Scudo Sports

Bisiklet Kazaları

İstanbul'da bir çocuğun (14 civarı) önüme atlaması sonucu yere yapıştım yol üstünde bisikletçi vardı gittim hemen mil yamulmuş en sağlıklısı jant göbeğini değiştirmek dedi daha geçen hafta lastik aldık siz ne düşünüyorsunuz benim pek bilgim yok

Tek bir bisikletçiyle kalma birkaç bisikletçiye daha git. Mevzu netleşir. Her bisikletçinin huyu suyu bilgi birikimi ve tecrübesi farklı olabiliyor. Birinin olmaz dediğine diğeri olabilir diyebiliyor.

• Beğen
Tepkiler: oscak41
Scudo
Çok acı, ne denir bilemiyorum..:(
(link)
Çok üzücü, ama çocuklar da serseri mayın gibi bisiklet sürüyor abi. Çevremde de görüyorum. Koca Altıparmak caddesinde orta şeride dalıp dağ bisikleti ile sprint atmaya çalışmalar. Ön kaldırıp tek teker gitmeler. Ha tabi burada sakın kimse araç kullanıcısını savunduğumu falan düşünmesin ama çocuklar da kazaya davetiye çıkartmıyor değiller. Tanrı anne ve babasına sabır versin.

Bisikleti ve bisikletçiyi farketmeyen, haklarını önemsemeyen, hor gören tüm "zonta şöferlere" lanet olsun ve mekanları cehennem olsun...

Kontağı çeviren kendine şoförüm diyem herkes onundeki yola olasi riskleri dikkate alarak bakar. Digerleri birlan bir önüme atladı der geçer ne yazık ki.... çocuk adı üstünde çocuk, kaldırım kenarinda elinden tutulmayan çocuk görünce bile gazdan ayağını cekeceksin şoför olabilmek bunu gerektirir.

Allah rahmet eylesin. Allah yakınlarına sabır ihsan eylesin. Çok zor bir durum. Kelimeler yetersiz kalıyor bazen çok üzüldüm çok.

Dün akşam ki grup sürüşüne giderken gözümün önünde 13 yaşlarında bir çocuk bisiklet ile kaza yaptı. Suçlu olan bisikletli çocuktu.
Kaldırımdan hızlıca geliyordu sokağın başında ki araç diğer aracın geçmesini bekliyordu, duran araca bisikletli çocuk çarptı.

:(Allah rahmet eylesin
asadde.png

Allah rahmet eylesin. Bu kaza değil işte. Cinayetle yargılanmalı bu ne olduğu belli olmayan mahluk. Özellikle hayvan demedim. Avcı hayvanlar dahi avlarının canını en kısa sürede alır. Sen adama vur, kıyıya çek,sonrasında kaç ve ölüme terket. Çok söyleyecek söz var ama çoluk çocuk bir sürü forum kullanıcısı var.

Allah rahmet eylesin cezaların artık caydırıcı olması lazım diyecem de boşa kürek çekmek gibi olacak ölen öldüğüyle kaldı yine :(

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Allah rahmet eylesin. Kesinlikle cinayetten yargılanıp ceza almalı

Toplum hızla empati erozyonuna uğruyor. Egoist, açgözlü, sabırsız ve acımasız olduk iyice...

Bisiklet camiası yine bir ölüm haberiyle sarsıldı bugün,İtalyan eski bisiklet sporcusu Davide Rebellin bugün yaptığı antrenman esnasında bir kamyonun çarpması diyemeyeceğim ezmesi sonucu hayatını maalesef kaybetmiş.2015 deki Türkiye bisiklet turunda Kemer-Elmalı etabını kazanmış turkuaz mayoyu giymiş.Maalesef sadece bizim ülkemizde değil dünyanın heryerinde görünmez durumdayız!
IMG_20221201_000951.jpg

IMG_20221201_000940.jpg

Bugün bende kaza yaptım... Kask hayat kurtarır arkadaşlar ne olursa olsun takın kaskı.
Emniyet şeridinden gidiyordum, arkadan araç geldi ikiz aynası ile çarptı ve yere yığıldım.
Vuran adam arabadan indi özür diledi kendisi de sözde bisikletçiymiş fakat inanısım gelmedi.
Ciddi bir hasar yok, sadece kalça da hafif sıyrık var, bisiklette ise göremedim bir hasar, elcik biraz yüzülmüş ama önemli bir şey değil.
Kask olmasaydı şuanda kafam yarılmıştı heralde.

Düzenleme: Yazım hatası.

Son düzenleme:
Bugün bende kaza yaptım... Kask hayat kurtarır arkadaşlar ne olursa olsun takın kaskı.
Emniyet şeridinden gidiyordum, arkadan araç geldi ikiz aynası ile çarptı ve yere yığıldım.
Vuran adam arabadan indi özür diledi kendisi de sözde bisikletçiymiş fakat inanısım gelmedi.
Ciddi bir hasar yok, sadece kaça da hafif sıyrık var, bisiklette ise göremedim bir hasar, elcik biraz yüzülmüş ama önemli bir şey değil.
Kask olmasaydı şuanda kafam yarılmıştı herelde.
Geçmiş olsun, adam görmemiş mi, ayarşayamadıpı için mi vurmuş, nasıl savundu kendini. Bisikletçi olduğu için merak ettim. Onun yerinde ben olsam kendime çok kızardım çünkü.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Geçmiş olsun, adam görmemiş mi, ayarşayamadıpı için mi vurmuş, nasıl savundu kendini. Bisikletçi olduğu için merak ettim. Onun yerinde ben olsam kendime çok kızardım çünkü.
Vapura yetişiyormuş saate bakıyormuş o sıra... gel de yeme bu tür yalanları. Bir de gülümsüyor suratıma sanki suçlu benmişim gibi.

Ciddi bir hasar yok, sadece kalça da hafif sıyrık var, bisiklette ise göremedim bir hasar, elcik biraz yüzülmüş ama önemli bir şey değil.
Kask olmasaydı şuanda kafam yarılmıştı heralde.

Düzenleme: Yazım hatası.

Büyük geçmiş olsun çok üzüldüm :)

Geçmiş olsun. Trafik ve bozuk yollar soğuttu beni bisiklet olayından . Üşeniyorum bisiklet binmeye. Binince de korkuyorum ya arabalardan ve köpeklerden veya yayalardan .

Vapura yetişiyormuş saate bakıyormuş o sıra... gel de yeme bu tür yalanları. Bir de gülümsüyor suratıma sanki suçlu benmişim gibi.
Yani direk çarpma ihtimalinden kurtuldun. Ben öyle bi açıklamanın arkasına utanırım bısıkletcıyım falan demem bile

Geri