Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Çok üzücü olay maalesef. Ben bursa'da yaşıyorum, haftada 1 mudanya ya kesin giderim. Bursa'da yaşayanlar mudanyaya inişi bilirler. Yolun ortasından araçların içinden son sürat inenleri her zaman görüyorum. Bu arkadaşlarda son derece hatalılar. Canları beni ilgilendirmez elbette, ama üzülürüm insan olarak. Bu kazada ise en az 2 metre emniyet şeridi var, nasıl becerdin oradaki insana çarpmayı, sanki kasten yapmış. İnsan o kazayı yapmak için son derece alkollü olması gerekir başka türlü mümkün değil o emniyet şeridine girmek. Elbette ehliyet alıp hala yolda aracı tutamayan sürücüler var çok.

Scudo
Abi bu sabahki vefat haberi yerel bisiklet gruplarımızda dahi konuşulmadı. Daha önceki haberlere tepki gösterirken yalnız kaldığım için grupta gereksiz baş kaldırdığımı hissediyorum artık. Ben yukarıda yazdığım gibi artık düzeleceğimize dair umut beslemiyorum çünkü bisiklet çevresinde tepkisini yazılı veya sözlü dile getiren pek kimse yok. Biz rahatsızlığımızı bildirmezsek bizim yerimize kim bildirecek? Gerçi hoş, bu durumda rahatsızlık bildirmeye gerek kalmadan işi çözmesi gerekiyor bazı zatlar ama durum ortada. O yüzden bıraktım artık. Ne olacaksa olsun...
Benzerini hastanede çok kez yaşadım ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Bizim ülkede ses çıkarmayan topluluk ses çıkaranı linç eder, mantıksız gibi görünse de aslında kendi dinamikleri var. Yani çobanın başkaldıran koyunu terbiye etmesine gerek kalmaz, diğerleri icabına bakar. İzmirde bisiklet yolunu çim sulama sistemi ile sulayan belediye yüzünden düşünce İzmirli doktorların olduğu bir grupta sitem etmiştim de sen bizim belediyemize nasıl laf edersin diye etmedikleri laf kalmamıştı sevgili izmirlilerin. Boşuna b.k kokmuyor yani körfez.

Son düzenleme:
Biz rahatsızlığımızı bildirmezsek bizim yerimize kim bildirecek?
Şu arkadaş gerekli yerlere bildirimleri yapacakmış:

kapak_105342.jpg

Paçozluğun, yozluğun, hadsiz ve hudutsuzluğun iz düşümleri her alanda görülüyor.
Ne adalet mekanizması doğru dürüst işliyor ne de vicdan süzgeci...
Defalarca kahrolarak tanık olduğumuz, empati yaparak daha da korktuğumuz zamanlardayız...
Bu yılan bana dokunmaz demeyelim, bir sonraki sırada kimin olacağını hiçbirimiz bilmiyoruz.
Topyekûn bir tepkisellik ve farkındalık için çalışmalıyız...

Son 10 senede insan kalitesi hızla düştü. Bencil, umursamaz, vurdum duymaz, saygısız doldu ortalık.
Adam aracını gözüne baka baka üstüne sürüyor ikaz edince dövmeye kalkıyor. Polislik olsan karakol laçka, adliye laçka "Seni öldürsem ne olaçak ki" diyor. Birde bu pislikle en az iki üç saat geçirmek zorunda kalırsın karakol koridorlarında.
Allah korusun hepinizi. Ben 54 yaşına geldim. 2 seneye kadar köye taşınıp inzivaya çekileceğim. İnsan görecek halim kalmadı..

Son düzenleme:
Son 10 senede insan kalitesi hızla düştü. Bencil, umursamaz, vurdum duymaz, saygısız doldu ortalık.
Adam aracını gözüne baka baka üstüne sürüyor ikaz edince dövmeye kalkıyor. Polislik olsan karakol laçka, adliye laçka "Seni öldürsem ne olaçak ki" diyor. Birde bu pislikle en az iki üç saat geçirmek zorunda kalırsın karakol koridorlarında.
Allah korusun hepinizi. Ben 54 yaşına geldim. 2 seneye kadar köye taşınıp inzivaya çekileceğim. İnsan görecek halim kalmadı..
Toplumdaki yozlaşma ve ahlak çöküntüsünün en net göstergesi trafikteki insanların hal ve tavırları bence,arabaya bindiğim her zaman hissettiğim budur.
Boşuna b.k kokmuyor yani körfez.
şu izmir fobisinden sizi kurtarmak lazım hocam kafayı izmirle bozacaksınız bu gidişle! not:sanane izmirin bok kokusundan bırakta onu biz düşünelim trollük yapıyorsunuz,kazalar konusunun altına gereksiz bir İzmir çıkışı yaptınız yine!

Tipik izmirli fanatik, eleştirdiğin an ad hominem yapıp saldırır sana. Fobi kelimesinin de troll kelimesinin anlamını da bilmiyor, ''bırak da'' yazılacağını da eğitim de vasat. Ben sana direk bir şey yazmadığım sürece bana yazma olur mu? İzmirle ilgili istediğim gibi eleştiride bulunurum, sana sormayacağım.

• Beğen
Tepkiler: felixyakuza
Tipik izmirli fanatik, eleştirdiğin an ad hominem yapıp saldırır sana. Fobi kelimesinin de troll kelimesinin anlamını da bilmiyor, ''bırak da'' yazılacağını da eğitim de vasat. Ben sana direk bir şey yazmadığım sürece bana yazma olur mu? İzmirle ilgili istediğim gibi eleştiride bulunurum, sana sormayacağım.
Konunun başlığından bir haber,İzmir takıntını burayada taşımışsın ya pes! Kelime anlamlarına yazılım kurallarına takılma bence,de ler da lar geç bunları sen,Bu güne kadar hiç kimseyi engellemedim,çünkü karşımdaki kişinin her ne olursa olsun olumlu bir tarafını görebilen ve ondan feyz alan biriyimdir,bu konuyu aştığımı düşünüyorum ama senin bu izmir takıntını çözmek zor Allah sana kolaylık versin,bu yazdığımı oku sonra seni engelleyeceğim,son olarak İzmir'liler ne yaptı sana bilmiyorum ama baya bi canını sıkmış anlaşılan :cool: Not:İzmir ile İzmirliler ile bir derdin varsa özelden yaz sana uzun uzun açıklarım ama buraları boş muhabbetlerinle meşgul etme.

• Beğen
Tepkiler: batikanunver
Konunun başlığından bir haber,İzmir takıntını burayada taşımışsın ya pes! Kelime anlamlarına yazılım kurallarına takılma bence,de ler da lar geç bunları sen,Bu güne kadar hiç kimseyi engellemedim,çünkü karşımdaki kişinin her ne olursa olsun olumlu bir tarafını görebilen ve ondan feyz alan biriyimdir,bu konuyu aştığımı düşünüyorum ama senin bu izmir takıntını çözmek zor Allah sana kolaylık versin,bu yazdığımı oku sonra seni engelleyeceğim,son olarak İzmir'liler ne yaptı sana bilmiyorum ama baya bi canını sıkmış anlaşılan :cool: Not:İzmir ile İzmirliler ile bir derdin varsa özelden yaz sana uzun uzun açıklarım ama buraları boş muhabbetlerinle meşgul etme.
Hadi işine bak , bir an önce engelle beni, gurur duydum.

Hadi işine bak , bir an önce engelle beni, gurur duydum.
Ben işime bakarım bakmasınada senin pek baktığın yok hocam;) engellenmek gurur duyulacak birşey değil bunu sende biliyorsun,ben size durduk yere tepki neden vereyim,siz yerli yersiz izmir fobinizi veya nefretinizi burada hortlattığınız sürece karşınızda olucam yada doğru bildiğim gerçeği size yazıcam,İşin ilginci ne biliyormusun,yarış başlığında yazımın altına kalktın izmirlileri aşağılayıcı ve tam ne demek istediğini kendinin bile anlamadığın bir suçlama yaptın,sana sorduğum gayet mantıklı soruları cevaplayamadın bile,mesela hastanedekilerin ameliyattan bile kaçtığını genelin çok tembel olduğunu yazdın,çok saçma gelmişti bana ama sana dedim ki nereden biliyorsun izmirli olduklarını cevap bile veremedin çünkü sen daha iyi biliyordun çoğunun izmirli olmadığını,sonra kalktın durduk yere bisiklet yolunda düşen biriyle körfezin b.k kokmasını bağdaştırıp zaten b.k kokuyor yazdın,neyse herkes karşısındakini anlamak zorunda değil bende sizi anlamadım.

• Beğen
Tepkiler: batikanunver
şu izmir fobisinden sizi kurtarmak lazım hocam kafayı izmirle bozacaksınız bu gidişle! not:sanane izmirin bok kokusundan bırakta onu biz düşünelim trollük yapıyorsunuz,kazalar konusunun altına gereksiz bir İzmir çıkışı yaptınız yine!
Genel aslında haklı ama dile getiriş biçimi yanlış. Liman tarafından kokudan durulmuyor harbi. Siyasete girmek istemedigimden daha da bir şey demek istemem ama hangi belediye gelirse gelsin İzmir kolay kolay düzelmez maalesef

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Genel aslında haklı ama dile getiriş biçimi yanlış. Liman tarafından kokudan durulmuyor harbi. Siyasete girmek istemedigimden daha da bir şey demek istemem ama hangi belediye gelirse gelsin İzmir kolay kolay düzelmez maalesef
Bizim ülke siyasetinde fanatizm var. Insanlar adaylara degil partilere oy veriyor. Böyle oluncada partiler guclu olduklari bölgelerde sacma sapan adaylar ortaya cikarip kazaniyorlar. Bir sehir planlayiciyi degil eczaciyi yada dokturu belediye baskani yapabiliyoruz milletce:) İzmir fanatizm kurbani malesef. Izmirin dikili ilcesinde ikame ederim yazlari izmiride çok iyi bilirim. Dikili yerel yönetimde basarili sayilir. Lakin sanki izmir sinirlari icinde degil gibi. Üvey evlat muamelesi görüyor. Izmirin basindan sonuna toplu ulasimla gitmek 5 saat ya bu nasil sehir :). Deniz ulasiminin yaygin olmasi gereken bir sehirde deniz ulasimida çok zayif. Izmirde bazi seylerin degismesi gerekiyor gercekten. Cok guzel bir yer ama çok eksikleri var

Not: 4 secimdir oy kullanmiyorum.

Son düzenleme:
Valla başımız sağolsun sağolmasına da yarın öbürsügün de bizim ölüp gitmeyeceğimizin hiç bir garantisi yok, bu iş nasıl böyle gidecek? Bana çok az tepki gösteriyormuşuz gibi geliyor. Gerçi ülkede o kadar çok şey oluyor ki hangi birine tepki vereceğiz derken uyuştuk kaldık resmen. Ölen abimizin mekanı cennet olsun bu arada.
tr'de bisiklet sürdükçe eninde sonunda sonum böyle olacak gibime geliyor.

son kazalar hep ege akdeniz genellikle tatil bölgesi gibi gözüken yerlerde olmuş. hatta benim aklımda kalan çoğu kaza da hep ege-akdeniz civarları. bu bölgelerde ne var bilmiyorum.
ben bisikletçilerin eylemlerinden çok medyada özendirme ve kamuspotlarıyla bisikletin daha da öne çıkacağı düşüncesini taşıyorum

Sizinle aynı fikirde olmamam için ya kör yada çomar olmam lazım,sonuna kadar haklısınız.

• Beğen
Tepkiler: Victor Osimhen
nedir bu bisikletlilerin antalya sürücülerinden çektikleri yahu! ben mi yanlış hatırlıyorum son dönemde ölümlü veya yaralanmalı kazaların yarısı belki daha fazlası antalya ve çevresinden geliyor gibi. sürekli bi üzücü haber sürekli başrolde aynı hatalar aynı davarlar.
nedir bu milletin emniyet şeridi sevdası lanet olsun hepinize artık diyecek laf bulamıyorum ben.
yemin ediyorum havalar iyice ısınıp evde sürüş yapılamayacak duruma gelene kadar dışarda sürüş yapmak istemiyorum risk almak istemiyorum artık. yüzbinlerce TL para verip doğada yollarda keyfimize göre sürüş yapmak yerine evde trainer üzerinde sürmek benim aşırı canımı sıkıyor.
keyifli keyifli sürmek yerine sürekli sağı solu kollamak araçları yoldaki çukurları kollamak canını korumaya çalışmak, sürüşe çıkarken acaba eve sağ salim dönebilecek miyiz tedirginliği, telefonuyla oynayan veya aracını nerede kullanması gerektiğini bile bilmeyen orangutan zekasına sahip bir dallamanın aracının altında kalma endişesi beni daha çok yoruyor.

Geçtiğimiz haftalarda Fethiye’de gerçekleşen ve Özgür Alkan’ın ölümü ile sonuçlanan kazada ağır yaralanan ve bir süredir komada olan İlker arkadaşımızı da ne yazık ki bugün kaybettik.

Bursa'lı arkadaşlar ve muhtemelen Granfondo katılımcı arkadaşlar tanır. Bursa'dan Tayyip Yıldırım arkadaşımıza hatalı sollama yapan bir araç ortalama 100km/s hız ile kafalama çarpmış. Şükür hayatta, kendisi whatsapp grubundan yazdı, ameliyat olmayı bekliyormuş, hayati bir tehlikesi yokmuş. Diz, kaval ve kürek kemiği kırılmış ve vücudun da ödemler oluşmuş. Kendisine buradan tekrardan geçmiş olsun dileklerimizi iletelim, umarım en kısa sürede yeniden aramıza döner.

Çok üzücü olay maalesef. Ben bursa'da yaşıyorum, haftada 1 mudanya ya kesin giderim. Bursa'da yaşayanlar mudanyaya inişi bilirler. Yolun ortasından araçların içinden son sürat inenleri her zaman görüyorum. Bu arkadaşlarda son derece hatalılar. Canları beni ilgilendirmez elbette, ama üzülürüm insan olarak. Bu kazada ise en az 2 metre emniyet şeridi var, nasıl becerdin oradaki insana çarpmayı, sanki kasten yapmış. İnsan o kazayı yapmak için son derece alkollü olması gerekir başka türlü mümkün değil o emniyet şeridine girmek. Elbette ehliyet alıp hala yolda aracı tutamayan sürücüler var çok.
eğer araçların hızında inebiliyorsanız sağ şeridi ortalayıp inmek yolun en sağından gitmek den daha güvenli o iniş için

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Son zamanlarda araçların bu kadar yüksek hızlara çıkamadığı rotalara kaydım, belki biraz kafamı rahatlatır diye.

Geri