emre özbay
Daimi Üye
- Tepki
- 227
- Başlangıç
- 2004—05
- Bisiklet
- Bisan
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
İşin farklı bir boyutunu ekleyeyim: kask taktığınızda motorlu vasıtalar sizi gerçek manada bisikletçi olarak görüp daha dikkatli oluyorlar (Yani çoğu zaman). Kask takmayanlar psikolojik olarak sokak bisikletçisi muamelesi görüyorlar, bu da bir fayda neticede...
Düzce'de bu olay var cidden iliklerime kadar hissediyorum. Gerçi trafikle aynı süratte gitmemle de yolda kendimi ezdirmiyorum, şerit ortasından gidiyorum şimdiye kadar korna çalan vs görmedim.doğru, 3 şeritli yolun tam ortasında bi tane kasklı gördüydüm, ıkına ıkına gidiyodu, motorlu taşıtların geçiş hakkını gaspettiği halde motorlu taşıt sürücüleri seslerini çıkarmıyorlar dı, yavaş yavaş arkasından ilerliyordu biri
Düzce'de bu olay var cidden iliklerime kadar hissediyorum. Gerçi trafikle aynı süratte gitmemle de yolda kendimi ezdirmiyorum, şerit ortasından gidiyorum şimdiye kadar korna çalan vs görmedim.
doğru, 3 şeritli yolun tam ortasında bi tane kasklı gördüydüm, ıkına ıkına gidiyodu, motorlu taşıtların geçiş hakkını gaspettiği halde motorlu taşıt sürücüleri seslerini çıkarmıyorlar dı, yavaş yavaş arkasından ilerliyordu biri
(link)
Şu videoyu seyrettiniz mi bilmiyorum geçenlerde haberlerde gördüm. Aklıma direk kask seviciler geldikusura bakmayın ama ben kaskı gerekli görmüyorum.
6-7 sene önce geçirdiğim trafik kazasında emniyet kemeri taktıģım halde kulağımın üst kısmını açılır camın yanındaki direğe çarpmıştım, sonradan hafif yarılma ve kanama olduğunu görünce anladım çarptığımı, arabadan inince eşime defalarca aynı soruyu sormuşum (beyin sarsıntısı geçirdiğim anlaşılıyor galiba) kask taksaydım çarpmazdım
Babam arkadaşının aracındayken kafasını açılır cama çarptığı için gözünden ameliyat geçirdi ve gözünün teki eskisi gibi değil
Ama çocukken bile bisiklet sürerken kafamı bi yerlere çarpmadım.
Arabada kask takın beyler.
Şu bisiklette kask takma olayının dışarda sürekli kask takmaktan bi farkı yok.
kaskı çıkar da beynine oksijen gitsin 😁
😁
.
.
.
.
Bisiklet sürerken kafaya kask değil de görünürlüğü artıran başka bi şey geçirilebilir
Ben de bir diş hekimi , hekim adayı olarak
Kullanmadığım ve ciddi bir hasar almamış kask var. İstersen verebilirim. İç pedleri bir elden geçirmen yeterli olur sadece.Öğrenciyim, pek param yok. 2014te aldığım 50liralık dandik bir kask kullanıyorum. Allah'a şükür şuana kadar bir sorunum olmadı ama kask bağışlamak isteyen abilerim varsa beklerim)
Kaskın profesyonellik ile hiç bir alakası yok. Hatta şöyle bakacak olursak, kayak yapmayı öğrenirken ilk sene belki 30 belki 59 kere düşmüşümdür, fakat sonra hatırlıyorum da 20 yılda 1 ya da 2 defa düştüm. Deneyim arttıkça kaza riski azalıyor.ben takamıyorum. benim sürdüğüm yerlerde ve hızlarda gerek olduğunu da düşünmüyorum. kafamda kaskla çıktığımda kendimi üç günlük deneyimi ile kıçına trapez takıp çıkan sörfçüler, doğru dürüst ıstaka tutmayı bilmediği halde eldiven takan bilardocular, av tüfeğine bakım yapamayan ama ava giderken kamuflaj giyen avcılar, bacağına20 santimlik bıçak bağlayan fotoğrafçı dalgıçlar gibi hissediyorum. eğer belli hızların üstünde sürüyor olsaydım kesin takardım ama. neticede güvenlik önemli.
Votka matarada mı kaldı, ortam değiştirdi mi?Kurban bayrami arife gecesinde bisikletime bindim ve feribotla yenikapidan bandirmaya gittim. Saat gece 11de bandirmada indim ve otobuse bindim. Otobusle balikesire gittim, balikesirde saat gece 12.30da indim, ve oradan altinoluga gece pedallamaya (110 km) karar verdim. Asil hikaye simdi basliyor.
Yaktim isiklari basladim pedallamaya. Bir tekel bayii gordum, mataralari votka ve portakal suyu ile doldurdum. Devam ettim, sehrin isiklari giderek kayboldu ve sessizlik ve karanlik ile basbasa kaldim.
Sonra baktim ki yolda bir risk yok, o saatte gelen gecen bir araba da yok, cikardim kaski, bagladim bagaja, 110 km o sekilde mis gibi sürdüm. Evet kask gerekidir, güvenlidir, ama kasksız sürmek de acayip keyiflidir, siz yine de bu yazdiklarimi ornek almayin ama ben cok keyif aldim. Sabaha karsi altinoluga vardim ve oglene kadar mis gibi uyudum.
Istanbulda yasamasam ve surekli motorlu araclarla ic ice surmesem asla kask falan takmam. Sevmiyorum, 25 yil kasksiz kullandim ben, cok dustum ama basima hicbirsey gelmedi, sevemedim kaski.
Hepsini içtimVotka matarada mı kaldı, ortam değiştirdi mi?
Ictim hocam, pink floyd, gece ve karanlikla birlikte bisiklet uzerinde cok iyi gitti de sasirilacak bir sey mi var?