Scudo Sports

Bisiklet için harita önerisi

Bilgisayar üzerinden rota çıkarıp eğim bilgilerine çeşitli sitelerden bakabiliyoruz da, aynı işlemi tur esnasında telefondan görebileceğimiz bir uygulama var mıdır acaba?

Scudo
Strava gosteriyor webde rota olusturunca. En guzeli cycleroute.org 'du ama o da su aralar servis disi.

Mükemmel bir konu teşekkür ederim işime yarıcak

Konuyu hortlatayım ?

Harita olarak Google Earth 'ı tavsiye ederim.Google maps 'e göre netliği çok iyi.Farkın anlaşılması için ekran görüntüsünü ekledim;

Google Maps

Ekran görüntüleri_20190513-190054.png

Google Earth

Ekran görüntüleri_20190513-190141.png

Önceden zaten bilgisayarda kullanıyordum ama akıllı telefon için sürümü olduğunu yeni keşfettim.Nedendir bilmem ama uygulama google play 'de yok.Android için şuradan indirmiştim;

(link)

Yalnız bir konuda uyarmak isterim; Wifi ye bağlı değilseniz uygulamayı çok fazla açık tutmayın.Eğer uzun süre (5-10dk dan fazla) açık tutarsanız internetinizi sömürüyor.

Yandex'in de gayet kaliteli görüntüsü var.

Harita olarak (uydu fotoğrafı değil) en iyisi OpenTopoMap. Ormandaki en küçük patikaları bile gösteriyor. Bu kadar ayrıntılı olması gerçekten ilginç.

Google haritalarda rota oluşturduktan sonra gidilecek vasıtayı yaya olarak seçersen yükseklik bilgisini görürsün...

Google My Maps
Ride With GPS
Komoot

Bu üç uygulamayı birbirini destekleyecek şekilde kullanmada ustalaşmanızı öneririm arkadaşlar. Birincisiyle rotanızı işaretlemeyi, ikincisiyle kendiniz rota çizmeyi, üçüncüsüyle işaretleyerek rota çizDİRmeyi öğrenmiş olacaksınız esas itibarıyla.

Bilhassa RWGPS çok yetenekli, esnek ve etkileşimlidir. Farklı harita katmanları üzerine çalışabilirsiniz. Turcuların gözdesidir.

Komoot'ta ise siz yol işaretlerini verirsiniz, bisikletinizin türünü söylersiniz, fiziksel kondisyonunuzu seçersiniz, o da size OSM katmanı üzerinde bir rota önerir.

Konaklama, yeme içme, gezme tozma gibi hususlarda ise Maps.Me'den destek alın.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Geri