Scudo Sports

Bisiklet kaskı takmak zorunda mıyım?

Boyle organizasyonlarda tabi kask takilmasi daha iyi olur.

Scudo
Rahatsız birşey, güzel de görünmüyor. Demek ki koruyor. Bence takmak iyi olacaktır. :)

Çok laf kalabalığı yapmaya gerek yok. Öncelikle belliki hiç düşmemişsin onu anladık bikaç kez düşsen kaskın eldivenin ne işe yaradığını anlarsın. Şov peşindesin oda tamam :) ister topuklu giy istersen ''Gelinlikle bin kimseyi enterese etmez''''''. Ama yapılan yanlışı doğru gibi göstermeye çalışmak çok saçma. '''' Ben hırsızlık yapıyorum ama çaldığım paraları fakirlere veriyorum''' demek hırsız olmadığınız gerçeğini değiştirmez.!!!!Yapılan yanlışa kılıf uydurmak sizi mutlu ediyorsa size mutluluklar dilerim

Gönül sohbet ister kahve bahane demiş atasözü.

Burada da olay kask değil. Kaska takılıp kalmayın.

Burada beğeni toplama derdinde olan yazarımız birkaç topuklu ayakkabı ve şık giyimli fotoğrafı sayesinde tamamına yakını erkeklerden oluşan forumda 50 beğeniye ulaşmış durumda.
Bu konu biraz daha güncel kalırsa 1000(bin) beğeniyi yakalayacak gibi gözüküyor.
Yoksa takalım mı, takmayalım mı konusuna pek takılmayın ;)

Dün yaptığım turumda sağolsun sarı ölüm makinaları ve şöförlerinden biri yine beni şıkıştırması dolayısı ile aniden durup adama ölümcül bakışlarımı fırlatarakdan taksinin camını açarakdan bana 'ne artsitlik yapıyon bak kafanda kask var demesi' ile bir anda bende sinir felan kalmadı .gülme krizine girdim sonrasında bu tezi çürüttüğümü anladım.sayın daniel kahneman bizde tutmaz arkadaşım boşuna anlatma.

Öncelikle herkese merhabalar,

Ben de kask takmayı tercih etmiyenlerdenim. Sebebine gelecek olursak; klasik bisiklet kaskları yeterli güvenlikli değildir, sadece kafatasının üst kısmını korumaktadır. Enduro kask diye tabir edilen kasklar daha korumalıdır lakin ağırlardır ve ayrıyeten boyun kırılmasını tetiklemektedir. Yani kafamıza kask takmak istiyorsak enduro kask + boyunluk takmamız gerekir diye düşünüyorum.

Ben kask takmak yerine aşağıdakileri yapmayı tercih ediyorum.

1 - Görünür olmak; Kıyafet ile, fener ile, reflektörlü malzemeler ve çıkartmalar ile.
2 - Uyanık olmak; Trafikteki bütün araçların birer azrail olduğunu, bütün yayaların ise intihara meğilli olduklarını bilerek bisiklet kullanmak.

1dost

Avrupadaki ya da başka ülkelerdeki testlerin bizim örf ve adetlerimizden ötürü tamamen zıt çıkabilir, lütfen o testler üzerinden genç arkadaşlarımıza yönlendirme ya da tavsiye yapmayın. Bizim kültürde halen: "Arabana bir şey mi oldu, neden bisiklete biniyorsun" diye soran büyüklerimiz var.

konuya ancak 10.sayfadan dahil olabiliyoruz. 10 sayfa ne konuşuldu acaba, çok merak ettim. Biri özet geçse keşke :) Neyse ben, konu paylaşımı yapan arkadaşımıza ithafen bunu paylaşmak istiyorum;

kimin ne giymesi konusunda ise başkalarına bolca akıl verenlere ithafen de bu var;

Bu konuyu hafife alıp geçiştirmekle olmuyor maalesef, evet kask kaba görünüyor, bir kısmımıza için de ben dahil itici geliyor fakat yürürken bile dengemizi kaybedip düştüğümüz de vücudun en ağır bölümlerinden biri olan baş bölgesi yer çekimine her zaman için yenik düşüyor, yerle ilk ve en şiddetli temas bu bölge de gerçekleşiyor.

Ben de yakın zamanda kask aldım, hala da kimi zaman takıyorum kimi zamanda şapkamı takıp öyle çıkıyorum. Evden çıkarken aynaya bakmamaya dikkat ediyorum.Yalnız artık şapka ile çıktığım zamanlarda kendimi güvensiz hissetmeye başladım, kaskı yavaş yavaş daha çok kullanır oldum. Baş bölgesi çok önemli, bakmayın öyle taş gibi durduğuna, Allah korusun yere vurdunuz mu çömlek gibi dağılıyor. Yere düşerken başı hiç bir şekilde kontrol etme şansın yok, boyun kasların isterse arnold gibi olsun, boyun kırılır ama o baş yine yere şiddetle vurur. En azından ilk ve en şiddetli darbeyi aldığında kafada kask olsun, sonrasında oluşabilecek bir iki çizik size şükretme sebebi olur.

• Beğen
Tepkiler: bforummurat
@MuratHan abi evet haklısın.. peki bisiklet yolu varsa güzergahımızda kask ne kadar gerekli acaba takmasakda olur gibi mi bilmiyom

@bforummurat, Bisiklet üzerindeyken düşüşünü ne kadar kontrol edebilir bir insan. Yaya olarak ayakların yere bastığı anda takılıp düşmede bile yere ilk temas edecek bölge başımız iken, bisiklet üzerinden düşüşte ki kontrolsüzlüğü tahmin edebiliyormusun. Düşerken o incecik boyun üzerinde ki 8-10 kiloluk ağırlık bir an da 30-40 kiloluk ağırlığa çıkar ki, gel de kontrol et. Dediğim gibi bunları bilerek düşünüp hareket lazım, yoksa kişi kask takmış takmamış diye küçümsemek ya da ayıplamak kimsenin haddine değil.

evet haklısın bende konuyu anlamaya çalışıyom zaten. teşekkür ederim:)

Oldukça çok yorum almış. Her yorumları okumadım , sadece sizin konuyu açarken yazdığınız ilk yazınızı okudum. Biz Türk milleti olarak pek yeniliklere açık değiliz. Herşeyin nasıl geldiyse öyle gider tarzında olmasını çok kabul ediyoruz. Yıllar önce bisiklet sporuna gönül verirken kafamda , sıradan bir insan gibi yaşamamak amaçlarım arasındaydı. Niye böyle bir amaç. Bir çoğunun eleştirmesine ve şimdi doping adı altında yerden yere vurmasına rağmen ; Lance Armstrong 7 kere üst üste Fransa Bisiklet Turu 'nu kazandı. Bu adamın kanseri yenmesi ve sonrasındaki bu mücadelesini anlatan " Yaşama Çevrilen Pedal " kitabı beni gerçek anlamda çok etkilemişti.

Sıradan bir insan doğar , büyür , yer , içer , ilkokul - ortaokul - lise - üniversite , bir meslek sahibi ol , evlen , çocuk yap , çocuklarını büyüt , okut , meslek sahibi edindir ve öl. İşte bu yaşamı ben pek kabul etmedim. Elbet bunlarda olacak. Ama ben şuna inanmıyorum. Yaşam sadece bunlardan ibaret değildir. Biz insanlar kendimizi yenileme , geliştirme gibi bir gayretimiz olmadığını düşünüyorum.

Topuklu ayakkabı ile bisiklete binmek bana oldukça sıradışı geldi. Vay be helal olsun dedim. İlk olarak yazınızı okumadan önce fotoğrafınızı inceleyince. Düşmesin de , nasıl sürerse sürsün dedim. Sonra yazınızı okudum.

Bizim ülkemizde insanlar eleştirmeye bayılırlar. 2013 te olimpiyatlara kadar gitmiş bir sporcuyum. Kim olduğumun ya da başarılarımın da önemi yok. Bir gün doğup büyüdüğüm Samsun / Bafra ilçesinde kaskımı bisikletimin ön gidonuna taktım. O şekilde şehir içi dolaşıyordum. Birisi çıktı bana niye kask takmıyorsun diye aynı klasik soruları sıraladı. Takmak istemiyorum vs. desemde , bizim insanlarımız bir başkasına karışmayı kendilerine resmen meslek edinmişler.

Benim size söyleyebileceğim teselliden öteye pek geçemeyecektir , buna eminim. Ama bence hiç takılmayın. Duygu ve düşüncelerimi en güzel özetleyen bir özlü sözle sözlerimi noktalıyorum.

" Bir işi , bilen yapar , az bilen akıl verir , bilmeyen eleştirir , yapamayan çamur atar ... "

İyi eğlenceler.

Kafaniz yarilana kadar hayır ..ondan sonrasında evet :)

• Beğen
Tepkiler: five
Karşılaştırılan ülkeler Hollanda-Türkiye olduğu için gersini okumadım. Takma bacım takma. Boşver. Emanet et sen canını taksi şoförüne, yörüyün gidin parkta sürün bisikletinizi diyen dolmuş şoförüne. Devam böyle. Evet.

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Ben hiçbir şey bilmediğim için eleştirdim zaten.Ölmenin yanlışı doğrusu mu var? İkna olmuş olduğu şeyden ziyade kask taksın diye ikna etmeye çalışmış insanlar var burada ancak hala birileri çıkıyor, bunlar az biliyor ya da hiç bilmiyor diyor.Mesela sıradışı olmak ya da farklı olmak değil.Farklı olmak basit.Çıkın çıplak gezin, herkes pantolon, gömlek giyiyor sonuçta.Kaskı yok arkadan araba vursa kol, bacak kırılır düzelir(Çoğu zaman en azından) ama kafayı kaldırıma bir yere vursa, pekmezi akar.He tabii ölse o ölecek bana bir şey olmaz ve kimsenin hayatına karışamam falan filan.Sayfalar önce yazdığım şey sert olmuş olabilir affola.Sinirlenmiş olabilirim, Türkçem el verdiğince yazıyorum.Ama yine de diyorum, kask takmamak iyi bir şeymiş gibi bunu bir yığın yazı ile getirip paylaşmak SAÇMALIK! Hele de 14 - 15 yaşında arkadaşlarımız, kardeşlerimiz sürekli kask gerekli mi gibi konular açarken.

@1dost Yazıyı okumadım uzun geldi :D:p Ama bisikletiniz çok güzel hanımefendi.Kazasız belasız sürüşler diliyorum:harika::harika:

Geri