Adil ÜNALDI
Antagonist
- Tepki
- 9.368
- İsim
- Adil
- Başlangıç
- 1991—92
- Bisiklet
- Specialized
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
İnsan temkinli olup kask taktığında dikkatli olur. Ama birşey olmaz rahatlığı gelip kask takmayınca kazalara daha açık hale gelir.Yaklaşık 33 yıldır bisiklete binerim. Dağ bisikletine biniş yaklaşık 90 lı yılların ortalarına tekabül ediyor. İlk bindiğim zamanlar kask kullanımı pek yoktu ama 95 yılından beridir kask takarım. 1 defa başımın üzerine düştüm patikadan sekip, bunun dışında hatırlamıyorum başımı çarptığımı. Yılda 100 biniş yapsam 3.300 biniş yapar. 18 yaşına kasa r şehirde ve hergün bindiğimi Ele alırsak 1.500 biniş de (biniş=gün) oradan gelse. Ortalama 5.000 binişte 1 defa kafa üzeri düştüm.
Bisiklete binerken baş üzeri düşme ihtimali bu durumda 0.02/100 oranında oluyor.
Takmayanlar için söyleyeyim genelde bişey olmaz. Ama bişey olmaz dendiğinde genelde hep bişey olur 😂
Peki ulen nasıl olsa kask var birşey olsa da birşey olmaz rahatlığını ne yapacağız.İnsan temkinli olup kask taktığında dikkatli olur. Ama birşey olmaz rahatlığı gelip kask takmayınca kazalara daha açık hale gelir.
Ne yalan söyleyeyim bazı zamanlar bir iki sokak öteye ya da acil hazırlıksız kısa mesafe gidişlerde kask yoksa kafada "ülen düşersek patates oluruz" deyip daha bir temkinli oluyorum. Kask varken bir tık daha rahat oluyorum. 🙂İnsan temkinli olup kask taktığında dikkatli olur. Ama birşey olmaz rahatlığı gelip kask takmayınca kazalara daha açık hale gelir.
Olasılıkmış vs derken yukarıda o ihtimal hesabını ben yaptım. O mesajı böyle anladıysanız bravo.. Orada anlatılmak istenen bu kadar az ihtimal olmasına rağmen takılması gerektiğidir. Kumar oynayın ya da oynanır gibi bir tavsiye de içermiyor. Bir daha okuyun bence.Arkadaşlar, bilgisayar oyunu gibi düşünmeyin. Oyun değil canınız. Bir önceki kayıt dosyasından yeniden başlatamıyorsunuz, kaldığınız yerden devam edemiyorsunuz. Tek bir tane var. Deneme yanılma yapılacak şey de değil canınız. Öyle olasılık yürütmek te tamamen yanlış. O bilmem kaç ihtimalde bir denk gelir gelmez kumarı da oynanmaz insanın kendi canıyla. Hem kusura bakmayın da, ölürseniz sadece siz ölmüyorsunuz. Geride bırakacaklarınız ne oluyor? Onları da yakmıyor musunuz? Bu kadar da bencil olmayın.
Senin mesajından alıntı yapmadım Burak kardeşim. Yanlış anlaşılmış. İhtimal hesabınız benim bahsettiğim şekilde konuşanları da aklıma getirdiği için değindim.Olasılıkmış vs derken yukarıda o ihtimal hesabını ben yaptım. O mesajı böyle anladıysanız bravo.. Orada anlatılmak istenen bu kadar az ihtimal olmasına rağmen takılması gerektiğidir. Kumar oynayın ya da oynanır gibi bir tavsiye de içermiyor. Bir daha okuyun bence.
Ben de onları dalgaya almak için yazmıştım. Ona ithafen yazdınız zannettim. 🖐️Senin mesajından alıntı yapmadım Burak kardeşim. Yanlış anlaşılmış. İhtimal hesabınız benim bahsettiğim şekilde konuşanları da aklıma getirdiği için değindim.