Herkese merhaba öncelikle bir kaç aydır forumu ve diğer siteleri yakından takip ediyorum. Benzer bisiklet önerileri konularına baktım konu geçmiş tarihte olma nedeni ile ve yeni ürünlerin çıkma olasılığından dolayı konu açma gereği duydum. Herkes gibi bu konuda bende kararsız kaldım. Balıkesir de yaşıyorum. Bisikleti Balıkesir' in ilçeleri arasında geçiş için yaklaşık gidiş geliş 100 km, şehir içerisinde, toprak yol ve ormanlık arazide kullanacağım(toprak ve ormanlık arazide çok olmasa da kullanım alanlarımda oraları da var). MTB mi yoksa şehir bisikleti mi ikisi arasında kararsız kaldım(ön amortisör olmayan sedona bisikletler var mesela). Şöyle bir sıkıntım daha var bisikletin donanım olarak karşılaştırmasını yapamıyorum. Hangi marka model daha iyi bilmiyorum. Kendimden bahsetmem gerekirse 1.90 boyundayım ve 82 kiloyum(bir konu vardı boy uzunluğuna göre kadro boyunu inç şeklide gösteriyordu o konuyu bulamadım). Bisiklete ayırabileceğim ücret 1000 TL ufak eklemeler yapabilirim.
Bisiklet seçimini yaptıktan sonra sizce hangi ekipmanları almalıyım. Temel ihtiyaçlar kask, kilit, ufak ön gidon çantası, ışıklandırmalar, tayt, aksiyon kamerası vs. hangi markayı tercih etmeliyim. Kullandığınız ve memnun kaldığınız ürünleri söylerseniz sevinirim, görüşlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler.