Scudo Sports

Bisiklet ile Trans Kaçkar

@Batuhan Keleş

Çanta geçen yıl 160 TL den satışa çıktı fakat kışın Detachlona giden Uğur aradığında fiyatın 130 TL olduğunu söyleyince almasını söyledim. Son gittiğimde hala 13 TL idi. Çantanın içinde iki yanda cepler var jantları buraya koyup mevcut cırt bantları ile hareket edip öne arkaya kaymasını önledim. Ayrıca çadırımı da çantaya koydum. Gerek benim çantam gerekse Uğur'un balonlu naylon ile ambalajladığı bisikleti gidişte Anadolujet ve dönüşte THY ile problem yaşamamıza neden olmadı. Sadece Uğurun fren disklerinde biraz eğilme olmuş. Çanta ile bu probleminde olmayacağını düşünüyorum.

Scudo
bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim, çok yardımcı oldunuz.abim ekimde ankaraya gidince decatlona bakacak eger bulursa almasını söyledim.Konuyu daha fazla dağıtmayım :) bol pedallı kazasız belasız sürüşler :)

Turumuzu izleyerek güzel düşüncelerini paylaşan arkadaşlara çok teşekkür ederiz.Bayramı sevdiklerimizden ayrı geçirip bir de onca sıkıntıyı çektik ama yorumlar hepsini sildi götürdü.Şimdi resimlere bakıp tatlı anları zihnimde canlı tutmaya çalışıyorum.Teşekkürler Orhan abi.

biz teşekkür ederiz .. her ne kadar kaçkarlara gitmemişsek de bizleri oralara götürdünüz .. UĞURUN MEDENİYE KAVUŞMASINA çok sevindim.....

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@erdal ırmak

Erdalcığım Uğur medeniyete kavuştu ama şunu bir kenara yaz gelecek yıl herkesten önce hazırlıklarını yapacak yayla şenliklerine katılmak için. Allah vere de beni ekip gitmesin. Gelecek yıl için bu turun yeniden yapılması konusunda şimdiden bazı arkadaşlardan talepler gelmeye başladı.:)

orhan abi ... olsa ne iyi olurdu .. şimdiden kendimi hazırlıyorum .. bu sene kısmet olmadı izin alabilseydim bende yanınızda olacaktım .. zaten resimler ve videoları görünce içim içimi yedim ... gelecek yıl ben hazırım işin içinde şenlikte var bol bol karadeniz müziği ve horon oynarız..

Bloğunuzdan takip ettim turunuzu. Muhteşem bir gezi, ayaklarınıza sağlık. Dilberdüzündeki fotoğraflarda görünen kızıl saçlı arkadaş sanırım Bukladan Koraydı. İshal ciddi problem yaratmış, ishal için ne aldınız bilmiyorum ama bundan sonra ciproxin veya benzeri bir ilaç almanız daha iyi olur sanırım.

• Beğen
Tepkiler: Orhan Kılıç
@emre karakoç

Valla bundan sonra Hatay turunda birlikte pedal çevirdiğim Cihan gibi bende yolda et yememeye özen göstereceğim. Fotoğraftaki arkada Koray. Kendisi ile zirveden döndüğümde Dilberdüzünde ilk karşılaştığımda yabancı zannettim. Çok renkli bir kişilik ve rotalara da çok hakim. Kavrun rotasından vazgeçmemin bir nedeni de Korayın Mezovit çayırından itibaren Kavruna inerken kayaların arasında yürüyeceğimizden çok zorlanacağımızı söyleyip Çaymakçur inişini önermesiydi ama Çaymakçur inişide herhalde Kavrun inişinden aşağı kalmadı. Kavrundan inseydik daha sonra yeniden yağan yağmur yüzünden en az 1,5 gün Kavrunda konak zorunda kalacaktık.
Fotoğraftaki diğer kişide Bukladan Murat.

@KIVANÇ ATILGAN

Kıvanç bey lütfen kendinizi şansız hissetmeyin aksine şanslı hissedin çünkü en azından önünüzde yapılmış ve en ince ayrıntısına kadar sizlere sunulmuş bir örnek var. Bir daha düşünüyor musunuz sorunuzu şöyle yanıtlayayım. İlk Uludağa gittiğimde bir daha gelmem bir kere yeter dedikten 1 ay sonra bu sefer bisikletle zirveye çıkmak ve Uludağın arka tarafına inmek için yeniden yola çıktım. Daha sonra geçen kış karda nasıl oluyormuş diye bir daha gittik. Bu yaz Kaçkarın provasını yapmak için bu sefer yüklü bisikletlerle Uludağa bir tur daha düzenledim ve eğer o turu yapmasaydım o turda kırılan bagajım bu turda çok daha erken kırılacaktı ve turu tamamlayamayacaktim.
Blogda Yaylalar Dilberdüzü bölümünde Dilberdüzüne gelmeden hemen önce Uğur çektiği bir videoda Arkadaş seni deli mi becerdi diye başlayıp aslında ne kadar zor bir iş yaptığımızı o andaki duygularını içinden geldiği gibi söylüyor. O videoyu ve daha sonra Döbedüzü Çaymakçur bölümünde yine Uğurun 2 videosunu izlemenizi öneririm.
O anda isyan eden Uğur şimdi fotoğraflara baktıkça bir daha gidelim ama treking olarak demeye başladı. Eminim bir süre sonra bisikletle yine gidelim bu sefer başka bir rotadan trans yapalım diyecek.
Bütün bu anlattıklarımı toparlarsam bu turdan çok büyük keyif aldığıma göre neden olmasın diyorum.

@Gözde Sanbay

Teşekkür ederiz. Bence de gidin. Orada olmak gerçekten çok büyük mutluluktu. Çok büyük keyif alacağınıza garanti veririm.

@Serkan BAYRAKTAR

@Serkan BAYRAKTAR

Hedeflerseniz mutlaka gerçekleştirirsiniz. 4 yıl önce Aydere ve Yukarı Kavruna gittiğimde karşımda duran Kaçkar dağının 3937 metrelik zirvesine bir gün benimde çıkacağım doğrusu hiç aklımdan geçmemişti.
Geçen yıl bisikletle Uludağın zirvesine düzenlediğim turdan sonra Kaçkara da çıkabilir miyim diye araştırmaya başladım ve ekip olarak bunu başardık.
Şimdi pek çok arkadaş yeni bir tur düzenleyecek misin, bizde gelmek istiyoruz diyorlar ve bu beni gelecek yıl veya sonrasında başka bir rotadan yeni bir Trans Kaçkar turu düzenleme düşüncesine sevketti.
Bu gün Yukarı Kavruna mevsimin ilk karı yağmış, manzara muhteşemdi. :)

Geri