Mythshaman
Daimi Üye
- Tepki
- 495
- İsim
- Bora KARA
- Başlangıç
- 2020—21
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Merhabalar. Merak ettim nasıl bir inceleme yada testler yaptıktan sonra karbon kadroların yada parçaların dayanıklı olmadığına kanaat getirdiniz?
İsg hizmeti verdiğim firmalarda, kullandıkları alet, makine ekipman...vs periyodik kontrol zamanı geldiğinde, ( bu kontroller dahilinde statik dayanım ve statik yük ölçümleride mevcut) Ortağı olduğum mühendislik firmasını devreye sokar ve ölçümlerini yaparız. Bu işten azıcıktan daha fazla anladığımdan dolayı kanaat getiriyorum. Hele ki bazı gördüğüm kadrolarda belirli bölümler, darbe aldığında gofret gibi dağılacak kadar zayıf diyebilirim.
Ha sakın şuradan karbon kötüdür falan dediğim anlasilmasin, basarlar şimdi konuyu😅.
Kompozit malzemeler gayet başarılı, hatta çelikten daha mukavemetli ve belirli bir oranda esneyebilen degisik kompozit materyaller mevcut. Çok daha hafifler üstelik. Bende seviyorum kompozit materyali. Hatta teknoloji dahada gelisince, gelecekte metal hammadde kullanımına bile neredeyse son verdirecek bir teknolojidir kendileri.
Ama iş bisiklete gelince dedim ya, Maliyet ve hafiflik ön plana ciktigi icin şu anda normal kullanici icin ulasilabilir degil kaliteli kompozit metaryaller.
Carraro 350 nin ön çatalına Karbon deyip biniyoruz işte 😅
Son düzenleme: