Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

Yavuz bey çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.

Ben kaza yaptığımda polis falan gelmemişti, çarpan kişi de pek iyi niyetli değildi. Umarım sizin tüm maddi zararınız karşılanır bir an önce.

Bir de bildiğim kadarıyla karbon kadrolarda yorgunluk olayı olmuyor. Metal kadrolarda metal yorgunluğu durumu var. Fakat karbon kadrolar da metaller kadar dayanıklı olmuyor.

Scudo
Detay için teşekkür ederim. Gerçekten de üzücü bir durum ama malesef tam profesyonel anlamda bu işi yapan sporcuların dahi başlarına bu tip şeyler geliyor. Siz de canınızı sıkmayın, böyle yaşanan şeylerin sadece olumsuz değil olumlu da yanları olur bazen... Bundan sonra bisiklet alırken cannodale almazsınız 😅 tabi işin şakası ama nefes aldığınız sürece umut vardır.. Bisikletse bisiklet, sporsa spor 🙋‍♂️🤝
Teşekkür ederim, durumun marka ile ilgisi yok yine olsa yine tercih edeceğim bir marka, allah daha beterinden korusun ne diyelim artık can sağlığı ✌️😌
Yavuz bey çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.

Ben kaza yaptığımda polis falan gelmemişti, çarpan kişi de pek iyi niyetli değildi. Umarım sizin tüm maddi zararınız karşılanır bir an önce.

Bir de bildiğim kadarıyla karbon kadrolarda yorgunluk olayı olmuyor. Metal kadrolarda metal yorgunluğu durumu var. Fakat karbon kadrolar da metaller kadar dayanıklı olmuyor.
Teşekkür ederim 🙏

Ben de bugün ufak bir kaza yaptım. Cadde üzerinde seyir halindeyken yolun solunda bir adresi arıyordum. Aradığım yere yaklaşınca karşı kaldırımdan yürüyerek devam etmek için aradığım yere de odaklanmış bir şekilde ışık kırmızı yanarken karşıya geçmek için hamle yapıp aniden sol şeride atladım fakat bu sırada ışıklara bakmıyordum ışık yeşile döndü, arkama da bakmadan sağ şeridin sağından sol şeride atladım arkamdaki otomobilin sürücüsü de haliyle beni son anda gördü, duramayıp çarptı. Darbeyi arka lastikle karşıladım, bisiklet biraz sürüklendi sonra araç durdu ama devrilmemeyi başardım. Sonrasında çarpan aracın sürücüsü biraz fırça attı, ben de özür diledim ve yolumuza devam ettik. Darbeyi arka lastik karşıladığı ve fazla şiddetli olmadığı için bisiklette herhangi bir hasar yok jant akortu da kaçmamış gibi duruyor. Bende de bir şey yok. Çarpan otonun tamponuna lastiğimin izi geçti sadece. Benim hatamdı, ne ışıklara ne de sol arka tarafıma bakmadan pat diye sağ şeridin sağ kenarından sol şeride hamle yaptım çünkü, yapmamam gerekirdi. Acil yetişmesi gereken bir ödevin saha araştırmasına gidiyordum, bu sebepten kafam da bayağı doluydu, şükür ki ödevi yetiştirebildim, sağlığım da yerinde. Tavsiyem, kafanız çok doluysa ve benim gibi kafası meşgulken dikkati dağılanlardansanız bisiklete binmemeye çalışın.

Merhaba, kaza yapanlar grubuna bende bu haftasonu dahil oldum. Öncelikle kendim iyiyim ufak omuz ve el bileği zedelenmesi ile yani hafif darbeye bağlı kas ağrıları ile atlattım diyelim. Bisiklete gelirsek bisikletin kadrosu çöp oldu 3 e ayrildi diyebiliriz. Sarıyer istikametine doğru giderken gidiş geliş olan yolda trafiğin durmasi sonucu kontrollü bir şekilde arabalari sağ tarafıma alip yola devam ederken duraklamiş olan trafiğin içinden bir motorsikletli arkadaş U dönüşü yasak olan yerden birden önüme çıktı, ne kadar dikkatli olsamda son saniye gördüm ve frene basmamla motorun ön lastiğine çarpmam bir oldu ve uçarak yere düştüm, karşı şeritten arac gelmemesi büyük şanstı. 10-15 sn sonra kendimi toparladım bisiklete baktim bisiklet parçalanmış. Sonrasında ayaga yavaşça kalkip kenara bisikleti aldim, sağ olsun çevreden insanlar koşarak geldiler su vs yardımcı oldular. Sonraki süreçte polisi aradim trafik ekibi geldi ve tutanak tutturdum. Motorlu arkadas kusuru tamamen ben üstlenmek ve sigortamdan ödemek isterim diye israrci oldu fakat sollama yasağı olduğundan polis ilk etapta bana %20 kusur karşıya %80 vermek istedi, sonrasında alkol testi olay yeri fotoğraflari beyanlar konuşuldu. Fakat benim bisiklet ikinci e olmasi sebebiyle polis fatura yoksa karai tarafın sigortasinin zararı karşılayamayacağini beyan etti, karsi taraf yabanci kimlikli ama iyi derecede Türkçe konuşan birisiydi. Bir şekilde konuşma karşılıklı devam ederken polis bir kaç farklı kişiyi arayarak tamam tutanagi düzenleyeceğiz faturanın olmaması sorun değil diyerek tutanağı düzenledi ve olayı orda kapatıp raporun cıkınca bölge trafik şubeden alabileceğimi yada e-devlet üzerinden de alabileceğimi söylediler. Simdi kaza raporunu bekleme aşamasındayım. Gelişmeleri buradan ilerleyen süreçte paylaşırım. Süreç konusunda @kudretozbay arkadaşım da yardımcı olacak umarım zararımız karşılanır. ( yazım hatası varsa kusura bakmayın telefondan yazıyorum ve türkce klavye kullanmıyorum.)
Fotoğraflar olay ani heyecanı ile mükemmel çekilmedi olan halleri ile idare etmek durumundayız. Sağlıklı ve güvende kalmanız dileğiyle. Şimdiden geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

298647 dosyayı görüntüle
298648 dosyayı görüntüle
298649 dosyayı görüntüle
298650 dosyayı görüntüle
298651 dosyayı görüntüle
298652 dosyayı görüntüle
298653 dosyayı görüntüle
298654 dosyayı görüntüle
298655 dosyayı görüntüle
Çok geçmiş olsun, size önemli bir şey olmaması sevindirici, Allah beterinden korusun

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
Merhaba, kaza yapanlar grubuna bende bu haftasonu dahil oldum. Öncelikle kendim iyiyim ufak omuz ve el bileği zedelenmesi ile yani hafif darbeye bağlı kas ağrıları ile atlattım diyelim. Bisiklete gelirsek bisikletin kadrosu çöp oldu 3 e ayrildi diyebiliriz. Sarıyer istikametine doğru giderken gidiş geliş olan yolda trafiğin durmasi sonucu kontrollü bir şekilde arabalari sağ tarafıma alip yola devam ederken duraklamiş olan trafiğin içinden bir motorsikletli arkadaş U dönüşü yasak olan yerden birden önüme çıktı, ne kadar dikkatli olsamda son saniye gördüm ve frene basmamla motorun ön lastiğine çarpmam bir oldu ve uçarak yere düştüm, karşı şeritten arac gelmemesi büyük şanstı. 10-15 sn sonra kendimi toparladım bisiklete baktim bisiklet parçalanmış. Sonrasında ayaga yavaşça kalkip kenara bisikleti aldim, sağ olsun çevreden insanlar koşarak geldiler su vs yardımcı oldular. Sonraki süreçte polisi aradim trafik ekibi geldi ve tutanak tutturdum. Motorlu arkadas kusuru tamamen ben üstlenmek ve sigortamdan ödemek isterim diye israrci oldu fakat sollama yasağı olduğundan polis ilk etapta bana %20 kusur karşıya %80 vermek istedi, sonrasında alkol testi olay yeri fotoğraflari beyanlar konuşuldu. Fakat benim bisiklet ikinci e olmasi sebebiyle polis fatura yoksa karai tarafın sigortasinin zararı karşılayamayacağini beyan etti, karsi taraf yabanci kimlikli ama iyi derecede Türkçe konuşan birisiydi. Bir şekilde konuşma karşılıklı devam ederken polis bir kaç farklı kişiyi arayarak tamam tutanagi düzenleyeceğiz faturanın olmaması sorun değil diyerek tutanağı düzenledi ve olayı orda kapatıp raporun cıkınca bölge trafik şubeden alabileceğimi yada e-devlet üzerinden de alabileceğimi söylediler. Simdi kaza raporunu bekleme aşamasındayım. Gelişmeleri buradan ilerleyen süreçte paylaşırım. Süreç konusunda @kudretozbay arkadaşım da yardımcı olacak umarım zararımız karşılanır. ( yazım hatası varsa kusura bakmayın telefondan yazıyorum ve türkce klavye kullanmıyorum.)
Fotoğraflar olay ani heyecanı ile mükemmel çekilmedi olan halleri ile idare etmek durumundayız. Sağlıklı ve güvende kalmanız dileğiyle. Şimdiden geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.

298647 dosyayı görüntüle
298648 dosyayı görüntüle
298649 dosyayı görüntüle
298650 dosyayı görüntüle
298651 dosyayı görüntüle
298652 dosyayı görüntüle
298653 dosyayı görüntüle
298654 dosyayı görüntüle
298655 dosyayı görüntüle

• Beğen
Tepkiler: yavuzkosar
İlk defa başıma geldigi için polis çağırdım sonuc itibari ile aslında yaralanma yoksa polis cagirilmasin diye bir söylem var ama biz araba sahibi değiliz ki yanımızda kaza tutanağı ile dolaşalım diye düşünüyorum onu geçtim toplumda insanların bisiklet fiyatları hakkında gram fikri yok ve polisin bile şaşırması benide şaşırttı. Sonuçta çağırdığım birim adi üstünde trafik polisi. Diyelim polis cagirmadik bu sefer karşı taraf anlayışsız biri çıksaydı gelde bunu izah etmekle uğraş, sonuçta polis bizler için var ve bence çağırmak kendimce en doğru karar sonuçta benim bisikletimin bir sigorta poliçesi yok prosedür vs bilmiyorum. Ama tutanak bunun için var yani olayı resmiyete dökmek icin, bu yaya olsun bisiklet olsun motor olsun farketmez trafik kazası vuku bulduysa tutanak tutulmalı diye düşünüyorum. ✌

polis çağırmakla doğrusunu yapmışsınız. elinizde resmi bir belge olması sonraki süreçte çok işinize yarayacaktır. dediğiniz gibi insanların bisiklet fiyatları hakkında bilgileri son derece yüzeysel. ekonomik durumunuzu bilmiyorum ama yarın yerine yenisini koymaya kalksanız zorlayıcı olabilir.

çok geçmiş olsun.

İnstagram'da Upride diye bir hesap var. Trafikte yaşanan sorunlara karşı alınmış video kayıtları paylaşılıyor. Ayrıca web sitelerinde de çeşitli önerilerini paylaşmışlar. Belki bizde de buntür çalışmalar yapılırsa duyarlılığın artmasına yardımcı olur.

(link)

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
Bugün mini ıslak zeminde ben de düşüp nasibimi aldım :) Biceps femoris kısmında küçük bir ezik var ama kaslarım sertleşti, ağrı yok ama bazı durumlarda kemiğim de ağırıyor, doktora gidilmeli mi?

1672620062817.png

bu da yaram

1672620227200.png

Duvara çarpana kadar kendini yere de mi atamamış. Sanki 280'le gidiyor.
13 yaşında çocuk diyor ani gelişen durumlarda karar mekanizması herkesin aynı çalışacak diye bir durum yok , Allah korusun !

Arkadaşlar carraro sportive 225 ile başlamış yeni bir bisikletçi olarak en çok korktuğum konu bu ailemde söylüyor bu kadar sevdiğim bu sporu kolumu bacağımı kaybederek bırakmak istemem

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
KASK KASK KASK
Her zaman dediğimiz gibi güvenlik bakım önemlidir.

Çok dikkatli oluyorum trafikte Sağdan soldan önden arkadan Kendi şeridim olsun karşı Şerid olsun gelebilecek heryerden kim geliyorsa kesin bi hata yapar beyinsizlik yapar diye tetikteyim. Bunun yanında yaya ve köpekler de var .
trafiğe girmemeye çalışıyorum ama bazen mecbur kalıyorum.
beni sollayan arabalar en az 1-1.5 mt yanımdan geçmeli. Bazısı geçmiyor. Özellikle reno ve dacia ticari taksiler

Bazen bakıyorum. Arkamdan kimse gelmiyor. Bomboş. Bu sefer karşı şeritteki arabalar karşı şeritte sollama yaparlarken direk üstüne sürüyorlar 😡

karşı yönden üstüme gelen elektrikli scoter ve önüne bakmadan yola yürüyen ve beyinsizleri ve diğerlerini yazmıyorum bile .
Şansa yürüyoruz , bisiklet motor yada araba sürüyoruz şu ülkede .
Hepsinden kurtulsam bi çukura denk geliyorum.
Özellikle. Üçkuyular iskeleden Balçova’ya giderken. Bahçelerarasından geçerken köprüaltı var Oraya girerken. Karşıdan düz gelen Yada köprünün altına girecek olan. Arkamdan düz gelecek yada köprüye girecek olan. Köprüden çıkıp sağa sola gidecek olan oluyor. Hepsine dikkat ederken. Bi çukura denk geliyorum.

Bugün mini ıslak zeminde ben de düşüp nasibimi aldım :) Biceps femoris kısmında küçük bir ezik var ama kaslarım sertleşti, ağrı yok ama bazı durumlarda kemiğim de ağırıyor, doktora gidilmeli mi?

299072 dosyayı görüntüle

bu da yaram

299073 dosyayı görüntüle
Geçmiş olsun. Doktora gitmene gerek yok, gitsen bile sana jel ve ağrı kesici verir ve eve yollar. O bölgeye buz koy ve bacağını yatar pozisiyon da dinlendir. Bu tür yaralanmaların ağrısı acısı genellikle bir kaç gün sonra çıkar.

Geçmiş olsun. Doktora gitmene gerek yok, gitsen bile sana jel ve ağrı kesici verir ve eve yollar. O bölgeye buz koy ve bacağını yatar pozisiyon da dinlendir. Bu tür yaralanmaların ağrısı acısı genellikle bir kaç gün sonra çıkar.
ağrı olduğu gün çıktı :komik: şuan bi sıkıntı yok jel ile.

Çok geçmiş olsun öncelikle, hasarsız denecek derecede atlatmanız çok sevindirici. Allah beterinden korusun.

Bisiklette karbon kadrolar ve parçalar çok dayanımlı değiller malesef, bunun sebebide üretim maliyeti. Birkaç karbon kadro inceledim bana hiç saglam gelmemisti demek yanılmamisim gözlemimde, yıllarca motosiklet ile haşır neşir olmuş birisi olarak yorumum şu olacak;

Bisiklette çok sağlam ve kaliteli parça kullanamiyorsunuz bunun iki nedeni var, maliyet ve hafiflik. Bunlardan birisi muhakkak engel oluyor. Tamam parça karbon ama supercar denilen spor otomobil karbon şasileri ve mesela Ducati Panigale V4 şaşilerinde kullanilan karbon ile alakasi yok.

Onlar gibi sağlam yapamazlarmı? Alasını yaparlar ama sadece o bisikletin kadro fiyati ile , orta üst seviye denen bisikletlerden bir düzine alirsiniz. Sonucta ticari olarak satamazlar. Ha Dünya şampiyonalari vs yada rekorlar için yaparlar o ayrı.

Bisiklette kendi gorusumdur, fiyat,hafiflik, dayaniklilik dengesinin ayarlanmasi cok onemli. Kendim icin konusuyorum profesyonel degilim bu isten para kazanmiyorum o yuzden belirli bir fiyati vardir bisikletin benim gozumde. Belirli seyler ulasim vs gibi sınırlı alanlarda kullanirim. Ha gidip marketten 20 kilo ve çin malı komponentli iki gunde elimde patlayacak bisikleti almam, 14-15 kilo ve orta seviye komponentli bisikleti alirim, yine ayni sekilde 3-5 kilo daha hafif diyede kullandigim bisikletin 3-5 katı para asla vermem benim icin amacı bellidir cunku. Bisikletim fiyat performans dengeli olmalı, bir fren balatasina 300 tl, bir aynakoluna 3 bin tl vereceksem benim icin ekonomik ulaşım olmaktan çıkar bisiklet, mantığı kalmaz.

Çok geçmiş olsun öncelikle, hasarsız denecek derecede atlatmanız çok sevindirici. Allah beterinden korusun.

Bisiklette karbon kadrolar ve parçalar çok dayanımlı değiller malesef, bunun sebebide üretim maliyeti. Birkaç karbon kadro inceledim bana hiç saglam gelmemisti demek yanılmamisim gözlemimde, yıllarca motosiklet ile haşır neşir olmuş birisi olarak yorumum şu olacak;

Bisiklette çok sağlam ve kaliteli parça kullanamiyorsunuz bunun iki nedeni var, maliyet ve hafiflik. Bunlardan birisi muhakkak engel oluyor. Tamam parça karbon ama supercar denilen spor otomobil karbon şasileri ve mesela Ducati Panigale V4 şaşilerinde kullanilan karbon ile alakasi yok.

Onlar gibi sağlam yapamazlarmı? Alasını yaparlar ama sadece o bisikletin kadro fiyati ile , orta üst seviye denen bisikletlerden bir düzine alirsiniz. Sonucta ticari olarak satamazlar. Ha Dünya şampiyonalari vs yada rekorlar için yaparlar o ayrı.

Bisiklette kendi gorusumdur, fiyat,hafiflik, dayaniklilik dengesinin ayarlanmasi cok onemli. Kendim icin konusuyorum profesyonel degilim bu isten para kazanmiyorum o yuzden belirli bir fiyati vardir bisikletin benim gozumde. Belirli seyler ulasim vs gibi sınırlı alanlarda kullanirim. Ha gidip marketten 20 kilo ve çin malı komponentli iki gunde elimde patlayacak bisikleti almam, 14-15 kilo ve orta seviye komponentli bisikleti alirim, yine ayni sekilde 3-5 kilo daha hafif diyede kullandigim bisikletin 3-5 katı para asla vermem benim icin amacı bellidir cunku. Bisikletim fiyat performans dengeli olmalı, bir fren balatasina 300 tl, bir aynakoluna 3 bin tl vereceksem benim icin ekonomik ulaşım olmaktan çıkar bisiklet, mantığı kalmaz.
Merhabalar. Merak ettim nasıl bir inceleme yada testler yaptıktan sonra karbon kadroların yada parçaların dayanıklı olmadığına kanaat getirdiniz?

Geri