Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Kask takmanın önemi 😬😬😬

Scudo
"Adana'da bisikletle yol kenarından giderken kendisini bir süreliğine Avrupa'da sanan vatandaşın kafasına açık unutulan kamyon kasası çarptı. "

(link)
Şahıs ağır yaralı Bu haberde komik birşey yok.. Allah şifa versin

Şahıs ağır yaralı Bu haberde komik birşey yok.. Allah şifa versin

Olayın komik olduğuna dair bir ifadem yok. Cümle haberciye ait, o nedenle tırnak içinde.

Haber başlığı berbat. Empati yoksunu birisinden çıkmış belli ki. Adamın başını biçmiş resmen metal kapak :snzdglsn:
Allah şifalar versin. Kask takıyor olsa belki bir nebze darbeyi emebilirdi. :(

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Kask olsa kafadan agır yaralı değilde boyundan agır yaralı olurdu. Kask aynası olsa kurtarabilirdi.. Geçmiş olsun

Bu nasıl habercilik?

Türkiye'de haberci olduğunu söyleyenlerin ya da bu işlerde çalışanların %5'i bile haberci değil. O da basılı yayınlarda. İnternet yayınlarında bu oran %1'in üstüne çıkmaz. Doğruluk, habercilik ilkeleri, haberin temelleri, dil kuralları hiçbirinin umrunda değil. Sadece tıklanma önemli.

İnternet sitesine teknik olarak haber girebilmesi ve az maaşla çalışmayı kabul etmesi yeterli.

• Beğen
Tepkiler: -Deniz-
Maalesef bir ölümlü kaza haberi daha aldık sosyal medyadan, Marmaris'li bisiklet sever dr.Kemal Özer,rampa yukarı çıkarken yine dikkatsiz bir sürücünün arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetmiş,Allah rahmet eylesin.Bitmiyorlar bitmeyecekler!
IMG_20230424_103014.jpg

Allah rahmet eylesin mekanı cennet ailesine sabır versin. Maalesef Türkiye gerçeği bu. Trafikte bisikletli sayısı fazla olsa bu sayı maalesef daha da artar. Türkiye'de altına tenekeyi çeken kendini formula pilotu sanıyor. Geçen gün kaldırımda yürümeme rağmen Bayrampaşada araba kaldırıma sıfır geçtiğinden aynasını koluma çarptı. Ve suçlu ben oldum neden kenardan yürüyormuşum. Bu sebeple biz bu tutkuyu ikame etmeye devam edeceksek eğer; mümkün mertebe trafiğin çok seyrek olduğu yerlerde sürmeye özen göstereceğiz. Diyeceksiniz:" bu bizim hakkimiz ama ".Türkiye ne hakkımızı aliyoruzda bunu alacağız.

Allah rahmet eylesin . Üzücü bir durum daha . Aptal gibi telefon ile ilgililer , dikkatleri dağınık. Kullanma abi dikkatin dağınık ise telefon ile işin varsa çek kenara . Senin yüzünden ölüyoruz. Ehliyetin herkese verilmemesi gerek .

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Araç sürücülerinin çoğu telefon ellerinde araç sürmeye çalışıyor. Valla devlet bu duruma acil el koymalı.
Araçta telefon ile meşgul olanların büyük ceza yemesi lazım. İkinci de de ehliyeti vermesi lazım.

Maalesef bir ölümlü kaza haberi daha aldık sosyal medyadan, Marmaris'li bisiklet sever dr.Kemal Özer,rampa yukarı çıkarken yine dikkatsiz bir sürücünün arkadan çarpması sonucu hayatını kaybetmiş,Allah rahmet eylesin.Bitmiyorlar bitmeyecekler!
303226 dosyayı görüntüle
Cep telefonuyla oynamak değil de, fotoğraftan tahmin yürüterek,
rampa yukarı çıkarken hızlı arabasıyla sağdan sollama yapmaya çalışıp, slalom yaparken kontrolü kaybetmiş ve emniyet şeridine biraz dalmış gibi görünüyor. :mad:
Allah yakınlarına sabırlar versin. Umarım sürücü en ağır şekilde cezalandırılır.

Göz göre göre vurmuş gibi :( Bu nedir arkadaş, bunun açıklaması da yok, nasıl önündeki bisikletliyi görmezsin düz yolda üstelik? İstanbul içinde sahil yolunun tenha olduğu saatlerde dahi sağ şeritten giden bisikletlileri sıkıştırıp ya da silme geçen hayvanlar mevcut. Neden bazı şeyler bu coğrafyada mümkün olamıyor, neden insan gibi yaşayamıyoruz demeden edemiyorum?
En iyisi belediye ve karayolları el ele vererek ayrılmış bisiklet yolları yapmalı ve insanları da bisiklete teşvik etmeli (ama neredeee).
Telefon ile uğraşarak araç kullanmaya çalışan barzolara da iki çift lafım var, her sabah yolda bir kaçını kesin görüyorum. Neden ilkelliğe , avamlığa, hamlığa ve düşüncesizliğe bu kadar özenilir anlamış değilim. Özellikle kadın sürücüler yeterince konsantre araç kullanamadıkları gibi genelde ellerinde telefon, sosyal medya ile uğraşıyorlar seyir halinde.
Uzun lafın kısası , "bilmem söylesem mi, söylemesem mi" diyorum ama söylesem boşa gidiyor, söylemesem cana yazık.
Yazıklar olsun böyle topluma da böyle düzene de..

Öncelikle Allah rahmet eylesin. Böyle sürücüler yüzünden her gün bir bisikletçi hayata veda ediyor :uzgnm:. Sıkı denetim mi yapılır, ne yapılır bilmem ama böyle kazaların önüne geçilmeli. Abarttığımı düşünüyorsunuzdur belki ama telefona bakmak, yol dışında şeylerle ilgilenmek, tehlikeli hareketler yapmak; bir insanın hayatını tehlikeye atmayı, bir insanın yarın sevdikleriyle görüşemeyeceğini, yarın uyanmayacağını göze almaktır.
Daha dün; Elazığ'da bir sürücü, 70 yaşındaki Mehmet Susalan'ın canını aldı... :mad:

Kesin telefona bakıyordu. bayır yukarı hiç mi fren yapmadın. 😡

• Beğen
Tepkiler: ordi ve seko35.50
İşin en üzücü tarafı böyle embesillere ehliyet veriliyor ve ülkede adalet olmadığı için isteyen istediği suçtan kolayca kurtulabiliyor.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Yaya e-5'te 10 metre ötesindeki üst geçidi kullanmak yerine tarzan stili ormanda koşturur gibi 80-90km/h hız ile geçen araçlardan sıyrılıp karşıya geçmeye çalışmayı bıraktığı , arabanın önünde ondan daha yavaş bir şekilde seyreden taşıta karşı korna yerine frene bastığı , sinyal kolunu zamanında ve yalnızca gerektiği zamanlarda kullandığı, trafik sıkışınca emniyet şeridini kullanmayı bıraktığı gün bir diğer deyişle çıkmaz ayın son perşembesi Türkiye Cumhuriyeti'nde seviye yükselecektir.

(link)

Videodaki şahsiyet şu şekilde bir pozisyonda bile frene basmaktan imtina ediyor ; yandaki eğitmen frenliyor. Bu hanımefendi sınavda ezbere yapılan L park ve paralel park ile sürücü belgesini almış. Yarın öbür gün bir bisikletliye arkadan girmeyeceği ne malum ? Bırak yanlış park etsin, edemesin. Önce bir iki çarpacak, ondan sonra düzgün park etmeyi öğrenecek. Tehlike anında kadın fren nedir bilmiyor ...

Umut'u kamyon ezdi, sonra olanları bir araştırın derim. Az çok fikir verir.
Allah rahmet eylesin.

Bisikletçilerın büyük kısmı emniyet şeridinin ortasından gidiyor. Hakkımız olan sağ şerit tmm ama türkiyenin gerçekleri var degısremeyecegımız. Ben genelde emniyet serıdının sağına yakın gidiyorum hatta 1-2 defa düştüm bile yol kenarına. Bu millet düşündüğümüz kadar kolay egıtılebılır olsaydı Atatürk basarırdı 15 senede. Çok kez benimde dibimden geçenler oldu. Genelıde binek araçlar

Geri