Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Merhabalar. Merak ettim nasıl bir inceleme yada testler yaptıktan sonra karbon kadroların yada parçaların dayanıklı olmadığına kanaat getirdiniz?

İsg hizmeti verdiğim firmalarda, kullandıkları alet, makine ekipman...vs periyodik kontrol zamanı geldiğinde, ( bu kontroller dahilinde statik dayanım ve statik yük ölçümleride mevcut) Ortağı olduğum mühendislik firmasını devreye sokar ve ölçümlerini yaparız. Bu işten azıcıktan daha fazla anladığımdan dolayı kanaat getiriyorum. Hele ki bazı gördüğüm kadrolarda belirli bölümler, darbe aldığında gofret gibi dağılacak kadar zayıf diyebilirim.
Ha sakın şuradan karbon kötüdür falan dediğim anlasilmasin, basarlar şimdi konuyu😅.

Kompozit malzemeler gayet başarılı, hatta çelikten daha mukavemetli ve belirli bir oranda esneyebilen degisik kompozit materyaller mevcut. Çok daha hafifler üstelik. Bende seviyorum kompozit materyali. Hatta teknoloji dahada gelisince, gelecekte metal hammadde kullanımına bile neredeyse son verdirecek bir teknolojidir kendileri.

Ama iş bisiklete gelince dedim ya, Maliyet ve hafiflik ön plana ciktigi icin şu anda normal kullanici icin ulasilabilir degil kaliteli kompozit metaryaller.

Carraro 350 nin ön çatalına Karbon deyip biniyoruz işte 😅

Son düzenleme:
  • Hahaha
Tepkiler: oscak41
Scudo
karbon kötüdür

Kompozit malzemeler gayet başarılı, hatta çelikten daha mukavemetli ve belirli bir oranda esneyebilen degisik kompozit materyaller mevcut. Çok daha hafifler üstelik.
ne anlamda kötü?

ne anlamda kötü?

Mesajımdan nasıl alıntı yaptınız anlayamadım ki? açıkça yazdım yukarıda. Kötü falan değil, hatta gelecekte metal sanayinin yarısından fazlasını işinden edebilecek potansiyeli var kompozit teknolojisinin.

Alıntı şeklinden aklıma bu siyasetçilerin konuşmalarını cımbızlayıp sadece onu söylemiş gibi lanse ediyorlar ya o geldi 😅

Dün pis yapıştım yere,

Tekerleri inceltmiştim, şehir tekeri taktırmıştım. Mtb den sonra, sabah siste dönerken pat diye düştüm
arkamdada belediye otobüsü vs vardı, ayağa kalktım, artık utanmadığını farkettim düşünce.
Yavaş yavaş sağımı solumu çırptım. Duraktakiler cins cins bakıyordu. Sonrasında gittim

Dün pis yapıştım yere,

Tekerleri inceltmiştim, şehir tekeri taktırmıştım. Mtb den sonra, sabah siste dönerken pat diye düştüm
arkamdada belediye otobüsü vs vardı, ayağa kalktım, artık utanmadığını farkettim düşünce.
Yavaş yavaş sağımı solumu çırptım. Duraktakiler cins cins bakıyordu. Sonrasında gittim

İnce lastikten bende birkaç sorun yaşamıştım 700x38 lastiklerim vardı eski şehir bisikletimde, ince lastik güvenli değil, özellikle bozuk yol, kot farklı zemin, ıslak zemin ve frenaj esnasında çok dezavantajları mevcut. Yine virajlardada aynı şekilde.

Arkadaşımın 700x47 lastikli şehir bisikletine binince dedimki işte aradığım güvenlik. Mtb lerin 2.25-2.35 lastikleri gibi hantal degil, Tur bisikletlerinin 700x35-38 lastikleri gibi güvensiz degil. Tam aradığım ebat demistim.

Dün pis yapıştım yere,

700x35 den 700x32 geçtim şuanda alışmakta epey güçlük çekiyorum çok ince geliyor lastik. 23-28c Sürenlere hayranım.

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
700x35 den 700x32 geçtim şuanda alışmakta epey güçlük çekiyorum çok ince geliyor lastik. 23-28c Sürenlere hayranım.

Kesinlikle haklısınız, ince lastikle sürmek büyük tecrübe ve dikkat gerektiriyor, herkesin yapabileceği bir sürüş değil. Hızlı gitmek için zorunlu zaten ince lastik.

Ben bisiklete farklı açıdan bakıyorum. Benim için etrafa bakına bakına, keyifle 20km/h civarı hızlarda süreceğim, rahat bir gezinti ve kısa mesafelerde ulaşım aracıdır. Hızlı gitmek istesem motorlu araç alırım zaten.

• Beğen
Tepkiler: kaganarda
Dün akşam @Cemal Ç. strava faaliyeti yüklemiş ve "şu an ambulanstayım" yazmıştı.
Cemal tekrar geçmiş olsun. Olayı burada paylaşmak ister misin?

Kesinlikle haklısınız, ince lastikle sürmek büyük tecrübe ve dikkat gerektiriyor, herkesin yapabileceği bir sürüş değil. Hızlı gitmek için zorunlu zaten ince lastik.

Ben bisiklete farklı açıdan bakıyorum. Benim için etrafa bakına bakına, keyifle 20km/h civarı hızlarda süreceğim, rahat bir gezinti ve kısa mesafelerde ulaşım aracıdır. Hızlı gitmek istesem motorlu araç alırım zaten.
iyi lastik olduktan sonra problem yaratmaz ama azıcık yatsan bile düşersin, en iyisi dikkatli gitmek :)

• Beğen
Tepkiler: Mythshaman
Dün akşam @Cemal Ç. strava faaliyeti yüklemiş ve "şu an ambulanstayım" yazmıştı.
Cemal tekrar geçmiş olsun. Olayı burada paylaşmak ister misin?
Önayak oldunuz, teşekkür ederim de abartılacak bir durum yoktur efendim.😅 Ufak tefek yara berelerle hala yaşıyorum. Aslında kazayı hatırlamıyorum.😁
Önceden yaşadığım yer olan Caudry'den Bertry yönüne ilerliyordum. İki köyün arasında ki beş km'lik yolun bir tarafına geniş kaldırım yapıp yaya ve bisiklet yolu yapmışlardı. Son hatırladığım "keşke bisiklet yoluna çıksaydım" şeklinde düşündüğüm. Sonrasında ambulanceta uyandım. 😄
-Ne oldu?
-kaza yaptınız
-bisikletim?
-ilgileniyorlar
-birine mi çarptım?
-hayır
-arabaya mi çarptım?
-hayır, kaldırıma çarpmışsınız
Şu akıllı yüksek olasılık o kaldırıma durmadan çıkmaya kalktı. Sonuç malumunuz, düştüm. 😅
Kısa kesince bile uzun sürdü yahu.😕 Bisiklet tamire girdi, umarım çok bir şey çıkmaz.
20230118_205942.jpg

Önayak oldunuz, teşekkür ederim de abartılacak bir durum yoktur efendim.😅 Ufak tefek yara berelerle hala yaşıyorum. Aslında kazayı hatırlamıyorum.😁
Önceden yaşadığım yer olan Caudry'den Bertry yönüne ilerliyordum. İki köyün arasında ki beş km'lik yolun bir tarafına geniş kaldırım yapıp yaya ve bisiklet yolu yapmışlardı. Son hatırladığım "keşke bisiklet yoluna çıksaydım" şeklinde düşündüğüm. Sonrasında ambulanceta uyandım. 😄
-Ne oldu?
-kaza yaptınız
-bisikletim?
-ilgileniyorlar
-birine mi çarptım?
-hayır
-arabaya mi çarptım?
Şu akıllı yüksek olasılık o kaldırıma durmadan çıkmaya kalktı. Sonuç malumunuz, düştüm. 😅
Kısa kesince bile uzun sürdü yahu.😕 Bisiklet tamire girdi, umarım çok bir şey çıkmaz.
[ATTACH type=
-Ne oldu?
-kaza yaptınız
-bisikletim?
-ilgileniyorlar
-birine mi çarptım?
-hayır
-arabaya mi çarptım?
299709 dosyayı görüntüle
Öncelikle geçmiş olsun. Peter Sagan misin mübarek aman dikkat. Nazar var sende boncuk tak biryerlere.
Öncelikle geçmiş olsun. Peter Sagan misin mübarek aman dikkat. Nazar var sende boncuk tak biryerlere.

Aslında daha önce ki denemelerimde hep başarılı olmuştum. Bu defa bir şeyler ters gitti sanırım. 😅

-Ne oldu?
-kaza yaptınız
-bisikletim?
-ilgileniyorlar
-birine mi çarptım?
-hayır
-arabaya mi çarptım?
299709 dosyayı görüntüle

Çok geçmiş olsun. Dilerim kayıpsız, daha sağlıklı ve keyifli bir dönüş yaparsınız.

yaşlanıyorsun Cemal :D geçmiş olsun tekrar.
Sosyal medyada bir filtreye denk geldim. İlkinde 22, ikincide 24, üçüncüde 17 dedi. Şu anki sakallı, pis görüntüme rağmen. Ha ...... şey, aman Tanrı'm didim.😁
Yeni bisiklet bilgisayarı almıştım, ilk 100+'sına çıkarmıştım. Yarım kaldık ya, boynu bükük yatıyor evde şu an. 😕

-Ne oldu?
-kaza yaptınız
-bisikletim?
-ilgileniyorlar
-birine mi çarptım?
-hayır
-arabaya mi çarptım?
299709 dosyayı görüntüle
Geçmiş olsun Sn Cemal,boşverin cana geleceğine mala gelsin,kırık çıkık yoksa devamke...

Geçmiş olsun Sn Cemal,boşverin cana geleceğine mala gelsin,kırık çıkık yoksa devamke...
Bana bir şey olmuyor zaten, canımı sıkan o. Ben hep çıkıyorum ama maddi zararım oluyor. 🙄

Geri