Scudo Sports

Bisiklet için Koşu Faydalı mı? Zararlı mı?

düzenli koşu yapan bir insanım. bisikletle yokuş çıkarken koşunun bana ne kadar dayanıklılık verdiğini görebiliyorum. bisiklet sürerken insanı yavaşlatması vs söz konusu değil. bana kalırsa, bütün yarışcılar düzenli olarak koşuyorlardır. ah bir de yüzme bilsem, kendi çapımda triahtlon yapacağım : )

Scudo
ben aslında yol bisikletine biniyorum, haftanın iki günü 6km. ile 9km. arası koşuyorum bunlar kimi zaman düz kimi zamanda interval olabiliyor, ayrıca ölü sezonda kışın haftada bir gün mtb ile maraton tarzı uzun turlar düzenliyoruz. bunlarda dayanıklılığı ve gücü arttırıyordur sanırım. :)

Kosmak iyidir, sele uzerinde belirli bir mesafede pedala bagli olarak donen bacaklarda bir sure sonra kaslar kisa kalmaya baslar ve o yonde gelisir bunu onlemek icin kosmak gerekir, kosu bisiklet icin degil insan anatomisi icin onemlidir ve gereklidir kosarken kisa kalacak kaslar bacagin acilma hareketi ile esner ve kendine gelir. Kostugu icin kisinin bisiklet performansi kotulesmez, yuzmekte guzeldir ancak kosu ve yuzme ters grup kaslari calistirir. Ucunu birden yapana triathlet denir yapanlara saygi duyulur. Hepsinin saglikli vicutlari vardir.

• Beğen
Tepkiler: Alp Aslan
koşu da yapılmalı bence diye düşünüyorum. bisikletin aksine atletik bir eylem.

ama belirli bir hızda olmadan, sadece koşu ile sınırlı kalmadan bir çok kası çalıştırmak için atlamak, yükseğe uzanmak,, tırmanılabiliyorsa tırmanmak falanda gereklidir diye düşünüyorum. koşuya pek müsait değiliz kesinlikle.

Geri