erhan erhan
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 904
- İsim
- erhan
- Bisiklet
- b'Twin
Bende aynı şekilde sırf yolların bozuk olmasından dolayı yol bisikletimi satmıştım. Şuan elektrikli şehir bisikleti kullanıyorum. Lastikleri de 700*45 baya baya fark ediyor. Yol bisikletinde içim gidiyordu hafif bir tumsekte yada çukurda .Geçmiş olsun. Trafik ve bozuk yollar soğuttu beni bisiklet olayından . Üşeniyorum bisiklet binmeye. Binince de korkuyorum ya arabalardan ve köpeklerden veya yayalardan .
Eğer kayıyorsa hocam az yılan gibi çevirip en sonunda sola yada sağa yatırıp ayağınızı yere koyun.Dün küçük bir kaza atlattım bende yağış vardı hızım 15 16 km civarıydı ahşaptan yapılmış şevli bir dere köprüsünden geçerken iniş anında yavaşlamak istedim. Fakat ıslak olan ahşap köprü çok kayganmış fark etmedim 2 freni birden hafif sıkmama rağmen ön teker kaydı ve düştüm iyi ki kask takmıştım kafamı yere vurdum kask korudu ellerimde ufak sıyrıklar oluştu.
Arkadaşlar 5km hızla giderken dahi kask kesin takın. Özellikle elektrikli bisiklet kullanıcıları yüksek hızlara çıkıyorlarsa dikkat etsinler.
geçmiş olsun yağmurda ya da ıslakta sürerken dikkat her daim olmalı ummadık anda birşeyler gelebilir başımıza kask iyi ki takmışsınız, bence sürekli takmalıyız ekmek almaya giderken bileDün küçük bir kaza atlattım bende yağış vardı hızım 15 16 km civarıydı ahşaptan yapılmış şevli bir dere köprüsünden geçerken iniş anında yavaşlamak istedim. Fakat ıslak olan ahşap köprü çok kayganmış fark etmedim 2 freni birden hafif sıkmama rağmen ön teker kaydı ve düştüm iyi ki kask takmıştım kafamı yere vurdum kask korudu ellerimde ufak sıyrıklar oluştu.
Arkadaşlar 5km hızla giderken dahi kask kesin takın. Özellikle elektrikli bisiklet kullanıcıları yüksek hızlara çıkıyorlarsa dikkat etsinler.
Bir anlık oldu aslında bisiklet konusunda tecrübeliyim fakat yağışta v frenin o kadar kuvvetli tutacağını tahmin edemedim büyük ihtimal ahşap zeminin kaygan olmasından kaynaklandı. Ön teker birden zemin tutuşunu kaybetti.Eğer kayıyorsa hocam az yılan gibi çevirip en sonunda sola yada sağa yatırıp ayağınızı yere koyun.
Sağolun tam ekipman kullanmayı gereksiz görürdüm eskiden kask alarak başladım iyi ki almışım bir anlık dikkatsizlik belki sakatlanma ya sebep olacaktı.geçmiş olsun yağmurda ya da ıslakta sürerken dikkat her daim olmalı ummadık anda birşeyler gelebilir başımıza kask iyi ki takmışsınız, bence sürekli takmalıyız ekmek almaya giderken bile
çok teşekkür ederim. bendeki ağrı giderek azalıyor ama bilemiyorum bazen esnek hareketler yapmak istediğimde yada koluma yüklendiğimde hiç yüklenemiyorum. bende şimdi MR çektirdim bakalım bir şey çıkacak mı?@kaliteli_tayt_önemli Geçmiş olsun. Ben de iki sene önce düştüğümde (lastik önemli arkadaşlar) acile gittim ve röntgende doktor bir şey göremedi. Yaklaşık 7-8 ay sağ kolumu yükseğe kaldıramadım. Daha sonra ortopediye gittiğimde ''omuz kemiği kırılmış sonra da kaynamış'' dedi.
Çok geçmiş olsun. 15 kere MRI giren birisi olarak az çok MRI raporlarını okuyup anlayabiliyorum eğer yardım isterseniz özel mesaj ile bana ulaşabilirsiniz.bende yaklaşık 1 ay önce hızlı gitmediğim halde yolun ortasında duran teyzeye çarpmıştım. omzumun üstüne düştüm, küt diye bir ses geldi, dedim kesin omzum çıktı. acile gidip film çektirdim bir sorun yok dediler ama 3-4 gün sonra omzumdaki acı azalırken dirseğimde bir acı ortaya çıktı. kolumu rahat açamıyordum. yaklaşık 3 hafta geçti ancak hala ince bir ağrı yaşıyorum bisiklet sürerken, yada üstüne az biraz yüklendiğimde. bugün de mr çektirdim artık. çatlak olmasından şüpheleniyorum. yoksa bu zamana kadar iyileşirdi diye düşünüyorum.
Çok geçmiş olsun.Bugün bende kaza yaptım... Kask hayat kurtarır arkadaşlar ne olursa olsun takın kaskı.
Emniyet şeridinden gidiyordum, arkadan araç geldi ikiz aynası ile çarptı ve yere yığıldım.
Vuran adam arabadan indi özür diledi kendisi de sözde bisikletçiymiş fakat inanısım gelmedi.
Ciddi bir hasar yok, sadece kalça da hafif sıyrık var, bisiklette ise göremedim bir hasar, elcik biraz yüzülmüş ama önemli bir şey değil.
Kask olmasaydı şuanda kafam yarılmıştı heralde.
Düzenleme: Yazım hatası.
hocam selamlar. bugün mr sonucumu doktora gösterdim. bir kırık yada çatlak olmadığını söyledi. sonra tekrardan bir film çektiler yine bir sorun olmadığını söyledilerÇok geçmiş olsun. 15 kere MRI giren birisi olarak az çok MRI raporlarını okuyup anlayabiliyorum eğer yardım isterseniz özel mesaj ile bana ulaşabilirsiniz.
MR raporunda eğer sıvı artışı gözükmüyorsa ufak bir inflamasyon olmuştur. Her ne kadar ufak olsa bile sizi bir süre ağrı acı verir. Tek tedavisi dinlenmektir. Geçmiş olsun sevindiğim kötü bir şey çıkmadığına.hocam selamlar. bugün mr sonucumu doktora gösterdim. bir kırık yada çatlak olmadığını söyledi. sonra tekrardan bir film çektiler yine bir sorun olmadığını söyledilersanırım ben evham yapmışım biraz
zaten havalar soğudu biraz dinlenmek iyi gelecek.
MR raporunda eğer sıvı artışı gözükmüyorsa ufak bir inflamasyon olmuştur. Her ne kadar ufak olsa bile sizi bir süre ağrı acı verir. Tek tedavisi dinlenmektir. Geçmiş olsun sevindiğim kötü bir şey çıkmadığına.
Doktor değilim fakat kendi edindiğim tecrübeye göre yorumlayabilirim.Humeroradial ve humeroulnar eklemlerde sıvı artışı görülmekte olup eklem kapsülünde distansiyona neden olmaktadır.
Humeroradial eklem düzeyinde daha belirgin olmak üzere sinovyumda kalınlık artışları mevcuttur.
Humerus distalinde lateral kondilde daha belirgin olmak üzere , radius baş bölümünde , ulna koronoid proceste sıvıya duyarlı sekanslarda hiperintens kemik iliği ödemi izlenmektedir.
raporda şöyle bir ibare var ama doktor bunu darbeye bağladı işte![]()
hocam valla siz çözmüşsünüz bu işiDoktor değilim fakat kendi edindiğim tecrübeye göre yorumlayabilirim.
Sıvı artışı ve kalınlık artışı demek o bölgede bir hasar olduğu anlamına geliyor, vücut kendisini onarmak için o bölge de iltihaplanma yapıyor pek önemli bir şey değil fakat ağrısı acısı olur. En iyi yöntem o bölgeyi belirli bir süre dinlendirmek ve buz koymak. Mümkün olduğunca fazla zorlamayın. Vücudumun her yeri sakatlandığı için çok fazla mri girdim ve google da araştıra araştıra az çok rapor okumayı öğrendim.![]()