Scudo Sports

Bisiklet işinin kabak tadı vermeye başladığı anlar

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.225
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Rahmetli mançonun ne güzel bir şarkışı vardı değilmi. Sözüm meclisten dışarı dostlar;
bugünlerde kendimi 'hıyar' gibi hissediyorum..
hani, dilim dilim doğrasalar beni,
marmara, ege, karadeniz, ve hatta akdeniz 'cacık' olur diyorum..
Aynen bu ruh halini yaşıyorum, bisiklet olayı artık büyüsünü yitirmeye başladı. Nedenler;
1-Artık performans artmıyor zirve noktasına geldik takıldık, bir milim ileri gitmiyor. Yaş icabı dahada geriye doğru gideceğiz. Gidişat onu gösteriyor, yani bundan sonra sürüş performansım daha öteye gitmeyecek. Sanırım çan eğrisinin zirvesinden aşağıya doğru inen o dönüm noktasına ulaştım.
2-Sıcaklar, sadece sıcaklar olsa yine iyi. Hava durumu. Yazın sıcaktan, kışın soğuktan, bahar yağıştan süremüyorsun. Geriye ne kalıyor.
3-Bisiklet ne yazıkki çevreyi şekillendiremedi ve şekillendiremiyorda, yine araç trafiği içinde yolculuk etmeye, yine arkadan tehlike kollamaya devam ediyorsun. Bisiklet yolu yok, kitle kısıtlı. Yani garp cephesinde değişen bir şey yok.
4-Evet bisiklete binmek bir sempati, bir saygınlık sunmadığı gibi iyiden iyiye bir tutunamayanların sembolü olma yolunda.
5-Çokça arıza veriyor, çokça kirleniyor, çokça yağlanıyor, çokça kazaya maruz kalıyorsunuz. İnanın otomobil için bu kadar uğraşmıyorum.

Scudo
Kendi adıma konuşayım,
Forumdaki çoğu arkadaşın aksine işe bisikletle gitme veya bisikletle uzun turlara çıkma durumum olmuyor (tek seferde en fazla birkaç saatlik yol yapıyorum) Bisikleti asıl spor amaçlı kullanıyorum. Strava uygulamasını her turda açarım, kendimle ve arkadaşlarımla ilgili bilgileri görmek, performans artışını izlemek keyif veriyor. Yaşadığım şehir (İzmir) bisiklet yolları açısından oldukça rahat, bahar ve yazın sabahları çok erken saatlerde çıkmayı alışkanlık haline getirdim (05.30 civarı)
1- Şu an için performansım artmıyor diyecek kapasitede değilim, ama ileride de bunu dert edeceğimi düşünmüyorum, zira salt spor amaçlı kullanıyorum.
2- Çok erken çıkmamdan ve uzun tur yapmamamdan dolayı sıcaklardan fazla etkilenmiyorum.
3- Haklısınız, ancak bu ülkeden kısa vadede pek bir şey beklememek lazım.
4- Kendim için biniyorum, isteyen sempati duyar, istemeyen duymaz, kendi bilecekleri iş :)
5- Kaza konusunda bir şey diyemem ama temizlemek ve bakımını yapmak bana keyif veriyor (çoğunlukla)

Altımda on numara bisiklet var ama inan ben bile kabak tadı alıyorum abi şu sıralar. Ne bileyim maddi boyutu da canımı sıkıyor. Zincirim uzamış değiştireyim dedim, şuan ki rublem için 450TL zincir için 150TL geliş fiyatı çekiyorlar.
Nedir bu abi ya vallahi bisikleti satmayı düşünüyorum ben şu sıralar. Satıp kurtulmak istiyorum yükünden.

Bisikletin amortisöründe basit bir sıkıntı oluştu, 60TL para istiyorlar ve bisikleti 1 gün bağlıyorlar, maşa FOX olmasa böyle fiyat çekmeye cesaret edemezler. Fiyatlara inanılmaz takığım ben abi. İmkanım var eyvallah ancak gün içerisinde kaç saatini pardon dakikanı ayırıyorsun da benden bu meblaları istiyorsun? 1 saat bile harcamayacağı emek için 60TL para istiyorlar. Herif sanki makine mühendisi olmuş, saati 60TL fiyata çalışıyor ve hiçbir parça değişimi de yok.

Bisikletçiye verilen değer desen zaten içler acısı. Kendi babam bile bisiklet sürmemi desteklemiyor, çevredekiler aptal yerine koyuyor akılları sıra. Mahallendeki ablaların - küçük çocukların bile sana olan bakış açısı, sana verdikleri değer inan azalıyor abi. Bisiklet sürüyorsun diye adam yerine koymuyorlar vallahi :)

Sürekli zaten çalındı çalınacak korkusuyla yaşıyorsun :) Bu değil abi bisiklet vallahi bu değil ya. Dedem zaten zamanında öyle bir yere göçmüş ki hiçbir yere yokuş çıkmadan gidemiyorum. Zincir ruble zevkimi bozuyor, fiyatları ayrı sinirimi hoplatıyor. Yazılarınızda belirttiğiniz gibi bu da kölelik düzenine dahil edilmeye başlanan bir araç haline gelmeye başladı.

@mehmetsunu Yine ne saçmalamışlar diye bi bakayım dedim ama o da ne, adam doğruları yazmış, gayet mantıklı çıkarımlarda bulunmuş. Özellikle "tutunamayanlar"ı oynadığımız bir gerçek. Trafikte adam yerine konmuyoruz, adam kırmızıda geçiyor, bana çarpacak, napıyosun diyorum, "artistik yapma" cevabını alıyorum. Altımda kocaman jip olsa özür diler "affet abi" derdi, adım gibi eminim. Bir gün biri gelip çarpacak ve dandik bir yerel haber sitesinin iki satırını işgal edeceğim. Hepsi bu olacak. Verir tabi kabak tadı. Lanet olsun.

Görüyorum ki bir negatif enerji çığır almış başını gidiyor.
Bisiklet e sevdiğim için biniyorum ... O kadar
Bindigimde mutlu oluyorum... Tayt tan rahatsız olan merak ettiği ya da rahatsız olduğu yere baksın rahatsız olsun. Canı cehenneme!
Türkiye de yaşıyoruz asla bir Avrupa daki bilinç burada olmayacak. Hayal kurmak anlamsız
Kişi başı düşen öküz oranı İstanbul da Ankara da daha yüksek tir.
Ben de üzülüyorum hem de çoğu zaman, ama kimse için yaşamıyorum.

Performans a gelince hayatı böyle kabul etmek gerek. Yaşlanıyorum e ne olacaktı? Ne bekliyor duk?

Bence bir doktorla görüşün.. Depresif gördüm sizi...

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

@mehmetsunu Performans benim için bir şey ifade etmiyor açıkçası. İşime gidip gelirken ulaşım amaçlı ve tatil zamanları da spor amaçlı kullanıyorum. Ara sıra da biraz uzak yerlere orta mesafeli turlar. Yani mesela geçen sene içinde sürüş ortalamalarım 22-23 km/h 'den 18-19 km/h'ye düştü ama bunu sorun etmedim. Bir şekilde işimi görüyor ve amacımı gerçekleştiriyorum.
@Gökhan Akkaya
Ucuz bisiklet alın hocam. Yani bahsettiğiniz ruble-zincir toplam fiyatına bile sürülebilecek bütün bir bisiklet alabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
Bence tüm sorun bitmek bilmeyen daha iyisi, daha pahalısı, daha gösterişlisi benim olsun,herkes beni beğensin takip etsin anlayışında.başkalarını göre hareket etmek yada tatmin etmek insanlara pahalıya mal oluyor. Herzaman mütevazı olmakta fayda var. Aslında gerçek şu ki 300 400 tl lik bisiklet ile bile hayatın tadını çıkarılabilir.

Dizlerimin uzun turlarım sonrasında ağrıdığı zamanlar da kabak tadı veriyor. Zaman zaman da düşünüyorum, acaba amatör olarak senede 10bin gibi bir mesafe ne kadar sağlıklı? Düzenli ve temiz kullanan biri bu mesafeyi kolayca yapabilir. Abartı bir mesafe değil bence.
Özellikle de dizler açısından... Yani bu kadar fazla hareketi ne zamana kadar kaldırabilir bu eklem? Aç kapa aç kapa hem de yüksek kadans...
Doğamıza uygun mu acaba?
Hadi profesyoneller bir şekilde doktor kontrolleri ve çeşitli ilaçlar-desteklerle bir şekilde kendilerini koruyorlardır da, acaba bizler doğru yolda mıyız?
Şuan ağrıyan sağ dizim bana yazdırıyor bunları. Çok sevdiğim bisikletten günün birinde dizlerim yüzünden ayrı kalmak beni çok üzer.

Geri