Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Ülkemizde bisikletin ulaşım aracı olabilmesi genelde mümkün değildir.Tenha yerlerde ve zamanlarda bu işi hobi olarak ancak yürütebiliriz.Biz Hollanda olamayız.Selamlar,saygılar.

Scudo
Emniyet şeridinin yetersiz olduğu tehlikeli yerlerde ters yönden gidiyorum dediğim için linç edilmiştim forumda. Rahmetli haklıymış ama artık rahmetli. Keşke ters yönden gidip yaşasaydı.
Çarpan şerefsizin en ufak bir pişmanlık ve suçluluk duymadığını eminim. Duyar kasacaklar hiç zahmet etmesin

Bisikletçilerın büyük kısmı emniyet şeridinin ortasından gidiyor. Hakkımız olan sağ şerit tmm ama türkiyenin gerçekleri var degısremeyecegımız. Ben genelde emniyet serıdının sağına yakın gidiyorum hatta 1-2 defa düştüm bile yol kenarına. Bu millet düşündüğümüz kadar kolay egıtılebılır olsaydı Atatürk basarırdı 15 senede. Çok kez benimde dibimden geçenler oldu. Genelıde binek araçlar
Bugün kekonun teki tofaş sürücüsü bilerek yakınımdan geçti. Resmen bilerek yaptı çünkü yanımdan sıfır geçtikten sonra direk açtı arada ki mesafeyi. Yol bomboştu.
Yolun en sağ kısmından gitmeyi hatta şu yolların kenarlarına koyulan engellere yapışık gitmeyi anlıyorum lakin şahsi fikrim o kadar yapışık gitmek lastikleri patlatıp kaza yapma riskini çok yükseltiyor. Nedeni ise bildiğin gibi serseri it sürüsü bira şişelerini kırıp atıyorlar ve bu kırıklarda genelde yolun en köşesinde bulunuyor.

Kaza anında orada olan ve ilk yardım için müdahele eden birinin yorumunu okudum,kaskı olmasına rağmen aldığı darbenin büyüklüğünden olsa gerek kafasının sağ tarafı patlamış diye bir şey söylemiş,ayrıca çarpan şahıs bisikletlinin aniden aracının önüne doğru yola taştığından ve kaçamadığından bahsetmiş,her ne olursa olsun yokuş yukarı bu ne hız be insafsız herif! eminim hızın o kadar yüksek olmasa durman yada çarpma tesirin daha az olurdu! giden gittiğiyle kalır bu memlekette,sanmıyorum ki sürücü iyi bir ceza alsın! Bizim başımıza ne zaman gelecek diye her sürüş öncesi vedalaşır gibi çıkıyoruz evden şu dikkatsiz canavarlar yüzünden! keşke heryerde bisiklet yolu olsa!

Bugün kekonun teki tofaş sürücüsü bilerek yakınımdan geçti. Resmen bilerek yaptı çünkü yanımdan sıfır geçtikten sonra direk açtı arada ki mesafeyi. Yol bomboştu.
Yolun en sağ kısmından gitmeyi hatta şu yolların kenarlarına koyulan engellere yapışık gitmeyi anlıyorum lakin şahsi fikrim o kadar yapışık gitmek lastikleri patlatıp kaza yapma riskini çok yükseltiyor. Nedeni ise bildiğin gibi serseri it sürüsü bira şişelerini kırıp atıyorlar ve bu kırıklarda genelde yolun en köşesinde bulunuyor.
Tamamen sıfır demek istemedim aslında ama serıdın orta sağı iyi bence. Dustugumun ikisinde dikkatimi dağıtan araçlara bakarken oldu. Birinde arkadan gelen motosikletin gür sesi dikkatimi çekti kontrol saglayamadım. Cam kırıkları tekeri patlatmasa bile kesiyor çoğu yerinden. O kırıklarında olmadığı yol yok maalesef

Dediğin şekilde yapan çok oluyor. Öylesi allahtan köy yollarında denk gelmiyor çünkü köylere giderken domuz vb şeylerde çıkabilir diye silah alıyorum genelde. En sinirlendiğim şeylerden birisi olduğu için arkasından bi kaç el atabilirim :D

• Beğen
Tepkiler: StanicEnemy
Marmaris-Çetibeli arası yokuş bu. Arabasının tırmanmasına güvenerek makas ata ata ilerleyen çok araç (davar) oluyor o yolda. Cam çatlamış, düşünün çarptığı hızı.

"Bisikletli katillerini cezalandırma timi" gibi bir şey oluşturup, bu tip katilleri cezalandırmamız gerektiğini düşünüyorum ciddi ciddi. Devlet gereken cezayı vermeyecek çünkü.

Vefat eden bisikletçiye Allah rahmet eylesin. Bu tarz kazalar hiç bitmeyecek maalesef. O yüzden kendimiz maximum derecede önlem almalıyız. Her an bir araç yandan, önden ya da arkadan gelip çarpacak kafasıyla, aklımızın bir köşesinde bu durum yaşanacakmış gibi bisiklet sürmeliyiz. Ben alıştım bu duruma. Yapacak bir şey yok.

• Beğen
Tepkiler: Aytaç DİREK
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dilerim. Bir kesim bisikleti küçük bir çocuğa karne hediyesi ve oyuncak olarak görmekten vazgeçmediği sürece ne yazık ki bu olayların önüne geçemeyeceğiz bisikletin bir taşıt araç olduğunu ne zaman anlar bu toplum acaba bizede görmek nasip olur mu?😔

Marmaris-Çetibeli arası yokuş bu. Arabasının tırmanmasına güvenerek makas ata ata ilerleyen çok araç (davar) oluyor o yolda. Cam çatlamış, düşünün çarptığı hızı.

"Bisikletli katillerini cezalandırma timi" gibi bir şey oluşturup, bu tip katilleri cezalandırmamız gerektiğini düşünüyorum ciddi ciddi. Devlet gereken cezayı vermeyecek çünkü.

Allah rahmet eylesin. Fethiye'de yaşıyorum, Marmaris tarafına çok kez gittim ama o virajların kör noktalarına güvenemediğim için hiç girmedim. Dikkatsiz ve vurdumduymaz sürücü her yerde var ve ne yazık ki o bölgede bunların hatalarını affetmiyor. Bu ve bunun gibi araç sahipleri eksik olmayacak hayatımızdan. Yöneticiler de hangi siyasi görüşten olursa olsun gereken ilgi ve önemi göstermeyecek. Kanunlara uymamanın bu kadar basite indirgenip görmezden gelindiği bir Avrupa ülkesi de yok. Vergi affı, imar affı, trafik cezası affı. Af edilmeye alışan bir toplumda ne adalet olur ne huzur.

• Beğen
Tepkiler: ahmet1914
4 gün önceki cumartesi günü sabah 05.45'te binbir zorlukla kalkıp bisiklet sürmeye çıktım.Bi ara dedim ki boşver yat uyu sabah 9-10 gibi çıkarsın sonra trafiğin durumu,bu kazalar geldi aklıma çektim taytı kastı . Elbette yolda 1-2 araç olduğu zaman da bu kazalar olabilir ancak ne kadar az araç o kadar fazla güvenlik demek. Yine vefat edene rahmet dilemekten başka elimizden başka bir şeyin gelmediği bilmem kaçıncı kaza bu..
Offf, çok üzücü

Bir başka haber de Alanya'dan

(link)
Kadın sürücü kadın bisikletliye çarpıyor. Bisikletli ölüyor,sürücü adli kontrol şartıyla serbest kalıyor

• Beğen
Tepkiler: yusuf_49
Hollanda'da trafik kazalarında ölen bisikletli sayısı otomobil kazasında ölenleri geçti.
(link)

Başka bir haberde ise bu kazalara alkollü sürücülerin sebep olduğu söylenmekte;
Kendimizle karşılaştırırsak,Hollanda'daki bisiklet sayısı ile bizim sayımız ve kullanımı mukayese bile edilemez tabiki.

(link)

Maalesef bir ölümlü kaza haberi daha aldık sosyal medyadan, Marmaris'li bisiklet sever dr.Kemal Özer,rampa yukarı çıkarken yine dikkatsiz bir sürücünün arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetmiş,Allah rahmet eylesin.Bitmiyorlar bitmeyecekler!
303226 dosyayı görüntüle
trafik-kazasinda-hayatini-kaybeden-doktor-son-15817767_amp.jpg

:(:mad:

Bırakasım geldi bisikleti. Kırıkkalede hele ki... Kırşehirde iken daha rahat suruyodum burda bilerek üstüne gelen çok

Son düzenleme:
Vefat eden bisikletçiye Allah rahmet eylesin. Bu tarz kazalar hiç bitmeyecek maalesef. O yüzden kendimiz maximum derecede önlem almalıyız. Her an bir araç yandan, önden ya da arkadan gelip çarpacak kafasıyla, aklımızın bir köşesinde bu durum yaşanacakmış gibi bisiklet sürmeliyiz. Ben alıştım bu duruma. Yapacak bir şey yok.
Ne yazık ki doğru. İstanbulda sadece motosikletlilerin değil arabaların bile ters yönden yola girdiğine tanık oluyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Maalesef bir ölümlü kaza haberi daha aldık sosyal medyadan, Marmaris'li bisiklet sever dr.Kemal Özer,rampa yukarı çıkarken yine dikkatsiz bir sürücünün arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetmiş,Allah rahmet eylesin.Bitmiyorlar bitmeyecekler!
303226 dosyayı görüntüle
Çok üzücü bir haber.
Kendisinin hem kendine hem de ailesi ve hayata karşı ne güzel umutları vardı, kim bilir. 30 nisandaki Akra Granfondo kısa parkurda adını görünce çok kötü oldum. Allah rahmet etsin.

• Üzgün
Tepkiler: seko35.50
303226 dosyayı görüntüle
Vuran kişinin salındığı yazısını gördüm instagramdan, doğru mu acaba?

Vuran kişinin salındığı yazısını gördüm instagramdan, doğru mu acaba?
Maalesef doğru sebest bırakılmış,rahmetlinin kızı ve damadı avukat, kızı kendi sosyal medya hesabindan böyle bir açıklama yaptı bugün! Muz cumhuriyeti deyincede kiziyorlar!
IMG_20230428_221321.jpg

Allah rahmet eylesin makas atmayı bir halt sanıp emniyet şeridini kullanan dikkatsiz sorumsuz sürücüler yüzünden bisiklet üzerinde keyifli bir sürüş geçiremez olduk .

• Beğen
Tepkiler: BloodBela
Geri