Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

20 yıl ceza aldı davası hangi adliyede görüldü, ne zaman sonuçlandı? (Yanıt yok)
Uyuşturucu aldığı nasıl ispatlandı? Araç içinde izmarit bulunması ispat sayılmaz, onlar yolcunun izmariti de olabilir.
Kaza anını gösteren MOBESE, araç içi kamera görüntüleri var mı? (Yanıt yok)
Haberin linki var mı? (X haber linki sayılmaz. Anadolu Ajans, Cumhuriyet, Sözcü, TRT gibi kaynağından haber linki gerekli)
Davalının olay yerinde / dava görülürken / davadan çıkarken fotoğrafları var mı? Adam aracıyla kaza yaptı, kaçarken kimse fotoğrafını videosunu cekemedi. Dava görülürken de mi cekilmedi?

Scudo
20 yıl ceza aldı davası hangi adliyede görüldü, ne zaman sonuçlandı? (Yanıt yok)
Uyuşturucu aldığı nasıl ispatlandı? Araç içinde izmarit bulunması ispat sayılmaz, onlar yolcunun izmariti de olabilir.
Haberin linki var mı? (X haber linki sayılmaz. Anadolu Ajans, Cumhuriyet, Sözcü, TRT gibi kaynağından haber linki gerekli)
Davalının olay yerinde / dava görülürken / davadan çıkarken fotoğrafları var mı? Adam aracıyla kaza yaptı, kaçarken kimse fotoğrafını videosunu cekemedi. Dava görülürken de mi cekilmedi?
Derdin ne senin?

Neyin peşindesiniz anlamadım, neyi sorguladığınızı da anlamadım. Link vermekle uğraşmayacağım Google'a Doğanay Güzelgün yazarsanız olayın videosuna ulaşabilirsiniz. Dava bugün İstanbul Anadolu 20. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Kararın fotoğrafı da gruplarda dolaşıyor, elbet payşalan olacaktır.

HAYDİ BİSİKLET SEVDALILARI, EYLEM ZAMANI....

bu da forumdaki başlık...
11 sayfayı ve eklerini okursan bilgi alırsın sanki...
dava da bugün görüldü, kusura bakma resmi dava sonuçlarını sana hemen gönderemediğimiz için...
basına da iletiyorum, tarafına yazılı, sözlü, görüntülü sunum yapacaklar...

HAYDİ BİSİKLET SEVDALILARI, EYLEM ZAMANI....
bu da forumdaki başlık...
11 sayfayı ve eklerini okursan bilgi alırsın sanki...
dava da bugün görüldü, kusura bakma resmi dava sonuçlarını sana hemen gönderemediğimiz için...
basına da iletiyorum, tarafına yazılı, sözlü, görüntülü sunum yapacaklar...

Bursa'da bir kiracı arkadaş evsahibince dava edildi, mahkeme biter bitmez bana mahkeme tutanağını whatsappladı, böylikle davadaki her bir detayı gördüm.

İstanbul'un ortasında bir cinayet oluyor, davası görüldü deniliyor, ortada davaya ilişkin belge, foto, video hiçbişey yok.

@Aesert İstanbul Anadolu 20. Ağır Ceza Mahkemesi dedi, tek gerçek bilgiyi o gönderdi, ona teşekkürlerimi iletiyorum
Google denen birşey var az zahmet et araştır. Rahmetli olan bisikletli arkadaşın ismi var hali hazırda.
Mobese videosu Internette olmadığı sürece araştırsan ne fayda?

Whatsapp grubunda arkadaşlar olayların videosunu anında gönderiyorlar. Sakarya'da tırın arkasından makas atarken kaza yapan minivanın araç içi videosunu gönderdiler. Bursa Ulucami'de bombalı intihar saldırısı olmuştu 5-6 yıl önce, patlama sonrası kolu bacağı kopmuş kadının fotoğrafları gönderdiler. Afrika'da bir adamı yolda kurşunlayıp öldürürken videosunu gönderdiler. Brezilya'da içecek parası için pazarlık yapan Amerikalı kadının yüzüne tekme atarken videosunu gönderdiler. Ortadoğuda biryerde bir kadını feci biçimde döven adamların videosunu gönderdiler. Daha bunun gibi sayabileceğim o kadar olay videosu var ki.

En son Eylem Tok olayında da Porsche Taycan kaza yapıyor. Benim bildiğim elektrikli araçlarda bir sürü yol kameraları vardır hepsi kayıt yapar. O olayda da araç terkedilmiş fakat araç kamerası görüntüsü yok. Mobese zaten yok. İşte o yüzden soruyorum, dünyanın her yerinden her tür olayın videosu, fotograflarını görebiliyorken bu olayların neden göremiyoruz.

Son düzenleme:
Olaya ilişkin net bilgi edinmek. Senin derdin ne?
Benim tek derdim bütün detayları sayfalarca yazılmış bir konuyu neden saçma şekilde sorguladığını öğrenmek. Çoğu haber sitesi haberlerinde gerekli detaylara yer verdi. İnternette en az eforla ulaşabileceğin bilgileri burada saçma bir dille soruyorsun ve gelen tepkiye de karşılık vermeye çalışıyorsun.

Uyuşturucu madde nerede bulunmuş? Aracın içinde bulunmuş efendim fotoğrafları var. Tabii sizi ikna etmeye yeterse.
Alkol nerede bulunmuş? Zanlının kendisi itiraf etmiş efendim. Ayrıca ehliyetinin de olmadığını kendi ağzıyla söylemiş.
Mobese kaydını zor da olsa(!) bulduk efendim buyurun:

Bugüne kadar bu forumda kimseye böyle bir dille hitap etmedim, etmemeye çalıştım. Böylesine acı olayı her gördüğümüzde ciğerimiz yanarken gelmiş siz hiçbir araştırma yapmadan imalı sorular soruyorsunuz. Şu uzun gönderileri yazacağınıza ufacık bir araştırmayla internette ve forumda bütün bilgilere ulaşacaksınız. Keşke başka şeyleri de sorgulama yeteneğiniz olsa da bugün bu durumda olmasak...

Bursa'da bir kiracı arkadaş evsahibince dava edildi, mahkeme biter bitmez bana mahkeme tutanağını whatsappladı, böylikle davadaki her bir detayı gördüm.

İstanbul'un ortasında bir cinayet oluyor, davası görüldü deniliyor, ortada davaya ilişkin belge, foto, video hiçbişey yok.

@Aesert İstanbul Anadolu 20. Ağır Ceza Mahkemesi dedi, tek gerçek bilgiyi o gönderdi, ona teşekkürlerimi iletiyorum

Whatsapp grubunda arkadaşlar olayların videosunu anında gönderiyorlar. Sakarya'da tırın arkasından makas atarken kaza yapan minivanın araç içi videosunu gönderdiler. Bursa Ulucami'de bombalı intihar saldırısı olmuştu 5-6 yıl önce, patlama sonrası kolu bacağı kopmuş kadının fotoğrafları gönderdiler. Afrika'da bir adamı yolda kurşunlayıp öldürürken videosunu gönderdiler. Brezilya'da içecek parası için pazarlık yapan Amerikalı kadının yüzüne tekme atarken videosunu gönderdiler. Ortadoğuda biryerde bir kadını feci biçimde döven adamların videosunu gönderdiler. Daha bunun gibi sayabileceğim o kadar olay videosu var ki.

En son Eylem Tok olayında da Porsche Taycan kaza yapıyor. Benim bildiğim elektrikli araçlarda bir sürü yol kameraları vardır hepsi kayıt yapar. O olayda da araç terkedilmiş fakat araç kamerası görüntüsü yok. Mobese zaten yok. İşte o yüzden soruyorum, dünyanın her yerinden her tür olayın videosu, fotograflarını görebiliyorken bu olayların neden göremiyoruz.
Forumda dikkat çekmek için mi bu kadar saçmalıyorsunuz yoksa bu sizin doğal haliniz mi?

Dostum derdini anlamadım ben de cidden.

Olay anında oradaydım, bardakları, uyuşturucuyu canlı gördüm. Ki dikkatli incelersen sende izmaritten başka şeyler görürsün. Adam kaçtı gitti. kan örneği mi alsaydık sana ispatlamak için?

Çok zekiysen araştır bul, dava dosyasına ulaş, gazetecilik yap. Yok bilmemne sayfası kanıt değilmiş, anadolu ajansı ve diğer saydıkların çok ciddi haber kaynakları sanki. Ayaküstü küfür ettireceksin o olacak.

Merak ettiginiz bir konu oluyor, bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorsunuz ama kendiniz arastirma yapmak yerine insanlarin size ozel olarak bu bilgileri sunmasini istiyorsunuz. Ustune ustluk bu olaylarin video ya da fotograflarinin olmasi gerektigi konusunda sarsilmaz bir inanciniz da var.

Ozguven meselesini silip tekrar bastan yazmissiniz, hayret etmekten baska bir sey yapamiyorum.

Merak ettiginiz bir konu oluyor, bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorsunuz ama kendiniz arastirma yapmak yerine insanlarin size ozel olarak bu bilgileri sunmasini istiyorsunuz. Ustune ustluk bu olaylarin video ya da fotograflarinin olmasi gerektigi konusunda sarsilmaz bir inanciniz da var.

Ozguven meselesini silip tekrar bastan yazmissiniz, hayret etmekten baska bir sey yapamiyorum.
Güzel mesajınız dolayısıyla teşekkür ederim. "insanlarin bana ozel olarak bilgileri sunmasini" istemedim. Sadece "olayın faili 20 yıl ceza aldı" gibi kısa mesaja ilişkin detay soru sordum. İsteyen yanıtlar istemeyen yanıtlamaz. Google'da artık en basit arama bile milyonlarca sonuç döndürüyor. İstanbul'un göbeğinde cereyan eden bir olaya dair video olmasını beklerim bunda neden şaşırdınız. Bursa'da benim ev-iş arası 1km boyunca düzenli aralıklarla Mobese direkleri her bir direğin üstünde birkaç kamera var, birkaç tan dome-camera denilen her bir yöne dönüp çeken kamera birkaç tane de değişik yönlere bakan tek açı kamera. Aracımda araç içi kamera var hem ön arka camda. Apartman önünde 4 kamera var. Bunların sonucunda video ve fotoğraf sormam normal karşılanmalı.

Güzel mesajınız dolayısıyla teşekkür ederim. "insanlarin bana ozel olarak bilgileri sunmasini" istemedim. Sadece "olayın faili 20 yıl ceza aldı" gibi kısa mesaja ilişkin detay soru sordum. İsteyen yanıtlar istemeyen yanıtlamaz. Google'da artık en basit arama bile milyonlarca sonuç döndürüyor. İstanbul'un göbeğinde cereyan eden bir olaya dair video olmasını beklerim bunda neden şaşırdınız. Bursa'da benim ev-iş arası 1km boyunca düzenli aralıklarla Mobese direkleri her bir direğin üstünde birkaç kamera var, birkaç tan dome-camera denilen her bir yöne dönüp çeken kamera birkaç tane de değişik yönlere bakan tek açı kamera. Aracımda araç içi kamera var hem ön arka camda. Apartman önünde 4 kamera var. Bunların sonucunda video ve fotoğraf sormam normal karşılanmalı.
Elbette bilgi almak istemeniz kadar doğal birşey yok ama sorma şekliniz yanlış. Yukarıdaki mesajlara bir bakın bakalım, bunca kişi size tepki gösterdiğine göre durup ben nerede yanlış yaptım diye düşünmeniz gerekir.

Son düzenleme:
Detay soru sorduğunuz an zaten kendinize özel bilgi istiyorsunuz. Eminim forumda avukat arkadaşlar vardır, onlara da sürekli kimsenin bilmediği detay sorular soruluyordur ve yardımları bekleniyordur.

Çok güzel açıklamışsiniz, bir sürü kamera ile yaşarken bunu normal zannederek beklentinizi ülkenin geneline yaymaniza şaşırdım hala da şaşırmaya devam ediyorum, taleplerinizin normal karşılanması konusunda sarsılmaz bir inancınız var. Neyse, doğru ya da yanlış diye bir durum yok ben sadece şaşırırım böyle arada sırada.

@srdrmrs büyük geçmiş olsun , tez zamanda sağlığınıza kavuşmanız dileğiyle.

@srdrmrs Abi geçmiş olsun en kısa sürede iyi olursunuz inşallah 🙏

Duruşmaları başından beri takip eden biri olarak size detaylı cevap yazmak istedim ama sinir sistemim buna izin vermedi. Dava dün sonuçlandı, nerede görüldüğü bilgisi her yerde yazıldı. Duruşmaya destek postlarında da açıkça belirtildi. Çok merak ediyorsanız gelebilirdiniz. Ailenin avukatlarından istediğiniz bilgiyi sorup öğrenirdiniz tıpkı bizler gibi.

Dünden beri tüm haber sitelerinde haber olarak paylaşıldı. Ayrıca canlı yayın akşam haberlerinde çeşitli ana akım kanallarında gösterildi. Mobese görüntüsü de gösterildi. Biz mahkemede heyet ile birlikte izledik o görüntüleri. Yüreğiniz dayanıyorsa şu an da zaten dolaşımda o video. Suçlunun kaçış anını şu ana kadar hiç mi görmediniz bilmiyorum.

Biraz zahmet edip merakınızı gidermek için araştırma yapabilirdiniz Google'da. Biraz ortalığı germek amacıyla bu soruları sorduğunuzu hissediyorum ama yargılamak bana düşmez. Herkes istediği soruyu sorabilir elbette. Sizi yanıtlayanlar da olmuş zaten. Ben de ekleme yapmak istedim.

Size bir bilgi vereyim. 1 hafta içinde karara itiraz için üst mahkemeye başvuracaklar. Böyle bir hak var. Onun da sonucunu bekleyeceğiz. Ancak şimdilik müebbetten 20 yıla indirilen bir ceza aldı.

Geri