doğrusu,eşimde sosyal medyada görmüş ben sana diyorum bırak şu bisikleti vs. demeye başladı yine,görenlerin söylediğine göre yola atlamış bisikletli ama yinede şu şrfsz araç sürücüsünün hızı şehiriçi sınırlarında olsa belki bir iki kırıkla atlatılabilirdi olay!

Maalesef trafikte o kadar geri zekalı sürücü var ki; bunlara motor sürücüleri de dahil, ne yaya ne otomobil ne kamyon fark etmeksizin, kendilerinin hep geçiş üstünlüğü olduğuna inandırmış şekilde sürüş yapıyor. Genellikle kamyonla çarpışanları zaten tahtalı köyü boyluyor.

Son zamanlarda trafiği şöyle bir süzüyorum. Hem bisikletle hem araçla. Halk olarak gereksiz gazlamalar, sıkıştırmalar, sinyalsiz şerit değiştirmeler, tehlikeli hareketler, gereğinden fazla yavaş gitmeler, şeridi ortalamalar, şeridin içinde pin pon topu gibi bir sağa sola gitmeler...

Mesela bisiklette benim geldiğimi görüyor, sokaktan caddeye çıkma şansı sıfır, çünkü benimle aynı şeritte benden daha hızlı giden araçlar var; tam bir mankafa olarak benim çizgimdeki hizaya kadar gelip duruyor. Ulan hıyar, ben hizamı bozduğumda zaten arabaların önüne girmem lazım, yok giremiyorsam yolun ortasında senin çıkmanı mı bekleyeceğim? Böyle amaçsız ve kendinden başkasını hiç düşünmeyen tiplerin acilen psikiyatrik tedaviye ihtiyaçları var. Aklı selim davranış değil bu, anormal bir salaklık düzeyi.

Bisiklet yolunda bile ne arkasını kontrol ediyor ne işaretlerle ardılını uyarıyor. Öyle kuralsız, öyle umarsız.

Bu oyun bitince, restart olmadığını anlatmak lazım. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşanılmaz.

Geri