Maşallah dediğim 3 gün yaşamıyor. 6 oldu bileHer hafta 2 3 defa kazadan kıl payı kurtuluyorum ve aşırı dikkatli bir kullanıcıyımdır. Hem kendimi korumak için giyim kuşamım tam, hem de fark edilir olmak için aydınlatmalarım gayet fark edilir ve sürekli açık durumdadır. Buna rağmen sürekli kıl payı yırtıyorum. Ara sokaktan ani çıkış yapan bir araç , bilinçli sıkıştıranlar , yanınızdan hızlı şekilde silme geçenler. Kendimizi hangi birine karşı koruyacağız bilmiyorum. Buna ek olarak en büyük tehditlerden biri de yine bisikletliler. Özellikle bisiklet yolunu kullandığım zaman , akşam saatlerinde aydınlatma kullanmayan ve kör noktalardan bir anda önüme çıkan bisikletlilerin sayısı baya fazla. Özellikle İstanbul Avrupa yakası sahil şeridindeki bisiklet yollarını kullanmama kararı aldım ve araç yolunu tercih ediyorum artık. 2 hafta önce karşı şeritten gelirken birden üstüme kıran bir bisikletli yüzünden acı bir fren yapmak zorunda kaldım ve çimlerin üzerine doğru uçtum. Kontrollü bir şekilde düşmeyi beceremeseydim baya sancılı sonuçları olabilirdi. Ne mangalcısı , ne yayası , ne de dikkatsiz bisiklet sürücüsü bitiyor. Bu sebepten yine güvenli olmayan araç yolunun en sağını tercih ediyorum. Umarım bu başlık altında şu an 5 sayfa olan paylaşım sayısı hep 5. sayfada kalır.
Mekânı cennet olsun.İnşallah kusurlu bulunan kamyon sürücüsü gerekli cezayı alır ve caydırıcı bir etki yapar,haberin detayı;(link)247962 dosyayı görüntüle
allah acil şifalar versin inşallah sağlığına kavuşur bir an önceKırmızıda geçen bu p...şt az daha bisikletli arkadaşa çarpıyormuş 😡😡
249064 dosyayı görüntüle
Bir kaza haberi de Kahramanmaraş'tan
(link)
Kaza ile ilgilidir büyük ihtimalle. Bisiklet tamircisi işinde ne kadar ehil olursa olsun o jantın fabrikasyon haline gelmesi çok zor. zatenBen bisikletle kaza yaptım ön jantım yamuldu, bisikletçide jantı düzelttirdim, aradan 2 ay falan geçmiştir en az. Bugün sürat yaparken teker böyle biraz yalpalıyor gibime geldi fakat emin olamadım. Sizce hızdan mı kaynaklı yoksa kazalı olduğu için mi? (Not; 55KM hız ile gidiyordum)
Anladım teşekkürler, peki bu durum bana sorun yaşatırmı? Eğer yaşatırsa ne gibi sorunlar yaşarım?Kaza ile ilgilidir büyük ihtimalle. Bisiklet tamircisi işinde ne kadar ehil olursa olsun o jantın fabrikasyon haline gelmesi çok zor. zaten
En büyük ihtimal dikkatinin dağıldığı bir anda dengeni bozması. Aklımda diye süreceksin.Anladım teşekkürler, peki bu durum bana sorun yaşatırmı? Eğer yaşatırsa ne gibi sorunlar yaşarım?
Jant çemberi yamuldu sadece tellerde bir şey yoktu. Yolda sorun var dediler arabalarda yalpalıyormuş yolun o kısmında tabii ayrıca bisiklette sorun varsa bilmiyorum..Ön jantın çemberi mi yamuldu akort ayarı mı bozuldu acaba? Akordu bozulduysa iyi yapılmazsa tekrar yine bozulabiliyor, bozulmuş olabilir veya jant tellerine de kazada zarar geldiğinden ayar tutmuyor olabilir.
Necmettin abi şöyle biriey sormak istiyorum, yolda sorun var dediler ama benim içime sinmedi sence bisiklette sorun var mıdır? Yani böyle bir durumda sorunsuz olmaz heralde.En büyük ihtimal dikkatinin dağıldığı bir anda dengeni bozması. Aklımda diye süreceksin.![]()
İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyorum ancak pandeminin başından beri Adapazarı'ndayım. Önce kızıma, sonra kendime bisiklet aldım. Oturduğumuz bölgeden başlayan ve şehrin girişine kadar devam eden bir bisiklet yolu var, sanırım kesintisiz 10-15 km kadar. Aynı şekilde şehrin içine doğru giden bir bisiklet yolu daha var ama birkaç yerde çıkıp akıcı trafikte karşıdan karşıya geçmek gerekiyor.
Kızımla ilk turlara başladığımızda, durup bize yol veren halk otobüsleri ve özel araçlarla karşılaşınca şok olmuştuk. Gerçekten farklı bir algı ve anlayış var bisiklet konusunda halkın genelinde.
Bunun yanında, 2 hafta önce İstanbul'da bir akşam çıkıp turlayım dedim. Adapazarı alışkanlığı ile sürüş yaparken, beni gördüğü halde durmayan, tam tersi üzerime süren bir Doblo ile çarpıştım. Evden çıkalı daha 1 km ancak olmuştu. Lanet olsun bu şehre dedim ve eve geri döndüm. İstanbul'da şehir içinde sürüş yalan, ancak sahile gidip orada takılmak gerekiyor anladığım kadarıyla.
(link)
Konya'nın Ilgın ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletin sürücüsü tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
Ilıca Mahallesi Melek Caddesi'nde önceki gün meydana gelen kazada, Bekir C. idaresindeki 42 TN 463 plakalı küspe yüklü kamyon, Ilıca Mahallesi Melek Caddesi'nde Mevlüt Mert'in kullandığı bisiklete çarptı. Kamyonun altında kalan bisiklet sürücüsü Mevlüt Mert ağır yaralandı.
Korkunç kazanın ardından hastanede tedavi altına alınan bisiklet sürücüsü Mevlüt Mert, yaşam mücadelesini kaybetti. Aynı hastanenin morguna konulan Mert'in cenazesinin öğle namazından sonra Behlülbey Mahalle Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi.
Allah rahmet eylesin😞
İstanbul'da uzak durulması gereken araçlardan biridir Doblo. Bir rehber olması açısından şöyle bir sıralama yapayım:İstanbul'da yaşıyor ve çalışıyorum ancak pandeminin başından beri Adapazarı'ndayım. Önce kızıma, sonra kendime bisiklet aldım. Oturduğumuz bölgeden başlayan ve şehrin girişine kadar devam eden bir bisiklet yolu var, sanırım kesintisiz 10-15 km kadar. Aynı şekilde şehrin içine doğru giden bir bisiklet yolu daha var ama birkaç yerde çıkıp akıcı trafikte karşıdan karşıya geçmek gerekiyor.
Kızımla ilk turlara başladığımızda, durup bize yol veren halk otobüsleri ve özel araçlarla karşılaşınca şok olmuştuk. Gerçekten farklı bir algı ve anlayış var bisiklet konusunda halkın genelinde.
Bunun yanında, 2 hafta önce İstanbul'da bir akşam çıkıp turlayım dedim. Adapazarı alışkanlığı ile sürüş yaparken, beni gördüğü halde durmayan, tam tersi üzerime süren bir Doblo ile çarpıştım. Evden çıkalı daha 1 km ancak olmuştu. Lanet olsun bu şehre dedim ve eve geri döndüm. İstanbul'da şehir içinde sürüş yalan, ancak sahile gidip orada takılmak gerekiyor anladığım kadarıyla.