Scudo Sports

Bisiklet kaskı takmak zorunda mıyım?

Öğrenciyim, pek param yok. 2014te aldığım 50liralık dandik bir kask kullanıyorum. Allah'a şükür şuana kadar bir sorunum olmadı ama kask bağışlamak isteyen abilerim varsa beklerim :))

Scudo
İşin farklı bir boyutunu ekleyeyim: kask taktığınızda motorlu vasıtalar sizi gerçek manada bisikletçi olarak görüp daha dikkatli oluyorlar (Yani çoğu zaman :D ). Kask takmayanlar psikolojik olarak sokak bisikletçisi muamelesi görüyorlar, bu da bir fayda neticede...

doğru, 3 şeritli yolun tam ortasında bi tane kasklı gördüydüm, ıkına ıkına gidiyodu, motorlu taşıtların geçiş hakkını gaspettiği halde motorlu taşıt sürücüleri seslerini çıkarmıyorlar dı, yavaş yavaş arkasından ilerliyordu biri

doğru, 3 şeritli yolun tam ortasında bi tane kasklı gördüydüm, ıkına ıkına gidiyodu, motorlu taşıtların geçiş hakkını gaspettiği halde motorlu taşıt sürücüleri seslerini çıkarmıyorlar dı, yavaş yavaş arkasından ilerliyordu biri
Düzce'de bu olay var cidden iliklerime kadar hissediyorum. Gerçi trafikle aynı süratte gitmemle de yolda kendimi ezdirmiyorum, şerit ortasından gidiyorum şimdiye kadar korna çalan vs görmedim.

Tabi bizim de motorlu araçlara saygılı olmamız lazım, ben araba sürerken bir bisikletçinin yanından epey dikkatli geçmeye çalışıyorum ama bir bisikletli önümden yavaş gidince darlanıyorum ve o kişinin can güvenliği tehlikeye giriyor. Ben daima emniyet şeridinden izliyorum yol doluysa. Yol boş ise sağ şeritten akışa uyum sağlıyorum.

Mesajlarınızda kullandığınız dile dikkat ediniz!
(link)

Şu videoyu seyrettiniz mi bilmiyorum geçenlerde haberlerde gördüm. Aklıma direk kask seviciler geldi :) kusura bakmayın ama ben kaskı gerekli görmüyorum.
6-7 sene önce geçirdiğim trafik kazasında emniyet kemeri taktıģım halde kulağımın üst kısmını açılır camın yanındaki direğe çarpmıştım, sonradan hafif yarılma ve kanama olduğunu görünce anladım çarptığımı, arabadan inince eşime defalarca aynı soruyu sormuşum (beyin sarsıntısı geçirdiğim anlaşılıyor galiba) kask taksaydım çarpmazdım

Babam arkadaşının aracındayken kafasını açılır cama çarptığı için gözünden ameliyat geçirdi ve gözünün teki eskisi gibi değil

Ama çocukken bile bisiklet sürerken kafamı bi yerlere çarpmadım.

Arabada kask takın beyler.

Şu bisiklette kask takma olayının dışarda sürekli kask takmaktan bi farkı yok.

kaskı çıkar da beynine oksijen gitsin 😁

😁
.
.
.
.

Bisiklet sürerken kafaya kask değil de görünürlüğü artıran başka bi şey geçirilebilir

abi iyi ki varsınızı sizi gördükçe iyi ki kendimim diyorum. sizin gibi alt seviye ucubeler de olabilirdim ki şükürler olsun kendimim tanrıma çok teşekkür ederim. Ben de bir diş hekimi , hekim adayı olarak kaskı kullanmanızı öneririm. insan anatomisi sert çarpışmalara dayanacak kadar da güçlü değil. Ayrıca beyin yoksulu bir insan olmadığım için hayattan edindiğim tecrübelerle ve gördüğüm eğitimler sonucu fizik yasalarının düşük hızlarda da etkili olduğunun farkındayım. 2 teker üzerinde giden etrafında herhangi bir çerçeve olmayan bir araç için de 45 km bence ciddi bir hız. gerçi sizin burda ne işiniz var ki bisiklete bindiğinizden emin misiniz :dd

Kimse bisiklet surerken kask takmak zorunda degildir.
Kimse yagmurda semsiye taşımak zorunda degildir.
Kimse yaya veya üst gecit kullanmak, trafik ışıklarına uymak, hız sınırlarına göre sürmek zorunda degildir! (ama yakalanırsanız ceza kesiyorlar :tskler: )

Birde not olarak duselim, bir makalede söyle küçük bir sav vardı:
''Paleolitik çağ'dan itibaren son 40.000 yılda istatistiksel olarak sayıları 143 milyon olarak hesaplanan üstün zekalı insan “Dinlere, Tanrı’lara, dogmalara, tabulara, masallara” inanmadığı için öldürüldü ve hiç birisinin soyu devam etmedi.
Soyları devam etseydi bugün dünya insan popülasyonunun %5’i değil %35'i üstün zekalı olacaktı. Öyle olunca; Endülüs ve İskenderiye kütüphaneleri yanmamış olacaktı. Bilim, sanat, felsefe üreten değerli insanlarla birlikte bugün -fosil yakıt yakmadan- daha temiz bir dünyada yaşıyor olacaktık. Bizim de zeka seviyemiz bugünkü aptal halimizle kıyaslanmayacak kadar yüksek olacaktı.''

Bırakınız doğal seleksiyon, talih, kader, alın yazısı veya isimlendirdiginiz diger dinamikler işini yapsın :hihi:

Ben de bir diş hekimi , hekim adayı olarak

Akrabalardan önce davranıp : '' Aslan yeğenim şu dişlerimi yaparsın he mi mezun olunca ''

diyerek şimdiden yolumu yapıp , ön sıralarda yerimi sağlamlaştırmayı düşünüyorum İsa .

ben takamıyorum. benim sürdüğüm yerlerde ve hızlarda gerek olduğunu da düşünmüyorum. kafamda kaskla çıktığımda kendimi üç günlük deneyimi ile kıçına trapez takıp çıkan sörfçüler, doğru dürüst ıstaka tutmayı bilmediği halde eldiven takan bilardocular, av tüfeğine bakım yapamayan ama ava giderken kamuflaj giyen avcılar, bacağına20 santimlik bıçak bağlayan fotoğrafçı dalgıçlar gibi hissediyorum. eğer belli hızların üstünde sürüyor olsaydım kesin takardım ama. neticede güvenlik önemli.

Öğrenciyim, pek param yok. 2014te aldığım 50liralık dandik bir kask kullanıyorum. Allah'a şükür şuana kadar bir sorunum olmadı ama kask bağışlamak isteyen abilerim varsa beklerim :))
Kullanmadığım ve ciddi bir hasar almamış kask var. İstersen verebilirim. İç pedleri bir elden geçirmen yeterli olur sadece.
ben takamıyorum. benim sürdüğüm yerlerde ve hızlarda gerek olduğunu da düşünmüyorum. kafamda kaskla çıktığımda kendimi üç günlük deneyimi ile kıçına trapez takıp çıkan sörfçüler, doğru dürüst ıstaka tutmayı bilmediği halde eldiven takan bilardocular, av tüfeğine bakım yapamayan ama ava giderken kamuflaj giyen avcılar, bacağına20 santimlik bıçak bağlayan fotoğrafçı dalgıçlar gibi hissediyorum. eğer belli hızların üstünde sürüyor olsaydım kesin takardım ama. neticede güvenlik önemli.
Kaskın profesyonellik ile hiç bir alakası yok. Hatta şöyle bakacak olursak, kayak yapmayı öğrenirken ilk sene belki 30 belki 59 kere düşmüşümdür, fakat sonra hatırlıyorum da 20 yılda 1 ya da 2 defa düştüm. Deneyim arttıkça kaza riski azalıyor.

Hızınız ne olursa olsum düştüğünüzde başınızı vurursanız canınız çok yanar emin olun. Bunun şekil ya da başka bir şey ile ilgili yok.

Bilinçsizce (bayılma olabilir) yere düşüp kafa yere vurduğunda beyin hasarı oluşabiliyorken veya yürürken düşüp kolumuzu kirabiliyorsak, insan vücudunun darbelere karşı çok sağlam olduğunu söyleyemeyiz. Kısacası " Kendini koru! "

Araç çarpışma testleri bile 50-55km/s ile yapılıyor.

Beyninin korunmaya değer olmadığını düşünenlerin beyninin korunmaya değer olduğunu düşünmüyorum.

Kurban bayrami arife gecesinde bisikletime bindim ve feribotla yenikapidan bandirmaya gittim. Saat gece 11de bandirmada indim ve otobuse bindim. Otobusle balikesire gittim, balikesirde saat gece 12.30da indim, ve oradan altinoluga gece pedallamaya (110 km) karar verdim. Asil hikaye simdi basliyor.
Yaktim isiklari basladim pedallamaya. Bir tekel bayii gordum, mataralari votka ve portakal suyu ile doldurdum. Devam ettim, sehrin isiklari giderek kayboldu ve sessizlik ve karanlik ile basbasa kaldim.
Sonra baktim ki yolda bir risk yok, o saatte gelen gecen bir araba da yok, cikardim kaski, bagladim bagaja, 110 km o sekilde mis gibi sürdüm. Evet kask gerekidir, güvenlidir, ama kasksız sürmek de acayip keyiflidir, siz yine de bu yazdiklarimi ornek almayin ama ben cok keyif aldim. Sabaha karsi altinoluga vardim ve oglene kadar mis gibi uyudum.
Istanbulda yasamasam ve surekli motorlu araclarla ic ice surmesem asla kask falan takmam. Sevmiyorum, 25 yil kasksiz kullandim ben, cok dustum ama basima hicbirsey gelmedi, sevemedim kaski.
Ama tabii bir seferinde arnavutkoyden tayakadina giderken karsi seritten gelen bir aractan seken bir tasin kaskimdan donk diye sektigine de sahit oldum. Takmakta fayda var ama kasksiz cok keyifli.

Kurban bayrami arife gecesinde bisikletime bindim ve feribotla yenikapidan bandirmaya gittim. Saat gece 11de bandirmada indim ve otobuse bindim. Otobusle balikesire gittim, balikesirde saat gece 12.30da indim, ve oradan altinoluga gece pedallamaya (110 km) karar verdim. Asil hikaye simdi basliyor.
Yaktim isiklari basladim pedallamaya. Bir tekel bayii gordum, mataralari votka ve portakal suyu ile doldurdum. Devam ettim, sehrin isiklari giderek kayboldu ve sessizlik ve karanlik ile basbasa kaldim.
Sonra baktim ki yolda bir risk yok, o saatte gelen gecen bir araba da yok, cikardim kaski, bagladim bagaja, 110 km o sekilde mis gibi sürdüm. Evet kask gerekidir, güvenlidir, ama kasksız sürmek de acayip keyiflidir, siz yine de bu yazdiklarimi ornek almayin ama ben cok keyif aldim. Sabaha karsi altinoluga vardim ve oglene kadar mis gibi uyudum.
Istanbulda yasamasam ve surekli motorlu araclarla ic ice surmesem asla kask falan takmam. Sevmiyorum, 25 yil kasksiz kullandim ben, cok dustum ama basima hicbirsey gelmedi, sevemedim kaski.
Votka matarada mı kaldı, ortam değiştirdi mi?

Ictim hocam, pink floyd, gece ve karanlikla birlikte bisiklet uzerinde cok iyi gitti de sasirilacak bir sey mi var?

• Beğen
Tepkiler: Burak Uğurlu
@Kuzey Ege " off the record" olarak kabul ediyoruz.... :koptum:

• Hahaha
Tepkiler: necmeddin
Ictim hocam, pink floyd, gece ve karanlikla birlikte bisiklet uzerinde cok iyi gitti de sasirilacak bir sey mi var?

Şaşırılacak birşey yok. Şaşırmadım zaten, sadece emin olmak için sordum.

Geri