Maalesef trafikte o kadar geri zekalı sürücü var ki; bunlara motor sürücüleri de dahil, ne yaya ne otomobil ne kamyon fark etmeksizin, kendilerinin hep geçiş üstünlüğü olduğuna inandırmış şekilde sürüş yapıyor. Genellikle kamyonla çarpışanları zaten tahtalı köyü boyluyor.
Son zamanlarda trafiği şöyle bir süzüyorum. Hem bisikletle hem araçla. Halk olarak gereksiz gazlamalar, sıkıştırmalar, sinyalsiz şerit değiştirmeler, tehlikeli hareketler, gereğinden fazla yavaş gitmeler, şeridi ortalamalar, şeridin içinde pin pon topu gibi bir sağa sola gitmeler...
Mesela bisiklette benim geldiğimi görüyor, sokaktan caddeye çıkma şansı sıfır, çünkü benimle aynı şeritte benden daha hızlı giden araçlar var; tam bir mankafa olarak benim çizgimdeki hizaya kadar gelip duruyor. Ulan hıyar, ben hizamı bozduğumda zaten arabaların önüne girmem lazım, yok giremiyorsam yolun ortasında senin çıkmanı mı bekleyeceğim? Böyle amaçsız ve kendinden başkasını hiç düşünmeyen tiplerin acilen psikiyatrik tedaviye ihtiyaçları var. Aklı selim davranış değil bu, anormal bir salaklık düzeyi.
Bisiklet yolunda bile ne arkasını kontrol ediyor ne işaretlerle ardılını uyarıyor. Öyle kuralsız, öyle umarsız.
Bu oyun bitince, restart olmadığını anlatmak lazım. Hiç ölmeyecekmiş gibi yaşanılmaz.