Scudo Sports

Bisiklet kaskı nasıl seçilir?

Bugün kaskı denedim. Bu arada ilk defa kask kullandığımı belirtmeliyim. Çok çabuk alıştım hatta bir ara başımda varlığını bile unuttum (abartmıyorum). İlk başlarda ön tünellerden gelen havayı oldukça net hissettim; hava biraz soğuk ve rüzgarlıydı onunda etkisi olabilir ama gerçek şu ki özellikle ön iki hava tüneli fena...

Bir süre sonra o iki hava kanalından gelen rüzgara alıştım. Kısacası, ilk kez kask kullanan biri olarak bazı ön yargılarım vardı fakat boşa çıktı. Ne başımda ağırlık hissettim, ne aero pozisyonda kask gözümün önüne düştü, ne de terletti.

Tasarım, ağırlık ve işlevsellik olarak rahatlıkla tavsiye edebilirim 🥇

Scudo
Bugün kaskı denedim. Bu arada ilk defa kask kullandığımı belirtmeliyim. Çok çabuk alıştım hatta bir ara başımda varlığını bile unuttum (abartmıyorum). İlk başlarda ön tünellerden gelen havayı oldukça net hissettim; hava biraz soğuk ve rüzgarlıydı onunda etkisi olabilir ama gerçek şu ki özellikle ön iki hava tüneli fena...

Bir süre sonra o iki hava kanalından gelen rüzgara alıştım. Kısacası, ilk kez kask kullanan biri olarak bazı ön yargılarım vardı fakat boşa çıktı. Ne başımda ağırlık hissettim, ne aero pozisyonda kask gözümün önüne düştü, ne de terletti.

Tasarım, ağırlık ve işlevsellik olarak rahatlıkla tavsiye edebilirim 🥇
Roadr 100 modelini alacaktım fiyatından ötürü ama sizin bu yorumlarınızdan ötürü 70 daha verip 500 ü alasım geliyor😁

Roadr 100 modelini alacaktım fiyatından ötürü ama sizin bu yorumlarınızdan ötürü 70 daha verip 500 ü alasım geliyor😁

Bende ilk başlarda fiyat yüzünden o modeli alacaktım fakat almışken biraz daha iyisi olsun dedim. 100 modeli de gayet güzel duruyor. Aralarında çokta fark yok gibi görünüyor. Bu Roadr serisinin en sevdiğim yönlerinden biri, arkadaki sıkılık ayarı. Diğerleri gibi tokalı kayış değil. Tık tık yapıyorsun bitiyor 😊

Merhabalar,

Kaskı internet üzerinden sipariş etmeden önce tam olarak nasıl ölçü alabilirim ve hangi ölçüyü hangi bedeni nasıl verebilirim? Bu konuda hakkında bilgi verebilirseniz eğer çok memnun olurum.

Merhabalar,

Kaskı internet üzerinden sipariş etmeden önce tam olarak nasıl ölçü alabilirim ve hangi ölçüyü hangi bedeni nasıl verebilirim? Bu konuda hakkında bilgi verebilirseniz eğer çok memnun olurum.
Kaşınızın 1 parmak üstünden kafanızı ölçün çıkan boyuta göre hesaplama yapılır. Genel olarak şöyledir; 54-58cm (M) 59-61cm (L)

Merhabalar,

Kaşınızın 1 parmak üstünden kafanızı ölçün çıkan boyuta göre hesaplama yapılır. Genel olarak şöyledir; 54-58cm (M) 59-61cm (L)

Ek olarak kaskı kışında kullanacağınızı hesaplayıp bere, buff vb. şeyleri de ölçünüze ekleyin. Ölçünüz sınırda ise bir boy büyüğü alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: safex
Cevaplarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun.

Edit: Ölçtüm 60 cm geldi tam :)

Merhabalar
Bisikletim dağ bisikleti mosso ama ben şehir içi kullanırım gibi düşünüyorum kask olarak çok uç fiyatlarda olmaması şartı ile öneride bulunabilir misiniz?

Son düzenleme:
Şunun gibi tamamen kapalı bir kask neden tercih etmemeliyiz? O kanallı olanlar tamam hava aldırır ama sürerken içine arı kaçabilir ayrıca düştüğünde betona çarpma ihtimalinde kırılma direnci daha az olacaktır.

Edit Kafama takılan bir mevzu daha var bisiklet kaskları neden sadece kafanın üstünde mantar gibi bir alanı kaplıyor kulağın altından çenenin çevresinden uzanan bir demir bar olsa çeneyi, burunu ve yüzün yan tarafından alınacak darbeye karşı da korur. Şimdi o kadar güvenlik istiyorsan MTB kaskı al diyen olabilir ama onlar da aşırı abartı, ben halen kasksız kullanıyorum bugün yarın alacağım ama aldığım şeyin sadece göstermelik koruma sağlayacağını düşünüyorum ve içime sinmiyor.

Dosyalar

• IMG_20231103_130031.jpg
    IMG_20231103_130031.jpg
    44,7 KB · Okunma: 18
Son düzenleme:
Bisiklet kaskının ne işe yaradığı düşünce daha iyi anlaşılıyor. Kask kesinlikle gerekli. Yüzü kapamasa bile koruma sağlıyor. Bisikletten düşen insanlara bakarsanız hep kol bacaklar yandan yaralanmış oluyor yüz üstü düşme pek nadir. Yüzü kaplayan kasklar görüşünüzü kısıtlıyor ama yine de kimse tam yüz kasklar kullanmanızı engellemiyor. Kaygınız varsa onlardan da kullanabilirsiniz. Verdiğiniz örnekteki gibi kaskları takarsanız yaz kış kafanız su içinde kalır.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Sitedeki giyim başlığı altındaki Kask bizi ne kadar korur? makalesini okuyunca içime sinmemesinde haklılık payı olduğuna tam kanaat getirdim.

Benim bisiklet de sepetli şehir bisikleti klasik kask dışında ne kullansam komik abartı kaçacak. İşin kötüsü bir vatandaş bile yok kask takan hatta bisiklete binen bile çok nadir, neyse her koyun kendi bacağından asılır ben kesin birşey alacağım da biraz daha araştırmaya devam. Decathlon'da bile kafama uyacak ebat bulamadım bir tane vardı o da siyah.

Kask kullanmayı pek sevmiyorum (her ne kadar boyutu kafama tam uysada)kafamı çevirdiğimde ekstra bi kütlenin de benimle olması çok rahatsız ediyor beni buna nasıl bi çözüm bulabilirim (yakın zamanda çalınan bisikletim yerine yeni bir bisiklet alacagım)

Kafanizi betona yada bir aracin camina kaportasina vurmadan once bir kask edinin. Kimin takip takmadigina, nasil gozuktugunuze zerre onem vermeden kaskinizi takin. Secerken ek guvenlik onlemleri sunan kasklara da butceniz olcusunde oncelik verin. Kafaniza ne kadar deger veriyorsaniz kaska da o kadar onem verin.

Kafayı tam kaplayan bir kask olmadığı müddetçe ensene, omzuna sürtme ihtimali yok yani klasik bisiklet kaskı dahi rahatsız ediyorsa yapacak birşey yok.
Çeneyi kaplayan parçanın çıkan modelleri varmış ama keşke o parça kalın değil de dayanıklı bir metal boru olsaydı.

İşi kurcaladıkça daha farklı mevzular gün yüzüne çıkıyor bu parçalı modelde ağza sinek kaçma ihtimali oldukça düşük benim istediğim gibi sadece bir metal boru olsa o engelleyemez.

Bisiklet sürerken ağzı kapalı tutmak lazım ama eforlu sürünce bu imkansız oluyor ebike yokken durum çok daha imkansızdı ama halen dik yokuş olunca veya farkında olmadan ağzımı açtığımı fark ediyorum.

609545678_max.jpg

Benim kullandığım
cratoni c-maniac
Cratoni_C-ManiacPro_white-black-silver-matt.png
Biraz daha büyük modeli
cratoni c-maniac 2.0 mx
images.jpeg.jpg
İki modelde de çene kısmı çıkabilir.

• Beğen
Tepkiler: ali_ihsan21
Bu kaskın göz koruma aparatı takma yuvası var mı, o parça kask ile geliyor mu?

İstanbul'dan uzak olduğum için sadece internetten resim bakıyorum piyasadaki ürünlerin kaçta kaçı hangi özellikte anlamış değilim.

Babam Decathlon'da çene aparatı olan görmedim dedi orada iken telefonla sordum göz koruması hiçbirinde yoktu. Bisiklet gözlüğünden camı çıkarıp kaska takmak istesem tutturacağım yuvası bile yok.

Bir bu eksikti arkasında kırmızı flaşlı olanı bile var 😱

61+D9BI1pxL._AC_UF1000,1000_QL80_FMwebp_.jpg

Son düzenleme:
Geri