Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Scudo
Türkiye'de vali bisiklet mi sürüyormuş şaşırdım açıkçası.
hem de çok iyi derecede bisiklet sürüyor.Sol da ki kendisi.
Opera Anlık Görüntü_2025-01-06_194502_www.instagram.com.png

bugün bisikletle küçük bir trafik kazası geçirdim
Bisiklet yolunda 15-20 km/h hızla ilerliyordum ve zemin ıslaktı, bir araç ara yoldan ana yola bağlanmak için burnunu çıkardı lakin ben onu gördüm ama duramadım çünkü jant frenim yağmurda tutmadı aslında arada manevra ile kaçmayı deneyebilirdim ama "tehdide kilitlenme" durumunu yaşadım. Arabanın ön sol tekerine çarptım, kaputuna fırlayıp kaputun üzerinden aracın önüne düştüm. Ben yaralanmadın, araçta ta bir hasar yoktu sadece bisikletimin vites kolum biraz içeriye döndü, fidenum karbon olduğu için hasar tayini yapmak adına gidon bandını söküm. bir hasar yok. Jant freniyle ilk kazamda kabahati promax frenlere atmıştım ve yazın sora'nın frenleriyle değiştirmiştim. Bu sefer jant freninden iyicene soğudum maalesef bisikletimi satmayı ve disk frenli bir bisiklet almayı düşünüyorum...
1736883270022.png
1736883253813.png

1736883576166.png

Bisiklet yolunda 15-20 km/h hızla ilerliyordum ve zemin ıslaktı, bir araç ara yoldan ana yola bağlanmak için burnunu çıkardı lakin ben onu gördüm ama duramadım çünkü jant frenim yağmurda tutmadı aslında arada manevra ile kaçmayı deneyebilirdim ama "tehdide kilitlenme" durumunu yaşadım. Arabanın ön sol tekerine çarptım, kaputuna fırlayıp kaputun üzerinden aracın önüne düştüm. Ben yaralanmadın, araçta ta bir hasar yoktu sadece bisikletimin vites kolum biraz içeriye döndü, fidenum karbon olduğu için hasar tayini yapmak adına gidon bandını söküm. bir hasar yok. Jant freniyle ilk kazamda kabahati promax frenlere atmıştım ve yazın sora'nın frenleriyle değiştirmiştim. Bu sefer jant freninden iyicene soğudum maalesef bisikletimi satmayı ve disk frenli bir bisiklet almayı düşünüyorum...
324359 dosyayı görüntüle324358 dosyayı görüntüle
324360 dosyayı görüntüle
çok geçmiş olsun

324360 dosyayı görüntüle
Geçmiş olsun. Şehiriçinde bu tür tehlikelerden etkilenmemek adına gözümüzü 4 değil 16 açmalıyız.

324360 dosyayı görüntüle
Çok geçmiş olsun.Yağmurlu havada bir hafta önce ben de blr kamyonetin beni sıkıştırması nedeniyle kendimi yolun sağına attım ve hafif eğimliydi yol.Frene bastım, yollar kaygandı ve frenler tutuyordu ama bisiklet 10 metre kaydı o ıslak yolda.Az daha kağıt toplayan adama çarpacaktım.Mesafe uzun olduğu için kurtardım.Yerler kaygansa fren tutsa bile tekerlek kayıyor kızak gibi.

Kendi halinde, kendi yağında kavrulup giden, kıskanılmaya değecek hiç bir özelliği olmayan pisliğin tekiyim. Bende gözü olanın eli böğrüne gelsin. 😌
Geçen hafta çarşamba günü yerle bir buluşma yaşamıştım. Bu akşam 18h00 sularında marketten dönerken tekrar bir buluşma yaşadık.
Ölmedim, hala yaşıyorum. 😁

@Alazarhus Çok geçmiş olsun. Yağışlı havalarda hızı azaltıp dikkatimizi maksimum seviyeye çıkartmak lazım. Ben hatta durmakta zorlanacağım kadar dik inişlerde bisikletten inip elimde devam ediyorum.

324360 dosyayı görüntüle
Çok geçmiş olsun. Affınıza sığınarak ve bu konuda önemli bir tecrübeye sahip olmadığımı da peşinen söyleyerek neden sorunu jant frenle bu kadar ilişkilendirdiğinizi anlayamadım. Ben daha önce disk fren kullanmadım hiç, haliyle belki de aradaki ciddi farkı bilemediğim için de bu şekilde düşünüyor olabilirim ama aşırı amatör jant ve jant fren setine sahip olmama rağmen ve yağmurlu havalarda ve pek fazlacası da çamurlu zeminlerde sürüş yapmama rağmen kuru havalardaki performansına kıyasla ciddi bir kayıp yaşadığımı hissetmedim hiç. Fren pabuçlarınızda veya jant yüzeyinde suyla karşılaşınca daha kaygan hale gelebilecek bir kontaminasyon olabilir mi? Pabuçlarımı sıklıkla arap sabunuyla ve jantlarımı da Asperox sarı güç veya Cif yağ sökücüyle temizliyorum, haddim olmayarak tavsiyemdir.

Aslında yağmurda frenin tutması (v fren için geçerli) pabuç dan çok jantın yüzeyiyle alakalı. Pürüzsüz yüzeyi olan jantlar az tutuyorken çizgili ya da pütürlü diyebiliriz sanırım jantlar daha iyi bir fren performansı sunuyor ıslakken.

324360 dosyayı görüntüle

Geçmiş olsun. O yolu ben de işe gidiş gelişlerde her gün kullanıyorum. Kimi yerde araçlar bulvardan direk yola dalıyor, kimi yerde park eden araçlardan yoldan gelen araç gözükmüyor. Araçlar ise zaten oradan bir bisiklet yolu geçiyor mu geçmiyor mu umursamıyor. Bisiklet yolu olduğunu belirtir tabela da yok. Eskişehir'de çoğu bisiklet yolu bisikletliler için araç yolundan daha çok tehlike doğuruyor.

Geçmiş olsun. O yolu ben de işe gidiş gelişlerde her gün kullanıyorum. Kimi yerde araçlar bulvardan direk yola dalıyor, kimi yerde park eden araçlardan yoldan gelen araç gözükmüyor. Araçlar ise zaten oradan bir bisiklet yolu geçiyor mu geçmiyor mu umursamıyor. Bisiklet yolu olduğunu belirtir tabela da yok. Eskişehir'de çoğu bisiklet yolu bisikletliler için araç yolundan daha çok tehlike doğuruyor.
Bence Türkiyedeki hiç bir bisiklet yolu kabul görmüyor, ne vatandaş ne de devlet farkında, ceviz ağacı gibi.

Çok geçmiş olsun. Affınıza sığınarak ve bu konuda önemli bir tecrübeye sahip olmadığımı da peşinen söyleyerek neden sorunu jant frenle bu kadar ilişkilendirdiğinizi anlayamadım. Ben daha önce disk fren kullanmadım hiç, haliyle belki de aradaki ciddi farkı bilemediğim için de bu şekilde düşünüyor olabilirim ama aşırı amatör jant ve jant fren setine sahip olmama rağmen ve yağmurlu havalarda ve pek fazlacası da çamurlu zeminlerde sürüş yapmama rağmen kuru havalardaki performansına kıyasla ciddi bir kayıp yaşadığımı hissetmedim hiç. Fren pabuçlarınızda veya jant yüzeyinde suyla karşılaşınca daha kaygan hale gelebilecek bir kontaminasyon olabilir mi? Pabuçlarımı sıklıkla arap sabunuyla ve jantlarımı da Asperox sarı güç veya Cif yağ sökücüyle temizliyorum, haddim olmayarak tavsiyemdir.
Bir önceki kazamda yavaşlayamamıştım bile, frenlerin performansı cidden kötüydü frenlerin kötü olmasına yormuştum. Çalınan dağ bisikletimde hidrolik fren vardı onda hiç duramama gibi bir durumla karşılaşmamıştım bundan dolayı jant freninden dolayıymış gibi geliyor. Bu sürüşten önce bisikleti temixlemiştim, jantları sizin de dediğiniz gibi asperoxla yıkamıştım. Bilmiyorum belki de frenlerim çok güzel tuttu ama @speedymammy 'nin başına geldiği gibi ben de kızaklanma yaşadım ama fark etmedim. Belki de ben dağ bisikletine alışık olduğum için bana böyle geliyor.

Amasya 16.Ağustos.2024 Scooter tipi motosiklet karşı yönden gelen bisikletliye çarptı.

Bu scooterlar (tüm motosikletliler değil) bulduğu her delikten geçmeye çalışıyor, ters yöne giriyor.

Her şehirde öyle midir, scooter'lar Bursa'da kaldırımda yaya olarak yürürken, karşımdan geliyor, yanımdan geçiyor.

Geçenlerde asfalt yolda açık olduğu halde, daha kestirme diye kaldırıma girip yayaların arasından geçen scooter gördüm.

Amasya 16.Ağustos.2024 Scooter tipi motosiklet karşı yönden gelen bisikletliye çarptı.

Bu scooterlar (tüm motosikletliler değil) bulduğu her delikten geçmeye çalışıyor, ters yöne giriyor.

Her şehirde öyle midir, scooter'lar Bursa'da kaldırımda yaya olarak yürürken, karşımdan geliyor, yanımdan geçiyor.

Geçenlerde asfalt yolda açık olduğu halde, daha kestirme diye kaldırıma girip yayaların arasından geçen scooter gördüm.
Malesef her şehirde öyleler, özellikle kuryeler ve scooter kullanmaya çalışan ergenler sivrisinek gibi her delikten çıkıyorlar. Geçen günlerde bizim apartman girişinde yaşlı bir amcamıza çarptılar kaldırımda. Bir de yerden kalkarken söyleniyor acelem var korna çaldım önümden neden çekilmiyosun diye. Hem kaldırımda adamı ezdi yandan çarparak, hem de üste çıkmaya çalışıyordu. Esnafın elinden zor aldık. Karşıyaka-Bostanlı' da kaldırımlarda yayadan çok motorlular var artık ve kimse de bu durumla ilgili hiç bir şey yapmıyor. Şikayet etmekten yorulduk sonuç kocaman bir sıfır.

Geri