Scudo Sports

Bisiklet Kaza Örnekleri

gmfaruk

Forum Bağımlısı
Tepki
1.188
Bisiklet
Kron
Bu başlıkta şimdiye kadar en çok karşılaştığım ve önlenebilme ihtimalinin görece bizim elimizde olan bi kaç kaza tipini yazmak istiyorum.

72bc884546c4d7b33995de1c97ea6299.jpg
img_2899.jpg
izmir-dron-trafik-iha-1908443.jpg

1)Otoban Sürüşleri ve Şeridin kenarından gitmek

Bence ölümlü kazaların en büyük sebebi. Emniyet şeridinde bir arabanın sığacağı kadar yer yoksa sağ şeridi ortalayarak yola devam edilmeli. Aksi takdirde sürmek ciddi risk. Ayrıca yüksek yoğunluklu otobanlar (İstanbul içi vs...) her türlü emniyet şeridi olsa dahi uzak durulmalı.
En üstteki foto tam bahsettiğim senaryoda gerçekleşen bir kaza örneği .(kaza konumu Avustralya trafik soldan akıyor). 2.fotoda en ufak bi sağa sola savrulma veya şöförün dikkatsizliğinde kaza yine kaçınılmaz.
3.fotodaki gibi bi arabanın çok rahat sığabileceği bi emniyet şeridinin sağ kısmında sürmek herhangi bi otobanda yapılabilecek en güvenli yöntem.

2) Yokuş aşağı inerken yaşanan kazalar
Üstüne çok söylencek bişey yok ama çok ama çok önemli bişey. İnişlerde hız yapılmamalı ve eller her zaman frenlerde olmalı.

3) Karşıdan karşıya geçerken bisiklet sürmek
(link)
Üstteki linkte ne demek istediğim çok açık lütfen bisikleti elinize alarak yaya bi şekilde karşıdan karşıya geçin

4) Virajlara hızlı girmek
Düz yolda veya virajlarda bisikleti yatırarak veya hızlı bi şekilde girmek.

5) Caddelerde yapılan kazalar
Caddelerde sürerken şeritler her zaman ortalanmalı arabaların sağından solundan geçilmemeli. Park etmiş arabalardan uzak durulmalı.

Tedbirler
Kask kasktan daha fazlasıdır. Saygınlık arttırır. Herkes sizden daha da uzak durur.
Gece sürülüyorsa reflektör
Arka ışık

Scudo
Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. Eklemek istediğim birkaç husus var.

1- Gündüz bile sürüş yaparken ön ve arka ışık mutlaka olmalı. Ben gündüz ışık kullanmaya başladıktan sonra şoförler tarafından daha çok dikkat çekmeye başladım ve kendim de bunu ciddi şekilde fark ettim.

2- Fosfor yeşili ya da turuncu renk kıyafet giymek de görünürlüğü çok arttırıyor. Koyu renk kıyafetler gündüz bile olsa riskli. İnşaat ya da temizlik işçilerinin giydiği basit reflektörlü yelekler çok ucuz ve iş görüyor.

3- Kesinlikle kulaklık takılmaması gerekiyor. Arkadan gelen arabaların sesini duymak çok önemli. Yakın bir arkadaşım bu yüzden kamyonun sesini duymadığı için kamyon tarafından ezildi ve vefat etti. Kamyon hızlı gitmiyordu ama kamyoncu arkadaşımı fark etmedi ve kaza oldu. Kulaklık olmasaydı kamyon fark edilirdi ve kaza olmazdı.

Çok güzel bir yazı olmuş elinize sağlık. Eklemek istediğim birkaç husus var.

1- Gündüz bile sürüş yaparken ön ve arka ışık mutlaka olmalı. Ben gündüz ışık kullanmaya başladıktan sonra şoförler tarafından daha çok dikkat çekmeye başladım ve kendim de bunu ciddi şekilde fark ettim.

2- Fosfor yeşili ya da turuncu renk kıyafet giymek de görünürlüğü çok arttırıyor. Koyu renk kıyafetler gündüz bile olsa riskli. İnşaat ya da temizlik işçilerinin giydiği basit reflektörlü yelekler çok ucuz ve iş görüyor.

3- Kesinlikle kulaklık takılmaması gerekiyor. Arkadan gelen arabaların sesini duymak çok önemli. Yakın bir arkadaşım bu yüzden kamyonun sesini duymadığı için kamyon tarafından ezildi ve vefat etti. Kamyon hızlı gitmiyordu ama kamyoncu arkadaşımı fark etmedi ve kaza oldu. Kulaklık olmasaydı kamyon fark edilirdi ve kaza olmazdı.
ekledikleriniz doğru hocam.
@sccetin yönetimden ricam mümkünse başlığın üstte bi yere sabitlenmesi ve kaza senaryolarının paylaşıldığı bunun dışında bütün postların silindiği bi başlık olarak yaşaması

• Beğen
Tepkiler: Kadir Eskici
Memleketimizde hassaslık bitme noktasına geldiği için, benim geldiğimi sağır sultan, kör emmiler bile hissederken, arabasında gerizekalı gibi geriye çıkan bir kadın yüzünden, bugün ben az daha yola uçuyordum. Sadece geri kamerasına güvenerek çıkan her sürücü, potansiyel bir mankafadır. Yukarıdaki örneklerdeki gibi araçlara da yakın gitmediğim halde, kaçıncı kazadan kaçışım bilmiyorum. Kapıyı tam siz geldiğinde açanlar, yola aniden burnunu sokanlar... Vatandaşın, ahmaklığı niyeyse bitmiyor. Bugün artık o kadar sinirlendim ki, yolu resmen ortaladım. Kenardan gitmektense, hızımı arttırıp ortadan gitmeyi yeğler oldum.

• Beğen
Tepkiler: Eray BAYĞAR
Memleketimizde hassaslık bitme noktasına geldiği için, benim geldiğimi sağır sultan, kör emmiler bile hissederken, arabasında gerizekalı gibi geriye çıkan bir kadın yüzünden, bugün ben az daha yola uçuyordum. Sadece geri kamerasına güvenerek çıkan her sürücü, potansiyel bir mankafadır. Yukarıdaki örneklerdeki gibi araçlara da yakın gitmediğim halde, kaçıncı kazadan kaçışım bilmiyorum. Kapıyı tam siz geldiğinde açanlar, yola aniden burnunu sokanlar... Vatandaşın, ahmaklığı niyeyse bitmiyor. Bugün artık o kadar sinirlendim ki, yolu resmen ortaladım. Kenardan gitmektense, hızımı arttırıp ortadan gitmeyi yeğler oldum.
Hocam zaten olmasi gereken bu. Kazalarin en buyuk sebebi arabalara yol vercem diye oluyor. Seridi tam ortalamak en temiz çözüm

• Beğen
Tepkiler: templeos
Hocam zaten olmasi gereken bu. Kazalarin en buyuk sebebi arabalara yol vercem diye oluyor. Seridi tam ortalamak en temiz çözüm

Bizim kadar gelişmiş olduğunu iddia eden ama gelişmemiş başka ülke yoktur. Her işimiz çarpık.

Alttaki fotoğraflarda, arada sırada kullandığım caddelerden biri var. Genelde 15-30 km/h arası hızlarda buradan geçiyorum. Haliyle en kötü 40-50 km/h ile giden araçların önüne girmek zorunda kalıyorum. Birkaç kez, kafamı çevirip aracın yerini görüp ve hamle şansı aradıktan sonra, kenarda park edilen araçlara gelmeden önce sol kolumla işaret ediyorum ki yola gireceğimi arkadan gelen anlasın. Sonra zaten frenlediğini duyuyorum. Bugüne kadar kimse korna çalmadı. Yol istedim, onlar da verdi.

Sağdan gitsen, gidecek yer yok. 2 sıra araç gidiyor zaten yanımda ve mecbur bu park halindeki araçların da yanından gidiyorsunuz. Biri kapıyı açarsa, artık geçmiş olsuna mı yoksa taziyeye mi gelirler şansınıza... Çünkü park etmek için aracın sığmadığı bir alan yapılmış. Ne bisikletlilere yol yapılmış ne park edecek adama park. Arada derede şuraya park ederler mantığı galiba. Şu işi bir beceremiyor bizim belediyeler. Belediyenin içinde gerçeken boş adamlarla dolu. Hiçbir halta yaramıyorlar. Koca caddeye bisiklet yolu yapamayan büyükşehir belediyesi, köylere hizmet götürmekle övüne dursun...

Geçen kendini şoför zanneden bir taksici, akan trafikte sağa yanaştı, kapıyı açtı, kapı da sonuna kadar açıldı, hem önümdeki araç hem ben kapıya az daha vuruyorduk. Bir insan bu kadar vurdumduymaz olabilir mi? Oluyor. Dikkatli olayım, arkadan biri geliyor olabilir? Yok.

Bu mankafa sorsan, medeni insanım ben der. Halbuki mağaradaki ayıdan hiçbir farkı yok.

Adsız.pngAdsız2.png

Bizim kadar gelişmiş olduğunu iddia eden ama gelişmemiş başka ülke yoktur. Her işimiz çarpık.

Alttaki fotoğraflarda, arada sırada kullandığım caddelerden biri var. Genelde 15-30 km/h arası hızlarda buradan geçiyorum. Haliyle en kötü 40-50 km/h ile giden araçların önüne girmek zorunda kalıyorum. Birkaç kez, kafamı çevirip aracın yerini görüp ve hamle şansı aradıktan sonra, kenarda park edilen araçlara gelmeden önce sol kolumla işaret ediyorum ki yola gireceğimi arkadan gelen anlasın. Sonra zaten frenlediğini duyuyorum. Bugüne kadar kimse korna çalmadı. Yol istedim, onlar da verdi.

Sağdan gitsen, gidecek yer yok. 2 sıra araç gidiyor zaten yanımda ve mecbur bu park halindeki araçların da yanından gidiyorsunuz. Biri kapıyı açarsa, artık geçmiş olsuna mı yoksa taziyeye mi gelirler şansınıza... Çünkü park etmek için aracın sığmadığı bir alan yapılmış. Ne bisikletlilere yol yapılmış ne park edecek adama park. Arada derede şuraya park ederler mantığı galiba. Şu işi bir beceremiyor bizim belediyeler. Belediyenin içinde gerçeken boş adamlarla dolu. Hiçbir halta yaramıyorlar. Koca caddeye bisiklet yolu yapamayan büyükşehir belediyesi, köylere hizmet götürmekle övüne dursun...

Geçen kendini şoför zanneden bir taksici, akan trafikte sağa yanaştı, kapıyı açtı, kapı da sonuna kadar açıldı, hem önümdeki araç hem ben kapıya az daha vuruyorduk. Bir insan bu kadar vurdumduymaz olabilir mi? Oluyor. Dikkatli olayım, arkadan biri geliyor olabilir? Yok.

Bu mankafa sorsan, medeni insanım ben der. Halbuki mağaradaki ayıdan hiçbir farkı yok.

318091 dosyayı görüntüle318092 dosyayı görüntüle
bana o bölüm araç parkı için değilde bir nevi emniyet şeridi vari yapılmış gibi geldi yarın öbür gün duba dikerler oraya belli olmaz zaten plansızlık belediyelerin içine işlemiş, bazı avrupa ülkelerindeki gibi yolun bir bölümünü boyayarak bisiklet öncelikli yapsalar ne güzel olurdu maliyet sadece boya halbuki, belediyelere mail atsak dikkate alırlar mı aceba?

bazı avrupa ülkelerindeki gibi yolun bir bölümünü boyayarak bisiklet öncelikli yapsalar ne güzel olurdu maliyet sadece boya halbuki, belediyelere mail atsak dikkate alırlar mı aceba?

Eğer yollarımız gelişmiş ülkelerde ki gibi düzgün olsaydı olurdu ama ne yazık ki yollarımız çoğu yerde sıkıntılı. Mesela dediğiniz gibi bir uygulama Ankara Metromall AVM'nin önündeki yolun belirli bir kısmının kapatılıp boyanarak bisiklet yoluna dönüştürülmesiyle yapılmış fakat yolun en sağ tarafı olduğu için yol aşırı bozuk. Belki düzelmişdir ama en son ben sürdüğümde çok rahatsızdı.

Aynı şekilde Sakarya'da Gölbaşından Sapanca'ya doğru giden bisiklet yolunu arnavut kaldırımını maviye boyayarak yapmışlar. Tahmin edilebileceği gibi o yolda berbat ötesiydi. Taşların bazıları yok, bazıları olması gerekenden yüksekte veya alçakta. Bunlar sadece benim gördüğüm örnekler.

Böyle yarardan çok zararı olan yolların olmasından ziyade hiç olmaması bence daha makul.

Antalyada belediye çok kötü, sürücüler de ondan kötü, senede birkaç haftam geçiyor, yemin ederim Istanbuldan kötü

bana o bölüm araç parkı için değilde bir nevi emniyet şeridi vari yapılmış gibi geldi yarın öbür gün duba dikerler oraya belli olmaz zaten plansızlık belediyelerin içine işlemiş, bazı avrupa ülkelerindeki gibi yolun bir bölümünü boyayarak bisiklet öncelikli yapsalar ne güzel olurdu maliyet sadece boya halbuki, belediyelere mail atsak dikkate alırlar mı aceba?

Kazaya sebebiyet vermemesi için altyapıların sorunsuz olması lazım.

Ne emniyet şeridi olacak kadar geniş, ne bisiklet yolu olacak kadar sürekliliği sağlanabilir bir yol. Kaldırımın ve yolun genişliğinin, yol boyunca istikrarsız çizgide devam etmesi nedeniyle projelendirilmesi lazım. Çok sık ara sokaklar tarafından kesiliyor. Taksi durağı, dükkan önü, bi 5 dk'ya gelicemciler yüzünden saçma sapan durum. Belediyelerin içinde, kafasına göre kaldırım yapan birileri olduğuna adım gibi eminim. Tekerlekli sandalyeyle birinin inebileceği eğimi vermek bu kadar zor olabilir mi? Hiç mi eğitilmiş adam yok belediyenin içinde amir pozisyonunda? Mimarı mühendisi yok mu? Var ama yok. Anca, belediye üstünden firmalarına, yandaşlarına para kazandırsınlar.

Adam daha bordür taşını döşeyemiyor, döşenmiş bordur taşını ilkokul çocuklarına versem daha nizami boyar.

IMG_1689.PNGIMG_1690.PNG

Çok ciddiyetsiz çok

• Beğen
Tepkiler: oscak41
İstanbul yada gebze gibi bir yerde böyle bir problem yok rahatım da işte yine dikkat etmek lazım.

Selamlar tornet scooter ile rent a car ın son model bmw sine carptım ve 250.000 gibi maddi hasar meydana geldi. Benden talep edıyor arac shaibi ne yapmalıyım ? Olay yerınden uzaklaştım 1 hafta sonra jandarma arayıp csgırdı tutanakımzalattılar hasarı karsılayacagı a dair lütfen tavsıye öneri

Selamlar tornet scooter ile rent a car ın son model bmw sine carptım ve 250.000 gibi maddi hasar meydana geldi. Benden talep edıyor arac shaibi ne yapmalıyım ? Olay yerınden uzaklaştım 1 hafta sonra jandarma arayıp csgırdı tutanakımzalattılar hasarı karsılayacagı a dair lütfen tavsıye öneri
geçmiş olsun dostum, avukat tutmanı öneririm

Nasıl çarptın öyle kaportayımı koparttın. Bir kaportasıda 250 etmez ferrari değil ya.

Nasıl çarptın öyle kaportayımı koparttın. Bir kaportasıda 250 etmez ferrari değil ya.
2021 Honda Civic tek ön far ve çatlak tampon tamiri için 50 bin istiyorlar, aynı hasar BMW için olsa kafadan 100-150 bin zaten, e bi de sensör mensör girse bi kaç parça al sana temizinden 300-400 bin.

Anlamadım, Jandarma zorla bişey mi imzalattı yani?

• Beğen
Tepkiler: Sinyor

Kaskosu yok muymuş?
Kaza trafikte olduysa trafik sigortası yok muymuş?

Kaskosu yok muymuş?
Kaza trafikte olduysa trafik sigortası yok muymuş?
sigorta karşı tarafın hasarını öder, kasko da ödese de suçlu taraftan tahsil eder
olay nasıl oldu fotoğraf felan yok mu? Bu bilgiyle nasıl yorum yapabiliriz?
Ben de bmw kullanıyorum o kadar hasar çıkması için elektronik aksam led far felan olaya dahil olması lazım. Ön farı çarpmıştım ben sadece cam kırılsa da tümü değişiyor farların ve yüksek tutuyor

sigorta karşı tarafın hasarını öder, kasko da ödese de suçlu taraftan tahsil eder

Ama her türlü süreç resmi şekilde işler, mafyatik bir rent-a-car'cının "ben bu kadar istiyorum" talebiyle şekillenmez. Henüz suçlunun kim olduğu da belli değil, o ayrı.

• Beğen
Tepkiler: Umur Bora
Ama her türlü süreç resmi şekilde işler, mafyatik bir rent-a-car'cının "ben bu kadar istiyorum" talebiyle şekillenmez. Henüz suçlunun kim olduğu da belli değil, o ayrı
arkadaş bir düzgün anlatsın da öğrenelim, belki de öyle değildir olay

Son düzenleme:
Geri