Scudo Sports

Bisiklet kaskı takmak zorunda mıyım?

2021 yılında bu konu üzerinde hala konuşuyor olmak çok büyük ayıp bence.

• Beğen
Tepkiler: ag249 ve CeCeKa
Scudo
iki teker ne sürerseniz sürün kask takmak zorunludur . bir kere işe yarar ama darbe esnasında kafatasınızı ve onun çevreledigi beyninizi korur

Şu iki görseli bırakıyorum. Kafamda bu olmasa o taş, kaya neyse artık tabiri caizse "depemi" delecekmiş.😅
20211003_183105.jpg
20211003_183032.jpg

Bisiklet üzerindeki tek koruyucu ekipmanın kask iken kaskı zorunlu olduğunu düşünerek zoraki kullanmak bile aptalca canın bu kadar mı kıymetsiz

• Beğen
Tepkiler: Fota
Bakkala ekmek almaya giderken bile takılmalı, herşey bir anlık oluyor zaten ,kafamın üzerine düşmüyorum, engelliyorum tarzı şeyler kask takmamak için bir bahane olmamalı. Bi arkadaşım yarış sırasında ufak bi çukura girdi ve yerde taklalar attı kaskı çatlamıştı ve kaskın ön kısmında epey sürtünme izleri vardı olmaz deme, sen gene tedbiri al. Şehir içi yolları, caddeleri düşünecek olursak epey tehlikeli araçlar malum çok dikkat etmiyor, yayalarda bir yerlerden fırlıyor o yüzden kask şart.

Konuya şöyle bir açıklık getireyim. Kask kafalı diye tabir ettiğim kafası kalın sedece kemikten oluşan kesimin takmasına gerek yok, adamların kafası taş zaten. Ama aklı başında akli melekesi yerinde normal her insan kask takar. Ayrıca kask alırken kendime sorarım kafanın ederi ne kadar? Buna göre kaskı seçerim.

• Beğen
Tepkiler: AeroKnight
2017 yılında karışmış olduğum trafik kazasında köprücük kemiğim kırıldı.Kaşıma 10 dikiş atıldı.Düştüğüm zaman kafamı yere vurduğumda beynimi koruyan şey en dandik olan 50 liralık kasktı.Uzun lafın kısası KASK bisikletin emniyet kemeri olduğundan dolayı şart.

2017 yılında motor kazası geçirdim. Ekipmanım olmasaydı kesin ölmüş veya sakat kalmıştım. Ekipman sayesinde kırıklar ile atlattım. Kol ve bacağımda platinler hatıra olarak kaldı.
Sözün özü; Eğer riskli bir spor ile ilgileniyorsanız ve o spor için güvenlik ekipmanı standart olarak varsa, maddi/keyfi kısıtlama yapmadan alın/takın.
Kask, eldiven, ayakkabı vs.
Motor kullananların bir sözü vardır. Ekipmanınız sizin kaportanızdır.
"Keşke" dediğinizde herşey için geç olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Feunard ve CeCeKa
Yaklaşık 33 yıldır bisiklete binerim. Dağ bisikletine biniş yaklaşık 90 lı yılların ortalarına tekabül ediyor. İlk bindiğim zamanlar kask kullanımı pek yoktu ama 95 yılından beridir kask takarım. 1 defa başımın üzerine düştüm patikadan sekip, bunun dışında hatırlamıyorum başımı çarptığımı. Yılda 100 biniş yapsam 3.300 biniş yapar. 18 yaşına kasa r şehirde ve hergün bindiğimi Ele alırsak 1.500 biniş de (biniş=gün) oradan gelse. Ortalama 5.000 binişte 1 defa kafa üzeri düştüm.

Bisiklete binerken baş üzeri düşme ihtimali bu durumda 0.02/100 oranında oluyor.

Takmayanlar için söyleyeyim genelde bişey olmaz. Ama bişey olmaz dendiğinde genelde hep bişey olur 😂

Yaklaşık 33 yıldır bisiklete binerim. Dağ bisikletine biniş yaklaşık 90 lı yılların ortalarına tekabül ediyor. İlk bindiğim zamanlar kask kullanımı pek yoktu ama 95 yılından beridir kask takarım. 1 defa başımın üzerine düştüm patikadan sekip, bunun dışında hatırlamıyorum başımı çarptığımı. Yılda 100 biniş yapsam 3.300 biniş yapar. 18 yaşına kasa r şehirde ve hergün bindiğimi Ele alırsak 1.500 biniş de (biniş=gün) oradan gelse. Ortalama 5.000 binişte 1 defa kafa üzeri düştüm.

Bisiklete binerken baş üzeri düşme ihtimali bu durumda 0.02/100 oranında oluyor.

Takmayanlar için söyleyeyim genelde bişey olmaz. Ama bişey olmaz dendiğinde genelde hep bişey olur 😂
İnsan temkinli olup kask taktığında dikkatli olur. Ama birşey olmaz rahatlığı gelip kask takmayınca kazalara daha açık hale gelir.

İnsan temkinli olup kask taktığında dikkatli olur. Ama birşey olmaz rahatlığı gelip kask takmayınca kazalara daha açık hale gelir.
Peki ulen nasıl olsa kask var birşey olsa da birşey olmaz rahatlığını ne yapacağız. :):)

Ne yalan söyleyeyim bazı zamanlar bir iki sokak öteye ya da acil hazırlıksız kısa mesafe gidişlerde kask yoksa kafada "ülen düşersek patates oluruz" deyip daha bir temkinli oluyorum. Kask varken bir tık daha rahat oluyorum. 🙂

2018de geçirdiğim kazada sol üst radius kemiğini kırdım. Çok muazzam bir kırık değildi atel kullandım 1 ay... Velhasıl o kazadan sonra eve geldiğimde kasktaki çizik ve darbeleri gördüm farkettim... Kafayı kırmasam da ya yara alırmışım ya da dikiş yermişim kask olmasa... Bence takın... Aksesuar değil güvenlik ekipmanıdır kask...
Bakkala giderken bile takarım zaten gidona asılı bırakıyorum.

Kendiniz için sevdikleriniz için kendinizi düşünmiyorsanız sevdiklerinizi sade

• Beğen
Tepkiler: CengoCenk
Arkadaşlar, bilgisayar oyunu gibi düşünmeyin. Oyun değil canınız. Bir önceki kayıt dosyasından yeniden başlatamıyorsunuz, kaldığınız yerden devam edemiyorsunuz. Tek bir tane var. Deneme yanılma yapılacak şey de değil canınız. Öyle olasılık yürütmek te tamamen yanlış. O bilmem kaç ihtimalde bir denk gelir gelmez kumarı da oynanmaz insanın kendi canıyla. Hem kusura bakmayın da, ölürseniz sadece siz ölmüyorsunuz. Geride bırakacaklarınız ne oluyor? Onları da yakmıyor musunuz? Bu kadar da bencil olmayın.

Bisiklet kaski ile sigorta arasinda hic fark yok. Ihtiyaciniz olmadigi surece gereksiz oldugunu dusunuyorsunuz. Ihtiyaciniz olup kullandiginizda, faydasini gordugunuzde ise "iyiki varmis" diyorsunuz.

Arkadaşlar, bilgisayar oyunu gibi düşünmeyin. Oyun değil canınız. Bir önceki kayıt dosyasından yeniden başlatamıyorsunuz, kaldığınız yerden devam edemiyorsunuz. Tek bir tane var. Deneme yanılma yapılacak şey de değil canınız. Öyle olasılık yürütmek te tamamen yanlış. O bilmem kaç ihtimalde bir denk gelir gelmez kumarı da oynanmaz insanın kendi canıyla. Hem kusura bakmayın da, ölürseniz sadece siz ölmüyorsunuz. Geride bırakacaklarınız ne oluyor? Onları da yakmıyor musunuz? Bu kadar da bencil olmayın.
Olasılıkmış vs derken yukarıda o ihtimal hesabını ben yaptım. O mesajı böyle anladıysanız bravo.. Orada anlatılmak istenen bu kadar az ihtimal olmasına rağmen takılması gerektiğidir. Kumar oynayın ya da oynanır gibi bir tavsiye de içermiyor. Bir daha okuyun bence.

Olasılıkmış vs derken yukarıda o ihtimal hesabını ben yaptım. O mesajı böyle anladıysanız bravo.. Orada anlatılmak istenen bu kadar az ihtimal olmasına rağmen takılması gerektiğidir. Kumar oynayın ya da oynanır gibi bir tavsiye de içermiyor. Bir daha okuyun bence.
Senin mesajından alıntı yapmadım Burak kardeşim. Yanlış anlaşılmış. İhtimal hesabınız benim bahsettiğim şekilde konuşanları da aklıma getirdiği için değindim.

Senin mesajından alıntı yapmadım Burak kardeşim. Yanlış anlaşılmış. İhtimal hesabınız benim bahsettiğim şekilde konuşanları da aklıma getirdiği için değindim.
Ben de onları dalgaya almak için yazmıştım. Ona ithafen yazdınız zannettim. 🖐️

Geri